Diary week 40: wanneer je vel niet lekker zit, letterlijk

Afgelopen week was niet mijn beste week. Ik was moe, gestresst, kreeg een huidinfectie waardoor ik letterlijk niet lekker in m’n vel zit (jeuk! en pijn) en alles was gewoon meh. En dat terwijl ik eigenlijk best leuke dingen heb gedaan. Soms heb je dat gewoon, het druilerige weer en de steeds kortere dagen zullen er ook wel een rol in spelen. Ik moest denken aan degene die in mijn blog enquête aangaf dat het soms leek alsof ik alleen maar positieve dingen deel.. nou, speciaal voor jou hier mijn klaagzang ;-).

Maandag kijk ik altijd ZML terug. Deze oma ligt namelijk meestal al te slapen wanneer het op zondagavond wordt uitgezonden.

Daarna keek ik de film Limitless op Netflix. Ik heb ‘m jaren terug al gezien, maar nadat de ik serie (jep, er is nu ook een serie van gemaakt!) had uitgekeken kon ik niet genoeg krijgen en besloot ik de film opnieuw te zien. Blijft een tof verhaal! Ik at er een grote kom warme groentesoep bij met een knoflookbroodje, yum.

Dinsdag begon goed: ik had een stage terugkomdag op school. Ik hoefde pas om 9:30 aanwezig te zijn wat betekende dat ik een beetje kon uitslapen en lekker rustig kon ontbijten. Dat heb ik wel gemist!

Het was leuk om mijn studiegenoten weer te zien en hun verhalen te horen, maar verder was het vooral fijn om even met iets anders bezig te zijn en in een andere omgeving te zitten.

In de aula van mijn school stond een stand waarbij je een eigen homepage van de hogeschool kon ontwerpen. Mijn handen beginnen dan gelijk te kriebelen; ik had meteen honderd ideetjes in m’n hoofd. En kijk hoe tof deze sjabloontjes en papieren templates zijn?! Super leuk en handig als je veel websites en apps designed. Ik kreeg er in ieder geval veel energie van en realiseerde me op dat moment ook dat ik dat op dit moment heel erg mis in mijn stage: dingen creëren. Voor school moet ik veel onderzoek doen en verslagen maken, wat neerkomt op veel lezen en achter de pc zitten: saai! Ik wil dingen maken!

We sloten de middag af met biertjes.

‘s Avonds ging ik met een studiegenootje eten bij Walden, op Domplein. Hier krijg je een drie gangen menu voor €15. Verwacht niet te veel van het voor- en nagerecht, maar alsnog een prima deal. Het was heel gezellig om weer even bij te kletsen en ideetjes uit te wisselen. Hoewel ik leuke medestagiairs op mijn stage heb merk ik dat zij allemaal een stuk minder creatief zijn dan mijn studiegenoten, dat mis ik wel.

‘s Avonds heb ik nog laaang wakker gelegen. Ik voelde me de hele dag heel erg gejaagd, alsof ik 10 koppen koffie op had. Ik was onrustig, twijfelde of ik wel de juiste keuze had gemaakt met m’n stage en voelde me vooral Heel Erg Moe. Daarnaast heb ik dus last van een huidinfectie: niks ernstigs, het is ook niet vies of besmettelijk maar het zorgt wel voor kleine droge plekjes op mijn huid die vooral ‘s avonds heel erg jeuken en overdag trekkerig en pijnlijk aanvoelen. Ik had het echt even helemaal gehad.

Na ongeveer de halve nacht te hebben gepiekerd of ik dit nou wel of niet aan moest kaarten op mijn stage (ja duh, natuurlijk wel, maar het voelt toch een beetje als falen en je zo kwetsbaar opstellen is eng!), deed ik dat dus toch maar. Gelukkig werd er goed op gereageerd en gelukkig kon ik eindelijk wat van mijn creativiteit kwijt; ik hield de dag erna namelijk een card sorting onderzoek en ik heb me helemaal uitgeleefd in de voorbereiding haha. Verschillende kleuren papier, stiften, zelfgeschreven briefjes.. heerlijk!

