10 x ontbijten in Utrecht: mijn favoriete ontbijt hotspots

ontbijten in Utrecht

Het ontbijt is misschien wel mijn favoriete maaltijd van de dag. Er is altijd zoveel keus! Ga je voor frisse yoghurt met granola, pannenkoekjes of wentelteefjes of gebakken eitjes in tomatensaus? Het antwoord is natuurlijk: allemaal! Gelukkig duiken er steeds meer brunch- en all day breakfast tentjes op, waar je de hele dag door kunt ontbijten. Want het ontbijt smaakt nog niet iets lekkerder als je het niet zelf hebt hoeven maken. Ontbijten in Utrecht is een feestje, ik deel mijn favoriete ontbijt hotspots met jullie!

ontbijten in Utrecht

Ontbijten in Utrecht? Volg @breakfastinUtrecht

Zoals ik eerder al in een weekoverzichtje vertelde ben ik een nieuw Instagram kanaal gestart: @breakfastinUtrecht. Op dit account verzamel ik de leukste ontbijtplekjes in Utrecht. Heb je dus zin in een lekker ontbijtje, open dan het account en scroll door de foto’s. Zit er iets lekkers bij? Bij elke foto heb ik de locatie getagged, dus dan zie je direct waar je dat lekkere ontbijtje kunt halen. Handig toch?

Ben je zelf Utrechter en groot fan van ontbijten buiten de deur? Tag dan vooral je foto’s met #breakfastinutrecht, dan repost ik ze op het account. Ik zou het super leuk vinden als jullie het account gaan volgen. Er staan al heel wat leuke adresjes op (ik had gelukkig nog een heel archief aan leuke adresjes om te ontbijten in Utrecht ;-)), maar ik hoop binnenkort weer op onderzoek uit te gaan naar nieuwe adresjes!

In deze post deel ik alvast een paar favorieten, voor meer leuke adresjes moet je dus het account checken!

1. Yoghurt Barn: voor de yoghurt fans

Yoghurt Barn heeft een speciaal plekje in m’n hart. In 2012, toen de zaak net geopend was, heb ik er zelfs een tijdje gewerkt! Bij Yoghurt Barn kun je terecht voor yoghurt: boeren yoghurt, magere yoghurt, hangop (mijn favoriet), frozen yoghurt.. er zijn zelfs speciale yoghurts zoals geitenyoghurt en sojayoghurt. Naast yoghurt kun je er ook terecht voor lekkere taartjes en andere yoghurt creaties. Yoghurt Barn blijft voortdurend vernieuwen, daarom vind ik ze ook zo leuk. Zo kun je er nu heerlijke sandwiches eten met hun eigen yoghurt spread. Aanrader voor je ontbijtje, al kun je dit natuurlijk de hele dag door eten ;-)

2. Daen’s: voor het klassieke ontbijtje

Daen’s is een van mijn favoriete tentjes in Utrecht. Het is een fijne plek om te lunchen, in de zomer kun je er heerlijk op het terras zitten en in de winter spendeer ik mijn zondagmiddagen graag in Daen’s met een potje Rummikub en hun lekker dikke huisgemaakte tomatensoep. Ook voor het ontbijt kun je prima bij Daen’s terecht. Ze serveren een klassiek ontbijtje met croissant en een eitje, maar heb je het graag wat fancyer dan ruil je de thee gewoon in voor mimosa’s!

3. Ted’s all day brunch: voor de Instagrammeisjes

De service is ruk, dus ga hier vooral niet naartoe als je haast hebt. Alle drie de keren dat ik er ben geweest moest ik laaang wachten op mijn eten, het personeel bestaat uit vrij jonge dames die meer geven om hun make up dan jouw ervaring, maar hey: die menu kaart. Ted’s heeft goed afgekeken bij de brunchtentjes in New York, je vindt de klassieke Philly Steak en Ruben sandwich dan ook terug op de kaart. Daarnaast kun je er ook terecht voor andere klassieke brunchgerechtjes zoals eggs benedict en avocado toast. Oh en: frietjes!

