Diary week 8: hereniging met m’n Favoriete Belg & een nieuw kapsel

Het was eventjes stil hier, omdat ik last had van meerdere migraine aanvallen. Ik heb daar tijdens mijn stopweek altijd last van, maar dit keer was het wel heel extreem. Vermoeiend, en het leverde een saaie diary op, dus besloot ik ‘m te skippen. Afgelopen week was echter wel weer leuk: ik pikte m’n vriend op van het vliegveld en ging naar de kapper voor een heel nieuw kapsel!

Maandag had ik een drukke ochtend met college en een afspraak met een opdrachtgever, maar daarna was het tijd voor ontspanning. Ik ga al jaren bij Salon B naar de kapper. Of eigenlijk eerst naar The Graduades, waar de kapsters na hun opleiding maar voordat ze bij Salon B mogen werken aan de slag gaan, maar sinds 1,5 jaar ga ik ook altijd naar Salon B.

Salon B is iets prijziger dan een normale kapper, maar het is dan ook 10 x chiller! Je haar wordt gewassen terwijl je op een ligstoel in een relaxruimte ligt, verven gebeurt gewoon aan een tafel (waar je ondertussen kunt lezen of achter je laptop kunt werken) en er zijn altijd genoeg snacks en drankjes. Oh en wat ik het belangrijkste vind: voordat je geknipt wordt, gaat de kapper eerst een gesprek met je aan. Over je wensen, maar ook over je stijl en je gewoontes. Op die manier krijg je ook echt een kapsel dat goed bij je past.

Omdat ik zo’n fan ben van Salon B, mocht ik deze keer op uitnodiging langskomen. Daar zei ik natuurlijk geen nee tegen :-)

Ik had zin in iets anders; ik wilde dat mensen zouden zien dat ik naar de kapper was geweest. Ik wilde het echter (nog) niet te kort knippen, dus wilde ik iets aan de kleur doen. De afgelopen 2 jaar heb ik mijn haar in de zomer gehighlighted, daarnaast is het door vele zonvakanties nog lichter geworden. Heel leuk, maar m’n haar werd er wel een beetje een strobal van.

Mijn vaste kapster Sabrina heeft ervoor gezorgd dat ik mijn eigen natuurlijke kleur weer terug heb. We hebben enkel de aanzet nog wat donkerder gemaakt, zodat je een mooi verloop ziet. Ik ben er superblij mee!

En tadaaa: zo ziet dat er dan uit! Even wennen wel, want ik was al een hele lange tijd blond(er). Sterker nog, m’n vriend had me nog nooit met mijn natuurlijke haarkleur gezien! Maar hij vindt dit zelfs mooier dan het blonde. Op de Instagram van Sabrina vind je duidelijke voor- en nafoto’s, daar zie je pas echt wat voor ‘n verbetering het is.

Mocht je zelf ook eens naar Salon B willen, stuur dan even een berichtje via het contactformulier. Ik heb nog 3 kaartjes waarmee je €25 korting krijgt op je eerste behandeling bij Salon B!

Na een lange zit bij de kapper had ik geen zin meer om te koken, dus haalde ik een Pokébowl bij Ritos en dook ik vroeg m’n bed in met een Linda waar ik door de vakantie nog niet aan toegekomen was. Ik ging vroeg naar bed want de wekker ging vroeg dinsdag..

..ik kon eindelijk m’n vriend ophalen op Schiphol! Zo fijn om weer samen te zijn. Ik pakte gelijk de trein mee naar België.

In België hebben we vooral samen aan school gewerkt (moet ook gebeuren), maar als je in België bent (en zeker wanneer je 6 weken van huis bent geweest) moet je toch wel even Vlaamse frieten proeven he.

Vrijdagochtend pakte ik weer de trein naar huis. Hier verbaas ik me trouwens altijd over: de opstap van het perron naar de trein is in België ZO hoog op sommige stations. Check dit! Het is lastig om te zien, maar ik denk dat de afstand van het perron tot de eerste trede ongeveer 60 cm is. En dan moet je dus nog een paar tredes, die super smal zijn. Hoe doe je dat als je niet meer zo goed ter been bent?? Of is dit gewoon een complot om alle oudjes uit de treinen te weren?

Na een lange treinrit en een paar uur college was ik te lui om te koken, dus haalde ik zo’n maaltijd uit het vriesvak. Ik weet eigenlijk niet eens van welk merk deze is, maar hij is wel super lekker! Je gooit het letterlijk in de pan, warmt het een paar minuutjes op en klaaar.

‘s Avonds had ik een leuk uitje: ik verzorg de social media van Frietwinkel Dapp, de lekkerste frieten van Utrecht (en Zwolle, Breda en binnenkort Leiden ;-)). Elk jaar organiseert Dapp de ‘frietcup’, waarbij al het personeel wordt getest op hun kennis en frietbak skills.

Het was een superleuk feestje wat uiteindelijk nog tot de late uurtjes doorging. Super leuk team om mee te werken! Mocht je af en toe lekkere frieten in je instafeed voorbij willen zien komen, check dan vooral de Instagram van Dapp!

