Diary week 44: bijzondere perspakketjes, dagje Utrecht & weer op babybezoek

Afgelopen week vloog weer voorbij! Ik zit nu op de helft van mijn stage, dus dat schiet lekker op. Dat er allerlei leuke perspakketjes op m’n stage binnen kwamen voor m’n blog maakte het ook een stuk leuker ;-). Verder deed ik het weekend lekker niks, samen met m’n vriend. Al ging ik natuurlijk wel weer even op bezoek bij m’n babyneefje.

Pakketjestijd! Omdat ik full time stage loop laat ik mijn pakketjes tijdelijk op mijn stage-adres bezorgen. Anders ligt het weer weken bij zo’n PostNL ophaalpunt..

Van Rituals kreeg ik dit pakketje met een hele bijzondere inhoud. Deze flesjes zijn afwasmiddel, handzeep en een speciale balm voor je handen. Inclusief fancy wit marmeren plaatje om de flesjes op te zetten. Zo luxe! Leuk kerst-cadeau idee voor iemand die alles al heeft ;-) Het staat in ieder geval prachtig in de keuken.

De geur van het wasmiddel is super lekker! Er staat ‘green appel & coriander’ op, hij ruikt inderdaad zo fris als groene appeltjes, maar heeft ook iets ‘fris’ van de koriander. Ik weet dat koriander zo’n gevalletje ‘you hate it or you love it is’ (ik val in de laatste categorie!), maar qua geur is het sowieso heel lekker. Ik kende deze geurcombinatie van Rituals nog niet, maar ik zou hier ook wel een body wash van willen hebben.

Het andere pakketje bevatte de nieuwste wake up light van Philips: de Somneo. Dit is ook een ‘sleep light’, waarmee je dus gemakkelijker in slaap valt. Ik kreeg ‘m van fonQ opgestuurd om te testen. Komt goed van pas nu met de korte dagen!

‘s Avonds maakte ik weer de pompoencurry, een perfect herfstgerechtje!

Ik ging op tijd naar bed zodat ik uitgebreid m’n Sleep & wake up light kon installeren. Al was dit echt in een minuutje gedaan :’). Naast dat de lamp dus een wake up functie heeft, heeft ie ook een zonsondergang functie. Hierbij wordt het licht steeds minder fel en steeds roder. Daarnaast kun je er geluid bij instellen, ik heb er het geluid van de golven van de zee bij ingesteld. Bij een zonsondergang denk ik eigenlijk altijd aan het zakken van de zon in de zee.

Dit werkte echt zooo goed! Via mijn Fitbit houd ik bij hoe goed en hoe lang ik slaap en die nacht sliep ik meer dan 8,5 uur.. Heerlijk :-)

Dinsdag was ik moe na een lange stagedag, dus bestelde ik eten. Een pokébowl van Ritos, een van m’n favoriete afhaaltentjes in Utrecht. Super lekker (en nog soort van gezond!).

Woensdag maakte ik helemaal geen foto’s, dus gelijk door naar donderdag! Donderdag werkte ik thuis, zo fijn dat dat kan op mijn stage. Dus werkte ik ‘s ochtends lekker vanuit bed. M’n huisgenootje maakte een groene smoothie, dus dat ontbijt was ook gelijk binnen ;-)

Ik ruimde gelijk mijn ‘nachtkastje’ op. Dit is gewoon een soort vensterbank naast m’n bed, waarop m’n sieraden liggen en wat andere frutsels.

‘s Middags sprak ik voor lunch af met Marieke bij een leuk nieuw  tentje in de Biltstraat: Bij Onz. Hier was het zo chill dat we besloten om hier allebei verder te werken. Werken in koffietentjes deed ik altijd veel voor m’n blog en freelance werk, dus dit gaf me een beeetje dat gevoel terug. Heerlijk! Werd er gelijk heel productief van.

