Hotspot: hotel citizenM Paris Gare de Lyon

citizenM Paris
Foto’s citizenM/Richard Powers

Afgelopen weekend was ik samen met m’n Favoriete Belg in Parijs, om ons eenjarig jubileum te vieren. Elke mijlpaal, klein of groot, moet je vieren toch?! En waar kan dat beter dan in de stad van de liefde. We verbleven twee nachtjes in het citizenM Paris Gare de Lyon hotel: een prachtig én betaalbaar designhotel in Parijs, dat een goede uitvalsbasis vormt voor een weekendje Parijs. Later deze week deel ik al mijn tips & hotspots, maar eerst laat ik je graag ons hotel zien!

citizenM Paris Gare de Lyon

citizenM is een hotelketen die je in de steden New York, Londen, Parijs,Taipei, Glasgow en ons eigen Amsterdam en Rotterdam vindt. De keten is opgericht door Rattan Chadha, die ook het modemerk Mexx oprichtte. Dat gevoel voor mode en design zie je terug in de hotels van citizenM: werkelijk elk hotel is heel stijlvol ingericht, om de gast dat luxe gevoel te geven – maar wel voor een betaalbare prijs.

In elk citizenM hotel zul je hetzelfde ‘luxury’ gevoel ervaren, al heeft elk hotel natuurlijk zijn eigen sfeer en inrichting. Wij verbleven in citizenM Paris Gare de Lyon, gelegen aan de Seine en op loopafstand van Le Marais – mijn favoriete wijk in Parijs.

citizenM Paris

Slapen bij citizenM is geen gedoe

Hoewel een weekendje weg vaak iets leuks moet zijn, komen er soms nog wel wat frustraties bij kijken: slome incheck, ongeïnteresseerd personeel, extra ‘fees’ voor dingen zoals WiFi, de minibar en films en hotelrestaurants met strakke openingstijden (terwijl je soms door een jetlag gewoon midden in de nacht zin hebt in ontbijt). Bij citizenM is dit allemaal niet aan de orde, en dit heeft ons verblijf echt nog fijner gemaakt!

Ik heb nog nooit zo snel ingecheckt: via een computer log je in met je naam, e-mailadres of boekingsnummer. Vervolgens kun je je eigen kamer kiezen (in principe zijn alle kamers hetzelfde, alleen het uitzicht verschilt natuurlijk) en een kamersleutel aanmaken. Ik geloof dat we nog geen 2 minuten bezig waren?

citizenM Paris citizenM Paris

Alle hotelkamers zijn hetzelfde

Heb je ook vaak dat je bij hotels goed moet zoeken wat nou de verschillen zijn tussen de ‘standard’, ‘deluxe’ en ‘premium’ kamers? Bij citizenM hoeft dat niet; alle hotelkamers zijn namelijk hetzelfde. Het zijn vrij kleine kamertjes, maar alles is super mooi afgewerkt. Zo is er een ruime regendouche, een heerlijk zacht bed en een grote TV. Waar je dus gewoon films op kunt kijken, zonder dat je daarvoor hoeft te betalen! Zo zagen wij de animatiefilm ‘Storks’, die erg grappig was. Overigens kan je de TV ook koppelen aan je telefoon, zodat je alsnog Netflix kan streamen als je dat zou willen.

citizenM Paris

Dé gadget van de kamer: de moodpad

Wat de kamer echt anders dan andere kamers maakt (en daarmee ook gelijk heel luxueus), is de moodpad! Dit is een iPad waarmee je de hele kamer met enkele simpele tikken kan besturen. De TV, radio, temperatuur, gordijnen, verlichting.. en vooral die verlichting is tof, want naast gewone verlichting zijn er ook ‘mood lights’, waarmee je je kamer in een leuk kleurtje kan verlichten. Ik wil thuis ook zo’n controle tablet, super handig!

Via de tablet kun je ook het weer checken en leuke hotspots in de buurt van het hotel vinden.

citizenM Paris citizenM Paris citizenM Paris

Gezellige huiskamers

De hotelkamertjes zijn misschien klein, maar meer dan slapen doe je er toch niet. Je bent niet in een van de mooiste steden van de wereld om de hele dag in je hotel te zitten!  Maar voor iedereen die na een lange dag door de stad wandelen even wil bijkomen, heeft citizenM gezellige ‘huiskamers’ gemaakt. Geen saaie, onpersoonlijke hotellobby maar een gezellig huiskamer zoals thuis (ok, maar dan met mooie design meubels ;-)).

Op de bovenste verdieping van het hotel vind je de rooftopbar cloudM. Hier kun je lekkere cocktails drinken en heb je prachtig uitzicht over de stad – in de verte zie je zelfs de Eiffeltoren! Voor ons was dit perfect: na een lange dag (21 km wandelen door de stad!) hebben we hier geproost op ons jubileum. We hoefden niet meer door de koud naar buiten en konden na onze cocktail zo ons bed in rollen. Ideaal!

We hebben echt een heerlijk verblijf in dit hotel gehad! Mocht je zelf nog een wat luxer – maar wel betaalbaar! – hotel zoeken voor een weekendje Parijs, dan kan ik je dit hotel van harte aanraden!

[bg-box]Wij kregen een nachtje van ons verblijf gratis van citizenM. Voor meer informatie, zie mijn disclaimer.[/bg-box]

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 6 reacties

  1. Kim

    Oh wauw wat een gaaf hotel. Mijn vriend en ik willen nog graag een weekend naar Parijs dus gaan zeker even een kijkje nemen bij dit hotel.

Geef een reactie