Diary week 48: een romantisch weekendje Parijs

Gisteren waren m’n vriend en ik 1 jaar samen en dat vierden we met een citytrip naar Parijs. De stad van de liefde he? Nu vooral de stad van de prachtige kerstversieringen, wat ons bezoek extra magisch maakte. We zijn allebei al eerder in Parijs geweest, dus skipten we de toeristische attracties en hebben we vooral lekker door de stad geslenterd. Wat een geweldige stad is het toch!

De week begon wat verdrietiger, we namen afscheid van de opa van mijn vriend. Zulke dingen blijven natuurlijk altijd treurig, maar het was een mooi en waardig afscheid.

Ik bleef dus iets langer in België afgelopen week. ‘s Avonds aten we dit stoofpotje, met zoete aardappel en kikkererwten. Lijkt een beetje op mijn curry, met dit koude weer vind ik dit soort maaltjes altijd het lekkerst.

Dinsdagavond ging ik weer naar huis. Ik sprak af met een oud-collega om samen snel even een hapje te eten, daarna gingen met nog wat andere vrienden die ook een Pathé-pas hebben naar de film Coco. Het is de nieuwste Disney/Pixar animatiefilm, en hij is leuk! Echt een aanrader!

Woensdag werkte ik thuis. Aan het einde van de middag ging ik onder het mom van ‘lunchpauze’ (als ik alleen werk eet ik m’n boterham gewoon achter m’n laptop, haha) even de stad in om handschoenen en een warme sjaal te scoren. Het werd deze wollen blauw/rode sjaal van Sissy boy.

Daarna ging ik nog even op bezoek bij m’n neefje. M’n moeder was op visite en had gevraagd of ik tijdens het koken eventjes op m’n neefje wilde letten zodat m’n schoonzusje nog even een dutje kon doen. Is dit geen mega schattige foto?

Na het eten ging ik door naar de opening van de ‘Things I like Things I love’ winkel, aan de Oudegracht (vlakbij de Twijn). Dit is een conceptstore waarvan al meerdere filialen in Amsterdam zitten en nu dus ook eentje in Utrecht. Ik had een cadeaubon gekregen om wat te shoppen en omdat er die avond 20% korting was kon ik natuurlijk niet met lege handen naar huis gaan!

Ik kocht een warme dikke trui, een mooie top met fluwelen sterretjes, een grappig potje met een cactus erin en glittersokken!

Eenmaal thuis lag er nog een leuk pakketje op me te wachten: een doos vol goodies van Blokker! Om te laten zien dat je naast huishoudapparaten ook voor leuke cadeautjes bij Blokker terecht kan. Dit waren allemaal kleine cadeautjes voor een paar euro, misschien een leuke last-minute tip voor een sinterklaas dobbelspel?

Donderdagavond pakte ik weer de trein naar België, want vrijdag vertrokken we samen naar Parijs! In België had het donderdag gesneeuwd, ziet er altijd zo gezellig uit. Voor mijn gevoel is het ook echt koud de laatste tijd, zouden we dit jaar dan eindelijk weer eens een echte winter krijgen (inclusief sneeuw!)?

We reisden met een Flixbus in een paar uurtjes naar Parijs en checkten in bij het citizenM ‘Gare de Lyon’ hotel. Ik had via mijn blog een overnachting geregeld en daar zelf nog een nachtje bijgeboekt. We zijn meteen de stad in gedoken en hebben heerlijk rondgewandeld. Alles was zo mooi versierd!

Omdat we de toeristische dingen konden skippen zijn we vooral in de wijk Le Marais (3e arrondissement) geweest. Dit is een hippe oude wijk vol leuke tentjes en kleine boetiekjes. ‘s Avonds aten we in een super leuk nieuw tentje, wat niet eens zo duur was. Ik zal later nog mijn tips & hotspots met jullie delen.

Ahh hotelontbijtjes zijn the best, toch?

Zaterdag gingen we eerst naar Musee d’Orsay. Hier hangt een mooie collectie met (post)impressionistische kunst, mijn favoriet. Denk aan Monet, Manet, Pissarro, Renoir en Van Gogh.

Ik vind het altijd zo bijzonder om zulke mooie werken in het echt te zien. Als kind ben ik veel naar musea geweest met mijn ouders, nog steeds vind ik dit altijd een leuke activiteit tijdens een citytrip. Vooral omdat in Parijs alle musea gratis toegankelijk zijn voor jongeren onder de 26!

Om deze misvormde kat moest ik heel erg lachen, haha.

En ah, zo’n klassieker! Heel mooi om in het echt te zien.

We wipten ook even binnen bij Musee de l’Orangerie, waar Monet’s waterlelies hangen. Dit is denk ik mijn favoriete museum, ik vind deze kunstwerken zó mooi! De ruimte, de lichtinval.. alles is perfect op elkaar afgestemd hier. Ook echt een aanrader als je in Parijs bent.

Niet alleen de stad, maar ook de Parijzenaars zelf zijn allemaal chic gekleed. Hoe schattig zijn deze honden met truien aan? Haha.

Het toppunt van kerstversiering vind je in Galeries Lafayette, waar elk jaar een prachtige kerstboom hangt. Dit jaar een bijzondere ‘snoep’ kerstboom. Dit was zo ontzettend mooi! Alles glinsterde en bewoog en er waren verschillende kleuren licht.. echt heel mooi. Op mijn facebookpagina heb ik gisteren en bewegend filmpje geplaatst, dan zie je nog beter hoe mooi het is!

