Diary week 10: Drukke week vol etentjes, weekend Nijmegen & hormonale inzinkingen

Afgelopen week was een drukke week. In m’n agenda stond bijna elk uurtje wel volgepland. Uiteindelijk heb ik wat afspraken moeten cancelen omdat ik me niet helemaal fit voelde. Ik had heel erg last van m’n hormonen, waardoor ik zelfs een afspraak inplande bij de huisarts om te zoeken naar een oplossing. Daarnaast werd ik ook nog verkouden, vandaar dat mijn dagboekje een dagje later online kwam – ik heb gisteren als een slap vaatdoekje in bed gelegen. Gelukkig was afgelopen week verder wel gewoon heel erg leuk, genoeg om te laten zien!

Maandag kwam mijn vriend weer vanuit België om een paar daagjes bij mij te zijn. Hij viel gelijk met z’n neus in de boter, want ‘s avonds waren we uitgenodigd voor een persetentje bij Wagamama. Ik kende Wagamama al vanuit Antwerpen, daar zijn we een paar keer gaan eten. Je kunt bij Wagamama super lekker Aziatisch eten; van curry’s tot ramen, van noedels tot dumplings en steamed buns. Alles is vers, maar het wordt wel lekker snel bereid en de prijzen zijn niet al te hoog. Goed (en gezonder) alternatief als je even snel een hapje wil doen. Ik mag op Instagram 2 etentjes voor 2 personen bij Wagamama weggeven. Morgen kies ik 2 winnaars, dus doe nog snel mee met de winactie als je dat nog niet gedaan hebt!

Dinsdag was zo’n dag vol afspraken. ‘s Ochtends had ik een meeting met een klant, ‘s middags een meeting met m’n projectgroep en daarna een afspraak om de brainstormen voor een nieuwe hbo bachelor. Tussendoor had ik gelukkig wel even tijd om thuis te lunchen. Normaal is dat snelsnel een boterham op de vuist, maar nu m’n vriend er ook was vond ik het gezellig om de tafel te dekken. Ik heb altijd graag veel keuze in beleg zoals je ziet ;-)

‘s Middags was dus de brainstormsessie op school. Samen met wat andere studiegenoten was ik uitgenodigd om hier aan mee te doen (nerd alert? ;-)). Ik studeer Digitale Media en Communicatie, helaas is deze opleiding opgeheven. Inmiddels zijn ze er toch wel achter dat onze opleiding best wel uniek was (met name de brede onderlegging en de actualiteit waar de opleiding op inspeelt), en willen ze kijken welke goede aspecten ze van deze opleiding kunnen meenemen in een eventuele nieuw op te richten hbo bachelor. Super leuk om zo eens ‘achter de schermen’ mee te denken. De opleiding klonk zo interessant dat ik zelf zin kreeg om nog verder te studeren bij de aansluitende master!

En toen ik na een laaange dag thuis kwam, stond het eten op tafel. Zo fijn! We aten de Mc2 burgers van de Vegetarische Slager, omdat ik echt zin had in burgers. Ik vind dit de allerlekkerste veggieburgers die er zijn!

Woensdag werkten m’n vriend en ik allebei vanuit huis: hij aan z’n thesis, ik aan freelance opdrachten. Aan het eind van de dag spraken we af bij vrienden om daar gezellig te eten. We aten een mix van mijn 2 favoriete curryrecepten: de pompoencurry, maar dan met zoete aardappelen (zoals in de zoete aardappelcurry). Zoals altijd mega lekker, en heel gezellig!

Het werd een lange avond, want na het eten speelden we Cards Against Humanity. Dit is een hilarisch spel, waarbij je met de witte kaarten in je hand, de zin op een zwarte kaart die op tafel wordt omgedraaid moet afmaken. Een voorbeeld: er is een zwarte kaart waarop staat ‘I’m sorry professor, I couldn’t complete my homework because of …….’. De bedoeling is dan dat je een zo grappig (of grof, doet het vaak ook goed) mogelijke kaart als invulling op tafel ligt. De grappigste kaart wint dan die ronde, uiteindelijk wint degene met de meeste zwarte kaarten.

Het spel is leuk omdat het heel grappig is, er zijn vrijwel geen spelregels dus je kunt meteen starten én het is ook heel grappig om je eigen ‘zwarte kaart’ te bedenken. Bijvoorbeeld ‘Marlous’ haar favoriete hobby is…….’. Aanrader in ieder geval!

