Diary week 43: op bezoek bij m’n neefje, Stranger Things marathon & weekend België

Afgelopen week vloog voorbij, zoals dat nu eigenlijk elke week gaat tijdens m’n stage. Ik ging weer op bezoek bij m’n kleine neefje, had een leuke afspraak voor m’n eigen bedrijfje en zag m’n Favoriete Belg weer. Na een weekend Rotterdam en een weekend in Nijmegen was het tijd voor een weekendje bankhangen. Dat kwam goed uit, want het nieuwe seizoen van Stranger Things staat op Netflix!

Maandagavond sprak ik met een studiegenootje af om samen te eten. We reizen allebei via Utrecht Centraal, dus besloten we bij Hoog Catharijne te gaan eten. Vorige week vertelde ik je al over alle nieuwe eettentjes die ik had gespot, dus deze week wilde ik een ander tentje proberen. Blijkbaar was er die dag weer een nieuw eettentje aan toegevoegd, de ballonnen trokken onze aandacht dus besloten we bij Salsashop te gaan eten.

Blijkbaar zit deze tent ook al in Amsterdam, maar ik kende ‘m nog niet. Je kunt hier terecht voor burrito’s, soft taco’s, burrito bowls en salade bowls, allemaal heerlijk Mexicaans dus. Ik vond het super lekker, je proeft dat alles vers gemaakt wordt. Bovendien was het ook niet zo prijzig. Het Libanese tentje vond ik dus mwoah, maar deze is voor herhaling vatbaar!

Dinsdag was ik al vroeg op m’n stage, voor 8:00. Het was nog zo donker dat zelfs m’n computer nog op de nachtstand stond. Ik gebruik het programma Flux, dat de kleur van je scherm aanpast. Naar mate het donkerder wordt, kleurt je scherm wat geel (en uiteindelijk dus helemaal oranje, haha). Dat is beter voor je ogen, i.p.v. het blauwe licht van je scherm.

Ik was zo vroeg, zodat ik weer op tijd weg kon. Ik ging namelijk op bezoek bij m’n kleine neefje.

Ik had aangeboden om te koken, zodat ik ook nog een beetje nuttig zou zijn. Ik maakte deze curry met pomoen en kikkererwten, hij viel goed in de smaak!

Trotse tante :-) Zo lief hoe klein en poepig hij is!!!

Woensdag had ik voor mijn stage een afspraak in Rotterdam. Je zou maar dit uitzicht hebben vanaf je bureau.. zo tof!

Toen ik terug kwam lag er een pakketje op me te wachten. Ik laat mijn perspakketjes nu naar mijn stagebedrijf sturen, omdat ik toch nooit thuis ben als ze bezorgen. M’n collega’s vinden dat natuurlijk heel interessant ;-)

Heel even waren ze blij, we dachten namelijk dat er ijs bezorgd was! Helaas voor hen waren het slechts lege verpakkingen met daarin een bon om het ijs bij de Albert Heijn op te halen. Dit zou gezond ijs moeten zijn.. ik ben heel benieuwd!

Donderdagavond pakte ik de trein naar België en vrijdag werkte ik vanuit huis. Superfijn, want zo had ik toch iets meer tijd met m’n vriend. Vrijdagavond gingen we boodschappen doen en toen zag ik deze lucht. Zo mooi! Net een schilderij :-)

En toen was het weekend! We hebben lekker op de bank gehangen met bubbels en snacks en begonnen aan Stranger Things.. wat een geweldige serie is het toch! Ik had vooraf wat recensies gelezen (o.a. in de Volkskrant en ‘t NRC) en die waren gematigd positief, maar ik vond het juist een super goed seizoen! Een stuk spannender dan seizoen 1, en nog steeds een erg goed verhaal.

We pauzeerden even om te eten, ik maakte heerlijke Vietnamese noedelsoep. Dit is echt een van mijn favoriete receptjes. Ziet er heel fancy uit, maar is super simpel (en lekker!).

De volgende ochtend ontbeten we met een dikke smoothie die mijn vriend had gemaakt. Daarna gingen we richting Antwerpen.

Altijd als we naar Antwerpen gaan probeer ik een nieuw tentje uit te zoeken. Dit keer gingen we naar Tinsel, aan de Vlaamse Kaai. Hier kan je lekker ontbijten en lunchen, een heel knus tentje.

