Wat er van mijn zomer 2017 bucketlist terecht kwam

zomer 2017 bucketlist

Vandaag is het 1 september en is de zomer dan toch echt voorbij. Maandag begint voor mij het schooljaar weer en zal ik een halfjaar stage gaan lopen. Maar eerst kijk ik nog terug op een geweldige zomer! Eind mei stelde ik een bucketlist op voor deze zomer, en net als vorig jaar blik ik aan het eind van de zomer terug op deze bucketlist om te kijken wat er allemaal van de bucketlist afgestreept kan worden.

Mijn zomer 2017 bucketlist

Hier kan je mijn zomer 2017 bucketlist terugvinden. Een lijst met 20 punten voor de zomer van 2017. Vorig jaar is het me best goed gelukt om mijn bucketlist af te werken, dit jaar was ik mijn bucketlist echter een beetje vergeten en heb ik vooral m’n eigen ding gedaan. Al kunnen er zeker wat dingen worden afgestreept!

1. Heel veel bbq-en en ‘s avonds in het park zitten

Ik schreef deze bucketlist eind mei, toen we al weken mooi weer hadden en ik net een bbq had aangeschaft. Eigenlijk heb ik die na mijn verjaardag niet meer gebruikt, haha. Dat komt vooral omdat ik veel weg van huis was (maar liefst 8 weken!), en toen ik eenmaal terug in Utrecht was waren er geen echte zwoele zomeravonden meer.. helaas.

zomer 2017 bucketlist

2. De domtoren beklimmen

Jaaaa, deze kan ik eindelijk (na al ruim 5 jaar in Utrecht te wonen) afstrepen! Op het nippertje, want afgelopen maandag beklom ik ‘m pas. Ik vond het super leuk! Je beklimt de toren in een groepje met een gids, die allerlei interessante feitjes over de toren en haar geschiedenis vertelt. En dat uitzicht.. blijft prachtig he?

3. De lyrics van Despacito uit m’n hoofd leren

Is niet gebeurd. Kan dit lied niet meer aanhoren haha.

4. M’n fotografie skills verbeteren

Dit is er eigenlijk ook niet van gekomen. Deze zomer ben ik heel weinig met fotografie bezig geweest. Ik had m’n camera natuurlijk wel mee op vakantie, maar de meeste kiekjes heb ik op de automatische stand gemaakt. Al heb ik me wel wat meer verdiept in fotografie (en bewerken) met m’n telefoon. Mijn tips deelde ik in dit artikel.

5. Meer boeken lezen

Hoewel de zomervakantie voor mij vaak juist het moment is om boeken te lezen kon ik er de rust niet voor vinden. Ik was te veel van huis, druk met leuke dingen. En als ik thuis was had ik vooral zin in Netflix avondjes. Oeps. Vandaar dat de blogposts over boeken deze zomer ook door gastbloggers werden geschreven.. Maar wie weet biedt de herfst hoop? Denk aan regenachtige dagen met een kop thee en een zak pepernoten en dan onder een dekentje op de bank met een boek ;-).

zomer 2017 bucketlist

6. Mijn surfskills verbeteren

Dat is wel gelukt! Eind juni ben ik twee weekjes gaan surfen in Zuid-Frankrijk. Ik heb heel erg getwijfeld om deze week, de allerlaatste week van mijn vakantie, nog terug te gaan voor een weekje zon, zee, strand & surf maar heb uiteindelijk toch besloten om dat niet te doen. Ik wil goed voorbereid en uitgerust aan mijn stage beginnen!

Uiteindelijk heb ik dus maar 2 weken gesurfd, maar het gaat elke keer beter en ik kijk al uit naar volgende zomer!

7. Sieraden maken

Dit is zeker gelukt! Halverwege de zomer kwam natuurlijk de DIY online over het zelf maken van enkelbandjes. Ik heb nog meer sieraden gemaakt en eigenlijk kan ik wel zeggen dat dit een van mijn nieuwe hobby’s is dit jaar! Ik zal er dus nog een uitgebreider artikel over schrijven in het kader van mijn ‘nieuwe dingen doen’-voornemen.