‘s Avonds plofte ik doodmoe (maar wel opgelucht) op de bank met de Linda. Even niksen.

Ik zag dit en stuurde het meteen door naar mijn vriend, lijkt me een toffe serie om samen te kijken! Sowieso ben ik fan van David Fincher.

Donderdagochtend was er een stroomstoring, maar omdat mijn onderzoek volledig ‘offline’ (analoog?) was, maakte dat niet uit haha. Hier zie je het onderzoek in actie. Een card sorting onderzoek is kort gezegd een gebruikersonderzoek, waarbij deelnemers kaartjes met daarop informatie moeten sorteren in bepaalde categorieën. Het wordt voornamelijk voor websites gebruikt, om te kijken op welke plek bepaalde informatie het beste kan staan (wat het meest logisch is).

Ik heb dit in mijn eerste jaar van mijn studie geleerd en vond het toen maar een suffe onderzoeksmethode, en nu gebruik ik het zelf haha! En het was zo leuk. Ik merk dat ik veel meer energie krijg van dit soort dingen i.p.v. de hele tijd achter m’n laptop zitten.

Omdat de stroom nog steeds uitgevallen was werkte ik de rest van de dag thuis, wat stiekem best wel als geroepen kwam. Kan je lekker in je pyjama werken enzo ;-). Ik kon ook eeeeindelijk weer eens een smoothie bowl maken. Het liefst zou ik ‘m elke ochtend maken (zoveel werk is het namelijk niet!), maar mijn blender maakt zo’n herrie.. dat doe ik m’n huisgenoten liever niet aan. In deze smoothie bowl gooide ik banaan, mango, babyspinazie, een halve avocado, een appel en sojamelk. Meer smoothie bowl receptjes vind je hier!

Ik werkte nog lang door waardoor ik geen zin had om te koken, dus bestelde ik Pad Thai bij Yum Saap. Dit is zooo lekker!

Vrijdag opende ik mijn Timehop app (een app waarmee je kan zien wat je op diezelfde dag de afgelopen jaren allemaal hebt gepost/welke foto’s je hebt gemaakt) en zag ik deze foto. Ik maakte deze foto vorig jaar toen ik met mijn vriend in een filmhuis een biertje deed. Op de rode kaart staat ‘Blijven plakken in Gent’, maar dan dus op z’n Gent’s. Een jaar geleden was onze eerste date!

Niet door vertellen: ik bewaar het filmticket van die avond nog altijd in mijn portemonnee. In eerste instantie omdat het zo’n leuk old school ticket was, maar inmiddels heeft het natuurlijk een grote emotionele waarde ;-).

Vrijdagavond at ik samen met twee oud-collega’s van Starbucks. We aten boerenkool, met voor mij een gehacktbal van de Vegetarische Slager. Lekkerrr! Tijdens het eten keken we de film Blade Runner omdat we ‘s avonds in de bioscoop de nieuwe Blader Runner zouden gaan zien. De oude film was duidelijk uit: heel traag met suffe ‘special effects’ haha. Ook de nieuwe film duurt errrrg lang (2 uur en 43 minuten!) maar zat wel goed in elkaar! Niet per se een aanrader, maar wel een leuke film.

Zaterdag begon ik weer met een smoothie. Naast dat ik niet lekker in m’n vel zat voel ik me ook gewoon echt niet fit. Spierpijn, hoofdpijn, moe. Alsof ik griep heb, maar dan zonder de verkoudheid. Super gek. Extra vitamientjes zijn dus niet overbodig!

..dus dat is wat ik deed! Het weer was er ook naar zeg, het heeft echt de HELE zaterdag geregend. Om treurig van te worden.

‘s Ochtends las ik het boek Generatie Ei uit. Echt precies op het juiste moment, dit boek was een en al herkenning! Nou zit ik niet tegen een burn out aan, maar ik ben wel vrij perfectionistisch waardoor ik soms te veel hooi op m’n vork neem. Rosa legt in dit boek uit waarom wij, generatie Y, zoveel moeite hebben met keuzes maken en het vreselijk vinden om te falen. Zaten een paar goede eye-openers in en goede toepasbare tips. Ik zal z.s.m. wat uitgebreider over dit boek vertellen!

