Eindejaarsoverzicht: 5 hoogtepunten uit 2017

hoogtepunten uit 2017

Oudjaarsdag, tijd om terug te blikken.. Ik deed het de afgelopen jaren (2016, 2015, 2014, 2013 en 2012) ook al. Gelijk een huishoudelijke mededeling: Photobucket (het programma waarmee ik voorheen mijn foto’s uploadde) heeft zijn algemene voorwaarden aangepast, waardoor het kan zijn dat sommige afbeeldingen vanaf het nieuwe jaar niet meer zichtbaar zijn. Jammer, maar een goede reden om een nieuwe terugblik te plaatsen! ;-) Hierbij dus mijn 5 hoogtepunten uit 2017!

Mijn 5 hoogtepunten uit 2017

Sinds 2015 houd ik het ‘x of 20x’ lijstje aan, geïnspireerd door Marlou (van die leuke nieuwsbriefjes). Nu we in 2017 zitten vond ik dat een beetje een lang lijstje worden, dus ik heb besloten om het bij 5 hoogtepunten uit 2017 te houden. Al ben ik dankbaar voor alle leuke etentjes, minicitytrips, bezoekjes aan oma’s, Netflixmarathons en spelletjesavonden ;-) 2017 was een zeer gelukkig jaar voor mij en ik hoop dat ik dat in 2018 mag voortzetten!

HOOGTEPUNTEN UIT 2017

1. Ik haalde mijn propedeuse

Door een hersenschudding in mijn eerste studiejaar moest ik wat vakken over doen, maar begin dit jaar haalde ik dan toch mijn propedeuse! Stelt niet heel veel voor, maar stiekem toch wel leuk. Het gaat goed op school, ik zit nu over de helft en sta een 7,7 gemiddeld. Best netjes toch? Komend halfjaar mag ik zelf mijn vakken kiezen en kan ik me dus meer gaan specialiseren. Tegelijkertijd ben ik blij dat ik nog 1,5 jaar mag studeren (met alle vrijheid en andere bijkomende voordelen die daar bijhoren ;-)).

HOOGTEPUNTEN UIT 2017

2. Ik stond in de krant en op NOS met mijn ‘verkiezingscampagne’

Begin dit jaar schreef ik over de verkiezingen van dit voorjaar. Ik riep jongeren op om te gaan stemmen, want uit onderzoek bleek dat juist mijn leeftijdsgenoten het vaak laten afweten op zo’n belangrijke verkiezingsdag. Ik werd geïnterviewd door NOS en stond zelfs in dagblad Trouw, hoe gaaf?! Heel tof om op deze manier met mijn blog in de schijnwerpers te staan, zeker in een tijd waar vloggers en bloggers ook negatief het nieuws haalden (bijvoorbeeld de treitervlogger). Ik vond het erg tof om wat meer research te doen voor mijn artikelen en zo wat meer diepgang aan mijn blog te geven. Wie weet kan ik komend jaar een nieuw thema vinden om zo’n rubriek in te starten, suggesties zijn welkom!

HOOGTEPUNTEN UIT 2017

3. Mijn 25e verjaardag

Is het heel kinderachtig om je eigen verjaardag als hoogtepunt te zien? Al zolang ik me kan herinneren is mijn verjaardag mijn favoriete dag van het jaar. Dit jaar vierde ik het klein, maar met een heus kinderfeest: samen bbq-en en daarna bowlen als verrassing. Ik word altijd zo vrolijk van m’n verjaardag. Een uitgebreider verslag van mijn verjaardag vind je in mijn diary van die week. Komend jaar word ik 26, en ik moet zeggen dat het voor het eerst oud gaat aanvoelen. Aan de ‘verkeerde’ kant van de twintig zegmaar. En zoveel kortingen gaan maar t/m 25 jaar! Ik wou dat ik eeuwig 25 kon blijven, haha.

HOOGTEPUNTEN UIT 2017

4. Never ending surfzomervakantie

Sinds ik studeer, voelen mijn zomervakanties als ‘never ending vakanties’ aan, aangezien ik ongeveer 3 maanden vrij ben. Afgelopen zomer ging ik voor het eerst samen met mijn vriend op vakantie. Eerst op surfkamp, daarna naar Portugal (Lissabon, Ericeira en Porto). We hebben echt een heeeerlijke vakantie gehad. Ik was nog nooit in Portugal geweest, maar vind het echt een aanrader. Wellicht dat we volgend jaar weer die kant op gaan!

