Diary week 47: een weekje in Utrecht, Antwerpen en Gent

Afgelopen week was een drukke, maar leuke week! Voor mijn gevoel heb ik veel gedaan, maar als ik naar de foto’s in mijn telefoon kijk valt dat wel mee.. wellicht omdat het zo druk was ;-) Of omdat ik sinds kort wat meer deel via Instagram stories, waardoor ik vergeet om nog een foto te maken voor mijn dagboekje. Wil je niks missen, check dan ook af en toe mijn Instagrampagina ;-).

Maandag maakte ik spaghetti carbonara. Dat is echt zo’n comfort maaltje, lekker romig. Jaaaaren geleden (6 om precies te zijn) deelde ik eens een recept voor spaghetti carbonara. Met slagroom, wat officieel helemaal niet hoort (maar stiekem wel het allerlekkerst is).

We spoelen even door naar woensdag (tja, mijn stagedagen zien er in principe altijd hetzelfde uit: ik, achter een computer, bezig met online marketing dingen ;-)). Woensdag ging ik na mijn werk gelijk door naar mijn kleine neefje. M’n moeder was op bezoek en had mij uitgenodigd om mee te komen eten. Dat is fijn voor m’n portemonnee, maar vooral fijn omdat ik weer even met m’n neefje kon knuffelen. Hij groeit zo hard!

Vrijdag werkte ik thuis, vanuit het huis van m’n schoonouders. M’n vriend zat op z’n werk, maar m’n schoonouders werkten ook allebei vanuit huis. Wel gezellig! Op zo’n thuiswerk dag zit ik de helft van de tijd nog in pyjama.. haha.

Ik ga vaak al op donderdagavond naar België, zodat we op vrijdag nog iets kunnen doen. Deze week gingen we naar Antwerpen! We begonnen met een wijntje in een Belgische wijnbar..

..en gingen daarna uiteten met vrienden bij Satay, een Aziatisch restaurant waar je echt super lekker kunt eten voor een fijn prijsje! Ik geloof dat we met voor- en hoofdgerecht en een drankje nog geen €20 p.p. kwijt waren. Leuke tip voor als je een keertje naar Antwerpen gaat. Vergeet alleen niet te reserveren; het valt me altijd op dat er in België nog meer een ‘buiten de deur eten cultuur’ heerst, dus restaurants zitten snel vol!

Kijk, hoe gezellig is dit? Ik moet zeggen dat ik in eerste instantie vooral verliefd ben geworden op Gent, Antwerpen stond bij mij (en bij geloof ik veel Nederlanders) vooral bekend als shopstad. Gent heeft veel meer sfeer, vind ik. Toch begin ik Antwerpen steeds meer te waarderen. Mochten jullie nog aanraders hebben voor Antwerpen, dan hoor ik het graag!

Zaterdag gingen we naar Gent. Mijn vriend had college (op een zaterdag ja!) en ik ging op bezoek bij Zoë. Ik ‘ken’ Zoë nu denk ik al 6 jaar? Vorig jaar zijn we ook al eens koffie gaan drinken, maar nu ze een eigen huisje heeft in Gent leek het me leuk om eens op bezoek te gaan. Zoë is een echte plantenmama; d’r hele huis staat vol met planten en ze gaf me wat goede tips om m’n eigen planten te stekken (dat wordt een project voor het voorjaar ;-)).

Ook kreeg ik een geurkaars van haar mee. Als je Zoë volgt, dan weet je dat ze goed is in het DIYen van allerlei beautyproducten. En dus ook geurkaarsen! Ze heeft een eigen webshop, dus mocht je nog een uniek en duurzaam cadeautje voor de feestdagen zoeken.. ;-) Ik ging voor de geur Lavender Vanilla. Precies de geur die ik nooit zou kiezen, want vaak vind ik Lavendel en Vanille geuren een beetje weeïg. Deze geur ruikt echter een beetje kruidig, naar pepernootjes en daarom is ie perfect voor de decembermaand!

Zoë gebruikt een speciaal houtstokje als lont, waardoor je kaars veel langzamer opbrandt (en je dus langer geniet van de geur). Tot zover mijn verkooppraatje haha, maar Zoë is een schat en ik hoop dat d’r webshop snel gaat uitbreiden met nog meer fijne homemade & duurzame producten!

‘s Middags gingen we nog even de stad in, op zoek naar een kerstoutfit, maar ik kon helaas niks vinden. Hebben jullie dat ook? Dat net je loon/stufi is gestort en het geld in je portemonnee brandt, en dat je dan precies niks leuks kan vinden?

Toen we thuis kwamen, zagen we ‘Pinterest dad’ in actie: mijn schoonvader maakte dit heerlijke gerechtje van courgetti (spaghetti gemaakt van courgette) met tomaten, olijfjes en pecorino.

Maar het echte pronkstuk was het dessert: deze roosjes van appel en bladerdeeg. Dit is toch typisch een Pinterest mom ding?! Haha. Mocht je het zelf eens willen proberen, Pinterest staat vol met receptjes.