Tussendoor haalden we een lekkere muffin bij de boulangerie en liepen we weer verder.

We wipten ook even bij het Louvre naar binnen, en bekeken de pracht en praal in de woning van Napoleon. Alles was zo mooi en groot, behalve z’n bed. Napoleon was maar een klein mannetje, haha.

We stopten voor lunch en koffie bij Ob-la-di, waar we de beste koffie van de stad hebben gedronken. Helaas is de koffie niet overal even lekker, maar hier kun je zeker terecht voor een lekkere cappuccino!

‘s Avonds aten we bij een super cliché tentje, maar zo gezellig! We deelden een grote pan kaasfondue en dat was echt heel lekker en niet duur. Sowieso hebben we niet echt heel veel geld uitgegeven (we sparen natuurlijk voor onze reis naar Bali), terwijl ik altijd dacht dat een weekendje Parijs hoe dan ook duur zou zijn.

‘s Avonds vierden we alvast ons jubileum met cocktails in de rooftopbar van ons hotel. Handig, want zo hoefden we niet door de kou op zoek naar een barretje en konden we na deze cocktails lekker het bed in rollen.

Zondag sliepen we lekker uit, relaxten we wat en gingen we weer naar huis. Het was regenachtig, dus we hadden geen zin meer om de stad in te gaan. We pakten de bus terug naar Antwerpen en daar vervolgde ik mijn reis naar Utrecht. Tijdens de stop in Antwerpen kreeg ik wel nog twee hele leuke sinterklaascadeautjes van mijn schoonouders: een speculaas sinterklaas en een paar glittersokken. Voor bij de collectie! ;-)

De komende week ga ik me weer focussen op mijn stage. De laatste 6 weken (waarvan 1 week vakantie!) zijn aangebroken! Ik ben dus vooral bezig met het afronden van mijn projecten. Hopelijk hebben jullie ook een fijne week gehad!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 17 reacties

 1. Shirley

  Aah, dat ziet eruit als een heerlijk weekend. De snoepboom bij Lafayette ziet er echt geweldig uit. Lekker dat je al kunt aftellen naar het einde van je stage (en Bali!).

 2. Loes

  Wat een heerlijke week! Vind die foto bij de Waterlelies echt super mooi, zo tof.

 3. Josie

  Super leuk, ik ga eind deze maand naar Parijs dus van al je foto’s word ik enthousiast. Ik vind het ook fijn dat Parijs niet een extreem dure stad is :-), en die misvormde kat haha!

  1. Je kunt Parijs zo duur maken als je wil ;-) Heb ook wel even staan gapen bij alle prachtige etalages van de ‘couturiers’, zeker nu met al die kerstversieringen is het echt prachtig! Veel plezier alvast :-)

 4. Johanne

  Wat heb je mooie dingen gezien (en gegeten)! Weer eens wat anders dan de standaardfoto’s van de Eiffeltoren ;-). Ben al heeeel lang niet in Parijs geweest, mede omdat het me zo duur lijkt, maar misschien binnenkort toch weer eens plannen. En misschien zagen katten er vroeger wel zo uit? :p

  1. Haha ja dit keer hebben we de toeristische attracties geskipt, al hebben we wel wat musea gedaan. Het viel mij ook heel erg mee! Ik hoor altijd dat je je treintickets 3 maanden van tevoren moet boeken, dan schijnen ze het goedkoopst te zijn. En uiteten hoeft dus ook helemaal niet zo duur te zijn, viel me echt mee!

 5. Judith

  Wat een fijne week heb je gehad! Echt prachtig hoe Galeries Lafayette versierd is <3
  Ik heb nog cadeautjes nodig voor een dobbelspel van aankomende weekend , dus je Blokker tip komt heel goed van pas!

 6. Jessica

  Wat een fijn weekend! Weetje (ben ik onlangs ook pas te weten gekomen): De mensen vroeger waren sowieso een stuk kleiner als nu, maar ze sliepen ook half rechtop zittend, om één of andere reden die ik ben vergeten. Daarom waren de bedden dus zo klein! Raar hé? :D Lijkt me heel erg oncomfortabel…

  1. Ik wist wel dat mensen vroeger een stuk kleiner waren (zeker dan de gemiddelde Nederlander tegenwoordig haha), maar niet dat ze half rechtop zittend sliepen.. wat gek?!

 7. Eline

  Wat is Parijs mooi met alle kerstversiering! Nu het zo koud is, heb ik ook echt zin in de winter en al het leuks dat daarbij hoort. Lekker opwarmen met chocolademelk en mezelf dik inpakken met een lekkere muts en sjaal.

 8. Sophie

  Wat heerlijk zo’n winters weekend in Parijs! Toch ook wel echt een van mijn lievelingssteden. Succes met het afronden van je stage!

 9. Karlijn

  Klinkt als een heerlijk weekend! Ik ben wel eens in Parijs geweest als kind, maar ik wil er echt graag nog een keer heen, al is het maar voor alle mooie musea.

  1. Ik was er ook alleen als kind geweest, maar nu vorig jaar en dit jaar weer en het is zo’n mooie stad! Geweldige musea inderdaad, en nu met alle kerstdecoraties was het echt magisch. En eigenlijk is het helemaal niet zo ver weg!

 10. Ineke

  Wat een heerlijk weekend! En die foto van je moeder en neefje is echt geweldig!

Geef een reactie