Travel: 10 x de handigste reisapps voor op reis!

reisapps

Zoals ik al schreef, houd ik van de voorpret die bij een nieuwe vakantie of reis komt kijken. Deels omdat ik heel nieuwsgierig ben en het leuk vind om me alvast te verdiepen in de nieuwe bestemming, maar ook omdat ik een beetje een controlfreak ben. Ik zoek een beetje een gezonde mix tussen spontane verrassingen en ‘weten waar je aan toe bent’, zeg maar ;-) Deze reisapps zijn hier super handig voor; ze dragen bij aan de voorpret van je vakantie, maar zijn ook gewoon heel erg praktisch!

1. Hotels boeken met Booking

Hoewel Booking een Nederlands bedrijf is, had ik nog nooit eerder een verblijf via Booking geboekt. Wereldwijd wordt het echter veel gebruikt, en is het daarom een handige app om op je telefoon te hebben. Via enkele kliks heb je een hotel geboekt, en al je reserveringen staan overzichtelijk bij elkaar. De app is ook zonder internet te gebruiken, handig als je bijvoorbeeld het adres van je hotel aan de taxichauffeur moet laten zien!

2. Hotspots vinden met Tripadvisor

Ook Tripadvisor noemde ik al even in mijn ‘vakantie voorpret‘ artikel. Met de app zoek je nog makkelijker leuke eettentjes en hotels op. Ik vind vooral de functie ‘restaurants in de buurt’ heel erg handig. Zit je op het strand of ben je net aangekomen bij je hotel? Via deze functie vind je binnen no time een leuk eettentje.

3. Vind wat je nodig hebt met Around Me

Around Me is een toevoeging op de Tripadvisor app. Ook hier vind je op basis van je locatie leuke hotspots, maar nog veel meer. Zoek je bijvoorbeeld een ATM of een benzinepomp? Met de app Around Me vind je alles wat je nodig hebt in je buurt!

4. Taxi’s boeken met Uber

Ook Uber mag eigenlijk niet ontbreken in dit rijtje. Volgens mij wordt Uber in Nederland voornamelijk in Amsterdam gebruikt, maar wereldwijd kun je bijna overal een Uber pakken. Let op: Uber is niet overal even geliefd door de locals, zoek van tevoren dus even op wat het beleid is. Ik vind Uber zelf erg fijn omdat je alles zo lekker onder controle hebt: je ziet je taxi aankomen, de prijs is vooraf min of meer al bekend en je betaalt via de app – geen gedoe met geld dus.

5. Reizen met het openbaar vervoer met Moovit

Pak je liever de bus? Met de app Moovit check je gemakkelijk het openbaar vervoer, in meer dan 1500 steden. Handig wanneer je op een plek bent waar taxi’s niet zo goedkoop zijn.

6. Navigeren met Google Maps

Ok, Google Maps klinkt misschien wat voor de hand, maar toch wilde ik dit even met jullie delen. Met Google Maps kun je namelijk ook stukken kaart downloaden, zodat je ze offline kan gebruiken. En dan werkt de navigatie ook! Zo zijn wij de binnenlanden van Bali doorgecrosst: m’n vriend had oortjes in en via de navigatie van Google Maps wist hij zo welke kant hij op moest. Wel zo handig (en zo voelt het helemaal alsof je een local bent! :D).

7. Geld omrekenen met Currency

Als je buiten Europa reist, is een app die je euro’s omrekent naar de lokale valuta super handig. Zo houd je je uitgaves een beetje in de gaten, en kun je ook controleren of de koers die bij wisselkantoren wordt gebruikt een beetje klopt. Bij deze apps vind ik het vooral belangrijk dat ze offline te gebruiken zijn, zodat je altijd en overal even kan checken hoeveel geld je uitgeeft.

8. Je spullen pakken met PackPoint

Ik heb een hekel aan mijn koffers pakken, voor een weekend naar m’n vriend smijt ik meestal van alles wat in m’n koffer. Op reis gaat dat niet, je wilt natuurlijk zo efficiënt mogelijk pakken zodat je niet met te zware tassen hoeft te slepen en er ruimte over blijft om te shoppen. Ik vergeet altijd wel iets in te pakken, gelukkig is de app PackPoint m’n redder in nood. In deze app geef je aan waar je naartoe gaat, voor hoe lang en wat je allemaal gaat doen. Op basis hiervan (o.a. dus duur van je trip, temperatuur en activiteiten) maakt deze app een handige paklijst die je gemakkelijk kan afvinken. Ideaal!

