Agenda tip: The Dear Diary agenda

agenda

Aan het einde van de zomervakantie zette ik een aantal planners en agenda’s op een rij, voor jullie maar stiekem ook voor mezelf. Ik zocht namelijk een handige nieuwe planner, maar geen enkele voldeed precies aan mijn eisen. Totdat ik onlangs (via een Instagram advertentie nota bene!) op een nieuw soort agenda stuitte: The Dear Diary. Deze agenda voldoet precies aan mijn eisen, dus ik laat ‘m graag aan jullie zien. Wellicht is het ook wat voor jullie!

Mijn agenda eisen

Ik ben nogal een chaoot, dus een goede agenda is een must voor mij. Ik zou het beste mijn agenda bij kunnen houden in mijn telefoon, want dat ding heb ik immers altijd bij me. Toch werk ik liever met een papieren agenda. Ik merk dat wanneer ik iets opschrijf (i.p.v. typ) mijn hersenen het toch beter opslaan. Ik ging dus op zoek naar een papieren agenda.

Naast ruimte om dagelijkse afspraken op te schrijven, heb ik ook graag ruimte voor to do lijstjes en andere krabbels. Ik heb jaren de Moleskine agenda gebruikt; een fijne agenda met naast een weekindeling ook altijd een hele notitiepagina per week. Maar daar moet je dus zelf je to do lijstjes op schrijven, een beetje saai is dat wel. Leuke invul- en to do lijstjes vind ik dus een pre.

Daarnaast heb ik de afgelopen jaren geleerd om doelen te stellen en hierop te reflecteren. Het liefst zou ik hier ook ruimte voor willen in mijn agenda. Door er dagelijks of wekelijks even mee bezig te zijn ben je meer gefocust aan het werk.

De oplossing: The Dear Diary

Tijdens m’n dagelijkse rondje scrollen door Instagram kwam er opeens een advertentie van The Dear Diary voorbij. Door de mooie foto was mijn interesse gewekt, dus klikte ik door naar de website. Daar werd ik nog enthousiaster van alle foto’s die ik zag. Deze agenda leek niet alleen te voldoen aan mijn eisen, hij zag er ook nog eens mooi uit!

Ik bestelde ‘m en ontving ‘m enkele dagen later in de brievenbus. Op dit moment is er alleen een undated versie voor 4 maanden beschikbaar, maar ze zijn bezig met een jaaragenda voor 2018. Er is een oud-roze en een grijze variant beschikbaar, beide boekjes hebben in rosé-gouden letters ‘Dear Diary inspired every day’ op de cover staan. Ik vind het er mooi en classy uit zien, al vraag ik me af hoe lang de stoffen kaft mooi blijft.

Inhoud van de agenda

Jullie zijn natuurlijk het meest benieuwd naar de inhoud ;-). Ik heb van de meeste pagina’s een foto gemaakt, zodat je een goede indruk van de agenda krijgt. Ik zal per foto beschrijven wat het doel van de specifieke pagina is.

agenda

De agenda begint met deze spread: een mooie quote en een tijdlijn waarin je belangrijke data van de komende maanden kunt opschrijven. Denk aan verjaardagen, jubilea, feestdagen of misschien belangrijke deadlines. Deze agenda is voor 4 maanden, dus je kunt er gemiddeld 2 data per maand opschrijven.

agenda

Op de volgende pagina’s vind je ruimte voor een moodboard en je doelen, welke zijn onderverdeeld in ‘personal‘, ‘wellbeing‘, ‘work & career‘ en ‘relationships‘. Ik weet nog niet of ik het moodboard ga gebruiken, maar ik vind het wel leuk dat er ruimte voor is vrij gemaakt. Misschien leuk om een mooie quote te handletteren. De doelen zijn dus weer voor de komende 4 maanden bedoeld. Ik vind de verdeling in categorieën erg prettig, al had ik misschien liever ‘personal‘ en ‘wellbeing‘ samen gezien en een aparte categorie voor school erbij gehad.

agenda

Op de volgende pagina vind je weer een mooie quote en een lijstje waarin je je doelen met bijbehorende ‘habits‘ kunt opstellen. Niet alleen maak je je doelen daarmee helder en concreet, in de wekelijkse overzichten is er ook ruimte om je habits te tracken. Een doel kan bijvoorbeeld zijn: beter uitgerust zijn. Bijbehorende habits zijn dan op tijd naar bed gaan, rustig aan doen en je grenzen aangeven. Dit vind ik persoonlijk een waardevolle toevoeging! Je hebt ruimte om 7 doelen op te stellen, maar ik denk dat dat voor 4 maanden ook wel genoeg is.

agenda

Op de volgende pagina’s zie je gelijk de pagina’s die horen bij de start van een nieuwe week. Deze spread zit elke keer voor de start van een nieuwe week. Hier kan je al je afspraken opschrijven, wekelijkse doelen en dus je habits. Een fijne overzichtspagina.

