Interieur trends 2018: de jaren ’80 & millennial pink

interieur trends 2018
Millennial pink en grafische vormen via Flexa

Nu 2017 op z’n einde loopt wordt het tijd om alvast naar het nieuwe jaar te kijken. Van een nieuw jaar krijg ik altijd zin in een nieuwe, frisse start. Het begin van nieuwe projecten, een nieuw dagboek of agenda en een nieuw interieur. Nu kan ik het me niet permitteren om een hele nieuwe inboedel aan te schaffen, maar ik vind het wel altijd leuk om wat kleine aanpassingen te doen in mijn ‘living‘ zodat het toch weer een beetje als nieuw voelt.

interieur trends 2018
Jaren ’80 interieur via Supreme Interiors en de nieuwe collectie van Ferm Living

interieur trends 2018
Felle kleuren en geometrische vormen via Amara.com

interieur trends 2018
Holografisch bestek via Urban Outfitters

Interieur trends 2018: the eighties are back!

Ik deed wat onderzoek naar de interieur trends voor 2018 in woonmagazines en grote interieur websites. Een ding viel me op: de eighties are back! Ik dacht nog dat ik niet geheel objectief was omdat ik afgelopen weekend het nieuwe seizoen van Stranger Things had gebingewatched, maar het is echt zo: felle kleuren, geometrische vormen en prints en holografische objecten zijn weer helemaal in. Daarnaast blijven we veel fluweel zien, een trend die afgelopen jaar al doorbrak.

Zelf ben ik niet zo van de felle kleuren, maar een felle kleur als accentkleur vind ik wel heel erg leuk. En ook de geometrische vormen en prints (bijvoorbeeld voor op een kussen of plaid) vind ik heel erg tof. De eighties, maar dan wat subtieler. De holografische trend vind ik tof, maar wel erg heftig. Als klein design woonaccessoire kan het nog wel tof zijn, of zoals het bestek hierboven. Maar een stoel in holografische print vind ik een beetje too much. Maar hey, voor ieder wat wils he ;-)

interieur trends 2018

Pantone’s kleur van het jaar 2016: millennial pink

Dé kleur van 2018: Millennial Pink

Dé kleur van het moment? Roze. En niet zomaar roze, nee: millennial pink. Misschien was het je al opgevallen, maar roze is hip. Om precies te zijn bovenstaande zachte kleur, een beetje een mix van poederroze en oudroze. Onbewust is deze kleur steeds meer aanwezig. Denk maar aan de roze iPhone die in 2015 geïntroduceerd werd.  Pantone riep de kleur vorig jaar uit als kleur van het jaar en ook de hele rose-gold trend valt onder deze ‘millennial pink’ trend.

Je ziet de kleur veel terug in de fashionindustrie, maar ook in interieur trends komt hij steeds vaker terug, vaak in combinatie met de fluwelen trend. Blijkbaar vallen vooral millennials (generatie Y, geboren tussen 1980 en 2000) voor deze trend, vandaar de naam. Ik moet eerlijk toegeven dat ik zelf ook steeds meer roze items in huis haal. Waar het vroeger heel erg girly aanvoelde, vind ik een roze bank of muur nu juist heel erg stijlvol!

interieur trends 2018
Interior on point bij The Gallery @ Sketch London
interieur trends 2018

Een bank in millennial pink van Zuiver

Zo maak je je interieur weer up to date

Zoals ik al zei heb ik helaas niet de mogelijkheid om m’n hele interieur aan te passen aan de laatste trends. Aangezien trends veranderen en ik ook niet alle trends even leuk vind zou dat ook nogal dwaas zijn. Wel vind ik het leuk om kleine aanpassingen te doen. I love the eighties dus aan deze trend doe ik zeker mee, en zo zie je maar weer: alles komt terug. Kijk eens bij je ouders op zolder of bij de kringloop, en vul dat eventueel aan met wat nieuwe accessoires.

Ik heb wel zin in een nieuw kleurtje op de muur en millennial pink lijkt me een goede opvolger voor de kleur groen die nu op mijn muur zit.. Wat vinden jullie van de interieur trends voor 2018? Welke trend ga jij in huis halen (of heb je misschien onbewust al in huis)? Ik ben heel benieuwd hoeveel van jullie stiekem net als ik al fan zijn van het millennial pink.

[bg-box]Dit artikel is geschreven in samenwerking met Flinders. Zie mijn disclaimer voor meer informatie.[/bg-box]

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Lauriëtte

  Het millennial pink vind ik mooi, maar voor in huis misschien net iets te zuurstok. Er is ook een wat zachtere roze, meer poederroze, wat je nu ook erg veel ziet. Ik ben nu al een paar maanden bezig om mijn vriend te overtuigen dat we één muur in het nieuwe huis in zo’n zachte kleur roze schilderen, maar dat wil nog niet echt lukken! ;)

 2. Simone

  Super super leuk! Ben gek op roze in het interieur. Mijn vriend iets minder helaas.

 3. Shirley

  Kom maar door met een leuke velvet bank of eetkamerstoelen. Maar helaas, een beetje een dure grap. Ik ken mezelf, ik xou dat ook snel zat worden. Mijn moeder houdt heel erg van felroze en heeft een fuchsia bank. Staat best wel tof! Ik hou het lekker bij mijn grijze stoffen bank (al mijn andere millennialvrienden hebben eenzelfde soort, dus ik ben toch nog ‘hip’ in mijn doelgroep :’)).

 4. Kim

  Wij gaan over een maand verhuizen, dus ik kan nog van alles bedenken… Maar ik wilde al een keer een kastje in deze roze kleur verven, wat resulteerde in oorlog met mijn vriend haha. Denk dat ik deze trend dus moet overslaan helaas! Dat bestek vind ik stiekem best gaaf! :)

 5. Karlijn

  Aah, dat bestek van de Urban Outfitters is zo gaaf! Maar ja, die 55 dollar heb ik er als arme student dan weer niet over voor een aantal vorken en lepels haha.

 6. Irene

  Haha dan zitten wij hier goed met onze roze zetels! Ik vind het een heel mooie kleur! En mijn vriend ook. YES! :D

 7. Eline

  Deze kleur roze is zo mooi! Het maakt je huis meteen zo veel vrolijker.

 8. Amy

  Oh roze, super gewoon! Hoe krijg ik dat aan mijn vriend verkocht om dat kleur te gebruiken in ons interieur? :-)

 9. Industrial Furniture

  Bedankt voor deze leuke blog!

Geef een reactie