Diary week 1: vaccinaties, knuffelen met m’n neefje & een nieuwe camera!

De eerste week van 2018 zit er alweer op! Hoewel half Nederland nog vakantie had (zo leek het in ieder geval in het OV, lekker rustig!), ging ik gewoon weer door. De laatste loodjes van mijn stage zijn nu ECHT aangebroken, wat nog even hard bikkelen betekent (maar ook dat ik bijna op vakantie ga!). Afgelopen week sprak ik nog met wat vrienden af, kwam m’n vriend een weekendje naar Utrecht en kocht ik een nieuwe camera!

Dinsdag wilde ik na stage naar de Mediamarkt om een nieuwe camera te gaan halen (tja, m’n nieuwe voornemen voor 2018 gaat pas in na m’n vakantie ;-)). Ik nam twee vrienden mee voor de gezelligheid, dus aten we even snel een hapje op het station. Boven bij Bistrot heb je best lekkere maaltijden voor slechts een paar euro.

Ik zocht al een tijdje naar een goede camera, maar dan een wat handzamer formaat. M’n spiegelreflex vind ik vaak te zwaar om overal mee naartoe te sjouwen en past ook niet zomaar in je tas of zo. Na wat research kwam ik bij de Sony 5100 uit. Een systeemcamera: zonder spiegel dus, maar wel met verwisselbare lenzen. Op die manier heb je wel de kwaliteit, maar niet de ‘lompheid’ van een spiegelreflexcamera. Zoals je ziet is hij heel handzaam!

Naast de kitlens kocht ik er ook een 35mm lens bij; een lens die zorgt voor mooie scherptediepte, maar net wat meer in beeld brengt dan de 50mm lens (die ik ook al heb, voor mijn spiegelreflexcamera). Ik ben voor een Sony gegaan, omdat Sony marktleider is op gebied van camera sensors. Deze sensors zorgen voor kwalitatief goede foto’s; vaak hebben andere merken (Canon en Nikon bijvoorbeeld) ook sensors gemaakt door Sony in hun camera zitten. Mocht je zelf twijfelen over zo’n camera en wat advies willen dan mag je altijd een berichtje sturen, ik heb uitgebreid research gedaan haha en vind het leuk om je te helpen!

Woensdag was een dagje in bed. Ik had dinsdagavond last van migraine, waardoor ik uiteindelijk pas om 4:00 sliep. Beetje bijslapen was dus wel nodig. Uiteindelijk heb ik vanuit m’n bed nog verder gewerkt aan m’n stage opdrachten. ‘s Avonds was ik blij dat ik nog een opwarmmaaltijd had, want wat stormde het! Maar met m’n gouden bestek ziet het er gelijk een stuk meer fancy uit ;-)

Donderdag moest ik nog een vaccinatie halen voor onze reis naar Bali. Hiervoor moest ik naar Nieuwegein, en uitgerekend donderdag besloten de tram- en buschauffeurs te staken. Dat werd dus een flinke fietstocht van 9km (enkele reis) met wind tegen.. hallelujah. De rest van de dag deed m’n arm zo’n zeer trouwens! Zo’n prik voel je niks van, maar daarna voelde het alsof iemand me constant aan het stompen was op m’n arm, haha. Gelukkig is het voor een goed doel en ben ik de komende 10 jaar voorzien.

Na m’n vaccinatie ben ik weer naar m’n stage gegaan, en daarna ging ik nog even Hoog Catharijne (het winkelcentrum bij Utrecht centraal) in. Tegenwoordig zijn de winkels hier tot 20:00 open en dat vind ik stiekem wel fijn! Ik wilde nog even een fijne legging halen die ik zowel voor yoga als voor chillings (of bijvoorbeeld tijdens de lange vlucht) kon dragen. Ik scoorde er een bij H&M, waar ik ook deze super leuke pyjama zag hangen. Die heb ik nu even niet nodig, dus ik heb ‘m niet meegenomen – maar hoe leuk is dit? Al slaap ik eigenlijk altijd zonder pyjama, haha.

Omdat ik wederom te moe/gaar was om te koken (en eigenlijk m’n arm te zeer deed om ‘m te bewegen haha #pussy) haalde ik een wokmaaltijd bij Eazie.

Ennn fast forward naar vrijdagavond: weer te lui om te koken. Ik zie al gelijk waar ik bij m’n nieuwe goede voornemen aan moet werken.. Dit waren trouwens burgers bij The Barn, een restaurantje in Hoog Catharijne (nu lijkt het alsof ik nergens anders meer kom, maar omdat ik daar toch altijd langs moet is het wel lekker makkelijk). Alles bij dit tentje is biologisch, maar niet eens heel erg prijzig. Bij je burger krijg je in plaats van frisdrank een vers geperst sapje – ook heel lekker! Hoewel ze weinig keus hebben vond ik de burgers wel erg lekker!

Daarna gingen we naar de bioscoop: naar Pitch Perfect 3! Deel 1 vond ik super leuk, deel 2 een tegenvaller en deel 3 eigenlijk wel weer heel leuk!

Daarna deden we nog een drankje op het terras, en regelde ik gelijk een afspraak om m’n gelnagellak te laten verwijderen. Het zat er na 2 weken eigenlijk nog perfect op, maar mijn nagels groeien zo hard dat het er een beetje debiel uit begon te zien. Ik vind het echt een aanrader, alleen een beetje irritant dat je het dus niet gemakkelijk zelf kan op en af doen (of ja, dat vind ik te veel gedoe). Ik laat mijn nagels trouwens doen bij Justine van The Happy Toko. Als je nog een goed en betrouwbaar (en niet te prijzig) plekje in Utrecht zoekt, moet je hier zijn.