agenda

Vervolgens zijn er 5 pagina’s: 1 pagina voor elke werkdag, zaterdag en zondag staan samen op een pagina en hebben eigenlijk alleen notitieruimte. Een dagelijkse pagina begint met ‘today’s affirmation’. Rosanne schreef laatst een leuk stukje over affirmaties, ik vind het heel tof dat ze dit in de agenda geïntegreerd hebben! Vervolgens is er ruimte voor 3 ‘top priorities‘ (mét afvinkhokje!), er is een lijstje met ‘important times‘ en to-do’s, én een lijstje met ‘quick 10 minute tasks‘ – echt iets voor mij, haha. Daarnaast is er nog een vakje met notitieruimte en onderaan kun je opschrijven wat het beste van de dag was. Het enige wat ik hier eigenlijk nog mis zijn ‘glazen water’ die je kunt afstrepen zodra je een glas water hebt gedronken, verder is deze indeling voor mij heel compleet!

agenda

Na elke week is er ruimte om te reflecteren op je week: wat waren de highlights en wat ging er minder goed? Welke doelen en gewoontes heb je gehaald en volgehouden? Wat ga je de volgende keer anders doen? Daarnaast is er ook genoeg notitieruimte voor extra aantekeningen en hersenspinsels. Ik vind deze reflectie zo fijn! Volgens mij leer je hier nog het meest van.

agenda

Na deze spread begint er weer een nieuwe week, en volgen dezelfde pagina’s. Tussendoor zijn er nog wat extra invulpagina’s te vinden:

 • Er is een pagina met ‘my next adventure‘, waarin je een nieuwe reis kunt plannen. Er is ruimte voor een to-do lijst, kosten van de trip en notitieruimte. Handig, want ik heb binnenkort een grote reis op de planning staan!
 • Er is een pagina met ‘Personal mission statement‘, waar je je eigenlijk je persoonlijke missie en visie opschrijft. Wat zijn je belangrijkste waarden, doelen en wat wil je bereiken? Een leuke invuloefening, al had ik het logischer gevonden als deze vooraan de agenda zat.
 • Er is een pagina met ‘List of inspiration‘, waar wordt gevraagd wat je motiveert, wat je kwaliteiten zijn, wat tot nu toe je gelukkigste momenten in het leven waren en waar je naar uitkijkt. Een lijstje waar je vrolijk van wordt!
 • Er is een pagina met ‘7 days of happiness‘, een soort mini weekplanning waar je op elke dag iets leuks plant. Hierbij worden al suggesties gegeven zoals ‘do something for someone else‘ of ‘create or buy something that will add inspiration to your workspace‘.
 • Er is een pagina met ‘More happy days‘, een lijstje waarin je kunt opschrijven waar je ‘meer’ of ‘minder’ van wilt. Dus: welke dingen maken je gelukkig en wil je meer doen en vice versa.
 • De laatste ‘andere’ pagina is het ‘Life wheel’, waarin je een visuele representatie creëert van verschillende ‘life areas’. Per categorie kleur je het wiel in van 1 tot 10. Zo zie je in 1 oogopslag hoe je ervoor staat.

De agenda sluit af met blanco notitiepagina’s.

Vormgeving van de agenda

De agenda heeft dus een stoffen kaft, met rosé-gouden letters op de voorkant. Ik vind het er erg mooi uit zien! Ik heb voor de roze variant gekozen, maar er is ook nog een donkergrijze variant die iets strakker oogt. Zoals je ziet is de binnenkant van de agenda vrij simpel en minimalistisch vormgegeven, persoonlijk houd ik daar wel van. Af en toe zit er een leuke quote tussen, maar verder is de agenda heel strak.

Het papier is vrij dun, maar ik gebruik zelf altijd Micron fineliners, die schrijven prettig en drukken niet door. De agenda heeft een A5-formaat: lekker handzaam voor in je tas en groot genoeg om niet priegelig te hoeven schrijven. Deze agenda bevat geen data, deze moet je zelf invullen. Persoonlijk vind ik dit wel prettig: dit is een kleine moeite en op deze manier verspil je geen ‘weken’ wanneer je op vakantie gaat en je agenda niet gebruikt. Er is wel een jaaragenda voor 2018 mét data in de maak.

Verdict The Dear Diary

Zoals je ziet ben ik heel enthousiast over The Dear Diary! Of hij echt zo fijn is als ik denk merk ik natuurlijk pas wanneer ik er mee aan de slag ga. Ik ga dit weekend alvast nadenken over mijn doelen voor de komende tijd en ga volgende week starten met de agenda! Ik zal jullie binnenkort een update geven over The Dear Diary.

De agenda is hier te koop. De verzendkosten zijn helaas vrij hoog, ik raad je daarom aan om samen met iemand anders te bestellen!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 24 reacties

 1. Judith

  Wat een plaatje! Ik ben echt een sucker voor dit soort dingen. Mij krijg je ook echt niet aan een agenda in m’n telefoon ;)

 2. Loes

  Deze agenda ziet er mooi en handig uit! Afgelopen jaar heb ik alleen mijn telefoon gebruikt als agenda, maar het begint wel weer te kriebelen voor een papieren, nu ik zoveel leuke exemplaren zie..

