Diary week 6: jetlag, wandelen met de baby en een nieuwe baan!

Na alle Bali dagboekjes, is het nu weer tijd voor een gewoon dagboekje vanuit Nederland. Afgelopen week was gelijk een drukke week; ik begon met een nieuw semester op school, had allerlei businessmeetings én zelfs een gesprek voor een nieuwe baan! Tussendoor zag ik m’n kleine neefje extra veel, ik had ‘m natuurlijk 3 weken moeten missen. Een leuke en drukke week, waarin het soms lastig was om m’n ogen open te houden vanwege mijn jetlag..

‘s ochtendsvroeg, in de bus onderweg naar college. Rode handen van de kou (wat is het koud hier!!!), maar wel met nog een beetje Bali vibes om m’n vingers :-)

Dit semester volg ik (naast een project voor een opdrachtgever) 2 leuke vakken: eigen ondernemerschap en digital methods. Voor het eerst kon ik zelf m’n vakken kiezen, waardoor ik extra gemotiveerd ben. Inmiddels ben ik derdejaars, nog 1,5 jaar totdat ik afstudeer!

Na m’n colleges ging ik even naar de Scapino, om skikleding te passen. Ik ben door mijn schoonouders (net als vorig jaar) mee op wintersport gevraagd. Ik hield het een beetje af, meestal kon het niet i.v.m. school en ik had geen zin om als kneus in een skiklasje te zitten terwijl de rest lekker de berg af zoeft. Maarrrrr, school is dit jaar geen excuus en misschien moet ik het toch maar eens proberen. Zijn jullie fanatieke wintersporters?

Ik mis nog steeds al het lekkere eten van Bali, dus besloot een pokébowl als avondeten te halen. Ik haal ze altijd bij Ritos, daar vind ik ze het lekkerst en goedkoopst (al zijn ze alsnog 2 keer zo duur als in Bali, haha).

En ‘s avonds in bed met m’n e-reader! Zoals ik al zei probeer ik het lezen een beetje te blijven doen, om zo indirect toch een beetje het vakantiegevoel vast te houden.

Dinsdagochtend had ik een afspraak met een opdrachtgever, daarna ging ik gauw door naar m’n kleine neefje. M’n vriend en ik hadden een klein cadeautje meegenomen vanuit Bali: dit superleuke (en foute, haha) zomerse blousje. Kan ie straks bij het zwembad in shinen ;-)

Zo blij om die kleine vent weer te zien! Het is echt een scheetje.

‘s Avonds at ik samen met vrienden (die altijd prachtig uitzicht over Utrecht hebben) en gingen we naar de bioscoop. Dat was alleen iets te veel gevraagd, midden in de film viel ik in slaap.. haha. Was me nog nooit overkomen!

Woensdag ging ik naar mijn stagebedrijf, waar ik nu inmiddels als freelancer ook voor werk. We werden allemaal op de foto gezet, zodat we een mooie professionele foto voor op LinkedIn hebben. Ik ben nog steeds bezig met het uitbreiden van mijn netwerk op linkedin, dus mocht je zelf ook freelancer zijn, en/of werkzaam in online media, dan mag je me toevoegen!

Even een selfie naar m’n vriend de nog lekker in het zonnige Bali zit, terwijl ik dik ingepakt met een rode neus van de kou zit. Hier was ik onderweg naar de Hogeschool Utrecht, dit keer niet voor colleges maar… een baan! Per direct ga ik een dag in de week werken voor het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities werken. Een hele mond vol haha, maar ontzettend tof! Deze week word ik ingewerkt, dus ik hoop in mijn volgende dagboekje meer over m’n nieuwe baantje te kunnen vertellen.

Zoiets moet je natuurlijk vieren, dus haalde ik deze discodip paaseitjes bij de Hema. Ik had er goede verhalen over gehoord en ze zijn inderdaad heeeel erg lekker!

Ik moest zondag eventjes oppassen op mijn neefje, omdat ik in de buurt woon kan dat natuurlijk makkelijk. We gingen een stuk wandelen en het was zo leuk! Ik kreeg alleen maar vrolijke blikken toegeworpen haha.

Ik wandelde even langs mijn oudcollega’s om een koffie te scoren en voelde me helemaal een momblogger :p Super leuk trouwens, m’n oud-collega’s en inmiddels goede vrienden openen deze vrijdag een nieuwe winkel in Hoog Catherijne! Ze zijn van barista tot asistent storemanager en supervisor uitgegroeid, heel tof! Ik geloof dat de winkel om 10:00 open gaat en dat er voor de eerste 100 klanten allerlei goodies zijn, dus mocht je Starbucks fan zijn, moet je even langs gaan.

Vrijdag had ik na college met BFF Maura afgesproken, en gingen we weer naar het relatief nieuwe restaurant An An. Hier kun je Vietnamees eten, in streetstyle. Ik vind het een super leuke tent: tof ingericht, vriendelijk personeel en heeeerlijk eten.

Wij bestellen meestal verschillende kleine gerechtjes, maar je kunt ook gewoon een gerecht bestellen natuurlijk. Mijn bord noedels was namelijk al meer dan genoeg en kostte slechts €7. Helemaal niet zo duur dus. Aanrader voor al je een keer in Utrecht bent!

Zaterdag maakte ik alleen deze foto, haha. Ik was ZO moe. Ik werkte m’n to do lijst af, ruimde m’n kamer nog wat op en heb verder vooral lekker in m’n pyjama gehangen.

Gisteren ging ik naar mijn vader, want die was jarig! Ik verkeerde me onder de rivieren, dus kwam midden in het carnaval terecht. Niet aan mij besteed haha, maar het zager wel heel gezellig uit.