Waar ik op m’n werk een korte pauze neem door een potje te pingpongen, namen we hier een korte taart-pauze :D

Vrijdag maakte ik weer geen foto’s. Het was in ieder geval weer een gewone stage-dag waar ik vooral uitkeek naar het einde van de dag: toen kwam m’n vriend weer!

Zaterdag ontbeten we met heerlijke pannenkoekjes met yoghurt en vers fruit. Ons favoriete ontbijt.

We haalden een frietje bij Dapp, de bio frietwinkel in Utrecht. Deze frietjes zijn zo lekker!

We slenterden lekker door Utrecht. Vind ik altijd zo gezellig om te doen! Gewoon een beetje wandelen en om je heen kijken. Zo spotte ik dit leuke roze huisje.

Ook liet ik m’n vriend dit toffe stukje streetart zien. Vind deze zo gaaf! Hij is goed verstopt, maar als je ‘m ook wil vinden moet je m’n streetart tour door Utrecht doen ;-)

Ook kochten we een nieuw spel! Deze kerstvakantie ben ik bij m’n vriend en z’n ouders, dus het leek ons leuk om een nieuw spel mee te nemen. Spelletjes spelen is voor mij echt het ultieme kerstvakantiegevoel. Sowieso vind ik het super leuk om al die spellenwinkels af te gaan, op de Oudegracht zitten er 3 bij elkaar. Daar vind je ook veel meer bijzondere spellen dan de standaar ‘mainstream’ spellen. We gingen uiteindelijk voor Dixit, kennen jullie dat?

 \

Daarna lunchten we bij Syr. Dit restaurant wordt door Syrische vluchtelingen gerund. We hadden allebei een super lekkere wrap van Libanees platbrood met de lekkerste falafel ooit! Falafel is al gauw te droog, maar deze was super lekker en sappig. Ik had nog een aanbieding uit m’n Uutflükt boekje die gebruikt moest worden. Oorspronkelijk kreeg je hier een lunch + drankje voor twee personen voor €15, maar omdat de lunchkaart wat kleiner was geworden aten we nu zelfs gratis! Dus nu is je Uutflükt boekje wel heel veel waard ;-)

Ik besloot ook gelijk een andere kortingsbon uit het boekje te gebruiken: de 20% korting op Broste servies bij Live Today. Broste is een supermooi Deens serviesmerk. Ze hebben nu een speciale collectie i.s.m. Grød, een superleuke hotspot in Kopenhagen waar ik een paar jaar geleden al over schreef. Ik ging uiteindelijk voor twee diepe borden, want die eten zo lekker. Ze zijn super mooi, een beetje mat met allerlei spikkels erin.

Daarna begon het weer te regenen, dus doken we snel Barbeton in. Daar serveren ze warme chocolademelk met minimarshmellows! Super lekker :D

Daarna chillden we lekker thuis. Ik heb m’n kerstboom al neergezet (was gewoon een kwestie van m’n kerstboom uit de kast halen, haha. Hij was al opgetuigd).

De postbode kwam ook gelijk al een cadeautje brengen..

Ik zag deze dagboekplanner en handige to do lijst voorbij komen op Instagram. Dit was echt precies wat ik zocht, dus heb ik het besteld. Voor het eerst dat ik iets n.a.v. een Instagram advertentie koop haha, voelde me wel een beetje betrapt. Maar het ziet er echt goed uit, heb zin om er mee aan de slag te gaan.

Zondag gingen we weer op bezoek bij m’n kleine neefje, die inmiddels alweer 3 weken oud is. We hadden nog geen beschuit met muisjes gehad, dus maakten we die. M’n vriend vond deze Nederlandse traditie maar niks, haha. Ik moet eerlijk zeggen dat ik op muisjes na verder ook niet echt van anijs houd.