8. België verder verkennen

Deze zomer ben ik ongeveer 2 weekjes in België geweest. Normaal trekken we er dan veel op uit, maar nu bleef het vooral bij een dagje Antwerpen omdat deze 2 weken precies tussen vakanties in zaten. We hebben vooral geluierd in België ;-). Maar ik wil nog steeds wat nieuwe steden verkennen, vooral Mechelen en Leuven lijken me leuk. Daar ben ik pas een keer (kort) geweest!

9. Een dag naar het zwembad

Telt het zwembad op de camping ook? Verder ben ik nog wel naar het strand en de Maarsseveense plassen geweest, maar niet naar een echt zwembad! Nou was het in Augustus ook niet heel vaak zwemweer in Nederland..

10. Een weekendje kamperen

Hier heb ik eigenlijk gewoon geen tijd voor gehad! Misschien kan ik deze doorschuiven naar volgend jaar?

11. Een open-lucht bioscoop bezoeken

Ook al niet gebeurd.. Ik begin me toch af te vragen waar mijn tijd dan naartoe is gegaan ;-). Overigens heb ik wel weer een nieuwe Pathé pas, dus komend najaar zit ik sowieso weer veel in de bioscoop!

zomer 2017 bucketlist

12. Met m’n Favoriete Belg op vakantie

Dit was een beetje cheaten, want ik wist natuurlijk dat dit zou gebeuren. Maar dat het zo’n leuke vakantie zou worden had ik niet verwacht! We hebben echt een heerlijke tijd in Portugal gehad en ik kan niet wachten tot we weer samen op vakantie kunnen. Als ik terugkijk naar mijn dagboekjes van die vakantie (zie hier en hier) word ik weer zó vrolijk! Ik was nog nooit in Portugal geweest maar wil zeker nog eens terug.

13. Een spelletjesavond organiseren

Nope. Al heb ik wel m’n spelletjes meegesleurd naar het surfkamp en daar gekoehandeld en gerummikubd. Zelf leerde ik toupen en boeren bridgen. Maar een echte spelletjesavond moet ik denk ik ook doorschuiven naar de herfst..

14. M’n laptop opschonen

Dit was hard nodig! Ik heb ‘m nu bijna 2 jaar en hij begint langzamerhand vol te raken. Ik heb een heleboel foto’s overgeplaatst naar Dropbox en kocht het programmaatje Cleanmymac die een heleboel nutteloze bestandjes van m’n laptop verwijderde. Al denk ik dat ik binnenkort toch maar eens op zoek moet gaan naar een externe harde schijf.. En misschien wat meer structuur aanbrengen in de archivering van al mijn documenten en afbeeldingen op mijn laptop haha.

15. Interessante docu’s en colleges kijken

Haha, ik neem me altijd voor om ook in mijn vakantie een beetje intellectueel bezig te blijven.. Maar zoals ik al zei hang ik het liefst met Netflix op de bank. Al staan er op Netflix ook een hoop interessante documentaires! Zo zag ik de serie Abstract (vooral de aflevering over Tinker Hatfield, schoenen designer voor Nike was erg tof) en verschillende docu’s over milieu en dierenwelzijn. Ik wil er graag meer zien, dus als jullie nog aanraders hebben? Mag echt van alles zijn!

16. Een workshop geven

Dit is er ook helaas niet van gekomen, hiervoor ben ik ook te veel van huis geweest. Hopelijk krijg ik hier binnen mijn stage wat meer ruimte voor. Ik denk ook al heel lang na om een soort e-course (een soort online/digitale workshop) te maken, omdat me dat zo leuk lijkt! Maar ik weet niet zo goed waarover die e-course dan moet gaan en waar ik überhaupt de tijd vandaan moet halen. Mocht er iets zijn wat je graag van mij zou willen leren, laat het dan vooral weten! Wie weet kan ik daar iets op voortborduren :-).

17. Naar museum Voorlinden

Ook al niet! Ik ben deze zomer überhaupt niet naar een museum geweest, dat doe ik toch vaker in de koude maanden. Voorlinden staat nog steeds hoog op m’n lijstje, maar omdat het niet heel gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken is blijft dit een beetje vooruit schuiven.

