Mijn favoriete Youtube kanalen – deel 2!

youtube
Foto door Thomas William 

Een tijdje geleden deelde ik al eens mijn favoriete Youtubers. Ik merk dat ik de laatste tijd steeds vaker naar Youtube kijk, omdat het vaak korte filmpjes zijn die makkelijk even tussendoor kunnen. Na een lange stagedag heb ik niet altijd de aandacht voor een hele film, en bij een serie loop je natuurlijk altijd het gevaar dat je gaat binge-watchen. Youtube is de perfecte oplossing (mits je niet in een Youtube rabbit hole verdwijnt..). Ik heb weer wat leuke (voor mij nieuwe) accounts gevonden en deel ze graag met jullie!

Mijn favoriete youtube kanalen

Zoals ik al zei, kijk ik pas sinds een tijdje wat meer naar Youtube videos. Hoewel ik heb geprobeerd wat originele kanalen te zoeken, zitten er vast al kanalen tussen die je kent. Ik ben dan ook heel erg benieuwd naar jouw favorieten, dan kan ik mijn lijstje weer uitbreiden. Ik noemde eerder al 6 favorieten,  daar komen nu 5 favorieten bij!

Pick up Limes

De Canadese Sadia (die nu trouwens in Nederland woont) maakt prachtige filmpjes voor een gezonde levensstijl. Dit zijn veel plantaardige recepten video’s zoals deze yummy vegan pho, maar ook lifestyle video’s zoals ‘kitchen hacks’, een ‘mediation beginners guide’ en tips om te minimaliseren.
Ik vind de filmpjes van Sadia vooral heel erg prettig om naar te kijken omdat alles zo mooi gestyled is. Ik ben zelf niet echt goed in mediteren of een minimalistische levensstijl aanhouden (haha), maar om de een of andere manier blijven haar filmpjes boeiend. En oh, dit recept is zo lekker!

Boncolor

Bonnie’s kanaal kende ik al langer, maar heb ik eigenlijk deze maand ‘herontdekt’. Ze doet namelijk een vlogmas, waarbij ze elke dag een nieuwe ‘kerstige’ video post waarin ze bijvoorbeeld een kerstboom aanschaffen, een winterse wandeling maken en adventskalenders openen. Niet al te gekke dingen, maar dat maakt het juist zo leuk – heel herkenbaar. Als ik haar video’s zie krijg ik ook zin om samen met m’n vriend een adventskalender te maken, zo gezellig! Zeker nu ze dagelijks uploadt en de video’s dus heel erg actueel zijn vind ik het leuk om hen te volgen.
Ook haar andere video’s zoals ‘het kringloopkwartier’ waar ze samen met een gast een outfit bij de kringloop probeert te scoren vind ik erg origineel en leuk om naar te kijken. Ze heeft goede editing skills, wat haar filmpjes extra leuk maakt!

Simone Giertz

Simone Giertz is een Zweedse Youtuber (don’t worry, ze praat gewoon Engels) en noemt zichzelf ‘The Queen of Shitty Robots’. Ze maakt namelijk allerlei ‘handige’ robots (bijvoorbeeld eentje die je haren wast of je groentes snijdt), helaas doen ze het allemaal niet echt goed. Simone is super droog, wat haar filmpjes heel erg grappig maakt. Daarnaast is het natuurlijk super tof om een keer een vrouwelijke uitvinder te zien! Ik moet vaak hardop lachen bij haar filmpjes, deze hierboven is ook echt weer een aanrader.

Yara Michels

Ik ontdekte Yara een aantal jaren geleden, toen ze nog haar fashionblog ‘This Chick’s got style’ had. Inmiddels heeft ze een nieuwe blog opgezet: Chapter Friday en is ze onlangs hoofdredacteur van Linda Meiden geworden. Heel erg tof! Hoewel Yara wel een beetje in het rijtje ‘typische blog en insta meisjes’ valt, vind ik haar video’s een stuk leuker dan de gemiddelde video van die blogmeisjes. Yara komt met leuke tips, grappige interviews en mooie beelden. Haar vlogs zijn leuk geëdit met geinige doodles en toevallig vind ik vrijwel alles wat ze in haar filmpjes behandelt leuk (zo heeft ze net haar Bali-vlogs geupload en stap ik over een maandje in het vliegtuig naar Bali.. timing!). Dus, mocht je normaal niet zo van de ‘typische blog en insta meisjes’ houden, check dan toch even Yara’s video’s.

Jorg Ruis

Ik ‘kende’ Jorg vooral als ‘de man van’, hij is namelijk getrouwd met Sanny van Sanny zoekt Geluk (ook een aanrader!). Jorg is een ondernemer en neemt je in zijn vlogs mee in zijn leven, waarbij hij ontzettend veel tips geeft over team building en andere communicatieve trainingen. Zijn vlogs zijn lekker snel en nooit langdradig en werken vaak motiverend bij me. Daarbij zitten er altijd zoveel tips in (van een leuke Spotify playlist tot een handige app) dat z’n vlogs eigenlijk altijd wel ‘nuttig’ zijn. En leuk om eens een keer naar een man i.p.v. een vrouw te kijken, dat scheelt een hoop getut ;-)

Dit waren weer 5 favorieten, ik ben heel benieuwd of er nog wat nieuws voor je tussen zit. Laat ook vooral weten wat jouw favoriete Youtube kanalen zijn, dan kan ik daar weer mee verder!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 4 reacties

  1. Shirley

    Ik vind Marije van Dit gebeurt er als en Laura Brijde leuk. Ik volg niet heel veel YouTubers, maar soms heb ik de smaak te pakken en kijk ik vlogs terwijl ik eten kook, haha.

  2. Karlijn

    Pick Up Limes doet me een beetje denken aan Anastasjia Louise, zij heeft een heel leuk en ietwat vergelijkbaar youtubekanaal gefocust op vegan eten, kringloopwinkels en lifestyle. Een van mijn favoriete youtubers, zeker een aanrader!

  3. Senna

    Veel van mijn favoriete (kleinere) kanalen zijn de afgelopen tijd gestopt, dus toevallig was ik net een beetje aan het rondkijken voor wat nieuws! Mijn huidige favorieten zijn denk ik Jaiden Animations en Draw with Jazza

  4. Hi wat een leuke kanalen! Ik ben als interieurstylist redelijk nieuw in Youtube land, alhoewel ik ook brand video’s mag maken ( super tof) ben ik ook steeds vaker aan het vloggen waarin je een kijkje krijgt in mijn leven als stylist, fotografe en blogger. Benieuwd wat je van mijn kanaal vindt!

Geef een reactie