Het is zo’n mega scheetje. Zo fijn om ‘m lekker in je armen te houden. Hij ruikt ook zo lekker naar ‘baby’ haha. Hij is inmiddels flink gegroeid, alweer 1,5 kilo erbij. Hij voelt in ieder geval niet meer als een konijn aan ;-)

Aan het einde van de dag hebben we nog door de regen moeten rennen zodat m’n vriend z’n trein op tijd haalde. Er bleken allemaal storingen te zijn waardoor hij een trein eerder moest pakken, anders zou hij 2 uur later dan gepland pas aankomen.

Daarna ging ik gelijk door naar de bioscoop. Ik zag de Nederlandse romkom ‘Weg van jou’ en vond ‘m super leuk! Echt zo heerlijk feelgood. Je hebt altijd 2 soorten Nederlandse films: van die hele slechte, slappe films waarvoor ze de gehele gtst-cast hebben gecast, of echt hele leuke, nuchtere romantische komedies. Dit was er een uit de laatste categorie!

Verder haalde ik deze week een grote nieuwe freelance klus binnen. Super tof! Ik hoop dat ik jullie snel wat meer daarover kan vertellen (en vooral kan laten zien). Ik wil nog even het een en ander regelen, maar ik hoop dat het volgende week al zover is. Ik wens jullie een fijne week!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 16 reacties

 1. Haha de kerstboom al neergezet, ik geef je groot gelijk! Lekker lang genieten van de kerstlichtjes :)
  Dat ‘dear diary’ boekje ziet er echt heel erg leuk uit trouwens!

 2. Charlotte

  Huuuuuh, zijn muisjes met anijs? Hier een Belg die dacht dat dat gekleurde hagelslag (en dus chocolade) was! Opeens is die traditie minder jaloersmakend ;-)

 3. Mieke

  Oehhh dat dagboekje ziet er heel goed uit! Waar heb je die vandaan? Ik zoek een nieuwe om weer eens wat structuur in het levahhhh aan te brengen.

  Dat servies is ook echt schitterend. Mooi servies eet ook zo veel lekkerder (ik ben sowieso een sucker voor diepe borden en kommetjes #ikhouvanetenuitkommetjes is dan ook een favorietje op mijn insta)

 4. Kirsten

  Hier nog een Belg die een beetje uit de lucht valt dat muisjes niet van chocolade gemaakt zijn. Lijkt me veel lekkerder met gekleurde hagelslag ;-) Verder vind ik je nieuwe borden en je agenda echt heel mooi, goede keuze! En wat een schatje is jouw neefje zeg, superlief met die donkere haartjes.

  1. Haha zo grappig! Ik dacht dat jullie dat wel wisten? Het zijn dus knapperige anijsbolletjes. Op zich wel lekker hoor, zo vaak eet ik het ook weer niet. Chocolade zou wel beter zijn ;-)

 5. Nicole

  Wat een leuke foto van jou en je neefje! Benieuwd naar je freelanceklus, goed bezig! Nog nooit van Dixit gehoord, maar het klinkt erg leuk, lees graag nog eens wat je ervan vond als jullie het hebben gespeeld. Ken veel spelletjesliefhebbers, dus misschien een leuk cadeautje voor een van hen.

 6. Cathelijne

  Wauw! Wat een geweldig mooie desk-producten. Super tip!
  Dankjewel! Ik ga er ook een bestelling plaatsen!
  Liefs!
  X

 7. Anneleen

  Wat een mooie foto van jou en je neefje! Je glundert echt ! :)

 8. Irene

  Ik had nog nooit gehoord van Dixit, maar toevallig hebben we het spel dit weekend gespeeld tijdens ons weekendje in de Ardennen. Super tof! Ik ben normaal totaal geen spelletjesmens, maar dit vond ik echt heel leuk :)

 9. Wat heerlijk dat je de kerstboom al hebt opgezet haha! Het liefst zou ik dat ook doen maar ik mag nog niet van mijn vriend haha.

 10. Indira

  Die lamp wil ik ook wel proberen, lijkt me echt heerlijk!

Geef een reactie