Diary week 39: hereniging met de bf, herfstaankopen & een nieuwe Netflix verslaving

Afgelopen week was LEUK! Na 4 weken zag ik eindelijk mijn Favoriete Belg weer. Voor de zekerheid had ik twee halve dagen vrij genomen, zodat we genoeg tijd hadden om leuke dingen te doen. En die deden we! Zo gingen we naar de bioscoop, uit eten en shopten we nieuwe items voor de herfst. De week vloog echt voorbij!

Het was koud maandag! Dus dook ik op tijd m’n bed in (lekker warm!) met dit boek. Ik was hier al in begonnen want ik had al eerder een digitale proef ontvangen. Het is zo’n interessant en herkenbaar boek! Over generatie Y (of ei dus) die altijd maar meer wil, bang is om te falen en overloopt van keuzestress. Er staan handige tips en handvatten in het boek, binnenkort meer hierover!

Ik probeer elke nacht 8 uur slaap te pakken, dat werkt toch het best voor mij. Nu ik zulke lange dagen maak gaat dat overigens erg gemakkelijk haha, maar soms helpt thee deze een handje.

Dinsdag was het nog zo donker toen ik de deur uit ging! De laatste tijd is het sowieso vaak nog donker als ik ‘s ochtends opsta, niet fijn wakker worden zo.

Dit was woensdag mijn outfit: een spijkerrokje met een warme grijze trui. M’n benen zie je niet omdat de zwarte panty matcht met de vloer, haha. Nu ik lange dagen maak ga ik efficiënt met mijn tijd om: ‘s ochtends voor vertrek de was in de wasmachine, aan huisgenootje vragen of ze het in de droger gooit en dan bij terugkomst kan ik gelijk m’n bed weer opmaken. Handigggg.

Op stage lunchen we altijd heel uitgebreid, met allerlei soorten hummus en verse groenten. Super lekker! Er staan af en toe ook dingen op tafel die ik al zoooo lang niet meer gegeten heb, zoals deze vruchtenhagel bijvoorbeeld. Stiekem wel lekker ;-)

Na m’n stagedag haalde ik m’n vriend van de trein. Het was zo fijn om ‘m eindelijk weer te zien! ‘s Avonds gingen we naar de bioscoop en zagen we Kingsman 2, echt een toffe film! Een soort James Bond maar stuk hipper en grappiger.

Donderdag was een thuiswerkdag en omdat ik ‘s middags vrij had genomen hoefde ik alleen de ochtend te werken. Ik werkte lekker lui vanuit bed, terwijl m’n vriend dit ontbijtje maakte.. hallelujah! Pancakes met yoghurt en vers fruit en een tosti met brie en honing. Zo lekker! Het bordje was zo mooi opgemaakt, daar moest ik natuurlijk een foto van maken ;-)

Toen ik klaar met werken was konden we de stad in, ik was namelijk op zoek naar een nieuwe winterjas. Ik heb nog een warme parka van vorig jaar, maar echt elegant is die niet. Daarom wilde ik een mooie mantel, zodat ik kan afwisselen. We startten onze shopmiddag met een kopje koffie..

Vervolgens paste ik deze jas van Basic Apparel bij Hutspot. Geinig, maar het voelde iets te veel als een gewoon oversized colbertje aan.

Bij Monki paste ik deze, maar die vond ik weer te lang.

Bij Number Nine, een toffe winkel in de Zadelstraat met voornamelijk Scandinavische merken, paste ik deze jas van Selected. Erg mooi, en ook wel apart met dat lichtblauwe kleurtje.

Maarrrr, deze jas van Modström (in dezelfde winkel) werd de winnaar. Zo mooi! En nog steeds lekker warm. Hij sluit ook hoog, waardoor je niet met zo’n open (en dus koude!) hals blijft zitten. Blij mee!

Van het shoppen werden we moe en hongerig, dus aten we echt Hollands lekker cheap een stamppot bij Hema voor €3,50. Beetje krachtvoer konden we wel gebruiken ;-).

Vrijdag had ik ook de middag vrij genomen, ‘s ochtends was ik wel op kantoor. Iemand had chocolade pepernoten meegenomen, gevaarlijk lekker..