4. Puschkin: voor het hotelontbijtje

Zijn jullie ook zo dol op een hotelontbijt? Dat de hele tafel vol staat en dat je alles mag kiezen? Bij Puschkin krijg je een beetje dat gevoel. Je krijgt een mandje met verschillende broodjes en croissants op tafel, daarnaast krijg je allerlei beleg: kaas en vleeswaren, acovado, zalm, fruit.. Je moet dus nog wel even zelf je broodje beleggen, maar dat vind ik juist wel leuk! De prijs is ook erg fijn: voor een uitgebreid ontbijtje inclusief drankjes en een eitje betaal je ongeveer €7,50. En met Uutflükt krijg je zelfs het tweede ontbijtje gratis!

5. Lewis BookCafé: de verstopte parel

Lewis is een beetje een verstopte parel: het ligt midden in de stad, maar toch een beetje verstopt. Daardoor vind je hier altijd wel een plekje. Ook hier kun je terecht voor all day breakfast (denk aan wafels en smoothie bowls) en vind je Instagrammable tafeltjes met een marmeren print, toch is het hier allemaal niet zo pretentieus. Oh, en als je er toch bent: probeer de super fancy milkshakes en ijskoffies met donuts on top eens!

6. Smood Juicebar: voor de smoothie (bowl)fans

Zoals jullie weten ben ik groot fan van smoothie bowls. Hoewel ze super easy zelf te maken zijn is het soms wel fijn als het je gewoon lekker lui voorgeschoteld wordt. Bij Smood kun je terecht voor verse smoothies, juices en smoothiebowls. De zaak is niet super groot, maar gelukkig bezorgen ze ook aan huis!

7: De keuken van Thijs: het voordelige uitgebreide ontbijtje

De Keuken van Thijs ligt net buiten de singel, aan de Biltstraat. Daardoor is het net even wat minder druk, maar zeker niet minder goed. Ook hier kun je terecht voor een all day breakfast: wentelteefjes, pannenkoekjes, eitjes, vers fruit.. en dat voor een fijn prijsje! De bordjes zijn altijd bomvol en de service vriendelijk.

8. Broodnodig: het Zweedse ontbijt

Broodnodig heeft twee locaties in Utrecht: een midden in de stad op de Mariaplaats en een in het superschattige spoorhuisje op de Burgemeesterreigerstraat. Daarnaast vind je op de Willemstraat hun bakkerij, waar je ook kunt binnenwippen voor iets lekkers. Bij Broodnodig kun je terecht voor Zweedse zoetigheden, met als favoriet natuurlijk de kannelbullar. Daarnaast serveren ze ook lekkere ‘gewone’ ontbijtjes, maar ik vind een kaneelbroodje en een espresso ook een prima ontbijt.

9. Rabarber: voor ongewone ontbijtjes

Rabarber is een leuk en hip cafeetje in de gezellige Zadelstraat. Net zoals de rest van de winkels en cafés in dit straatje, is Rabarber net even anders. Zo vind je er bijvoorbeeld ‘soft serve’ (vegan ijs!),  een eitje in Turkse stijl en een croque madame met gruyerekaas op de ontbijtkaart. Toen ze net open waren was het direct m’n favoriete spot, omdat dit de enige plek in Utrecht was (die ik kende) die shakshuka serveerde (zie foto)! Helaas staat hij nu niet meer op de kaart, maar je vindt er dus wel een heleboel andere bijzondere en ‘ongewone’ ontbijtjes.

10. Bagels & Beans: voor allerlei soorten bagels

Doordat Bagels & Beans een keten is én omdat er eentje bij mij op de hoek van de straat zit, sla ik Bagels & Beans eigenlijk altijd over. Wat zonde is, want de bagels zijn zo lekker! Bij Bagels & Beans kun je uit verschillende soorten bagels kiezen (bijvoorbeeld meergranen of met zongedroogde tomaat), en vervolgens allerlei beleg en toppings. Bagels & Beans is vindt duurzaamheid belangrijk en op de kaart vind je dan ook bijzondere alternatieven voor vlees, zoals de paddoburger en bospaddenstoelen kroketjes.

en verder..

