Recept: snelle en makkelijke havermoutkoekjes

havermoutkoekjes

Afgelopen zondag was ik vroeg wakker en wilde ik weer een voorraadje koeken voor de nieuwe werkweek maken. De supermarkt was nog niet open, dus maakte ik koekjes met allerlei ingrediënten die ik nog in huis had. Het resultaat? Deze super simpele en snelle banaan havermoutkoekjes! Je hebt slechts enkele ingrediënten nodig (al kun je eindeloos variëren) en ze hoeven maar kort in de oven. Lekker makkelijk dus.

Sticky bananen havermoutkoekjes

Als je van stevige, brosse koeken houdt, of juist walgt van banaan, kun je deze koekjes beter overslaan. De (rijpe) bananen vervangen in deze koekjes de eitjes uit een traditioneel koekjes recept. Ik deed dat uit gemakszucht (ik had geen eieren in huis), maar het maakt deze koekjes ook gelijk geschikt voor vegans!

Doordat er geen echte bloem of bakpoeder in zit rijzen deze koekjes ook niet echt. Ze blijven dus lekker sticky, een beetje zoals banaanpannenkoekjes. Omdat ik deze koekjes vaak als ontbijt eet vind ik dat juist extra lekker! Goed, nu over tot het recept:

Ingrediënten (voor ongeveer 6 koekjes)
– 2 rijpe bananen
– 75 gr havermout (dit is een beetje afhankelijk van hoe groot je bananen zijn)
– 1 tl honing
– 1 el kokosrasp
Zelf deed ik er nog wat rozijnen en speltvlokken doorheen. Je kunt er natuurlijk ook (gehakte) nootjes, cacao nibs of ander (gedroogd) fruit doorheen doen. Vrijwel alles past bij deze koekjes!

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Prak de bananen met een vork in een kom. Voeg vervolgens beetje bij beetje de havermout toe. Zorg dat de bananen de portie havermout hebben ‘opgenomen’ voordat je een volgende portie in de kom erbij doet. Prak het geheel met je vork tot een ‘deeg’. Voeg nu de honing en de kokosrasp toe en meng het tot een geheel. Wil je er nog andere dingen doorheen gooien, dan is dit het moment. Laat de havermoutkoekjes nu 15-20 minuutjes in de oven. Laat ze voor het opeten nog even afkoelen, dan worden ze iets krokanter. Eet smakelijk!

havermoutkoekjes

Meer recepten vind je in mijn recepten-index.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Loes

  Super makkelijk recept dit, dat moet ik eens maken! Het ziet er super lekker uit.

 2. L.I.C. van Tongeren

  Het is logisch dat de koekjes niet REIZEN, want ze kunnen met bepaalde bakmiddelen wel RIJZEN!!!!! Die worden alleen hierbij niet gebruikt!

  Nederlands is en blijft een moeilijke taal!!!

  L.I.C. van Tongeren

  1. Ha Lucy, bedankt voor je ontzettend vriendelijke en terechte opmerking. Ik pas mijn typfout direct aan.
   Doe je verder rustig aan met de uitroeptekens? Is nergens voor nodig.

  2. Marloes

   Wat een agressieve reactie. Zeker met al die hoofdletters en uitroeptekens, blijkbaar is Nederlands – met name interpunctie – voor jou inderdaad een moeilijke taal. Als het je niet bevalt zijn er vriendelijkere manieren om dat te uiten. Waarom zo boos?

Geef een reactie