Filmtips #12: Goede films op Netflix die ik nog niet heb gezien

Goede films op Netflix

Hoewel het terugblikken op 2017 nu wel voorbij is, vond ik het toch leuk om afgelopen week mijn meest gelezen artikelen te bekijken. Daar zaten opvallend veel filmtips artikelen tussen, waarbij de Netflix filmtips favoriet waren. Logisch, ik scroll ook altijd uren door het aanbod voordat ik een geschikte film heb gekozen. Tijdens het scrollen kwam ik er laatst achter dat er nog een heleboel goede films op Netflix staan die ik nog helemaal niet heb gezien!

Goede films op Netflix?

Oke, de term ‘goed’ is natuurlijk redelijk subjectief – en wellicht zelfs gevaarlijk omdat ik deze films dus nog niet heb gezien. Daarom heb ik IMDB erbij gepakt, en alle films met een 7,7 of hoger als ‘goed’ gekwalificeerd. Alle films in dit rijtje hebben dus sowieso een 7,7 of hoger. Mocht je er trouwens al een gezien hebben, dan ben ik erg benieuwd naar jouw oordeel. Is ‘ie het kijken waard?

Goede films op Netflix

End of Watch (2012) – 7,7

De beschrijving van deze film is als volgt: Taylor (Jake Gyllenhaal) en Zavala (Michael Peña) zijn twee jonge politieagenten en goede vrienden, die patrouilleren in de ruigste straten van South Central Los Angeles. De agenten leggen dagelijks hun leven in de waagschaal en worden geconfronteerd met hun huwelijk, liefde, vaderschap en de realiteit van de straten van Los Angeles, waarbij de familie wordt gedwongen de prijs te betalen.

Klinkt wat standaard, maar door de 7,7 ben ik toch nieuwsgierig geworden. Bovendien is Jake Gyllenhaal een van mijn favoriete acteurs, maar heb ik deze film nog niet gezien! Bijna al zijn films vind ik goed, ben benieuwd of ik deze aan het rijtje kan toevoegen.

GOEDE FILMS OP NETFLIX

contratiempo (2011) – 8,1

Een Spaanstalige film, ook wel bekend als The Invisible Guest. De beschrijving is als volgt: Een jonge zakenman wordt wakker in een hotelkamer. Deze is van binnenuit afgesloten en naast hem ligt het dode lichaam van zijn minnares. Hij huurt meteen een zeer prestigieuze advocaat in. In een hectische periode van één nacht, proberen ze samen te verduidelijken wat er precies gebeurd is.

Klinkt spannend en mysterieus, daar houd ik wel van. Deze film werd al eens door een van jullie getipt, maar om de een of andere reden ben ik vergeten om ‘m te kijken. Hier ben ik heel benieuwd naar, dus deze staat hoog op m’n kijklijstje!

Goede films op Netflix

The Big Short (2015) – 7,8

Deze film raad m’n vriend altijd aan. Volgens mij heb ik ‘m weleens opgezet, maar was ik zo moe dat ik in slaap viel. Nou is het ook geen luchtig onderwerp, dus ik gok dat je de film wel met aandacht moet kijken. Het klinkt wel als een heel gaaf verhaal! De beschrijving is als volgt: The Big Short gaat over de financiële crisis van 2007 tot en met 2012, met de problemen op de huizenmarkt en de kredietcrisis als aanloop hiervan. In de film wordt de financiële crisis belicht vanuit het perspectief van vier buitenstaanders, die zien wat de banken, de media en de overheid niet zien; de naderende instorting van de wereldeconomie. De vier mannen krijgen het idee om van de naderende crisis te profiteren; ze gaan tegen de stroom in en speculeren op basis van hun inzichten.

Goede films op Netflix

Seven pounds (2008) – 7,7

De reden waarom ik deze film nog niet gezien heb: ik dacht dat ik ‘m al gezien had! Will Smith speelt namelijk wel vaker in dit soort dramafilms, ik haalde ‘m denk ik door de war met Collateral Beauty. Deze film gaat echter over iets anders: Om zijn verleden dat hem kwelt achter zich te laten besluit Ben Thomas (Will Smith) zeven onbekende mensen een helpende hand toe te steken en zo hun levens drastisch te veranderen. Eén daarvan is Emily Posa (Rosario Dawson), een aantrekkelijke, levenslustige vrouw die kampt met een hartkwaal en een belastingschuld. Terwijl Ben haar helpt met grote en kleine klusjes, ontdooit zijn eigen kille hart. Maar hun ontluikende liefde maakte geen onderdeel uit van zijn grote plan…

Lijkt mij een hele mooie film, een combinatie van ‘een lach een traan’, daar houd ik wel van.

Goede films op Netflix

How to train your dragon (2010) – 8,1

Een goede animatiefilm op z’n tijd vind ik best leuk. Laatst zag ik Coco in de bioscoop en dat vond ik echt een aanrader! Waarom ik How to train your dragon dan nog niet gezien heb is voor mij ook een vraag. Hij scoort zelfs een 8,1! Het verhaal is als volgt: De jonge viking Hiccup woont op het eiland Berk, waar draken bevechten een manier van leven is. De intelligentie en de eigenwijze humor van de tiener vallen niet in goede aarde bij de stamleden en het stamhoofd… niemand minder dan de vader van Hiccup. Maar wanneer Hiccup samen met andere vikingjongens drakentraining krijgt, ziet hij zijn kans schoon om te bewijzen dat hij uit het goede hout gesneden is om krijger te worden. Wanneer hij echter een gewonde draak ontmoet, wordt zijn wereld ondersteboven gegooid, en wat begon als de enige gelegenheid voor Hiccup om zichzelf te bewijzen, verandert in een kans op een nieuwe toekomst voor de hele stam.

