Diary week 9: Krokusvakantie, ijspret & ‘samenwonen’

Afgelopen week was het krokusvakantie. Hoewel m’n lessen niet doorgingen, had ik genoeg te doen. Ik ging o.a. met mijn projectgroep naar Zuid-Limburg en m’n freelance opdrachten liepen natuurlijk gewoon door. Een beetje bijzonder was wel dat mijn vriend er de hele week was! Nu hij alleen nog maar aan z’n thesis hoeft te werken en geen verplichte vakken meer heeft, is hij voortaan doordeweeks wat meer bij mij. Super gezellig!

Maandag sprak ik af met Jitske. Jitske is ook ondernemer en heeft me een tijdje terug benaderd om samen een tof project op te zetten. Omdat we allebei denken dat we elkaar goed kunnen versterken zijn we bezig met een concept uit te werken. Klinkt een beetje vaag, maar we zitten nog in de ‘ontwerpfase’. Het heeft in ieder geval niks met bloggen te maken, maar meer met onze eigen freelance projecten.

Maandag zijn we vooral gaan brainstormen, dat deden we bij Broei; een superfijne ‘werk’plek aan de oosterkade. Ik vind Broei altijd een fijn plekje omdat het een goede mix is van dagjesmensen en andere zzp’ers.

Dinsdag ging ik dus helemaal naar Zuid-Limburg. Voor een project op school werken we voor een opdrachtgever die hier z’n bedrijf heeft. Nou ben ik niet helemaal onbekend in deze omgeving (mijn familie komt uit Sittard) dus ik verheugde me al op een stukje vlaai. Die natuurlijk ook klaar stond! Het was een lange reis heen en weer vanuit Utrecht, maar super leuk om zo voor een echte opdrachtgever te werken.

Toen ik na een lange dag thuis kwam stond het eten ook nog eens op tafel! Daar kan ik wel aan wennen ;-) M’n vriend en ik wonen niet echt samen, maar zo voelt het wel een beetje. Voorlopig staat dat ook nog lang niet op de planning, maar het is wel leuk om het zo een beetje uit te proberen.

Woensdag werkten m’n vriend en ik de hele dag thuis. Hij aan z’n thesis, ik aan een van m’n baantjes. ‘s Avonds aten we bij vriendinnetje Roos en haar vriend, die de lekkerste andijviestamppot met gehaktballen maakt. Het is heel simpel, maar omdat de andijvie nog een beetje knapperig is en de blokjes jonge kaas door de stamppot wordt het zo’n lekkere lente-achtige maaltijd.

Donderdag gingen we even de stad in. Toen we daarna doorliepen naar mijn broer, zagen we dat er op de Catharijnesingel geschaatst werd! Ik had het hier maandag nog met Jitske over gehad toen we er ook langsliepen, maar toen was het ijs nog lang niet dichtgegroeid. Donderdag dus wel, en stonden de eerste mensen al op het ijs. Later die week stond het er uiteindelijk zwart van de mensen. Ik heb helaas geen schaatsen, anders was ik heeeel graag gaan schaatsen.

Wij gingen dus even op bezoek bij m’n kleine neefje. Elke week groeit ie weer zo hard! Ik kan me nu al bijna niet meer voorstellen dat ie zo inimini was toen ie net geboren was.

‘s Avonds kookte m’n vriend weer: dit keer een lekkere, licht spicy bolognese saus met witte wijn. Het perfecte comfortfood als je het mij vraagt. Via Instagram (waar ik deze foto deelde) werd om het recept gevraagd, dus die kan je deze week op de blog verwachten!

Vrijdagochtend; samen aan het ontbijt, mijn vriend vs. ik. En dan doen we er ook nog even lang (of kort?) over om ons bord leeg te eten. Ik ben geen slechte eter hoor, maar ‘s ochtends krijg ik gewoon geen hap door m’n keel.

Vrijdagmiddag pakte m’n vriend weer de trein naar huis en werkte ik nog wat aan m’n blog.

Zaterdag ging ik even langs Beadies, de kralenwinkel waar Roos werkt. Vorig jaar hebben we samen een DIY voor enkelbandjes gemaakt, nu leek het me leuk om een DIY voor oorbellen te maken. Ik ging even langs om wat materialen te lenen om op de foto te zetten.

Onderweg naar huis kocht ik een cadeautje voor m’n vriend. Ik kan nog niet zeggen wat het is want hij krijgt het vanavond pas, maar jullie mogen raden. Het cadeaupapier is toevallig eigenlijk wel een hint!