Vrijdagmiddag keken we de hele middag naar Limitless, een serie gebaseerd op de gelijknamige film. Ik vond de film (uit 2011) al zo tof, maar de serie is nog veeel leuker (want maar liefs 22 afleveringen!).

‘s Avonds gingen we uit eten bij Popocatepetl. Sinds het restaurant een make over kreeg is het echt een leuke plek geworden. Je eet er uiteraard Mexicaans en kunt kiezen tussen gerechten zoals burrito, quesedillas of tortillas, maar ook voor een mix van kleine gerechtjes gaan zoals wij deden. Het was onwijs lekker en inspireerde ons om misschien zelf eens richting Mexico te gaan.. ;-)

Toen we naar huis liepen viel de regen opeens met bakken uit de lucht, goed excuus om de wijnbar in te rennen toch? We dronken een wijntje terwijl we wachtten tot het weer droog werd.

Zaterdagochtend deden we een uitgebreid ontbijtje. Als ik alleen ben smeer ik meestal een boterham in de keuken en that’s it. Ik mis af en toe wel dat je gezellig samen aan tafel zit en dat je ter plekke besluit wat je op je boterham gaat doen.

Geïnspireerd door mijn stage schafte ik beleg aan dat ik al heeeel lang niet meer had gegeten: vlokken! Yum.

Daarna gingen we even de stad in, het was namelijk Glamour Day, waardoor je bij bijna elke winkel wel 20% korting kreeg. Zelfs winkels die niet meededen hadden wel een eigen kortingsactie opgezet. Ik had mijn zinnen gezet op deze mooie tas van O My Bag. Ik heb al twee hele mooie tassen van O My Bag, maar daar past mijn laptop net niet in. Ik zocht een wat chiquere tas voor naar mijn stage en straks naar mijn werk. Nu prop ik m’n laptop altijd in een rugzak, maar zeker met m’n nieuwe winterjas is dat geen porum ;-).

Met de Glamour Day korting ging er flink wat van het bedrag af, dus yay deze tas wordt vandaag bezorgd! Ik schreef jaren terug al eens over O My Bag, mooi merk is het!

Toen we terugkwamen dook mijn vriend de keuken in, om te koken. Hij maakte cannelloni, mmm. De rest van de avond keken we Limitless, het is zo’n verslavende serie!

Zondag keken we de laatste afleveringen van Limitless, toen was het alweer tijd om m’n vriend uit te zwaaien. Hij ging nog langs zijn grootouders en zelf vind ik het stiekem altijd fijn om op zondag wat te rommelen in huis. Afwassen, wasjes draaien, koken..

‘s Middags maakte ik dit soepje van de Albert Heijn. Super handig: het zit zo in een pot, je hoeft er alleen maar water bij te doen en de boel te pureren. Het was niet eens zo duur, zeker wanneer je alle ingrediënten nog apart in huis moet halen.

Aah, echt herfst!

Ik maakte ook geroosterde kikkererwten, als snack voor op kantoor. Die chocolade pepernoten zijn veel te verleidelijk, dus ik probeer wat gezonder te snacken. Dit is super easy (‘recept’ vind je hier) en lekker!

Ook maakte ik alvast m’n ontbijtje voor de volgende dag klaar. Deze beker van de Hema is ideaal, al draait die dop niet echt goed en stevig dicht. Tot nu toe gaat het goed, maar ik zoek een beter (en lekvrij) exemplaar. Mocht iemand tips hebben..

Verder dook ik op tijd m’n bed in, klaar voor een nieuwe productieve week! Afgelopen week was heerlijk, omdat m’n sociale leven weer een beetje tot bloei kwam en ik natuurlijk ook maar 32 uur i.p.v. 40 uur werkte. Ik merk wel dat het lastig blijft om de (op dit moment) drie belangrijkste dingen in mijn leven te combineren: stage (school), blog en een sociaal leven. Zoals afgelopen week, toen schoot m’n blog er een beetje bij in. Ik zit nog steeds vol ideetjes, maar ik kom gewoon tijd tekort. Voor mij is het heel belangrijk dat mijn blog echt mijn hobby blijft, ook al verdien ik er af en toe geld mee. Ik ga m’n best doen om komende week weer genoeg leuke artikelen online te zetten, maar bear with me als het eventjes niet lukt :-).

