Diary week 50: sneeuwstorm, kerstinkopen en een nieuwe smartphone!

Week 50 alweer! Nu kan het aftellen beginnen he? Hoewel ik enorm veel zin heb in kerst, heb ik dit jaar helemaal niet zo’n kerstgevoel. Misschien omdat ik niet zozeer aan het aftellen ben tot het nieuwe jaar, maar eerder totdat m’n vriend en ik op vakantie gaan. Nog een klein maandje.. Wel geniet ik van alle gezelligheid die bij de feestdagen komt kijken en had ik weer een superleuke week!

Maandag werkte ik vanuit huis, vanwege de ‘sneeuwstorm’. Heel chill! Had ik eindelijk weer eens tijd om een smoothiebowl voor mezelf te maken.

Tussen de middag ging ik even naar buiten om een sneeuwwandeling te maken met een vriendinnetje. Zo vaak krijgen we geen sneeuw hier, dus het was mooi om te zien hoe alles eruit ziet onder een wit pak.

We warmden op met deze crazy hot chocolates bij Lewis. Ze waren superlekker en gek genoeg minder machtig dan je zou verwachten.

Ennn weer door. Thuis werk ik het liefst op de bank onder een dekentje haha. Al heb ik voor kerst wel een laptopsteun gevraagd, zodat ik fatsoenlijk (met muis en toetsenbord) aan m’n bureau kan werken. Is toch beter ;-)

Toen ik dinsdag weer op stage kwam stond er een kerstboom! Gevuld met allerlei soorten kerstkransjes.. heel gevaarlijk ;-)

‘s Avonds ging ik met vrienden de stad in om bij de Mediamarkt te kijken voor een nieuwe telefoon. Ik wilde graag een nieuwe telefoon waarbij ik vooral een goede camera heel belangrijk vond. Omdat je bij iPhone dan al snel uitkomt bij de nieuwste iPhone X (veeeel te duur!) of de plus modellen (veel te breed voor mijn hand) besloot ik eens naar andere modellen te kijken. Na heeeel lang researchen kwam de Huawei P10 eruit. Deze heeft een dubbele Leica lens waardoor je die mooie ‘scherptediepte’ in je foto krijgt. Daarnaast zitten er veel handige en goede functies op en is hij half zo duur als een iPhone! Ik moest er natuurlijk wel nog even een nachtje over slapen..

Daarna gingen we naar ‘t Gegeven Paard, het café bij poppodium Tivoli, waar we 30 seconds speelden. Ik lag pas rond middernacht in bed wat eigenlijk een beetje te laat is voor deze oma op een doordeweekse dag, maar ik vind het zooo fijn om weer een beetje een sociaal leven te hebben.

In het begin van m’n stage had ik alles zo goed op orde, deed ik wasjes en andere huishouddingen gewoon doordeweeks tussen de bedrijven door. Maakte ik zelfs de avond van tevoren m’n ontbijt al klaar! Daar is dus niks meer van terecht, maar m’n leven is wel weer wat minder saai haha.

Woensdag had ik een terugkomdag op school. Ik heb er geen foto’s van, maar het was een leuke dag want ik mocht m’n vakken voor het komende halfjaar kiezen! Ik ga voor twee richtingen: creative research en digital methods. Bij de eerste richting ga je op een abstracte, creatieve manier onderzoek doen. Ik vind onderzoek doen eigenlijk heel leuk, en dat mis ik denk ik het meest van mijn switch van uni naar hbo (verder nog steeds de beste keuze hoor). Digital methods gaat over nieuwe digitale media technologieën zoals Virtual Reality, Artificial Intelligence, Internet of Things en Big Data. Allemaal super interessante dingen waar we in de toekomst denk ik nog veel van gaan horen (en waar ik dus graag meer over te weten kom). Na een halfjaar stage heb ik eigenlijk best wel zin om weer de collegebanken in te gaan..

Donderdag zat ik weer gewoon op stage, maar sloot ik m’n dag af in de stad waar ik samen met een studiegenootje samen een hapje ging eten. Het werd een superlekkere paddenstoelen ravioli!

We liepen ook nog even de stad in en kijk: hier is het ‘ijsbrekerspel’ waar ik volgende week zoveel vragen over kreeg. Hij is dus van Flying Tiger en kost €5. Echt een super grappig spel, misschien een leuk last minute cadeautje voor de feestdagen?

Vrijdag was het weer een gewone stagedag, maar ik sloot wel een nieuw abonnement af met dus de Huawei P10! Heel veel zin in een nieuwe telefoon (stiekem houd ik heel erg van gadgets haha).

Vrijdagavond had ik ook een borrelavondje met m’n huisgenootjes. We haalden Indonesisch eten bij de beste Indo van Utrecht: Asli.

We speelden een potje Dixit maar verruilden dat al snel voor gintonics en muziek. Deze oma ging sinds een halfjaar weer uit, woehoe! Ik geloof serieus dat de laatste keer op mijn verjaardag was, begin juni. Ernstig ja. Het was super leuk in de stad, ik lag pas om 5:00 weer in m’n bed. Moet ik vaker doen!

