Diary week 51: een week vol kerstmis!

Met een kerstontbijt en kerstborrel op stage, kerstavond met cadeaus en een kerstbrunch met de familie op eerste kerstdag, stond afgelopen week in het teken van.. kerst! En hoewel er in België officieel geen tweede kerstdag is vieren we het vanavond nog met mijn schoonouders. Ik hou er wel van, al die gezelligheid. Levert in ieder geval een volle diary op ;-)

Maandag at ik ‘s avonds bij vriendinnetje Roos en haar vriend. Door de drukte van onze stages hadden we elkaar al veel te lang niet meer gezien. Haar vriend kan een superlekkere andijviestamppot maken (met homemade gehaktballetjes), ik heb al gevraagd of hij het recept eens wil delen op mijn blog ;-)

Dinsdagochtend spotte ik ondereweg naar mijn stage nog een restje sneeuw, haha.

‘s Avond ging ik met vrienden uiteten, om te vieren dat een oud-collega promotie heeft gemaakt op z’n werk. Het werd een simpele daghap, maar het was wel heel gezellig!

Woensdagochtend hadden we een kerstontbijt op stage! De tafels waren uitgebreid gedekt met lekkere dingen (zoals deze cake!) en luxe beleg.

De dresscode was ‘foute kersttrui’, die heb ik wel! Als je op de neus van de sneeuwpop drukt, hoor je het liedje ‘jingle bells’.

Ik weet niet meer precies wanneer ik deze foto maakte, maar dit is de kerstboom die in Hoog Catharijne staat. Vergeleken met die in Lafayette in Parijs is het natuurlijk niks, maar ik vind het wel heel erg leuk, zo’n grote shiny kerstboom.

‘s Avonds werkte ik aan een kerstcadeautje voor m’n vriend: een fotoalbum van het afgelopen jaar. Lekker cheesy, maar stiekem toch wel heel leuk (maar wat een werk!!).

Donderdag werkte ik vanuit huis, omdat ik even moest wachten op een monteur. Omdat ik thuis toch nooit geweldig werk ga ik dan altijd het liefst naar een cafeetje.

Sinds een halfjaar zit er bij mij om de hoek een leuk nieuw café: Bij Onz. Het is echt een tweede huiskamer, super gezellig met lekkere gerechten op de kaart en vriendelijke bediening. Geen overdreven hipstergedoe, het voelt juist echt als thuis.

Er moest toch geluncht worden, dus in de middag hopte een oud-huisgenootje even langs en lunchten we samen.

Toen ik ‘s avonds thuiskwam lag er een groot pakket op me te wachten.. van Netflix! In Stranger Things thema, oehh.

Het was deze super grappige box voor op je fiets, inclusief vintage dynamo waarmee je ‘m kunt aandrijven. Ik weet niet of ik ‘m aan m’n fiets ga koppelen, maar ik vind het wel een heel tof en origineel cadeautje!

Zaterdagochtend ging ik iets heel tofs doen samen met Maura: een mini workshop bij Mac! Dit kost  €35, maar als je voor dat bedrag (of meer) aan producten koopt is de workshop gratis. Ik vroeg tips hoe ik m’n ogen het beste kan opmaken, want ik heb best diepliggende ogen waardoor niet alle make-up mooi staat. Sowieso ben ik een grote noob op het gebied van make-up, haha. Het was echt super leuk, we werden heel lief geholpen (vroeger was ik altijd een beetje bang voor al die make-up meisjes, maar dat is dus nergens voor nodig) en we kregen echt goede tips. Het is heel lastig om het eindresultaat vast te leggen op foto (sowieso had ik ook om een naturelle look gevraagd), maar hierboven zie je het een beetje..

We gingen natuurlijk niet met lege handen naar huis ;-). Mocht je het zelf ook eens willen proberen dan raad ik je aan om naar Femia te vragen. Zij heeft mij supergoed geholpen! Oh en die paarse mascara hierboven? Die is gewoon van Catrice. Slechts 3 euro ofzo maar werkt heel erg goed, een van m’n favorieten!

In de middag maakte ik snel het cadeau voor mijn vriend af. Ik had allerlei kleine cadeautjes, naast het fotoalbum had ik bijvoorbeeld ook nog het spelletje Vlotte Geesten en een tshirt van RipnDip (jeweetwel, van dat schattige katje dat stiekem z’n middelvingers opsteekt). Kwam die doos van Netflix toch nog mooi van pas! ;-)

Nu onze make up perfect zat moesten we ook nog even onze nagels doen, dus ging ik samen met Maura weer naar Justine van The Happy Toko. Mocht je nog een leuk plekje zoeken om gelnagellak te laten doen, dan kan ik je Justine aanraden!

We waren te lui om te koken, dus bestelden we allebei een Pokébowl en ploften we op de bank.

De volgende ochtend stond m’n vriend op de stoep (eeeeindelijk, na 3 weken zagen we elkaar weer!). Dat verdubbelde gelijk het aantal cadeautjes onder mijn mini kerstboom ;-)

Daarna gingen we door naar mijn broer, waar we dit jaar kerst vierden i.v.m. mijn kleine neefje. Hier lag ook een enorme verzameling cadeaus onder de boom!