Zondag was een lekkere luierdag. Ik begon met het lezen van De Financiële Detox. Ik bestelde het boek afgelopen week, omdat ik in 2018 toch wat beter met m’n geld om wil gaan. Ik deelde deze foto op mijn Instagram stories, met de vraag wie mee wilde doen met een financiële detox, en kreeg veeeel reacties! Ik ga eens kijken of ik echt wat kan opzetten, zodat we samen kunnen sparen!

Op dit moment spaar ik al €25 per week voor mijn vakantie naar Bali (yep, we hebben geboekt! Later meer daarover) en probeer ik minder geld uit te geven aan boodschappen en buiten de deur eten. Tot nu toe lukt dat aardig!

Aan het eind van de middag gingen we naar de bioscoop, we zagen The Killing of a Sacred Deer. Het was een nogal intense en ietwat bizarre film, maar zeker niet slecht. Daarna aten we bij Wagamama, zo lekker! <3 Ik hoop dat dit nog eens snel in Utrecht opent..

En dat was mijn week! Komend weekend zitten we in Parijs, om de liefde te vieren ;-). Verwacht volgende week dus een dubbel zo dik dagboekje.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 19 reacties

 1. Eline

  Wauw die appelroosjes zien er echt heel mooi uit! Ik heb zo eens een taart gemaakt in de vorm van een grote roos. Inderdaad staat Pinterest er echt helemaal vol mee, fijne week!

 2. Judith

  jaaa ik hoop ook echt dat Wagamama eens een filiaal in Utrecht opent <3 Leuke week heb je weer gehad :)

 3. Shirley

  Heel veel plezier in Parijs, geniet ervan! De financiële detox komt bij mij ook van pas. Het zit hem bij mij vooral in eten buiten de deur en iets te vaak mijn lunch kopen bij AH to Go, terwijl alles daar net iets duurder is dan bij de AH.

  Antwerpen verkennen staat hoog op mijn lijstje. Na bijna vier jaar heen en weer rijden, hebben mijn vriend en ik de struisvogelpolitiek een beetje doorbreken en zijn we voorzichtig plannen aan het maken om in Antwerpen te gaan wonen. De enige Belgische stad waar ik voorlopig zou willen wonen, ondanks dat ik het niet goed ken en mijn vriend ook niet. Nog niet is concreet en ik vind het best wel spannend (want: mijn werk, koophuis, doemdenken, paniek ;-)), maar het is voelt toch als tijd om stappen te nemen.

  1. Ha, dat zijn ook mijn grootste struikelblokken!

   En zo grappig, wij zijn ook voorzichtig naar Antwerpen aan het kijken. Met de nadruk op voorzichtig, want in principe studeer ik tot zomer 2019 nog in Utrecht, al zou ik mijn afstudeerstage natuurlijk in Antwerpen kunnen doen. Qua afstand, ‘luxe’ die ik gewend ben (call me a snob maar op sommige vlakken loopt België wat achter, zeker buiten de grote steden) en het aantal Nederlanders (als in: dan ben je minder een buitenbeen) is Antwerpen vooralsnog de beste optie, maar ik vind het een beetje een sfeerloze stad.. Maar dat ligt sowieso aan mij, vandaar dat ik mij nu voorneem om Antwerpen beter te leren kennen. Ik ben dus ook super benieuwd naar jullie plannen! Spannend!

   1. Shirley

    I feel you. Soms voel ik me echt even terug in 2000. Contant geld, dingen regelen bij een loket. En al die elekriciteitsdraden en lintbebouwing in dorpen… Ik zal maar niet beginnen over de deprimerendheid van de Colruyt ;-) Mijn vriend is voorlopig niet van plan deze kant op te komen. Tegelijkertijd ben ik niet zo gebonden aan Nederland en het eten in België kan misschien het een en ander compenseren, haha. Als het niet bevalt, kan ik in theorie zo weer terug zijn in Nederland. Ik probeer er gewoon open minded in te staan en begin langzaam aan het idee te wennen. Antwerpen lijkt mij de meest Nederlandse stad, en inderdaad: de afstand naar Nederland weegt voor mij zeker mee bij de keuze voor Antwerpen. Spannend, dat jullie er ook al voorzichtig naar aan het kijken zijn. Doe je goed, mij kostte het bijna 4 jaar om aan het idee te wennen, haha. Op zich kan je afstudeerstage mogelijkheden bieden, dat zou een goede ‘uitprobeerperiode’ kunnen zijn :-) Spannende vooruitzichten! Ik vind wel dat het baanaanbod er kleiner is. Niet zo gek, want België is kleiner en het Nederlandstalige deel is nóg kleiner. Mijn vriend beweert overigens dat Nederlanders in trek zijn bij Belgische bedrijven, maar het kan zijn dat hij dat verzint om mij gerust te stellen.