De volgende ochtend was ik best fris en fruitig haha, en had ik afgesproken met m’n oud-huisgenootjes om te lunchen bij Lewis.

Daarna sprak ik af met Maura en wandelden we een beetje door de stad. Alles zag er zo mooi en gezellig uit! Al ben ik blij dat de dagen straks weer gaan lengen (dat vind ik zo’n grappig woord, haha).

‘s Avonds aten we bij een nieuw tentje in de voorstraat: An An, een Vietnamees streetfood restaurant. Ik denk dat de Vietnamese keuken echt m’n allerlievelingskeuken is, dus deze moesten we uitproberen. De eigenaresse heeft trouwens ook het succesvolle Vietnamese restaurant Saigon verderop in de straat, dus dat beloofde veel goeds.

Waar Saigon vrij traditioneel is, is An An echt super leuk en hip ingericht. Er zijn allerlei verschillende hoekjes om te zitten en er hangen vrolijke posters aan de muur waarop uitgelegd wordt hoe je bepaalde gerechten moet eten (wat best handig is, haha). De kaart staat vol kleine gerechtjes, die je samen kunt delen. We hebben echt super lekker gegeten voor een mooi prijsje, aanrader dus! Ik denk dat dit mijn nieuwe favoriete restaurant in Utrecht wordt (en Kimmade heeft er een serieuze concurrent bij..).

Hoe leuk is Maura’s hysterische kerstboom? We chillden ‘s avonds nog even bij haar en ik besloot te blijven logeren, zo gezellig!

De volgende ochtend maakte Mau een lekker ontbijtje voor me, waarna we nog even de stad ingingen voor wat kerstcadeautjes.

We lunchten bij SLA, waar we deze superlekkere Marokkaanse maaltijdsoep aten. Harira heet dit geloof ik? Met kikkererwten, linzen en selderij. Echt super lekker, dit moet ik thuis ook vaker maken.

En ‘s avonds was ie daar: m’n nieuwe telefoon! Je begrijpt dat ik de hele avond er mee bezig ben geweest, vandaar dat dit dagboekje iets later online staat ;-).

Vooralsnog vind ik ‘m super fijn. Na jaren iOs heb ik dus weer Android, maar Huawei heeft z’n eigen Android besturingssysteem dat wel wat weg heeft van iOs dus het werkt eigenlijk heel makkelijk. Ik vind ‘m nu al fijner (ik kan alleen nog niet wennen aan die lelijke emoji, haha. Het lijken net van die blobvissen!).

Deze week staat weer vol leuke plannen, en het is natuurlijk alweer bijna kerst! Komend weekend zie ik ook m’n vriend na 3 weken eindelijk weer, fijn :-). Ik wens jullie ook een hele fijne week, tot de volgende!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Lenneke

  Ik krijg honger en nog meer zin in mijn iPhone X door je weekoverzicht, hahaha.

 2. Judith

  Asli ga ik onthouden! Liefde voor Indonesisch eten <3 maakt mij nog jaloerser dat je naar Bali gaat haha! Ik wil ook weer!!

 3. Johanne

  Oh, ik heb nu ook honger. En weer superveel leuke tips erbij voor eetplekken in Utrecht! Mijn vriend en ik moeten echt meer buiten de deur eten haha. Zoveel leuke restaurants. Ben megafan van Vietnamees dus moet daar echt een keer heen! Veel plezier met je nieuwe telefoon! Ik heb net een iPhone 8. Niet het nieuwste van het nieuwste, maar toch een stuk fijner dan mijn 5je hiervoor.

  1. Ja er zijn de laatste tijd super veel nieuwe dingen open gegaan, ik houd het zelf ook niet meer bij hoor! Misschien wel een leuke om te onthouden: 15 januari opent de eerste Ramen bar (geloof ook in de Voorstraat) in Utrecht. Daar ben ik zelf vooral heeeeel erg benieuwd naar!

 4. Oohh wat hou ik van de sneeuw! Zo jammer dat het weer allemaal weg is.. En wat ziet dat restaurantje er leuk uit! Daar ga ik snel eens heen :)

 5. Esmeralda

  Zo dat klinkt als een lekker weekje, lekker veel eten buiten de deur :D Die nieuwe Vietnamees ga ik onthouden! Thanks voor de tip :)

 6. Eline

  Wat krijg ik toch altijd weer honger van je mooie food foto’s. Die crazy chocomel ziet er wel echt suuper tof uit, lekker nu het zo koud is.

 7. Eva

  Ik vind het zo jammer dat het hier qua sneeuw zo erg tegenviel, is altijd direct zo knus!
  En omg je telefoon! Ik ben zo benieuwd naar de foto’s, begin steeds meer issues te krijgen met mijn iPhone 6s, maar vind de nieuwe inderdaad wel érg duur. En stiekem is tot nu toe elke keer dat ik terugging naar Android tegen gevallen. Heb jij daar geen last van?

 8. Marloes

  Grappig dat je die Android-emoji’s blobvissen noemt, mijn vriend en ik hebben het altijd over de blobjes. Maar ik vind ze dus heel leuk en grappig, haha!

Geef een reactie