Donderdag werkte ik voor een van m’n freelance klussen. Na een lange dag had ik niet zo’n zin om te koken, dus bestelden we bij Ritos, m’n favoriete takeaway in Utrecht. Hier hebben ze de lekkerste pokebowls! We startten met The Sinner op Netflix, en keken ‘m in 1 keer uit. Goede serie!

Vrijdag was ik de hele dag druk bezig met m’n projectgroep, en ‘s avonds ging ik met m’n vriend naar Nijmegen. M’n broer en z’n vriendin zijn verhuisd naar een superleuk appartement midden in stad, en gaven om die reden een housewarming. Wat ziet Nijmegen er toch gezellig uit ‘s avonds met al die lampjes!

We sliepen bij mijn vader, zodat we de volgende dag nog even Nijmegen in konden gaan. Ik kom nog maar weinig in het centrum, als ik in Nijmegen ben ga ik vooral op bezoek bij m’n ouders. Maar wat is Nijmegen leuk geworden! Ik spotte zoveel leuke winkels, ik zal er binnenkort een paar delen op m’n blog.

Bij een van m’n favoriete winkels; Make My Day, kocht ik deze leuke oorbelletjes.

Ook spotte we een hysterisch snoepwinkeltje, geweldig!

Van m’n vriend mocht ik een snoepzakje uitzoeken.. daar zei ik natuurlijk geen nee tegen :D

Zondag was ik weer in Utrecht. Ik voelde me niet helemaal fit, ik had onwijs last van m’n menstruatie (opgeblazen buik, koppijn, rotgevoel) en was ook nog verkouden geworden. Dus heb ik de hele dag snotterend in bed gehangen en Westworld gekeken. Zo’n fascinerende serie! Ik kijk ‘m deels als inspiratie voor de wekelijkse blogs rondom digitale media die ik voor een vak moet schrijven, maar het is sowieso een aanrader.

Ik wilde eigenlijk in bed blijven hangen, maar ik ben blij dat ik mezelf uit bed heb gesleurd: ‘s avonds stond namelijk een etentje bij Five Guys op de planning. Five Guys is een beroemde Amerikaanse hamburgerketen die sinds kort ook in Utrecht zit. De burgers zijn wat duurder dan bij bijvoorbeeld McDonalds, maar ze worden wel allemaal vers bereid en alle toppings zijn gratis. The verdict? Ze zijn inderdaad echt lekkerder dan die van de Mc, je proeft dat ze vers zijn. De milkshakes (waarbij je ook zoveel smaken kan mixen (wat dacht je van chocola en salted caramel??) zijn ook geweldig. Toch gaat er wat mij betreft niets boven een Meneer Smakers..

Daarna gingen we naar de film en zagen we Black Panther. Door de hele hype waren de verwachtingen hoog gespannen, die hij niet helemaal waarmaakte. Ik vond het tof om eens een film te zien met zoveel zwarte acteurs, dan ga je toch wel nadenken over het feit dat het eigenlijk gek is dat het normaal zo onverdeeld is. Ik vond het ook leuk dat de stoere krijgers vrouwelijk waren, en dat de ‘wizzkid’ ook gespeeld werd door een meisje. Goede voorbeeldrollen voor jonge meisjes. Maar verder is dit gewoon niet mijn genre, het vechten boeit me niet zo. Ik had eigenlijk vooral het gevoel alsof Dr. Watson door Sherlock weer eens in de shitzooi was beland en het allemaal moest oplossen, haha. Ben benieuwd wat jullie ervan vonden!

Gisteren voelde ik me dus extreem rot. Ik ben al sinds een aantal jaren aan het ‘klungelen’ met m’n menstruatie. Een paar jaar terug heb ik een periode gehad waarbij ik flauwviel op de dag dat ik ongesteld moest worden, super bizar. Dat is gelukkig over gegaan, maar sindsdien heb ik juist heel erg last van PMS. Ik voel me echt zo ongelukkig tijdens de stopweek. Zo gek, want voor die tijd was ik altijd heel licht ongesteld en had ik nergens last van. Ik ken dit dus helemaal niet! Ik heb uiteindelijk in overleg met de huisarts besloten om even een tijdje te stoppen met de pil. Ben heeel benieuwd of dit wat gaat doen voor mijn stemming. En ook een beetje bang voor de mogelijke pukkels die gaan komen (ik had op mijn 13e echt een maanlandschap op mijn voorhoofd). Dus, spannend. Mochten jullie hier ervaringen over hebben dan hoor ik dat ook graag!