Om te bewijzen dat ik echt de hele dag in pyjama zat: zie hier mijn avondeten in mijn ijsberenbroek. Zoete aardappelfrietjes, broccoli en de vegan kipschnitzel van Vivera. Yum! Zaterdag is echt mijn huishouddag geworden, ik draaide 3 wasjes, deed een flinke afwas en ruimde wat op. Saai, maar moet ook gebeuren he.

‘s Avonds wilde ik beginnen aan het nieuwe seizoen van American Horror Story (of ja, het nieuwste seizoen dat op Netflix staat), maar ik haakte af omdat ik het te spannend vond haha. Ik vind het een erg goede serie, al vind ik niet elk seizoen even leuk. Je kunt AHS per seizoen kijken omdat elk seizoen een eigen verhaallijn heeft. Sommige acteurs doen wel meerdere seizoenen mee, maar spelen dan een andere rol. Ik vond vooral seizoen 1 en 2 heel erg tof! De seizoenen daarna vond ik mwoah, maar dit seizoen lijkt me weer leuk. Ik wacht alleen wel even tot m’n vriend kan meekijken.. haha.

Zondag scheen eeeindelijk het zonnetje weer, dus besloot ik naar buiten te gaan. Even vitamine D oppikken, bovendien had ik nog wat dingetjes zoals wattenschijfjes nodig.

 

Bij de Hema spotte ik allemaal leuke dingetjes! Dat laatste ding is een rek waar je je polaroid foto’s in kan ophangen. Ik nam niks mee, maar ben wel heel benieuwd naar deze popcorn! Heeft iemand ‘m al geproefd?

Ik stond iets minder sterk in mijn schoenen bij de pepernotenfabriek.. haha. Ik nam een zakje met zure mattensmaak, karamel zeezout en seroendeng mee. Die laatste zijn een beetje kruidig, hartig en zoet tegelijk. Heel lekker!

Bij de Bijenkorf spotte ik allemaal leuke dingetjes van het merk Studio Stationery. Sowieso ziet de Bijenkorf in Utrecht er zo mooi uit! Hij is helemaal verbouwd en heeft een mooie luxe uitstraling gekregen.

Onderweg naar huis liep ik langs de Bagels & Beans en besloot ik een bagel mee te nemen. Yum. Ik draag hier trouwens m’n nieuwe winterjas, ik ben er zo blij mee!

Dit waren mijn aankoopjes bij de Bijenkorf: washi tape en een bullet journal. Afgelopen week ontving ik het boek ‘Bullet journalling doe je zo!‘ en het begon toch een beetje te kriebelen.. Ik ga het eens een kans geven, later meer hierover ;-)

Ook kocht ik twee ringetjes en twee oorbellen bij  & Other Stories. Mijn oorbellen waren wat verkleurd (ik droeg ze dan ook al de hele zomer) dus wilde ik nieuwe. Ik kon niet kiezen tussen deze twee, dus nam ik ze allebei mee. Ik heb toch twee gaatjes ;-). Ook kocht ik het boek ‘Snap!‘, van Anki van Zilverblauw. Als cadeautje, maar misschien leuk om hier ook even voorbij te laten komen in een review.

Ik had nog wat tegoed bij Uber dus bestelde ik een salade en een sapje. Lekker gezond. Ik voel me nog steeds niet fit, hopelijk helpt het als ik zoveel mogelijk gezond eet.

Ik hoop dat het de komende week allemaal wat bijtrekt. Ik heb gelukkig leuke dingen op de planning staan en m’n vriend komt komend weekend weer deze kant op. Verder moet ik denk ik gewoon m’n grenzen goed bewaken, dat is nog wel een leerpuntje voor mezelf.