Zaterdag sliep ik lekker lang uit, toen ik wakker werd zag ik dat er een super leuk pakketje voor me was bezorgd! Ik vind dit soort mooi verzorgde pakketjes altijd zo leuk!

Het was het nieuwste boek van Jojo Moyes, met haar oudere boeken in een nieuwere uitvoering. Super leuk, ik heb goede verhalen over deze boeken gelezen. Goede timing ook, want ik ga binnenkort niet alleen op wintersport maar ik heb ook een nieuwe surftrip naar Portugal geboekt! Lekker veel tijd om te lezen dus!

Het was zaterdag zo lekker zonnig, dat ik zin had om lekker naar buiten te gaan. Samen met m’n broer en z’n vriendin en m’n babyneefje wandelden we door de stad en deden we wat boodschappen. Hoe schattig is dit, mijn broer met m’n neefje? Sowieso, die berenpakjes zijn zo lief haha.

Ik nam nog meer leesvoer mee naar huis! Ik zag dit boek overal voorbij komen en werd nieuwsgierig. Ik heb alleen nog maar de inleiding gelezen, maar het klinkt nu al goed! Als jullie hier een review over willen zien hoor ik het wel ;-)

Ennn ik nam een paar bloesemtakken mee. Ja ja, het mag dan misschien wel hard gaan vriezen, maar spring is in the air hoor!

Ook gisteren was het weer zo zonnig, word er blij van! :-) Maar wel errrrg koud!

Dus ging ik lekker binnen zitten met warme chai & cheese cake. Ik sprak af met Lizzy, die ik ken van een eerdere studie en van onze blogs. Super leuk om weer eens bij te kletsen!

‘s Avonds maakte ik een broodje “shoarma”, met sla, tomaat, komkommer, feta en knoflooksaus. Heel lekker!

Komende week is mijn vriend een paar dagen in Utrecht, dus dat is gezellig! Ik heb deze week geen colleges, maar moet dinsdag wel naar Zuid-Limburg voor mijn project op school. Lange reis dus, maar ik geloof dat er vlaai aan te pas komt dus ik ben allang blij. Ook afgelopen week had ik nog wat last van migraine, ik hoop dat het deze week wegblijft zodat ik me weer wat meer op m’n blog kan richten!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Judith

  Echt een hele schattige foto die van je broer met je neefje!! En dat broodje shoarma ziet er inderdaad super lekker uit!

 2. Anna

  Wat ziet het eten er lekker uit! Ik wil zelf ook heel graag het nieuwe boek van Jojo Moyes lezen. Heb er al zó veel over gehoord. Liefs

 3. Irene

  Je haar is héél mooi zo! Staat je goed :) Ik wil wel een bespreking van dat boek lezen. Heb het ook al vaak gezien maar nog niets over gelezen. En die treinen, erg hé? Het is vooral bij de oudere stellen heb ik al gemerkt. Maar in elk station is de hoogte van het perron ook weer anders. Een vriendin van mij is er een keer tussen gevallen (dus tussen de trein en het perron) omdat ze zich mispakt had aan de trede. En het ergste was dan nog dat er niemand was die haar kwam helpen om er tussenuit te raken.

 4. Ines

  Wat is je haar zo moooi :D Ik vind dat het je heel erg mooi staat! En Belgische frietjes, is er iets beter? ;)

 5. Johanne

  Je haar is echt supermooi! Staat je heel erg goed! En wat cool dat je de boeken v an Jojo hebt gekregen! Ik wil dat nieuwe boek ook heel graag. Staat op m’n lijstje om te kopen :)

 6. Anneleen

  Wat vervelend dat je zo’n last hebt/had van migraine. Dat legt echt je hele lichaam lam he. Leuk dat je terug verenigd bent met je vriend. Ik weet nog hoe blij ik was mijn vriend terug te zien na een reis van 2 weekjes, laat staan 6 weekjes ;-)

 7. Eva

  Wat vervelend dat je migraine zo opspeelt bij je stopweek :(
  Op een positievere noot: je haar is echt heel erg mooi zo! Ik ging in NL ook altijd naar Salon B, had daar ook echt mijn vaste kapster die alles meermaals heel heftig heeft aangepast en dat was altijd perfect. Juist doordat ze echt de tijd nemen, is het altijd erg geslaagd. Stiekem mis ik die kapper ook echt nu hier hoor.. Heb er (na 4 jaar!) nog geen gevonden die net zo goed was.

 8. Danique

  Wat een leuk TV-meubel (kist) heb je! Ik ben momenteel aan het verhuizen en zelf ook op zoek naar een dergelijke kist. Mag ik vragen waar je deze destijds hebt gekocht? :)

  1. Deze heb ik niet gekocht maar gekregen, en is volgens mij ooit op een rommelmarkt gekocht! Beetje geluk hebben dus, al heeft Xenos geloof ik wel vaak kisten met eenzelfde soort ‘look’

Geef een reactie