Ander leuk nieuws: morgen is mijn schoonzusje uitgerekend. Ik kan dus elk moment tante worden! Ik vind het zooo spannend en ben ZO benieuwd naar de naam van het kindje. Hopelijk kan ik jullie het in het volgende dagboekje vertellen ;-) Tot dan!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 18 reacties

 1. Siroon

  Leuk dagboekje weer! Ik heb nog een tip voor het yoghurtbakje: ik heb de breakfast-to-go van Sistema, die kun je bij de blokker of grote Appie kopen!
  Het lepeltje hangt alleen op een onhandige plek, maar die gooi ik gewoon op mn granola tijdens de reis naar t station :)
  Verder is ie lekdicht en heel chill!

 2. Shirley

  Wat spannend dat je ieder moment tante kunt worden. Ik ben benieuwd naar het boek over Generatie Ei, ik kan wel wat tips tegen keuzestress gebruiken, haha.

   1. Mieke

    Woehoeeee, vet benieuwd wat je ervan vindt! Is geschreven door een dispuutsgenootje van me. Ik heb ‘m al uit en heb er veel handvatten in gevonden. Misschien een leuke voor de #twitterboekenclub reviews in 140 (of 280, whuuuut) tekens ;) Have fun reading!

 3. Josianne

  Wat leuk dat je weer een O My Bag hebt gekocht! Het blijven zulke fijne tassen :) En slim dat je die kikkererwten hebt geroosterd, wij hadden vorige week ook chocoladepepernoten op werk en ik bleef maar eten haha. Oeps!

  1. Jaa, blijft een fijn merk! En goed idee he! Ik ga kijken of ik nog meer gezonde (maar wel echt lekkere) snacks kan bedenken, ik krijg altijd neiging tot snacken als ik de hele dag achter m’n laptop zit te werken.

 4. Marieke

  Klinkt als een hele fijne week! De elipse van mepal heb ik en is ook erg goed voor je yoghurt ontbijtje en kan ik zeker aanraden.

 5. Anneleen

  Wat een mooie, nieuwe winterjas! Staat je goed! :) En wat spannend dat je bijna tante wordt… Hopelijk kan je ons idd volgende week hiervan op de hoogte brengen! X

 6. Liset

  Leuke foto’s! Super om je zoektocht naar een mooie jas te zien. Die laatste is inderdaad erg mooi! Fijn dat de hals ook goed dichtkan, dat vind ik ook altijd zo’n probleem bij al die jassen van nu. Das toch niet praktisch? ;).

 7. Susan

  Ohhh vruchtenhagel,dat heb ik al zo lang niet meer gegeten! Limitless klinkt trouwens ook erg leuk, dus ik ga die even opslaan.

 8. Mirthe

  Ik blijf het knap vinden hoe je alle ballen in de lucht houdt! Ik put altijd heel veel inspiratie uit jouw dagboekjes, keep ‘em coming!

 9. Cassandra

  Wat een leuk dagboekje weer! Ik ben benieuwd naar het boek ‘generatie ei’, ik zal die denk ik ook eens kopen!

 10. Anna

  Aaah die jas, echt prachtig! Haha, die mantel-pas-struggle ken ik maar al te goed, allerlei winkels langs om er eentje te zoeken. Wat fijn dat je geslaagd bent! Helaas is dat bij mij nog niet gelukt, maar bij Number Nine ben ik nog niet geweest – goede tip. Wat fijn dat je vriend er was, lekker lang ook! Gezellig zo inderdaad, samen ontbijten en de stad in!

 11. Judith

  Wat handig die pureersoep van de appie! En spannend zeg dat je elk moment tante kunt worden :)

 12. Emma

  Jaaa! Ga naar Mexico!! ;) En ben benieuwd naar het boek Generatie Ei. Klinkt goed althans!

 13. Simone

  Wat een leuke (en lekkere!) week heb je gehad. Ik vind je nieuwe winterjas érg mooi! Dat lichtblauwe exemplaar vond ik ook heel mooi staan, trouwens!

Geef een reactie