Reisverslag Bali deel 2: Nusa Lembonang & Seminyak

Tijd voor het tweede reisverslag van onze reis door Bali. Ik kan nu alvast verklappen dat er ook een derde en misschien wel een vierde deel aan komt, we hebben zoveel foto’s! In het eerste reisverslag las je over Canggu en Ubud. Hierna pakten we de boot naar Nusa Lembonang, een klein eiland voor de kust van Bali. Hier verbleven we een paar dagen, daarna waren we een nachtje in Seminyak. Over deze dagen lees je in dit verslag!

Nusa lembonang en Seminyak

Voor vertrek hebben we lang getwijfeld om onze trip naar Bali te combineren met Lombok, het eiland naast Bali. We zouden dan een korte tussenstop houden op de Gili eilanden. Van veel mensen hoorde ik echter dat de Gili eilanden niet meer echt zijn wat het geweest is; het zou door toerisme verpest zijn. Bovendien zou de boottocht er naartoe vreselijk zijn. Daar kunnen meningen natuurlijk over verschillen, maar voor wat wij zochten (een paar dagen chillen op een klein eiland met paradijselijke stranden) hoefden we niet eens zo ver te zoeken. Met name vanwege mijn korte reisduur (2,5 week) besloten we niet naar de Gili eilanden te gaan (dat scheelde weer 2 reisdagen) en in plaats daarvan naar Nusa Lembonang te gaan. Mijn vriend zou eventueel later nog in z’n eentje naar Lombok kunnen gaan.

Het vorige reisverslag eindigde in Ubud, maar ik zag dat ik nog wat foto’s was vergeten toe te voegen in het vorige verslag. Dit was bij een van de watervallen die we bezochten.

En kijk, zo crossten we met onze scooter door prachtige landschappen, zonder al te veel andere toeristen op de weg. Of ja, mijn vriend achter het stuur dan, deze foto’s zijn voor de show ;-) Na deze geweldige dag sliepen we nog een nachtje in Ubud en pakten we de volgende ochtend vroeg de boot naar Nusa Lembonang. Vanaf de kustplaats Sanur ben je ongeveer in 30 minuten op het eiland.

En hier sliepen we! In een geinig hutje, alleen stond die van ons dan recht op het strand.

Met dit als uitzicht! Letterlijk drie keer rollen en je lag op het strand. De oplettende kijker ziet hier mijn vriend met z’n surfboard naar de scooter lopen ;-)

Het eerste wat we deden na aankomst, was een smoothiebowl eten. Of course!

Verder heb ik vooral heeeel veel gechilld. Eindelijk weer eens de tijd en rust om boeken te lezen. 2 zomers terug had ik een e-reader gekregen, die na de vakantie onder een laagje stof in de kast verdween. Voor deze reis leek ‘ie me wel handig, dus heb ik ‘m weer meegenomen. Voor de gelegenheid had ik er een Kobo plus abonnement opgezet, waarmee je onbeperkt boeken kan lezen. Een soort Netflix voor je e-reader dus. Op aanraden van Marcella begon ik met de boekenreeks van Lars Kepler (pseudoniem voor een schrijverskoppel) en man o man, wat een spannende boeken! Het was zo fijn om je weer eens in een verhaal te verliezen.

En ‘s avonds dineerden we recht op het strand!

De zonsondergang op Bali valt tussen 18:30 en 19:00, dus al vrij snel zit je in het donker. Extra romantisch ;-)

‘s Avonds vielen we in slaap, terwijl we buiten het geluid van de golven hoorden. Grappig detail; mijn wake-up light heeft een ‘in slaap val functie’ waarbij hij een zonsondergang nabootst inclusief het geluid van golven van de zee. Ik viel dus helemaal geconditioneerd direct in slaap ;-)

De volgende ochtend werd ik wakker, keek ik in de spiegel en zag ik dit: groen haar. I kid you not. Ik had er wel eens over gelezen, dat zwembadwater een chemische reactie kan geven op geblondeerd haar, waardoor het groen wordt. Afgelopen zomer had ik enkele plukjes laten highlighten, en precies deze plukjes waren blauw-groenig. Help! Gelukkig wist ik ook dat je met ketchup het een en ander kon redden..

Dus stond ik dezelfde middag nog m’n haren te wassen met ketchup. Nogal een vreemde gewaarwording, but it worked! Goeie tip voor wanneer je zelf met groene lokken komt te zitten.

We trokken er weer op uit met een scooter, om het eiland te verkennen. Nusa Lembonang is een vrij klein eiland, naast het eiland ligt het nog kleinere Nusa Ceningan. Beide eilanden zijn verbonden met een gele brug.

We stopten voor een kleine lunch bij Bali Eco Deli, een klein lunch tentje met alleen maar ecologisch eten. Was super lekker hier (en hah, rechtsonder zie je de gele dop van m’n ketchupfles ;-)).

De volgende dag hadden we een trip naar het kleinere Nusa Ceningan gepland. We stopten als eerst bij de Blue Lagoon, waar het water zo mooi helder blauw is! Er is niks aan deze foto’s bewerkt, zelfs met grauw licht kleurt het water nog zo fel.

Daarna reden we door op de scooter naar een surfspot voor m’n vriend.

Hier peddelt ‘ie in! Mij niet gezien, onder het water ligt rif en wanneer je nog een surfnoob bent is het niet echt aan te raden om op rif te surfen, omdat je je goed kan bezeren wanneer je verkeer valt.

