Diary week 49: spontane kinderfeestjes, Sinterkerst & sneeuw!

Afgelopen week was leuk! Naast natuurlijk mijn stage (de laatste maand is aangebroken!) deed ik ook nog een heleboel andere leuke dingen. Zo ging ik met vrienden burgers eten wat eindigde in een soort spontaan kinderfeestje en vierde ik dit weekend nog Sinterkerst. En ik ontdekte een leuke nieuwe serie, perfect om met dit winterweer lekker binnen te kijken. Al met al een superfijne en relaxte week!

Afgelopen week begon goed: toen ik maandag na mijn stage thuiskwam, lag er een pakje in de brievenbus. Het was een pakje van Sinterklaas! Een mooi (en persoonlijk!) gedicht en..

..een luxe chocoladeletter! Woehoe, dat zijn nog eens de betere perspakketjes ;-)

‘s Avonds maakte ik een vega ‘broodje shoarma’. Een pita broodje met sla, komkommer, tomaat, feta en kikkererwten in een lekker sausje. Het was een recept onder €5, hier kon je makkelijk met z’n tweetjes van eten!

Dinsdag had ik een thuiswerkdag. Dat was fijn, want toen kon ik ‘s ochtends even wat foto’s voor mijn blog schieten. ‘s Avonds is het daar nu veel te donker voor, al was het dinsdag ook een vrij grauwe dag. Dus sleepte ik m’n tafel naar het raam om goede foto’s te maken!

Vervolgens werkte ik verder in een koffietentje, omdat het internet thuis niet zo goed was. Was ook een stuk gezelliger! Ik ben op dit moment op stage bezig met het ontwikkelen van een social media strategie.

‘s Avonds gingen we naar de bioscoop en zagen we de film Wonder, die zo ontzettend mooi was! Lief, zielig en mooi tegelijk. Aanrader!

Woensdag hadden we taart op kantoor, want een van m’n collega’s was jarig! Ze werd 20 (en toen voelde ik me even heel erg oud, haha).

‘s Avonds maakte ik weer een €5 maaltijd: courgetti met tomatensaus en pecorino. Was wederom erg lekker! Als jullie het leuk vinden, kan ik wel enkele €5 receptjes delen in een blog?

Donderdag had ik weer een thuiswerkdag, dit keer werkte ik lekker vanuit bed. Ik had niet echt ontbijt in huis en had geen zin om naar de supermarkt te gaan, dus ontbeet ik met een grote kom vanillevla :p Was wel lekker!

‘s Avonds ging ik met twee vrienden eten bij Ellis Gourmet Burger. Ik was uitgenodigd om de nieuwe vegan burger te komen proeven. Dit was een burger van bieten, linzen en zwarte bonen en hij was erg lekker! Beetje krokant zelfs. Al had er van mij wel een augurkje op gemogen.

De avond was nog jong, we hadden verder geen plannen.. dus besloten we heel random om te gaan bowlen! Dit was zo leuk! Met mijn verjaardag ben ik ook gaan bowlen, het is echt veel leuker dan je denkt (vooral als je het al een hele tijd niet meer hebt gedaan).

Vrijdag begon het opeens te sneeuwen! Na mijn stage sprak ik weer af met vrienden, om een sinterkerstavondje te doen.

We deden een dobbelspel met cadeautjes..

..en een potje ticket to ride! Waar ik net tweede werd :p Dit blijft zo’n leuk spel he. Door jullie reacties op mijn ‘favoriete spelletjes’ blog ben ik nu ook heel benieuwd naar de ‘Nordic Countries’ variant. Hij staat op m’n lijstje voor kerst!

Dit was trouwens mijn ‘buit’: dierenpleisters, kerstsokken (in maat 32-35.. haha, dat krijg je ervan als je zo’n dobbelspel met mannen speelt), een mini flesje cava en een super grappig spelletje. Ik deelde het spel op Insta stories en kreeg er super veel vragen over. Het spel heet ‘Ijsbreker spel’ (maar weet niet of dat de officiële naam is) en komt van Flying Tiger. Er staat een ijsbeertje op een ijsvlakte en om de beurt moet je een ijsblokje wegtikken, zonder dat de ijsbeer valt. Een soort Jenga eigenlijk. Heel grappig!

Zaterdag werkte ik nog aan m’n blog en aan m’n stage, ‘s avonds ging ik even langs bij m’n oud-huisgenootje. Samen keken we de eerste aflevering van Soof de serie. Ik heb beide films gezien en vond die erg leuk, en nu is er blijkbaar ook een serie van! Die kan je op Videoland zien, een soort Nederlandse Netflix, waar je de eerste twee weken gratis kan kijken. Leek me wel leuk voor eventjes (nu niet vergeten op tijd op te zeggen :p).

Gisteren had ik allemaal plannen, maar ik voelde me niet helemaal fit en had last van koppijn, dus ben ik lekker in bed blijven liggen. Ik keek Soof verder af en werkte wat vooruit aan m’n blog.

En toen begon het opeens te sneeuwen! Zo mooi. Het staat echt super gezellig, al geeft het wel veel overlast. Vandaag werk ik lekker thuis vanwege de sneeuw, dat is wel een fijne bijkomstigheid. Al ga ik misschien wel eventjes naar buiten als er nog een nieuwe, verse laag sneeuw valt. Omdat we al zo lang niet meer een echt pak sneeuw hebben gehad word ik er gelijk nostalgisch van.. misschien krijgen we wel een witte kerst!

Ik hoop dat jullie ook een fijne week hadden, tot de volgende!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. Judith

  haha ik heb gisteren toevallig ook 2 weken gratis Videoland genomen voor Soof! Nu inderdaad meteen maar opzeggen, want dat was ik inmiddels alweer vergeten :p

 2. veerlez

  Ik wilde al gaan reageren dat ik het recept van de vega shoarma wel wilde hebben, stel je vervolgens zelf voor om een 5 euro recepten blogje te maken, doen! Ik kan niet wachten!

 3. Eline

  Al die sneeuw ziet er zo mooi uit, alleen een beetje lastig als je er doorheen moet haha. Die receptjes onder de vijf euro zijn altijd super handig om achter de hand te hebben, leuk idee!

 4. Shirley

  Ik kon gelukkig ook thuiswerken vandaag, geen zin om vanmiddag het risico te lopen om ergens te stranden op een station. Ik zie voor mijn huis steeds auto’s en de bus superlangzaam voorbij rijden en dan hoor ik allemaal ijs en sneeuw onder de banden kraken. Hopelijk wordt alles snel weer wat beter begaanbaar.

 5. Ticket to ride is zo leuk! Ik speel het nu steeds met vrienden op onze mobiele telefoons, het bordspel staat bij ons allemaal op ons verlanglijstje voor kerst. En wat een prachtig uitzicht heb jij vanuit je kamer, zeker met die winterse taferelen! :-)

 6. Wat een gezellige week had je! Al helemaal in de feeststemming haha. En ook lekker dat je stage bijna op zijn einde is :) Ik vind die sneeuw echt prachtig en neem de overlast voor lief haha. Ik was ingesneeuwd in de achterhoek en kon niet naar college komen, toen had ik nog een extra dagje weekend op de boerderij, helemaal niet verkeerd :)

Geef een reactie