Hotspots in Parijs: de leukste adresjes voor een weekend Parijs!

hotspots in Parijs

Vorig weekend was ik samen met mijn vriend een weekendje naar Parijs om ons eenjarig jubileum te vieren. Het was een heerlijk weekend, waarin we vooral lekker door Parijs hebben geslenterd. De bekende toeristische attracties hadden we allebei al eens eerder bezocht, dus die sloegen we over. Deze keer hebben we vooral de hippe wijk Le Marais verkend. Ik maakte een handig kaartje met alle hotspots in Parijs, die je kan downloaden op je telefoon en kan gebruiken voor je eigen trip!

Welke hotspots in Parijs staan er op mijn kaartje?

Het kaartje is een combinatie van uitgebreid research en onze eigen ervaringen. Zo staan alle leuke tentjes die we zelf hebben bezocht erop, maar ook nog een heleboel extra leuke adresjes die ik op andere blogs heb verzameld. Daar ben ik niet overal geweest (je hoeft helaas maar een keer per dag te gaan lunchen he), maar van wat ik op andere blogs las zag het er ook erg goed uit!

Het kaartje is gemaakt via Google Maps, zo kun je ‘m ook gemakkelijk zelf opslaan. Leuke tip trouwens, om zulke kaartjes te maken. Dit doe ik vrijwel altijd als ik op citytrip ga. Zo heb je altijd je persoonlijke reisgids op zak! Je kunt ‘m offline gebruiken, wel handig als je GPS aanstaat, dan weet je precies welke route je moet lopen.

Ik zal een paar hotspots van ons kaartje uitlichten in deze blog.

hotspots in Parijs

Hotel CitizenM Paris Gare De Lyon

Wij sliepen in het hotel citizenM Paris Gare de Lyon, waar ik afgelopen week al meer over vertelde. Een super fijn hotel, dat op loopafstand van de wijk Le Marais ligt. Op de kaart heb ik ons hotel met een apart icoontje aangegeven, zodat we altijd makkelijk de weg ‘naar huis’ konden vinden. Je kunt die natuurlijk aanpassen naar de locatie van jouw hotel! Mocht je nog geen hotel geboekt hebben,  dan kan ik ons hotel van harte aanbevelen!

hotspots in Parijs

Rue Crémieux

Dit leuke straatje zat vlakbij ons hotel, en was dan ook onze eerste stop. Door alle gekleurde huisjes waan je je even in een hele andere wereld! Nu rond de kerst waren de huizen ook nog eens prachtig versierd, de foto bovenaan dit artikel is ook in die straat genomen. Grappig om even doorheen te lopen en ideaal om wat Instagrammetjes te schieten ;-)

hotspots in Parijs

Restaurant Croco du Marais

Uiteten gaan in Parijs is lastig: de hippe tentjes zitten altijd vol en doen vaak niet aan reserveren. Gewoon aanschuiven in de rij dus. Daarnaast is Parijs ook nog vrij prijzig.. Je kan je voorstellen hoe blij wij waren toen we een hip tentje (met bananenplantbladeren-behang (is dit een woord?) en neon letters aan de muur) zagen waar nog plek was én waar een hoofdgerecht tussen de €13 en de €20 kostte. Ik nam een heerlijke tartaar met Aziatische twist voor nog geen €14. We hebben hier heerlijk gezeten! Achteraf bleek dat het restaurant pas net een week open was, wat misschien verklaarde waarom het nog relatief rustig was. Wellicht wordt het hier ooit ook wel aanschuiven, maar voor nu dus een goede tip!

hotspots in Parijs

Galeries Lafayette

Galeries Lafayette is een luxe warenhuis. Een beetje vergelijkbaar met de Bijenkorf, maar dan nog een stuk prijziger. Het shoppen lieten we dan ook maar even zitten, maar wanneer je Parijs rond de kerst bezoekt is een bezoekje aan Galeries Lafayette echt een must. Elk jaar wordt hier een prachtige, enorme kerstboom versierd. Altijd in een ander thema. De moeite waard om eventjes naar te kijken!

hotspots in Parijs

Musee de l’Orangerie

In Parijs zijn alle musea voor jongeren onder de 26 gratis toegankelijk. Ben je 26+? Zorg dan dat je op de eerste zondag van de maand in Parijs bent, dan zijn de musea voor iedereen gratis toegankelijk. Ik neem altijd even een bezoekje aan Musee de l’Orangerie, waar de waterlelies van Monet hangen. Dit zijn zulke prachtige kunstwerken! Ze hangen in een speciale, grote hal wat de kunstwerken nog meer tot hun recht doet komen.

Daarnaast bezochten wij dit jaar ook Musee d’Orsay, wat ik ook echt een aanrader vond. Er hangt veel post-impressionistische kunst (je weet wel, met die mooie kleuren zoals Van Gogh) wat ik zelf erg mooi vindt. Ook het Louvre mag je natuurlijk niet missen, al kun je de Mona Lisa skippen: dat is zo’n minuscuul schilderij waar vaak een heleboel toeristen voorstaan waardoor je het schilderij amper ziet.

Mijn hotspots in Parijs

Op het kaartje hierboven zie je dus mijn tips voor leuke adresjes in Parijs. Blauw zijn de bezienswaardigheden, oranje zijn leuke restaurants om te dineren, groen zijn koffie/lunchtentjes en paars leuke winkels. Qua winkels kan ik Fleux en Mademoiselle Jeanne aanraden, maar er zijn nog veel meer leuke winkels. De meeste vooral om te kijken, als je snapt wat ik bedoel ;-)

Mijn tip is vooral: ga naar de wijk Le Marais! Hier vind je alle leuke hippe boetiekjes en restaurants en hier komen ook de locals graag (en is het dus ietsiepietsie minder toeristisch). Mochten jullie nog leuke toevoegingen hebben voor mijn kaartje, dan hoor ik het graag!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Inez

    Oh, handig zo’n kaartje! Ga ik onmiddellijk eens proberen voor mijn minitripje naar Rotterdam volgende week! Leuke hotspots in Parijs ook trouwens, dat restaurantje ziet er heel gezellig uit!

  2. Eva

    Ik ben vroeger (ja echt vroeger, van jongs af aan) zo vaak in Parijs geweest, maar nu al heel lang niet meer. Zou zo graag weer eens erheen gaan en de oude wijken verkennen van alle talloze vakanties en citytrips <3

  3. Arjanne

    Ohh wat handig zo’n kaartje! Lafayette ziet er echt dromerig uit… Ik ben een keer toen ik een jaar of 12 was in parijs geweest, maar nu ik dit zo lees zou ik mega graag nog eens gaan!

Geef een reactie