    1. Haha ja hou op, ik word soms zo moe van bepaalde dingen. Alleen al het feit dat winkels op zondag dicht zijn :p Maar tegelijkertijd vind ik het altijd heerlijk om in België te zijn, en vind ik het leuk dat Belgen over het algemeen wat meer beleefd en beter gekleed zijn. Daar houd ik wel van. Ben heel benieuwd hoe dat zit qua baankansen, zeker in ‘onze’ (ofja, media/tekst) sector. Ik heb altijd het idee dat ze die ‘ollanders’ maar luidrichtig en direct vinden, maar zeker op het gebied van digitale media kunnen ze den ik nog veel van ons leren en hoop ik dan maar dat ik een aanwinst ben haha. Het moeilijkste lijkt mij vooral het maken van vrienden, aangezien iedereen hier al kent vanaf de middelbare school.

 4. Johanne

  Oeh, veel plezier komend weekend. Hoop dat het weer daar mee zit. Maar komt vast goed. Ik maak mijn spaghetti carbonara ook altijd mét slagroom. Ooit een recept van de Albert Heijn gevonden en nooit meer vanaf geweken!

 5. Elisse

  He, toevallig, ik ging zaterdag eten bij Satay! Inderdaad lekker, maar jammer dat je er niet zoveel vegetarische opties hebt. Al was de saté met halloumi echt hemels! Wat voor tips wil je? Eetplekjes, koffiebars, leuke winkels, dingen om te doen?

  1. Ja, er was inderdaad sowieso weinig keuze (al vind ik dat soms juist wel makkelijk), en die halloumi was inderdaad lekker! :D Ik zou het liefst tips willen voor leuke wijken! Ik weet inmiddels wel de Meir te omzeilen, maar de Nationalestraat, Kammenstraat en de Volksstraat zijn ook niet echt origineel meer haha. Dus de ‘hidden gems’! En dat mag vanalles zijn, van koffiebar tot doe-dingen.

 6. Selina

  Ooh ik vind Antwerpen juist heel erg leuk! Een wandeling in het gebied rond de Cogels-Osylei kan ik heel erg aanraden. Is een supermooie straat/wijk met allemaal bijzondere gevels en huizen. (met mozaïeken en tegeltjes enzo, beetje jugdenstil stijl). Qua eettentjes is Wattman een aanrader. Verder is de wijk rondom Stadbrouwerij De Konick heel leuk (de rondleiding door de brouwerij en proeverij is ook een aanrader). De wijk Harmonie is ook leuk (beetje multiculti, Lombok-achtig). Aanrader is Kolonel Koffie voor heerlijke koffie en zoete dingen.

  Eigenlijk is mijn tip vooral om weg te blijven van het echte stadscentrum en de shoppingstraten en meer de echte woonwijken in te gaan. Ik vind de architectuur en sfeer daar heel leuk. Heel anders ook dan in Nederland.

  1. Ah wat leuk, je noemt allemaal dingen die ik nog niet ken! Ik zoek inderdaad dit soort verstopte dingen buiten de shopstraaten. Maar zelfs m’n vriend die er vandaan komt weet niet heel veel leuks ;-) Ik ga je tips zeker gebruiken!

 7. Simone

  Leuke update weer! Die appelroosjes ga ik echt onthouden voor kerst, zien er geweldig uit en volgens mij is het niet eens zó moeilijk om te maken. Schattig, je babyneefje! Heerlijk om daar mee te kunnen knuffelen!

  1. Ja het is super simpel (of ja, ik heb ze zelf niet gemaakt :p). Je legt appelpartjes op een strook bladerdeeg en rolt die op, zo onstaat het roosje vanzelf!

 8. Zoë

  Aaaaaahw wat lieeef! :D Ik vond het ook heel gezellig! Uiteindelijk hebben we gewoon meer dan 3 uur zitten praten, haha ^^ Geniet van je kaars en geef gerust feedback! Tot snel in de leukste stad van Vlaanderen? ;)

 9. In 2018 wil ik ook wat beter omgaan met mijn geld! Dit boek zet ik dan ook zeker op mijn verlanglijstje! Lijkt me heel handig en interessant om te hebben :) Hoe heet die plant eigenlijk? Ik vind ‘m heel mooi!

 10. Ah de Belgian wines! Schande, ik ken één van de eigenaars en woon er eigenlijk vlakbij, maar ben er nog nooit geraakt… Ik heb je mijn google maps lijstje voor Antwerpen denk ik al eens gegeven, maar als de bijbehorende blogpost online staat, stuur ik ’em zeker eens door!

 11. Inez

  Haha, grappig! Ik woon vlakbij Satay en het Hendrik Conscienceplein (echt nog geen 100m verder)! Ik ging er ook al eten, maar was niet zo onder de indruk. Gent is inderdaad ook prachtig maar ik ben mijn hart toch verloren in Antwerpen (misschien ook omdat ik hier al van kinds af aan vaak kom). Ik vind het echt heel leuk om door wijken zoals ‘t Zuid of Zurenborg te wandelen. De huizen daar zijn echt fantastisch (vooral de Cogels-Osylei is daar de beste straat voor). Of in de zomer naar zoveel mogelijk zomerbars gaan! haha, ik vind veel dingen leuk aan Antwerpen :D

Geef een reactie