‘s Avonds gingen we gezellig uiteten. Ik was rond 22:00 thuis, waardoor ik meteen als een blok in slaap viel, haha.

Komende week hoop ik iets meer ritme te krijgen, afgelopen week had ik nog erg veel last van mn jetlag en merkte ik dat ik het best pittig vond om om te schakelen van vakantieritme naar het ‘gewone leven’. Ik word deze week ook ingewerkt bij m’n nieuwe werk (spannend!) en waar ik misschien nog het meest naar uitkijk is een massage die ik voor a.s. donderdag gepland heb staan.. Even terug in Balinese sferen ;-)

Ik wens jullie een fijne week!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 18 reacties

 1. Marcella

  Lijkt me zeker wennen in het koude Nederland na de heerlijke temperaturen op Bali. Wat leuk dat je een nieuwe baan hebt, veel plezier met inwerken! En geniet volop van je massage donderdag!

 2. Irene

  Kan me voorstellen dat het wennen is om terug in de kou te zitten Ik ben al lang blij dat de zon schijnt! :D Fijn dat je nieuw werk heb! Geniet er van :) Heel tof dat je mee mag op skireis. Ik heb zelf nog nooit geskied en het spreekt me eerlijk gezegd ook niet erg aan. Mijn vriend zou dat wel graag eens doen maar ik houd voorlopig ook de boot nog een beetje af. Haha :p

  1. Haha, herkenbaar dus. Volgens mij is skiën iets dat je of vanuit huis hebt meegekregen en daardoor heel leuk vindt, of allebei helemaal niet haha. Ik ben benieuwd!

 3. Eva

  Hahah oh die omslag van het warme Bali naar koud Nederland, kan ik me heel goed voorstellen! Toen wij terugkwamen van Thailand (we hadden geen assen mee naar het vliegveld) lag er meer dan 10 cm sneeuw hier… Zonder jas en met zomerse kleding naar de taxi gerend maar die korte sprint was verschrikkelijk!

  1. Haha wooow. Ja ik heb dus m’n leren jasje door heel Bali gesleept, maar daardoor had ik het gelukkig niet koud van Schiphol naar huis. In het vliegtuig was het trouwens ook nog best fris, dus ik snap sowieso niet hoe mensen met korte broek en tshirt zo’n vlucht overleven!

 4. Myrthe

  Leuk om weer je dagboekje te lezen na al die spannende bali updates! Ben benieuwd naar je nieuwe baantje enne ik heb je ook even toegevoegd op linkedin :)

 5. Judith

  Wat heerlijk een massage in het vooruitzicht! Geniet ervan :)

 6. Lieke

  Dit ziet er uit als een super gezellige week!
  Ik ben zelf niet echt van de wintersport. Doe mij maar gewoon een vakantie naar de zon ;)

 7. Stephanie

  Ik snap wel dat je moet wennen als je net naar Bali bent geweest! Ik ga je blog eens afstruinen naar Bali-verhalen, gezien wij in mei/juni zelf ook eindelijk (!) gaan. Ziet er iig uit als een gezellige week! :)

 8. Daphne

  Oh wat een overgang, van Bali naar het Nederland van de afgelopen week haha! Ben zelf trouwens ook écht geen wintersportpersoon. Nooit geweest, nooit willen proberen. Als koukleum eersteklas lijkt het me gewoon niet zo’n goed idee, haha!

  1. Haha zo grappig dat iedereen hier ook geen wintersport type is! In mijn omgeving wordt het ook niet heeel veel gedaan hoor, maar ik zal er nu toch aan moeten geloven..

 9. Joëlle

  Oooh wintersport is fantastisch! Lekker buiten zijn de hele tijd, mooie berglandschappen, warme frietjes en chocomel op de piste, Kaiserschmarren… Ik ben net terug en baal als een stekker dat ik nu weer een jaar moet wachten voordat ik weer mag (ja, ik weet hoe verwend dit klinkt).

  Maar ik snap je twijfels wel, want het begin is echt het minst leuk omdat je meestal nog niet zo hard durft, het nog veel energie kost en je de rest nog niet bij kunt benen. Skiën is wat dat betreft sneller te leren dan snowboarden trouwens vind ik (na één week lessen op ski’s kun je al heel veel), hoewel je met je surfervaring misschien juist wel meer snowboardgevoel hebt.

  Wat je zou kunnen doen is in Nederland indoor alvast een paar lesjes nemen, zodat je eenmaal in de bergen al (op je gemakje en misschien nog met af en toe een keer vallen) een blauwe piste af kunt en durft. Zo’n rolmat/borstelbaan als ze in de Uithof hebben is relatief zwaar en je krijgt er niet echt een wintersportgevoel van, maar wel heel effectief, en daarna gaat het in de sneeuw wel supermakkelijk. Neem je op vakantie nog een paar skilessen en dan doen je reisgenoten de piste gewoon twee keer in de tijd dat jij ‘m één keer neemt ;).

  1. Woooh wat een fijne uitgebreide reactie! Ja weet je wat het is met wintersport? Dat moet je volgens mij gewoon van kinds af aan hebben gedaan. Als kind durf je alles en zie alle mogelijke gevaren en risico’s niet, en roetsj je zo de berg af. Nu moet ik dus als een kneus in een skiklasje haha. Ik heb ook begrepen dat skiën een stuk makkelijker is dan snowboarden (en ik heb ook begrepen dat skiën en surfen precies andersom gaat, en daardoor nog best moeilijk kan zijn!), dus ik begin met skiën haha.

   Was inderdaad van plan om van tevoren in Nederland (of België) al een lesje te pakken, ik hoop dat dat nog lukt want we gaan over een maand al! Bedankt voor je tips! :-)

Geef een reactie