Hoe snoezig is dit? Allebei mijn broers met m’n kleine neefje. Ik vind het zooo schattig om m’n broers zo te zien. Ik herinner ze vooral als vervelende puisterige pubers die me altijd plaagden, maar nu is het zo anders!

We hadden allemaal een gang eten voorbereid, zodat het niet al te veel gedoe werd. Dit was het toetje: ijs met tiramisu en verse vruchtjes.

Ik kreeg superleuke cadeautjes: een LP van Michael Kinukawa, mooie longdrink glazen, een houder voor m’n laptop (da’s beter als je er lang mee moet werken), een gids voor Bali & Lombok en (niet op de foto) koffie!

‘s Avonds hebben m’n vriend en ik elkaar nog cadeautjes gegeven. Ik kreeg een heel mooi kookboek, een spirelli (zo’n ding om courgetti mee te maken), een mini cactus en een mooi glazen bol om een mini terrarium in te maken en..

Deze schattige ‘oog-oorbelletjes’. Ik vind ze zo leuk! Hier was ik toevallig al een tijdje naar opzoek maar ik kon het gewoon niet vinden? Ben er super blij mee!

De volgende ochtend ontbeten we feestelijk met pannenkoekjes en vers fruit. Daarna stapten we in de auto naar Limburg, om de verjaardag van mijn oma te vieren. Het is al jaren een traditie dat we dan feestelijk gaan brunchen met de hele familie. Als echt familiemens vind ik dat altijd super gezellig!

Omdat we altijd zulke mooie gerechtjes krijgen geserveerd vind ik het leuk om er foto’s van te maken. Ik weet alleen niet meer wat dit is, ik geloof iets met koolrabi..

Dit was iets met selderij..

Dit was mijn voorgerechtje: hert.

Mijn vriend had snoekbaars als voorgerecht. En even: zien jullie hoe mooi deze foto’s zijn? Allemaal gemaakt met m’n nieuwe telefoon, zo zonder bewerking!

Het hoofdgerecht..

En het toetje! Hier zijn de kleuren iets te fel, ik moet nog even wennen aan alle instellingen van mijn telefoon. In het donker heeft hij er ook iets meer moeite mee, maar zo met daglicht ben ik heeel erg tevreden over de foto’s!

Mijn lieve omaatje werd alweer 88 jaar. Inmiddels is ze dus ook overgrootoma, zo bijzonder!

Daarna stapten we in de auto om naar de oma van mijn vriend te gaan, waar we gelijk weer konden aanschuiven. Hoe schattig is dit toetje?

Van z’n oma kreeg ik nog een doos happy socks cadeau, hoe leuk! Word je gelijk vrolijk van :-)

En dit is de mooie boom van mijn schoonouders, ook weer vol cadeautjes!

Deze week heb ik vakantie, maar ik werk toch nog vanuit huis voor mijn stage zodat ik wat eerder op vakantie kan. Ik doe voor hen de social media, en dat staat natuurlijk nooit stil! Mocht je benieuwd zijn naar mijn stage, neem dan een kijkje op hun Instagram-account. We kunnen nog wel wat extra volgers gebruiken ;-)

Ik hoop dat jullie ook hele fijne feestdagen hebben gehad, ik ben benieuwd wat er voor jullie onder de boom lag! Komende week staat mijn blog in het teken van terugblikken op 2017. Ik deel onder andere mijn favoriete films van het afgelopen jaar, dus mocht je nog wat filmtips willen, kom dan zeker nog even langs!

Veel liefs, en tot in het nieuwe jaar! ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Judith

  Superleuke week heb je gehad zeg :) heel veel plezier vandaag nog op de laatste kerstdag!

 2. Maaike

  Wat leuk die MAC mini workshop! Waar heb je dat gedaan? Lijkt me ook suuuper leuk en ben ook echt een noob op make up gebied haha.

  1. Gewoon in de mac store in Utrecht! Kan geloof ik bij vrijwel elke mac store. Was inderdaad super leerzaam :-) Ik denk dat ik het nog eens ga doen, maar dan voor wat tips hoe je een flawless huid creëert.

 3. Shirley

  Fijne tweede kerstdag nog! Het ziet eruit als een gezellige week. Ik heb ook van die mooie glazen gehad, superleuk! Ik plaats ook als ik vrij ben nog af en toe iets op Instagram voor mijn werk. Soms neemt een collega het over, maaar aangezien iedereen nu vrij is. Ik vind het nooit zo erg. Zeker niet als het betekent dat je dan eerder vrij bent voor een vakantie naar Bali, wat een fijn vooruitzicht.

  1. Ja ik vind het ook niet zo erg. Sowieso is vanuit huis werken altijd relaxter en mijn vriend moet ook gewoon aan z’n scriptie. Zo doe ik tenminste nog iets nuttigs ;)

 4. Britt

  Oh, die laatste restjes sneeuw, ik mis het eigenlijk wel. Ookal heb je er vaak net meer last van dan wat anders als je op verplaatsing zit, maarjaaa. Hoe schattig is uw kerstboompje, cute!

 5. Lenneke

  Dit ziet eruit als een heerlijke en gezellige week! En al dat eten… oh…

Geef een reactie