18. Leren skateboarden

Dit leek me nou zo leuk! Lekker op je skateboard door de stad rollen, of even naar de supermarkt om nog wat dingen te halen. Maar volgens m’n vriend zou ik gegarandeerd m’n polsen breken en hij wilde wel eerst nog met me op vakantie. Uiteindelijk is het er helemaal niet van gekomen, haha.

19. Oefenen in creatief schrijven

Ik had gehoopt deze zomer wat meer te schrijven, maar het kwam er niet van. Omdat ik voor mijn blog een freelance klussen veel schrijf heb ik niet altijd puf of inspiratie om daarnaast nog te schrijven. Het staat wel al een hele tijd op m’n lijstje, dus misschien moet ik gewoon een cursus doen zodat ik een gedwongen moment heb om er mee bezig te zijn. Heeft iemand hier ervaring mee?

20. Een perfecte planning maken voor het nieuwe schooljaar

Dat hoop ik dit weekend te doen! Ik heb me wel al georiënteerd op een nieuwe planner/agenda voor komend schooljaar, daar komt morgen een uitgebreidere blogpost over online. Dat is namelijk nog best een lastige klus. Verder heeft m’n vriend me afgelopen week geholpen om m’n kamer flink uit te mesten zodat ik een beetje georganiseerd en opgeruimd aan het nieuwe schooljaar kan gaan beginnen.

 

Wat stond er op jouw bucketlist voor deze zomer? En wat kan je er nu van afstrepen? Ik ben ook heel benieuwd of jullie al een bucketlist voor komende herfst hebben, ik kan wel wat inspiratie gebruiken ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Shirley

  Ik heb gevoelsmatig veel te weinig zomer gehad, maar dat zal wel aan mezelf liggen. Ik heb er wel van genoten, tussen het werk door in NL en BE en in Portugal. Mijn voornemens voor de herfst: eindelijk weer wat boeken lezen, gewoon naar buiten blijven gaan om dingen te doen (ook al vind ik het koud. Jas aan en gaan). Verder ga ik eindelijk naar Vuurtoreneiland binnenkort. Ik heb mijn tips voor Leuven laatst gebundeld, mocht je je bucketlistpunt over Leuven binnenkort waarmaken. Veel succes met je stage!

 2. Anna Maria

  Ondanks niet alles gelukt is heb je wel hele leuke dingen gedaan zeg! En surfen, dat heb ik echt nog nooit gedaan :D

 3. Loes

  Jammer dat een aantal dingen niet gelukt zijn, maar toch klinkt je zomer meer dan geslaagd! Volgens mij heb je super leuke dingen gedaan en het heel fijn gehad.

 4. Simone

  Grappig dat je altijd dénkt dat je zeeën van tijd gaat hebben maar dat dat uiteindelijk helemaal niet zo is waardoor je niet alles waar kunt maken. Toch heb je volgens mij een super zomer gehad. Bij mij was mijn doel een nieuwe blog opstarten, aan de slag gaan met Instagram, genieten van mijn vakanties en vooral bijkomen. Is gelukt!

 5. Josianne

  Flinke bucketlist haha! Logisch dat je dan niet alles voor elkaar krijgt. Zelf wilde ik ook heel graag meer boeken lezen, maar dat is er niet helemaal van gekomen. Maandag moet ik weer werken na twee weken vakantie, dus dan neem ik m’n boeken maar gewoon weer mee de trein in!

 6. Nicole

  Voor 19.: Ik ben een paar keer naar Shut Up & Write geweest in Utrecht (nu woon ik daar helaas niet meer): https://www.facebook.com/ShutUpAndWriteUtrecht/. Het is geen cursus, maar het dwingt je wel om een uur bezig te zijn met schrijven, en je ontmoet gelijkgestemden! Verder biedt Schrijven Online goedkope (online) cursussen: http://schrijvenonline.org/academie. Ik heb zelf een tijd feedback gegeven voor ‘Ontdek je schrijftalent’, daarin leer je verschillende genres kennen. Leuk voornemen, succes ermee!

 7. Irene

  Dat doet me er aan denken dat ik ook een zomerbucketlist schreef en misschien eens een vervolgartikel moet maken. Haha :p Goeie blogger hier hoor ;) Én ik ga ook een herfstbucketlist maken! Sowieso met veel boswandelingen er op en een tripje naar zee

Geef een reactie