HOOGTEPUNTEN UIT 2017

5. Ik werd tante!

Op 13 oktober, 10 dagen overtijd, werd ik tante van mijn neefje Seb en was ik opslag verliefd op ‘m. Wat een dotje. Gelukkig woon ik min of meer om de hoek en kan ik dus elke week wel even met ‘m knuffelen. Het heeft me wel doen beseffen dat kindjes veeeeel tijd en aandacht nodig hebben, voorlopig begin ik er dus nog niet aan. Maar ooit hoop ik een minstens zo schattige baby (met ook zo’n haardos) in m’n armen te sluiten. ZO lief <3

Daarnaast was het een heel fijn blogjaar

Hoewel 2017 in het teken stond van Youtube en vlogs, heb ik toch een heel fijn blogjaar gehad. Ik zag mijn bezoekersaantallen ook slinken, maar het engagement nam juist toe! Meer reacties, likes en andere leuke berichtjes. En daar draait het dan eigenlijk ook om. Eind augustus hield ik een korte enquête onder jullie, mijn lezers, en daar kwamen zoveel lieve, leuke en positieve reacties uit voort.

Ik ben misschien een wat mindere die hard blogger dan 7 jaar geleden (mijn blog heeft wat geleden onder mijn full time stage..), maar ik haal er nog steeds heel erg veel plezier uit en ben voorlopig niet van plan om te gaan stoppen. Afgelopen jaar verdiende ik voor het eerst ook wat meer met mijn blog (voorheen werden alle verdiensten direct weer in mijn blog (hosting, camera, opslag etc) geïnvesteerd) waardoor ik bijvoorbeeld m’n vakantie naar Portugal kon betalen! Ook andere freelance klusjes komen steeds meer op mijn pad, wat ik heel erg tof vind.

Maar het leukst blijven jullie reacties, ik hoop dan ook dat jullie die blijven geven in het komende jaar! Ik heb afgelopen jaar geprobeerd om wat actiever terug te reageren en merk dat dat gewaardeerd werd. Ik heb veel mailtjes gehad met vragen over tips voor leuke ontbijtplekjes in Utrecht of zelfs in Gent. Super leuk, vooral blijven doen! Voordat dit te sentimenteel wordt… ik hoop jullie allemaal terug te zien komend jaar op mijn blog en andere social media zoals Instagram en Facebook. Ik wens jullie een hele fijne jaarwisseling en een heel gelukkig 2018!

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Shirley

  Jij ook een fijne jaarwisseling! Mooie hoogtepunten van 2017. Op naar een hopelijk ook weer mooi nieuw jaar :-)

 2. Irene

  Wat een fijn jaar heb je achter de rug! Eentje om te koesteren. De baby ziet er uit als een snoepje (en dat haar! <3) en ik vind m'n verjaardag ook nog altijd leuk (wel al een beetje eng ook aangezien ik in april 27 word en dat écht bijna 30 is. OMG). Ik wens je in 2018 heel veel warmte, lieve mensen en fijne herinneringen!

 3. Anne

  Die eerste foto! <3 Je ziet er zó gelukkig uit. Fijn dat je zo'n goed jaar hebt gehad, Marlous. Hoop dat 2018 minstens zo mooi gaat worden. Heel veel liefs, x!

 4. Anna

  Ahhh, klinkt als een heerlijk jaar <3. Wat fijn! Mooie hoogtepunten, en ook fijn om daar zo aan het eind van het jaar nog eens bij stil te staan. Happy new year! Geniet ervan vanavond :D!

 5. Sophie

  Klinkt als een heel goed jaar. 2018 wordt ongetwijfeld minstens zo fijn!

 6. Djuli

  Je kinderfeestje klinkt zo leuk! Wat een geweldig idee om te gaan bowlen als verrassing!

 7. Britt

  Ik ben blij dat je zo’n fijn jaar hebt gehad én dat je nog niet gaat stoppen met bloggen!

Geef een reactie