 3. Eline

  Ahh wat ontzettend leuk! Super leuk met al die doelen iedere week en een habit tracker. En iedere dag iets leuks plannen is ook zo belangrijk. Ik word hier zo enthousiast van!

 4. Danique

  Super leuke agenda! Ik heb zelf ook na lang wikken en wegen de volgende agenda van Jo & Judy gekocht en ik vind hem (nu al) super fijn: https://www.joandjudy.com/en/planner-a5-2018
  De binnenkant is ook heel clean en simpel met meer dan voldoende ruimte voor notities/doelen (met invullijstjes!) etc, maar ook staan er mooie, inspirerende quotes tussendoor. Ook vind ik het maandoverzicht aan het begin van elke maand heel handig! Wellicht ook één om eens naar te kijken?

  1. Lotte

   Oh wauw bedankt voor het delen van deze tip! Hier ga ik ook maar eens naar kijken!

   1. Lotte

    Ik heb uiteindelijk nog een optie gevonden: de agenda’s van MiGoals! Dit is een merk uit Australië en heeft, naast een undated versie, drie verschillende opties qua hoe gedetailleerd je wil plannen en reflecteren. Ik heb uiteindelijk de middelste gekozen en kom incl. verzendkosten nu op 25 euro uit. In het ergste geval komt er nog 21% belasting bij wanneer het eenmaal in NL is aangekomen, maar dan komt het alsnog op een kleiner bedrag neer dan de Dear Diary en Jo & Judy. Toch gek eigenlijk he, dat het verzenden vanuit Australië goedkoper is dan vanuit Europa…

 5. De agenda ziet er super mooi uit! Ik heb nu anderhalf jaar met de XL Moleskine agenda gewerkt en vind die heel fijn. Ik heb genoeg ruimte om alles kwijt te kunnen. Alleen lopen de 18 maanden agenda’s maar van bijvoorbeeld half 2016 tot eind 2017. Ik twijfel nu of ik een jaaragenda koop van Moleskine of weer even een halfjaar wacht en dan weer een anderhalfjaar agenda kan kopen. Voor in de tussentijd heb ik een kleine docentenagenda, maar ik vind de maat eigenlijk te klein.

  1. Ja, ik gebruikte ook altijd die grote Moleskine. Super fijn, maar ik vind het leuker/fijner wanneer er al voorgedrukte lijstjes en invuldingen in mijn agenda staan. Bij zo’n Moleskine moet je dat natuurlijk nog zelf doen. Ik kocht zelf trouwens vaak jaaragenda’s!

 6. Oh wauw, wat een mooie agenda! Ik kende deze nog helemaal niet. Ik zie wel regelmatig de Passion Planner voorbijkomen op Instagram. Die ziet er ook heel goed uit om planningen in bij te houden. Maar ik vind die van jou misschien nog wel mooier. Leuke extra’s allemaal. Ik zou helemaal los gaan bij dat moodboard met mooie plaatjes enzo. Haha!

  1. Nou, ik heb de Passion Planner zelfs besteld, maar nog niet gebruikt.. Ik denk dat ik hem ga doorverkopen (het is een undated variant). Ik merk dat mijn afspraken nogal eens wijzigen, en dan wordt het zo’n kliederboel in de planner. Deze agenda werkt dan beter voor mij.

 7. Wat leuk hier een review over te zien! Ik zat toevallig afgelopen week al even te kijken op de site waar ze deze agenda’s verkopen, naar aanleiding van je foto in je diary. Maar ik vind de verzendkosten ook wel pittig. En vind het net als jij ook wel jammer dat je niet kunt afvinken hoeveel glazen water je hebt gedronken, haha. Ga er nog even over nadenken. ;) De agenda lijkt mij wel heel handig. :)

 8. Cathelijne

  Super tip!
  Ik ga de 2018 editie bestellen, samen met het notitieblok uit de foto van jouw vorige blogpost!
  Dankjewel voor het delen!
  Liefs!

 9. Fleur

  Wat een toffe en fijne agenda! Het is dat ik eigenlijk op dit moment voornamelijk vanuit mijn Google Agenda leef omdat ik er dan niet om of na te denken dat ik nog iets mee moet nemen.. Maar anders dan zou dit de oplossing zijn. Tis ook het perfecte maatje wat makkelijk overal mee naar toe neemt, heel tof!

 10. Karlijn

  Oeh, echt een mooie agenda! Maar mezelf kennende is zo’n nette agenda met lijntjes en vakjes niets voor mij, want ik kladder altijd mijn agenda onder met dingen groot onderstrepen of rondjes om heen zetten :’)

 11. Lenneke

  Ohh, wat een mooie! Ik heb de Passion Planner weer voor volgend jaar, maar dit is er ook eentje om te onthouden. Dank je wel voor je tip!

 12. Irene

  Oeeeh wat een tof ding! Jammer dat hij maar voor 4 maanden is. Ik heb nu een ban.do agenda en ben er ook heel blij mee. Ik merk ook dat het schrijven me beter helpt om te onthouden en het is ook gewoon fijn hé. Ondanks m’n papieren agenda, zet ik sommige dingen toch nog in m’n Iphone. Vooral last minute dingen.

Geef een reactie