 • Zin in een écht hotel like buffet ontbijt? Ga dan naar De Rechtbank, het restaurant dat is gevestigd in de voormalige rechtbank van Utrecht. Hier kun je in het weekend tussen 7:30 en 11 voor €13,50 onbeperkt ontbijten. Doordeweeks kan het van 6:30 tot 10. Leuk om een ‘gewone, doordeweekse dag’ een speciaal tintje te geven :-)
 • Koffie is natuurlijk een belangrijk onderdeel van het ontbijt. De beste koffie van Utrecht haal je bij The Village Coffee & Music, in de Voorstraat.

Ga je binnenkort ontbijten in Utrecht, check dan zeker even @breakfastinUtrecht op Instagram! Daar plaats ik dagelijks updates en vind je dus nog veel meer aanraders voor een lekker ontbijtje in Utrecht. Ik kan alweer bijna een tweede blog vullen met ontbijthotspots, maar ik ben ook heel erg benieuwd naar jullie favoriete plekken! Deel ze in de comments of tag je ontbijtfoto’s met #breakfastinUtrecht, dan kom ik ze vanzelf tegen.

Wat is jullie favoriete ontbijt? Ik ga denk ik voor American pancakes, maar een smoothie bowl of shakshuka staan ook hoog op mijn lijstje!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 16 reacties

 1. Ik ken eigenlijk alleen de Yoghurt Barn en Bagels & Beans! Als ik weer eens in Utrecht ben, kan ik een van die andere ontbijtplekken uitproberen :) Heel leuk artikel!

 2. Wat heerlijk allemaal! Ik krijg nu gelijk zin om naar Yoghurt Barn te gaan, die zit tenminste nog in de buurt haha!

 3. Johanne

  Oooh, wat een fijne tips! Wij wonen sinds een paar maanden in Nieuwegein (voorheen in het Noorden vh land) en ik ken eigenlijk nog niet zo veel leuke plekjes. Ik weet dat Nieuwegein niet heel veel hotspots heeft, dus daarvoor moet ik naar Utrecht uitwijken. Ga zeker gebruikmaken van je tips en ik volg je op insta ;-)

 4. Loes

  Zo veel leuke plekjes! Het is lang geleden dat ik in Utrecht ben geweest, dus misschien moet ik er snel maar weer eens heen om een aantal van deze plekken te ontdekken!

 5. Rosemarijn

  Super leuk blog!! Krijg zin in ontbijt hiervan (om 20:57 ‘s avonds, don’t care.. :)). Ben benieuwd naar wat je vindt van de ontbijtjes bij SLA (die breakfast bar), daar ben ik stiekem namelijk ook benieuwd naar haha. Helaas wil niemand met mij mee hahaha

 6. Debbie

  Wat een super leuk idee om hier een insta van de maken prachtige foto’s! Hou zelf ook van uitgebreid ontbijten buiten de deur hoewelnthuis vooral snel een boterham pindakaas of iets dergelijks smeer en lijkt het thuis toch minder lekker (lees: vies) te zijn dan buiten de deur. Grappig hoe je over Ted’s praat lekker eerlijk zie je niet vaak;) keep going!

 7. Judith

  Ahhh wat een leuk concept van De Rechtbank! Dat ga ik zeker eens proberen in het weekend :)
  Thanks voor de tip! Hele leuke blog dit.

 8. Kirsten

  In september ging ik met m’n moeder ontbijten bij De Rechtbank en ik vond het echt een aanrader! Super veel keuze en alles was erg lekker. De andere plekjes in je lijstje ken ik niet, maar als ik ooit weer in Utrecht ben, zal ik je instagramaccount zeker als inspiratie kunnen gebruiken :)

 9. edit: er is geen geitenyoghurt meer bij de yoghurt barn, ipv dat hebben ze nu amandelyoghurt. Leuke tips verder! Ben erg benieuwd naar de keuken van thijs!

 10. I.

  De shakshuka is terug op de kaart bij Rabarber!

Geef een reactie