Van draken en vikings word ik doorgaans niet echt warm, maar met zo’n hoog cijfer moet ik het misschien toch maar eens proberen.

Nog meer aanraders

Ik ben heel benieuwd of jullie (een van) deze films al gezien hebben, en of ze de moeite waard zijn. Mocht je opzoek zijn naar meer of andere films, check dan mijn andere filmtips artikelen!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 18 reacties

 1. Jenn

  Ik ken ze allemaal nog niet, ben vooral benieuwd naar de tweede :)

 2. Wauw Contratempo klinkt spannend! Dat lijkt me echt een heel toffe film. Ik heb vandaag een heel drukke dag, dus misschien ga ik mezelf vanavond wel trakteren op een lekker avondje die film kijken! Malou x

 3. Mieke

  Ohhhh, 7 Pounds heb ik in de bios gezien en zo keihard om zitten janken. Hartverscheurend vond ik ‘m.
  Contratempo heb ik ook heel veel goeie verhalen over gehoord en die gaat op mijn watchlist.
  The Big Short moet ik ook echt nog kijken – daar begint een vriendinnetje ook met regelmaat over. Lekkere tips weer dit! Thanks :)

 4. Judith

  jaaa ik heb echt weer Netflix tips nodig. Toevallig heb ik deze ook nog allemaal niet gezien :) Ik ga denk ik beginnen met Seven Pounds! Films met Will Smith vind ik altijd wel leuk/goed eigenlijk.

 5. Emma

  Seven pounds heeft heel veel indruk op me gemaakt! Een prachtig verhaal, verdrietig en mooi tegelijk.
  The big short vond ik daarentegen echt verschrikkelijk haha. Heel chaotisch en gewoon te apart naar mijn smaak. Maar.. inderdaad wel blijkbaar echt een klassieker! Vorig jaar hebben mijn vriend en ik zoveel mogelijk klassiekers gekeken, was een leuk “filmdoel” :)

 6. Johanne

  Ik kan alleen maar zeggen: kijk How to train your dragon! Het is zo’n leuke, lieve en mooie film. Draken en vikings zijn ook niet per se mijn ding, maar vond deze film echt de moeite waard!

 7. Mirthe

  Ohh ik vond Seven Pounds heel aangrijpend! Hele mooie film, zeker een aanrader :)

 8. Siroon

  Aaaaah how to train your dragon die is zooo leuk!!
  The Big Short heb ik ook gezien, vond hem vooral heel leerzaam! Ik heb m af en toe op pauze gezet om wat termen op te zoeken of na te vragen bij m’n filmkijkpartners (tip: kijk m samen met iemand die een klein beetje verstand heeft van het economische wereldje, dan leer je super veel!) en dan is ie best wel tof!
  De rest ken ik niet, die met Will Smith klinkt goed!

 9. Karin

  Seven pounds is echt heel indrukwekkend, en vooral tranen en geen lachen… How to train your dragon heb ik eens in het vliegtuig gekeken, leuke film!

  Laatst heb ik Young offenders gekeken, een flauwe maar superleuke Ierse comedy. De film Handsome devil is ook een leuke feelgood film, dat gaat over twee studenten op een kostschool.

 10. Sabine

  7 pounds vond ik erg ontroerend. The big short is niet helemaal mijn smaak, maar genoeg om af te kijken. Contratiempo hoor ik ook heel veel over, misschien ga ik die toch maar eens aanzetten, haha.

 11. Magalie

  7 pounds is echt een super mooie film. Doen dus How to train your dragon heb ik ook al gezien (eventjes geleden ondertussen) en ja is gewoon echt een leuke en schattig tekenfilm. Ideaal voor een grijze dag onder een dekentje te spenderen.

 12. Romy

  contratietempo is erg goed! zeker een aanrader als je van spannende thrillers houdt:)

 13. S

  Ik heb net The Big Short gekeken naar aanleiding van dit artikel, bedankt! Vond hem erg cool en interessant.

 14. Ilvy

  jaaaa Contratiempo is goed!! Ik zeg snel gaan kijken haha

 15. How to train your dragon 1 en 2 heb ik allebei gezien. Ze zitten zo goed in elkaar en zijn echt mooi gemaakt. De rest van de films ken ik niet.

 16. Wilfred

  Doe mij nog zo een lijstje. Seven Pounds, Contratiempo en end of watch alle 3 gekeken en absoluut het kijken waard! Nog te vaak verdoe ik mijn tijd met kijken van slechte films, maar dat is zeker niet het geval met deze 3 films.

  1. Haha yes, ben blij dat het zo goed is bevallen! Ik zit komende week wegens een blessure thuis, dus wellicht heb ik wat tijd om Netflix opnieuw door te spitten ;-)

 17. Chris

  Sterke en spannende Australische serie “Wanted” is een absolute aanrader!!
  En ook Collateral is een prima serie.
  Smalltown crime kijkt ook lekker weg.

  Veel spanning

Geef een reactie