Daarna gingen we nog even naar de Mediamarkt. Ik vind dat stiekem zo lekker burgerlijk haha, samen tussen het witgoed en de apparaten lopen en stiekem wegdromen bij ons toekomstige huis ;-)

Anyway, ik was daar om te kijken naar een nieuwe camera. Ik wil graag een systeemcamera. Die worden tegenwoordig steeds beter en zijn niet zo lomp en zwaar als mijn spiegelreflex. Ik ging voor een Canon die ik laatst op een blogevent bij iemand anders zag, maar de winkelmedewerker raadde me deze aan. Heeft iemand ervaring met de Sony Alpha 6000? Of ervaring met een andere systeemcamera waar ik eens naar moet gaan kijken?

Om ons burgerlijke uitstapje compleet te maken gingen we ook even naar de Ikea. Ik spotte dit ding voor in die standaard Ikea-kast en bedacht me dat dit echt perfect is voor een kat. Het wordt verkocht als opbergruimte voor bijvoorbeeld servetten of flessen wijn, maar ik vind het echt een katten chillplek.

Natuurlijk moest ik balletjes halen ;-)

‘s Avonds keken we Stranger Things uit. Dat wordt weer een jaar wachten op een nieuw seizoen…

Zondag werkten we allebei even. Toch wel gezellig om een blond plukje boven m’n laptop uit te zien komen :-)

Tussendoor bakten we een cake, stiekem omdat we allebei zin hadden in het beslag haha.

Eind van de middag werd ik afgezet op het station, maar vlak voor vertrek ontdekte ik dat ik m’n sleutels vergeten was. Dus moest ik een trein later pakken.. om de tijd te verdoen zijn we toen maar naar het frietkot gegaan ;-)

Deze week vliegt hopelijk weer net zo snel voorbij als de vorige week, want dit weekend zie ik m’n vriend weer. Ik ben achter de schermen ook druk bezig met m’n eigen bedrijfje. Ik ben m’n administratie opnieuw aan het inrichten en ben aan het kijken hoe ik het in 2018 allemaal wat professioneler aan kan pakken. Afgelopen week heb ik een nieuwe klus binnengesleept die ik heel erg tof vind, hopelijk kan ik jullie daar binnenkort meer over vertellen :-)

Ik wens jullie een fijn week!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Anneleen

  Oh ik ben ook heel blij dat Stranger Things terug is! Door verschillende nachtshiften nog niet zo veel kunnen kijken, maar ik vind het ook zo’n goede serie!! :)

 2. Shirley

  Naar dat ijs van Oppo ben ik ook benieuwd. Toen ik laatst bij de Albert Heijn was, zag ik dat er sowieso heel veel nieuwe toetjes in het vriesvak stonden (mijn lievelingsschap). Dus ik heb de komende tijd genoeg uit te proberen, haha!

  1. Haha ja, dat viel mij ook op! Ik dacht altijd de zomer meer een toetjes seizoen was, maar lekker met een dekentje op de bank, Netflix & een goede bak ijs werkt eigenlijk net zo goed.

 3. Johanne

  Jaaa, weer een jaar wachten op het nieuwe seizoen :(. Wij hebben Stranger Things ook echt in twee dagen uitgekeken. Mijn vriend is niet zo’n fan van die mega cliffhangers aan het eind van iedere aflevering, maar ik wel! En pho is echt mijn favoriete eten ooit. Ik ga je recept eens proberen. Klinkt supergoed.

 4. Judith

  Klinkt als een leuke week :) Ik ben heeeel benieuwd naar Stranger Things, ik hoor iedereen er over, dus misschien moet ik er toch maar eens aan beginnen haha!

 5. Emma

  Ik heb de Sony Alpha 5100! Afgelopen jaar was ik nog de eigenaar van een Alpha 5000. Goede camera. Ik heb de kit lens en nog een losse (zoom) lens. Dat draaiende schermpje is erg handig. En hij is licht in gebruik. En ook de prijs is aantrekkelijk dus ik ben er blij mee ;)

 6. Irene

  OMG ik kan echt niet wachten tot wij aan het tweede seizoen kunnen beginnen. Maar ‘t is meer dan een jaar geleden dat we het eerste zagen dus we kijken nu braafjes seizoen 1. En 1 aflevering per keer. Haha :D
  Stiekem vind ik het ook super leuk om op zaterdag samen boodschapjes te doen. Hihi.

 7. Loes

  Wat een fijne week! Het eten van de salsashop ziet er heel lekker uit. En die zelfgemaakte noodlesoep ook, die wil ik zelf eens gaan maken!

Geef een reactie