Diary week 42: Dagje Friesland, op kittenbezoek en uiteten in Nijmegen

Afgelopen week was weer een drukke week. Ik ging voor mijn stage een dagje naar Friesland, vierde de 30e verjaardag van mijn broer (maar ging vooral langs om z’n schattige kitten te knuffelen) en chillde dit weekend in Nijmegen. Het valt me altijd op dat ik tijdens drukke weken voornamelijk m’n eten fotografeer.. weet je ook weer waar m’n prioriteiten liggen. En je bent dus gewaarschuwd: lees dit dagboekje niet op een lege maag ;-)

Wat een heerlijk weer was het maandag! Ik kon gewoon met blote benen naar mijn stage en heb de hele middag buiten gewerkt. Gewoon een zitzak mee naar buiten gesleept en gaan met die banaan. Dat de temperaturen omlaag gaan vind ik niet zo erg, maar het zou fijn zijn als het zonnetje wat vaker van zich zou laten zien..

Maandag startte ik een nieuw Instagramkanaal: @breakfastinutrecht, met alle leuke ontbijt plekjes in Utrecht verzameld. Ik hou van buiten de deur ontbijten en deel die liefde graag met jullie ;-) Hou je ook van luxe ontbijtjes en woon je in Utrecht? Volg het account dan, en deel vooral ook jouw ontbijtfoto’s, dan repost ik ze :-).

Dinsdag moest ik voor mijn stage helemaal naar Friesland, Sneek om precies te zijn. Ik was daar nog nooit geweest, sowieso kom ik eigenlijk nooit in het Noorden van Nederland. Ik verbaasde me over de uitgerekte groene vlaktes.

Sneek zag er schattig uit, lijkt me leuk om eens een dagje naartoe te gaan. Verder heb ik niks van Sneek gezien, wij waren namelijk bezig met het opzetten van een escape room!

Mijn stagebedrijf ontwikkelt o.a. escape rooms op maat voor bedrijven. Eigenlijk is het meer een route in het donker, waarbij deelnemers allerlei puzzels (vaak inhoudelijk over het bedrijf waar ze werken) moeten oplossen. Het was super leuk om eens te zien, zoveel enthousiaste reacties gehad!

We kregen een Fries suikerbrood als bedankje mee naar huis, lekker!

Woensdag besloot ik na werk samen met een collega een hapje te eten. In Hoog Catharijne zijn nu allerlei nieuwe eettentjes geopend, waaronder Comptoir Libanais. Dit is een Britse keten waar je Libanees kunt eten. Het tentje ziet er super leuk uit, maar het eten vond ik mwoah. Mijn salade was nogal simpel, alsof ze een zakje ijsbergsla uit de supermarkt op m’n bord hadden gekieperd. Naast me zag ik wel mensen met hele lekkere tajines en ovenschotels, dus misschien hebben we gewoon de verkeerde maaltijd gekozen..

Haha, het valt me op dat ik deze week alleen maar foto’s van mijn eten heb gemaakt.. Op mijn stage ben ik nu eindelijk echt begonnen aan mijn inhoudelijke opdracht: een nieuwe website ontwikkelen voor mijn stagebedrijf. Dat is leuk, want dat ligt mij goed.

Woensdagavond sprak ik af met vriendinnetje Maura en maakten we Pho, Vietnamese noedelsoep. Super lekker! Al waren we zo druk aan het kletsen dat we vergaten om er noedels in te doen, haha. Al was ie zo rijk gevuld dat we dat eigenlijk niet eens misten.

Ook vrijdag gaan we weer gelijk door naar het avondeten, haha. Ik pakte snel de trein naar Nijmegen waar ik samen met mijn moeder en mijn oom en tante uiteten ging bij De Sjalot. Het was gezellig om weer even bij te kletsen met mijn oom en tante, door onze drukke levens zien we elkaar vooral met kerst, haha.

Ik ging voor een vegetarisch 4 gangen verrassingsmenu. Normaal houd ik niet zo van verrassingsmenu, ik kies liever zelf wat ik eet. Bovendien krijg je bij vegetarische menu’s vaak gegrilde groente. Zo saai en niet echt lekker. Bij De Sjalot kun je echter gerust voor het verrassingsmenu gaan, ik heb zulke lekkere dingen gegeten! Ik weet niet meer precies wat alles was, maar het roze bordje waren allemaal variaties op bieten en het bordje erna was gnocchi in paddestoelensaus. Mocht je nog een leuk restaurantje zoeken in Nijmegen (Oost), dan moet je zeker langs De Sjalot!

Daarna ging ik snel door naar mijn broer, die vierde zijn 30e verjaardag. Ik kan me niet meer herinneren wanneer hij voor het laatst zijn verjaardag had gevierd, dus dit was extra gezellig!

Maar stiekem kwam ik vooral om hun nieuwe kitten, Dana, te bekijken. Het is een kruising van een Noorse boskat en nog iets, een super lief (en al heel pittig!) katje.