Ik voelde me zaterdag mega gaar en ‘meh’ dus haalde ik een pizza en heb ik de hele avond Netflix gekeken. Ik deelde afgelopen week weer wat Netflix serietips, maar ben nu alweer bijna door alles heen haha. Nieuwe tips zijn welkom!

Gisteren sprak ik af met Roos, om aan de DIY van de oorbellen te werken. Hier alvast een voorproefje. Ziet het er niet heerlijk zomers uit? We hebben veel gebruik gemaakt van schelpjes en koraal. Alle DIY’s zijn super easy, zelfs met 2 linkerhanden moet het te maken zijn!

Daarna zette ik de pasta van mijn vriend op de foto, zodat ik het recept deze week online kan gooien. Hoewel de dagen steeds weer wat langer worden (thank god!) is het om 18:00 toch nog te donker voor goede foto’s. Dus dan zit je ‘s middags al aan je avondeten.. ook prima ;-)

Ik voelde me dit weekend niet helemaal fit, moe, hoofdpijn, meh. Geen idee waardoor het komt, maar vervelend is het wel. Dit dagboekje is natuurlijk vrij beknopt, maar ik maak geen foto’s wanneer ik aan het werk ben. Ik merk dat continu met deadlines in je hoofd zitten toch best vermoeiend is. Misschien gewoon een beetje rustig aan doen de komende week :-) In ieder geval komen er weer blogs online, ik vind het super leuk om weer wat meer te delen en ook al jullie reacties te lezen. Tot volgende week!

Dit kwam er afgelopen week online:

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 16 reacties

 1. Superleuk dat je zoveel met je vriend was deze week, ik vind dat altijd echt heerlijk! Wat ziet die pasta er goed uit zeg! En je oorbelletjes ook, ik ben super benieuwd naar de DIY. Lijkt me heel leuk om zelf sieraden te maken voor deze zomer! Malou x

 2. Shirley

  Superleuk dat je vriend en jij wat meer samen kunnen zijn nu hij zijn thesis schrijft. Een beetje proefsamenwonen inderdaad. Hopelijk ga je je deze week weer wat fitter voelen. Misschien helpt het ook een beetje mee dat het niet meer zo koud is.

 3. Manon

  Klinkt als een fijne week!
  Ik ben erg benieuwd naar die pasta.

 4. Judith

  Leuk dat je vriend nu wat meer bij jou kan zijn :) En die oorbelletjes zijn echt superschattig <3

 5. Leuk dat je vriend nu meer bij jou is! Mijn vriend is ook zes a zeven nachten bij mij en dat is echt zo fijn! De pasta ziet er erg lekker uit. :)

 6. L

  Thicker than water al gekeken geweldig Zweedse serie, 2 delen. Waanzinnig punt

 7. Yara

  Heeft je cadeautje heeeel toevallig iets te maken met katten die exploderen?
  Ontzettend leuk spel trouwens mocht ik het mis hebben, zeker een tip ;)

  Ik kan niet wachten op het receptje!

 8. Eva

  Ben erg benieuwd naar het bolognese recept!
  Hoop dat je je deze week wat beter voelt, rustig aan doen is ook helemaal oké he :)

 9. Eline

  Al die mensen die aan het schaatsen waren zag er zo leuk uit! Helaas lag ik zelf ziek in bed dus kon ik niet meedoen aan die ijspret. Ik ben wel heel benieuwd naar dat pasta receptje. Misschien kan ik mijn vriend dan ook wel overhalen om hem voor me te maken, haha.

 10. kaylin

  Dat cadeaupapier met die katten op is zo leuk!

 11. Karin

  Dankje voor de Beadies-tip! Ik maak de laatste tijd m’n eigen kleding en ik zit er al een tijdje aan te denken om zelf bijpassende accessoires/sieraden te maken :D

  Wij zitten ook een beetje in een Netflix-dip… We zijn nu Altered Carbon aan het kijken, maar da’s wel heel sci-fi en ik vind het zelf niet een superinteressante serie… Heb je Dark eigenlijk al gezien? Dat is echt een aanrader!

 12. Laurine

  Oh wat zien die oorbellen er leuk uit! Ik heb toevallig onlangs gaatjes laten schieten, dus het lijkt me heel leuk om zelf oorbellen te maken! :)

Geef een reactie