Overigens, voor de oplettende lezer: nog steeds geen babynieuws! Mijn schoonzusje was afgelopen week uitgerekend maar ik denk dat de baby ook geen zin had in dit schijtweer. Gelukkig gaat komende week de zon weer schijnen ;-) Laten we hopen dat volgende week een betere week is!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 17 reacties

 1. Eline

  Hopelijk voel je je deze week wat beter en fitter. Het weer zit ook echt niet mee helaas Ik merk zelf ook dat ik na een lange stagedag gewoon lekker in bed wil kruipen met een filmpje, meer niet.

 2. Daisy

  Super leuke dingen heb je gekocht! Het boek over Generatie Y staat ook zeker op mijn verlanglijstje, lijkt me heel interessant en ben benieuwd of ik er ook zoveel in kan herkennen. En wat goed dat je je eerlijk je twijfels hebt geuit op stage. Ik vind dat ook altijd super lastig om aan te geven als je het graag anders zou willen (want wat als ze je kritiek niet accepteren?!), maar het lucht zo op als je het hebt gedaan.

 3. Marloes

  Zoveel herkenbare dingen in dit dagboekje… Ik had ook een rotweek! (of eigenlijk, al 2. of 3…) Goed dat je hebt aangegeven op je stage dat je creatiever wil werken!Vanavond ‘moet’ ik Blade Runner kijken van de manfriend, want woensdag gaan we naar de bioscoop, haha.
  Trouwens, ik heb ook nog het papieren kaartje van het concert waar wij verkering kregen (4 jaar geleden) dus ik snap je helemaal.
  Netflix-tip: heb je The Good Place al gezien? Zo niet, niks opzoeken op internet want major spoilers. Heel grappig en zeker afkijken tot de laatste aflevering :-p (ik verklap niets)

  1. Haha nu ben ik heel benieuwd! Ik ga me proberen in te houden om niks te googelen over de serie, dan ga ik een poging eraan wagen zodra ik tijd heb. Hoop dat het met jou inmiddels ook weer wat beter gaat :-)

 4. Wendy van der Steen

  Fijn dat je die stageterugkomdag toch wel ok vond. En goed dat je op je stage bent gaan praten!

 5. Yara

  Leuke diary! Het hoeft niet altijd positief te zijn, het leven kan ups en downs hebben.
  Liefs,
  Yara

 6. Mirthe

  Wat een leuke aankoopjes! Ik ben sinds kort ook begonnen met bullet journalling en er is zoo veel inspiratie te vinden op Pinterest, maar ook in facebookgroups! Het kan een beetje overwhelming zijn zelfs haha. Ik ben heel benieuwd hoe jij je journal gaat bijhouden!

 7. Judith

  Hopelijk knap je snel een beetje op! Ik moet ook echt weer wennen aan die donkere dagen en vooral ochtenden! Dat boek Snap! lijkt me heel interessant aangezien ik alles met m’n telefoon fotografeer. Gaat op m’n wishlist :)

 8. Simone

  Super knap van je, dat je hebt aangegeven op je stage. Ik hoop dat je met een fijner gevoel op je stage aan de slag kunt gaan en beter je ei kwijt kunt. Je smoothiebowls blijven trouwens ‘to die for’, ze zien er zo lekker uit.

 9. Sophie

  Wat een mooie en kwetsbare blog! Mooi om te zien dat je dit ook deelt, het zal denk ik voor veel lezers herkenbaar zijn. Hopelijk voel je je deze week wat beter! Het zonnetje gaat weer schijnen dus dat helpt vast ook.

 10. Eline

  Ah, soms zit het weer en het lijf gewoon niet mee, ik heb er ook zo een week (bijna twee) opzitten. Gewoon wat rustiger aan doen en jezelf tijd geven, is het beste wat je kan doen, denk ik. :)
  Die Mindhunter serie ziet er trouwens erg interessant uit, ‘k denk dat ik die eens een kans ga geven.
  Oh, en dat kaartje is niet in het Gents, maar in het West-Vlaams (herkenbaar aan de “hent”), aangezien het West-Vlamingen zijn die massaal in Gent blijven plakken (zoals mijn vriend bvb :D).

 11. Ik ben echt heel benieuwd hoe bullet journaling je bevalt en hoe het boek erover is! Ben benieuwd naar je verslagje van deze week. Hopelijk was hij fijner!

Geef een reactie