Zaterdag werkte ik de hele dag aan een schoolopdracht en aan m’n blog. Afgelopen week schoot m’n blog er weer bij in. Daar baal ik van, vooral omdat ik zelf zo leuk vind om te bloggen en ik dan dus blijkbaar niet genoeg tijd/puf heb gehad. Gelukkig komen er deze week weer gewoon artikelen online!

‘s Avonds ging ik met m’n moeder naar de bioscoop en trok ik deze trui uit haar kast. Hoe leuk is ‘ie? Hij is van het merk Human Nature, gekocht bij… de ANWB, haha. Helaas mocht ik ‘m niet inpikken.

We gingen naar de bioscoop en zagen The Glass Castle. Ik vond het een erg goede film. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en gaat over vier kinderen die opgroeien in de jaren 60/70 bij twee idealistische ouders. Ze reizen van hot naar her, hebben geen vaste woonplaats en ook niet altijd wat te eten omdat vader al het geld uitgeeft aan drank. Wanneer de kinderen oud genoeg zijn om uit huis te gaan, snakken ze juist naar een ‘normaal’ leven, in de grote stad. Precies wat hun vader zo verafschuwde. Al blijkt later dat hun opvoeding toch nuttiger is geweest dan ze dachten..

Ik zie zelf veel films, maar alleen de standaard hollywoodfilms omdat ik een Pathé pas heb. Dit was een filmhuisfilm en dat herinnerde me eraan dat ik weer vaker naar het filmhuis wil!

Zondag was ik weer bij mijn broer, nu was hij echt jarig.

Maar stiekem weer vooral om met de katjes te knuffelen ;-) Zo lief!

Gisterenavond dook ik vroeg m’n bed in, ik was bekaf. Ik vind het nog steeds lastig om de balans te vinden in alles wat ik ‘moet’ doen (stage, het huishouden etc) en dingen die ik ‘wil’ doen (m’n blog, m’n hobby’s, afspreken met vriendinnen). Ik merk dat ik me toch een beetje opgejaagd voel en dat maakt me zooo moe. Ik ga deze week dus proberen wat relaxter met m’n planning om te gaan, mochten jullie nog nuttige tips hebben dan hoor ik dat graag!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 13 reacties

 1. Lenneke

  Ik wilde dus bij dat Libanese tentje gaan eten… tenminste, is dat tegenover The Barn? Maar nu durf ik niet meer, hahaha.

  1. Haha ja, ik zou dan sowieso voor een tajine of een wat uitgebreider gerecht gaan. Geen salade in ieder geval. Heb gisterenavond de Salsa shop getest en die is wel helemaal goed gekeurd!

 2. Jessica

  Dit gevoel heb ik de laatste drie jaar (sinds afstuderen dus :D ) heel erg gehad, waardoor ik nu dus een werkbreak neem om uit te zoeken wat ik nu écht graag wil doen met mijn leven. Ik heb namelijk geen zin me de komende 40 jaar nog zo opgejaagd en uitgeblust te voelen… Maar jouw stage ziet er wel suuuper fijn uit zeg! Het lijkt me alvast een leuke plek om ervaring op te doen :) Heb je dat ook weer mee! Gelukkig duurt een stage maar een bepaalde tijd en kan je daarna weer even uitrusten!

 3. Judith

  Ahhh wat een lief katje!! En heel herkenbaar, geen tijd / puf om te bloggen naast een 40-urige werkweek. ‘Gelukkig’ heb ik nog niet zoveel volgers waardoor ik nog geen druk voel en gewoon blog wanneer ik er zin in / tijd voor heb :) Maar snap dat zelfs zonder die druk het frustrerend is aangezien het ook gewoon zo leuk is om te doen!

 4. Omg die katjes! Zo schattig!! En wat jammer dat het libanese eten tegenviel… Ik zag hem laatst zitten en viel echt voor het uiterlijk. Nu staat ie weer ietsje minder hoog op mijn lijstje haha

 5. Inez

  Oh, kittens! <3
  en moeite om balans te vinden, klinkt hier ook heel bekend! En ik heb dan nog een hele lieve vriend die de helft van het huishouden doet! :D

 6. Fleur

  Oooooh die kitten! Heerlijk koppie! Hopelijk kun je deze week wat meer rust vinden!

 7. Marloes

  Oooh wat een leuke kitten. Hij wordt vast heel floofy, als hij deels Noorse boskat is.
  Ik zag dat Libanese restaurantje, maar wij besloten toen naar Léon aan de overkant te gaan. Daar best lekker gegeten. Het was fast food, waar ik normaal niet zo van houd, maar hier hadden ze geprobeerd er iets gezonds van te maken. Frietjes waren gebakken/gegrild(?) in plaats van gefrituurd, en ik had een burger met haloumi en avocado. Personeel was ook aardig. Zou er wel teruggaan.

  1. Ah, klinkt goed! Léon wil ik ook nog eens uitproberen. Ik vond het Libanese tentje dus een beetje tegenvallen, maar wellicht moet ik het nog een kans geven.

Geef een reactie