Zaterdagmiddag kwam m’n vriend naar Utrecht om alvast z’n surfboard te droppen. Die gaat namelijk mee naar Bali! We vliegen vanaf Schiphol, dus dat scheelt al wat. ‘s Avonds hadden we een verjaardag van een vriend van mij, waar we Ticket to Ride speelden en m’n vriend natuurlijk won (hij wint altijd!), maar ik werd tweede :D. Het is dat dit spel niet in m’n tas past, anders zou ik het meenemen naar Bali. Ik vind het zo’n leuk spel!

Zondag hadden we met m’n moeder en broers + schoonzusjes afgesproken om samen gezellig te brunchen. Ik ga nog even niet mee doen met de babyhype onder bloggers (ligt het aan mij of is bijna elke blogger in verwachting/zojuist bevallen?), maar m’n vriend met zo’n lachend baby’tje.. daar word ik wel heel vrolijk van!

Ik had m’n nieuwe camera meegenomen om ‘m een beetje uit te proberen op m’n neefje. Hier zie je een foto die m’n vriend van mij maakte, met de 35mm lens. Mooie kwaliteit toch? Zelfs als je inzoomt blijft alles nog heel erg scherp (maar doe dat maar niet, haha).

En dat was alweer de eerste week van 2018! Deze week is dus ECHT de laatste week van mijn stage – spannend en leuk tegelijk! Deze week geef ik een eindpresentatie op mijn stage, waar ik heel erg veel zin in heb. Ik heb hard gewerkt de afgelopen weken om iets tofs neer te zetten waarvan ik denk dat mijn stagebedrijf er erg blij mee gaat zijn. Leuk dus om te presenteren! Daarna hebben we ook nog een afsluitend uitje, moet ik nog wat dingen regelen voor onze reis en moet ik ook nog wat kleine boodschapjes doen (iemand nog een tip voor een fijn nekkussen voor op reis?).

Door de drukte was ik deze week wat trager met het reageren op comments en mailtjes, maar ik heb nu alles bijgewerkt en vind het superleuk om alles te lezen, blijf dat vooral doen! Oh en: vergeet de winactie van het boek De Financiële Detox op Facebook niet!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Shirley

  Misschien een tip als je weer een keer vaccinaties moet: via Thuisvaccinatie komen ze bij je thuis en bij mijn aanvullende verzekering werd dat zelfs vergoed. Succes met je presentatie deze week!

 2. Judith

  wauw prachtige kwaliteit van je nieuwe camera! daar kun je op Bali heel wat mooie plaatjes mee schieten :) die pyjama is inderdaad supercute! Ik heb hier de roze zomerpyjama variant van.

 3. Siroon

  Die bloggershype, I know! Het lijkt wel alsof er een babyboom is, haha! Leuk, maar als je zelf niet in de baby’s zit (zoals ik), is het verfrissend als niet iedereen eraan mee doet ;) Ben blij dat het niet alleen mij opviel hehe.
  Is er niet al een ticket-to-ride meeneem variant in de maak? Zou je toch wel verwachten nu het zo populair is? Succes met je eindpresentatie!

 4. Marcella

  Ticket to Ride is leuk hé! Ook ik ben fan! Succes met je laatste week op stage en je presentatie!

 5. Wél inzoomen op die laatste foto hoor, je bent echt prachtig (daar)! Inderdaad echt heel mooie foto’s maakt je camera, superleuk dat je ook met een systeemcamera zulke plaatjes kan maken. Ik krijg helemaal honger van al je heerlijke maaltijden van deze week. Die burgers zien er echt zo goed uit! Heel veel plezier op Bali, ik ben benieuwd naar je blogs erover! O, en je hebt gelijk wat betreft die babyhype, de baby’s vallen met bosjes uit de lucht nu. Malou x

 6. Oeh, ik ben super geïnteresseerd in je nieuwe camera! Ik vind mijn spiegelreflex ook veel te zwaar om mee te slepen op vakanties enzo. Ik gebruik op reis vooralsnog altijd een Canon Powershot g7x (een compactcamera). Maakt prima foto’s, maar volgens mij kun je met een systeemcamera net eventjes iets meer kanten uit. Dus ik overweeg om er ook eentje te kopen, maar ik vind het best lastig. Misschien kun je een blogpost schrijven over je nieuwe camera. Wat advies kan ik wel gebruiken. :) Waar heb je op gelet bij de aanschaf, dat soort dingen zou ik wel willen weten. En natuurlijk hoe hij bevalt!

  Die babyboom is mij ook opgevallen trouwens. Voor mijn gevoel is bijna iedereen die ik volg op Instagram zwanger of heeft net een baby gekregen. Hoe is het mogelijk. ;)

 7. Tea

  Ik heb een fijne reiskussen van de action voor in het vliegtuig, die wel fijn is en niet duur! Succes met je laatste stageweek, hopelijk is je stagebedrijf er blij mee!

 8. Wauw, bikkel! Gewoon direct weer verder met je stage.. Ik snap wel dat je al die (veel te lekkere en verleidelijke) afhaalmaaltijden hebt gegeten haha. Wat leuk dat je naar Bali gaat, ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt! En natuurlijk heerlijk om even vakantie te hebben, dat heb je wel verdient :)

 9. Margreet

  Ah, super toevallig! Ik heb de Sony a5000 op het oog. Wat was jouw reden om voor de Sony a5100 te gaan? :) Vind het prijsverschil nogal groot!

Geef een reactie