Dus ik keek van een afstandje toe hoe mijn vriend de ene na de andere golf pakte! Hij had geluk, want in het begin lagen ze er maar met z’n drietjes in. Al snel werd het een stuk drukker.

Ondertussen kon ik eindeloos naar het mooie water kijken. Het had hier zo’n mooie kleur! De golven zorgde voor dit mooie effect, wat ‘marbled water’ wordt genoemd, omdat het water van marmer lijkt. Ik heb deze inmiddels opgeslagen als achtergrond voor m’n telefoon ;-)

Dat surfen (en toekijken ;-)) maakt hongerig, dus we stopten bij Le Pirate voor een hamburger. Dit is een leuke hotspot met restaurant, zwembad en de mogelijkheid om te overnachten.

Het lijkt op de foto’s misschien erg slecht weer, maar ondanks de bewolking was het ruim 30 graden. Prima weer om dus even in het zwembad te duiken ;-)

En hoe schattig zijn deze huisjes waar je in kan overnachten?

Vervolgens gingen we via de gele brug weer terug naar Nusa Lembonang.

Hier stopten we nog bij Dreambeach, een prachtig wit strand met azurblauwe zee – al waren de golven veel te wild om lekker te zwemmen. Gelukkig was er wel in foto-waardige schommel ;-)


De volgende dag pakten we al vroeg de boot terug naar Bali, hadden we nog een lift naar Seminyak en hebben we daar vooral een beetje genikst. Seminyak viel ons al snel tegen: een stuk drukker dan Canggu of Ubud, en de mensen op straat waren hier ook een stuk opdringeriger. Hongerig en met zin in pizza belandden we in een pizzatent waar de pizza’s wel meer dan €6 per stuk kosten: duuuuur! Inmiddels waren we gewend aan avondeten a 2-3 euro per maaltijd. Gelukkig waren het wel extreem lekkere pizza’s.

Ter compensatie bestond onze avondmaaltijd ‘s avonds uit noedels uit een potje. Wat ik stiekem ook best lekker vind ;-) Op Bali is het assortiment van dit soort noedels in de supermarkt wel 6 keer zo uitgebreid als bij ons, was een leuk experimentje dit. Ik boekte nog een massage in de spa van het hotel en we gingen op tijd naar bed.

De volgende ochtend ontbeten we bij The Shelter.

Daarna gingen we een beetje shoppen, misschien de enige reden om toch wel naar Seminyak te gaan. Je vindt hier namelijk wel een heleboel leuke boetiekjes (al heb ik de meeste geloof ik ook in Canggu gezien).

Heerlijk al die flodder jurkjes van dunne stofjes in leuke printjes! Kan niet wachten tot in Nederland de winkels ook weer vol met dit hangt.

Ik kocht uiteindelijk dit leuke jurkje (wat m’n moeder een oubollig ding vindt, maar ik vind ‘m juist prachtig!).

En dit badpak! Ik was thuis al op zoek gegaan naar een badpak, maar kon er geen vinden. Gelukkig vind je op Bali genoeg winkels die swimwear verkopen. Hij is van het merk Wanderlust en heeft een mooie, donkergroene kleur.

Daarna hadden we Seminyak echt wel gezien, en pakten we snel de taxi naar Uluwatu. Meer hierover in het volgende reisverslag!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Shirley

  Bali lijkt me een heerlijk eiland. Perfecre combi tussen actief, chillen en lekker eten volgens mij. Leuk om mee te kijken met de foto’s van je reis. Dat jurkje staat je heel leuk.

  1. Ik denk dat dat inderdaad een goede omschrijving is! Je kunt het zo actief maken als je wil (zelfs de vulkaan beklimmen, haha), maar ook helemaal niks doen.

 2. Julia

  Het ziet er heerlijk uit daar! Wat bizar dat je haar echt groen werd! Gelukkig was het makkelijk te verhelpen :) Je ‘oubollige’ jurkje vind ik trouwens hartstikke leuk!

 3. Annet

  Wij zijn 1 dag naar Nusa geweest. Persoonlijk vond ik het tegenvallen. Het toerisme heeft al te veel toegeslagen naar mijn mening. Menigtes met chinezen die vooral druk zijn met het maken van de ultieme insta foto.

  1. Haha ja, die ladingen Chinezen die elke dag werden aangevoerd en in busjes werden gestouwd.. overigens zag ik die daarna niet echt meer, ben benieuwd waar zij naartoe gingen. Ik vind het iets kleinere Nusa Ceningan trouwens ook het leukst!

 4. Dana

  Heerlijk om te lezen! Maakt mijn zin om te gaan steeds groter.
  Jullie rijden veel op scooter wat ideaal is als je maar met z’n 2-en bent. Ik vraag mij af of we echt alles met de taxi moeten (en kunnen) doen ivm ons dochertje.

  Ps: je jurkje is super leuk!!

 5. Stephanie

  Wederom een heel leuk verslag met mooie foto’s! En supertof je badpak!
  Bali Eco Deli staat genoteerd! ;)

 6. Marcel

  Fantastisch mooi geschreven reisverslag, nu krijgen we nog meer zin om te gaan.
  Hebben jullie trouwens last gehad van muggen ?

  Groetjes

Geef een reactie