Diary week 52: een relaxte jaarwisseling

Afgelopen week had ik kerstvakantie, al werkte ik vanuit huis toch nog door aan mijn stage zodat ik straks eerder op vakantie kan. Dat werken deed ik natuurlijk wel gewoon in m’n pyjama en ik combineerde het met leuke dingen, waardoor het toch echt als een luie vakantie voelde. Ik ben heel relaxed het jaar uitgegaan en heb heel veel zin in het nieuwe jaar!

Na kerstavond en eerste kerstdag vierden we ook op tweede kerstdag nog kerst, dit keer met mijn schoonouders. Funfact: wist je dat er in België maar 1 kerstdag is (of: wist je dat wij in Nederland 2 dagen kerst vieren)? Aangezien de ouders van mijn vriend ook vakantie hadden was het geen probleem om er een dagje aan vast te plakken.

Ook hier vierden we het met enkele cadeautjes. Zo gaven wij o.a. het nieuwste kookboek van Jamie Oliver cadeau en kreeg ik een Jan van Haasteren puzzel met puzzelmat cadeau!

Die moest de dagen erna natuurlijk meteen gemaakt worden. Het waren eigenlijk 2 puzzels in 1: een over de elfstedentocht en een over de nieuwjaarsduik. Ik vind Jan van Haasteren puzzels altijd zo leuk door de vele details en de grappige tekeningen. En het is zo relaxed om lekker te puzzelen!

‘s Avonds keken we de HBO serie ‘Little Big Lies’, met o.a. Reese Witherspoon en Nicole Kidman. Een hele leuke serie met goeie spanning erin. Hij staat helaas niet op Netflix, wij hadden een dvd (het zijn slechts 7 afleveringen), maar ik vind ‘m echt de moeite waard!

Donderdagavond deden we iets heel bijzonders: samen met de oma van mijn vriend gingen we naar China Light in de Antwerpse Zoo. Dit zijn allerlei Chinese lichtkunstwerken. Doordat het buiten zo donker is vallen de felle kleuren extra mooi op. Dit was echt heel erg tof!

Een van de beste dingen aan mijn vriend: de twee extra oma’s die ik erbij kreeg! :-)

Ik geloof dat de tentoonstelling nog tot 14 januari te bezichtigen is, dus mocht je in de buurt zijn.. ik vond het heel erg leuk!

Vrijdagmiddag ging ik met m’n vriend naar Mechelen. Ik ben hier lang geleden eens kort geweest, dus tijd om de stad nog wat beter te bezoeken. Helaas was het een druilerige dag.

Dus gingen we wat winkeltjes af en lunchten we lekker, om daarna weer gauw naar huis te gaan. Mechelen moeten we nog eens over doen, maar dan met mooi weer.

‘s Avonds introduceerde ik Ticket to Ride bij m’n schoonfamilie. Dit is echt een van m’n favoriete spellen.

Op oudjaarsdag ging ik samen met m’n vriend schaatsen. In het dorp stond een schaatsbaan, helaas maar een kleine maar het was wel heel leuk om weer eens op schaatsen te staan. Zouden we deze winter weer op natuurijs kunnen schaatsen? Ik hoop het!

Toen we terugkwamen waren mijn schoonouders al druk in de weer met het avondeten. We aten een uitgebreid driegangenmenu op een mooi gedekte tafel (dat is in Nederland wel anders toch? Wij aten meestal een makkelijk soepje en kleffe oliebollen haha).

Daarna speelden we nog een potje Ticket to Ride. We sloten de avond af met de oudejaarsconference van Youp, zo voelde het toch nog een beetje als thuis. Een rustige jaarwisseling, maar wel zo relaxed.

De volgende ochtend pakte ik weer de trein naar Utrecht. Zo fijn om lekker zonder kater weer thuis te zijn. Van zo’n nieuw jaar kreeg ik gelijk zin om op te ruimen, dus besloot ik m’n servieskast eens uit te mesten. Ik heb een paar mooie glazen, maar die gebruikte ik zelden, omdat ik er zuinig op ben. Maar dan staan ze ook maar te verstoffen en dat is ook zonde! Dus heb ik alle standaard Ikea-glazen en andere verzamelingen opgeruimd en m’n kast alleen nog maar met mooi servies ingericht.

Ik deed ook gelijk het putje van de douche (goooor) en toen vond ik het wel weer even genoeg voor de eerste dag van het jaar ;-) Samen met een huisgenootje at ik een kom soep en kletsten we wat bij. Zoals ik al zei een super relaxte en misschien wat saaie jaarwisseling. Dat maakte me niet uit, ik focus me nu volledig op de laatste loodjes van mijn stage zodat ik daarna lekker op vakantie kan!

Hopelijk hebben jullie ook een leuke jaarwisseling gehad en hebben jullie al je 10 vingers nog. Ik wens jullie allemaal een heel gelukkig en gezond 2018! Oh en mocht je mijn terugblik op 2017 gemist hebben.. die vind je hier!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Judith

  Wat een heerlijk weekje heb je gehad :) ohhh en zou echt fijn zijn om weer op natuurijs te kunnen schaatsen!

 2. Gelukkig nieuw jaar! Wat leuk zeg, die lichtjes in de Antwerpse Zoo. Ik ben alleen bang dat ik niet meer voor 14 januari in Antwerpen ben… Wat heb je trouwens prachtig servies in je kast gezet nu! Ziet er echt heel mooi uit. Malou x

 3. veerlez

  Het ziet er uit als een heerlijke week, lekker rustig en met spelletjes. Ik krijg meteen zin om spelletjes te spelen, eens kijken wie ik vandaag kan charteren om Ticket to Ride te spelen met me!

 4. Zoë

  Gelukkig nieuwjaar! Wij hadden ook een chille jaarwisseling, vind ik wel zo fijn :) Dat uitgaan is blijkbaar niet meer helemaal mijn ding. De kwaliteit van je foto’s is trouwens echt goed! Fijn om te zien dat die telefooncamera inderdaad zijn werk doet ^^

  1. Haha, zou het aan de leeftijd liggen? Om mij heen is bijna niemand gaan feesten! En ja, ik moet nog een beetje met de instellingen spelen (en met slecht licht zijn de foto’s nog mwoah), maar ik ben er ook heel tevreden over!

 5. Stella

  Ah, wat een fijne foto’s allemaal. Het klinkt en ziet er allemaal heel knus en gezellig uit. Zo leuk al die spelletjes en puzzels ook. Ik heb de 30e met mijn ouders weer een Monopoly gespeeld, en we hebben ZO hard gelachen. Happy new year; dat 2018 maar veel moois mag brengen (: Liefs!

Geef een reactie