9. Je reis vastleggen met Polar Steps

Polar Steps ontdekte ik door mijn schoonzusje, die ons via deze apps op de hoogte hield van haar rondreis door Azië. Polar Steps volgt automatisch je locatie terwijl je reist. Aan deze route kun je vervolgens kleine updates toevoegen in de vorm van foto’s en/of tekst. Zo kan het thuisfront letterlijk volgen waar je bent, en kun je zelf later je reis precies terugzien. Ook heel tof: na afloop van je reis kun je een mooi fotoalbum van al je foto’s laten maken, inclusief alle updates en de route die je gemaakt hebt.

10. Muggen wegjagen met Anti Mosquito

Niemand heeft zin in een muggenbult, maar in sommige landen kan een bult nog gevaarlijk zijn ook! Zorg daarom dat je altijd Deet bij je hebt. Voor Bali hebben wij een klamboe bij ons, maar mocht je die niet hebben kan de app Anti Mosquito uitkomst bieden. De app kan 3 verschillende, hoge tonen laten horen. Deze tonen zitten op zo’n hoge frequentie dat de meeste mensen ze niet horen, maar muggen vinden ze vreselijk irritant! Ik had zoiets vroeger altijd in mijn kamer (maar dan via een apparaatje dat in het stopcontact moest) en dat werkte super.

Dit zijn mijn meest gebruikte en daarmee ook favoriete reisapps. Ik ben benieuwd of jullie nog nuttige of leuke toevoegingen hebben!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Shirley

  TripAdvisor is ook een van mijn favorieten. Ik gebruik Tricount om kosten te delen (Splitwise is nog wat hipper). In Google Trips worden al je reisdocumenten verzameld. Voor navigatie in de auto bevalt Maps.me me meestal het best. Verder wisselt het per bestemming en reisdoel of ik nog wat extra apps download voor mijn vakantie.

  1. Pelin

   Ik heb een vraagje met betrekking tot Google Trips. De reisdocumenten worden bewaard zeg je. Is dat heel nadelig en/of vervelend? Of bedoelde jij het juist positief? Last but not least, hele leuke en handige apps Marlous!! Hartstikke bedankt voor het delen!!

   Liefs, Pelin

   1. Shirley

    Ik gebruik het zelf niet actief. Maar mijn vriend wel. Hij vindt het handig dat alles bij elkaar zit. Of het nadelig is: misschien, maar Google en Gmail weten toch al alles. Wat dat betreft ben ik misschien iets te makkelijk met mijn gegevens.

 2. Jaa Polarsteps is zo ontzettend leuk! Ik heb deze begin dit schooljaar voor school moeten gebruiken en die ga ik zeker tijdens mijn komende reizen er weer bij pakken!

 3. Lizelot

  Ik gebruik altijd maps me voor offline kaarten, vind ik beter en makkelijker werken dan google maps!
  Pindat is ook leuk, denk dat het vergelijkbaar is met polar steps.

  1. Lizelot

   Toevoeging: bij maps.me kan je ook een wandelroute bepalen, die optie heeft Google Maps offline nog niet geloof ik?

 4. Polar Steps klinkt als zo’n leuke app! Zo maak je eigenlijk gewoon een klein traveldagboekje. Ik vind Booking sowieso heel erg fijn en handig, ik heb daar deze zomer ook een heel mooi appartementje mee geboekt. En TripAdvisor is inderdaad zo leuk om toffe plekjes te vinden! Malou x

 5. Stella

  Dit is ZO handig – dankjewel! Ik ga deze zomer een weekje in mijn uppie naar Berlijn en ik ben daar èn nog nooit geweest, èn heb nog nooit zo’n “lang” reisje in mijn eentje gemaakt. Ik denk echt dat veel van deze apps goed van pas gaan komen. Dankjewel, en ik hoop dat jullie heeeerlijk aan het genieten zijn daar ver weg in de zon! Liefs!

 6. Sophie

  Ik kende ze bijna allemaal al maar Moovit en Anti Musquito nog niet. Super handig! Die had ik allebei heel goed kunnen gebruiken op m’n afgelopen reis haha

 7. Hanne

  Goeie tip, kende dit nog niet :)

Geef een reactie