Komende week ga ik op skitrip, verwacht volgende week dus een winters dagboekje ;-) Ik ben heeeel benieuwd, want ik heb eigenlijk nog nooit geskied. Wish me luck! ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Judith

  Jaaa zo blij dat Meneer Smakers nu ook bij mij in de buurt binnenkort een vestiging opent <3 Heel veel plezier op je wintersport! Wanneer het je niet bevalt kun je altijd nog gaan wandelen in de sneeuw of lekker op het terras gaan zitten met een warme chocolademelk met slagroom <3 Komt vast goed :)

 2. Lianne

  Ooh dat rot voelen tijdens de stopwerk herken ik zo! Ik had een periode dat ik in die week een paar dagen scheel keek van de hoofdpijn en misselijk was. Uiteindelijk kwam ik erachter dat het verschilde per merk pil (ja, echt! Ik kreeg van de apotheek steeds verschillende merken mee en bij het ene merk had ik nergens last van, het andere merk ging ik half dood). Inmiddels ben ik nu een half jaar pilloos en dat bevalt goed, geen hoofdpijn en lamlendigheid meer. Nadeel is wel dat ik nu weer veel meer buikkrampen heb.

  1. Dat zou nog wel eens kunnen kloppen, al heb ik dit merk toch al wel een hele tijd! Ben heeel benieuwd wat het stoppen voor de pil met mij gaat doen. Denk dat ik uiteindelijk wel een spiraaltje wil, al vind ik dat ook best spannend.

 3. Jenn

  Leuk overzicht, en al dat eten ziet er heerlijk uit! Ik krijg er spontaan trek van!

 4. Shirley

  Hopelijk voel je je beter als je stopt met de pil. Ik slik zelf de pil eindeloos door (zonder stopweken). Gaat totaal in tegen de huidige trend waarbij ik van vriendinnen hoor dat ze zich beter voelen zonder de pil. Ik voel me er zelf wel goed bij. Al weet ik dus niet beter. Wat spannend dat je voor het eerst op wintersport gaat. Het wordt vast leuk. Heel veel plezier en succes (en hopelijk voel je je beter).

 5. Eva

  Wat vervelend dat je zo’n last hebt van je hormonen :( Ik ben sinds een paar jaar over op de Mirena spiraal en ben daar érg blij mee, heb geen last van bloedingen en ook de normale symptomen zijn niet meer voorbijgekomen. Heb je daar al eens naar gekeken? :)

 6. johanne

  Blegh, hormonen! Ik voelde me ook altijd super hormonaal de week voor mijn stopweek én de stopweek zelf. Sinds ik aan de minipil zit (geen stopweek meer nodig!) is alles heerlijk opgelost. En wat leuk dat Wagamama nu in Utrecht zit! Snel maar eens langs, want toen ik nog in Groningen woonde kwam ik er weleens (zit daar trouwens nu niet meer).

 7. Irene

  Rot van je hormonen! Hopelijk helpt het stoppen met de pil. Lijkt me ook wel spannend eigenlijk. Net zoals je skitripje, al is dat wel leuker natuurlijk :D Ik heb zelf nog nooit geskied en het spreekt me ook niet zo aan maar ik zie altijd heel mooie winterreisfoto’s van mensen die op skivakantie gaan. Ben benieuwd naar de jouwe!

 8. Lea

  Hey :-)
  Ik heb een tip tegen PMS: Vitex – wordt ook Agnus Castus genoemd. Het is een heel natuurlijk product en werkt echt super goed tegen menstruatie klachten en ook om je hormonen te stabiliseren. Dus als je met de pil gaat stoppen, zou ik deze zeker slikken! Vaak wordt je menstruatie onregelmatig en krijg je onzuivere huid naar het stoppen met de pil en dit helpt zo goed!! Iedere dag voor het ontbijt 1-3 pillen.
  Ik hoop dat het straks beter wordt!!
  Groeten,
  Lea (leest me uit Denemarken – dus excuses als er fouten zijn )

 9. Florence

  Supertof weekoverzicht alweer! Grappige uitdrukking want in België zeggen we ‘met z’n gat in de boter vallen’ en niet met ‘de neus’ haha :D

Geef een reactie