Serietips #2: Deze Netflix series kende ik nog niet

netflix series

Met deze kou is het echt ‘Netflixweer’. Waarom zou je door de kou naar buiten gaan, als je ook lekker thuis onder een dekentje Netflix kan kijken? Is nog goedkoop ook. Bovendien kun je op Netflix gelijk een hele serie bingewatchen. Afgelopen week vroeg ik naar jullie favoriete Netflix series. Ik kreeg een heleboel tips waarvan ik nog nooit gehoord had, dus ik ben ze gelijk gaan kijken en deel mijn favorieten met jullie!

Netflix series?

Waar ik bij een ‘Netflix Original’ film soms nog huiverig ben (ze zijn niet allemaal even goed..) heeft Netflix met series als Stranger Things, Orange is the New Black en House of Cards inmiddels wel bewezen dat ze goede series kunnen maken. Bij een nieuwe Netflix Original ben ik dan ook altijd erg benieuwd!

Zo vind ik Black Mirror heel erg interessant, 13 Reasons Why was aardig (maar moest ik toch in 1 keer uitzien), Designated Survivor vond ik minder en Orphan Black vond ik geweldig! Soms zie ik alleen door de bomen het bos niet meer met al die nieuwe series, dus ik was blij met jullie tips. Om de een of andere reden waren deze series mij een beetje ontgaan, terwijl ze hartstikke te moeite waard zijn!

Netflix series

The End of the F***ing world

Hier was ik bijna mee gekapt, omdat ik me in het begin doodergerde aan hoofdpersoon Alyssa. Maar de esthetische beelden (alles is prachtig gefilmd!) en het feit dat een aflevering slechts 20 minuutjes duurt motiveerde me om door te kijken. Gelukkig maar, want The End of the F***ing World is zeker de moeite waard.

Het verhaal gaat over twee ‘troubled teenagers’: James en Alyssa. James ziet zichzelf als psychopaat en kan niet wachten om z’n eerste ‘echte’ moord de plegen. Alyssa heeft een hekel aan haar moeder en stiefvader en het saaie stadje waar ze woont. Samen besluiten ze te vluchten om te ontdekken wat ze nou eigenlijk willen in het leven. Maar, vanwege hun rare karakters is dit niet je typische coming of age serie. Ik kan er verder eigenlijk niet te veel over kwijt, behalve dat je dus even door het begin heen moet. En geniet van alle prachtige opnames!

Netflix series

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency

In eerste instantie klonk de titel van deze serie niet heel erg aantrekkelijk, maar door de goede cast en de trailer gaf ik het toch een kans. En dat moet jij ook doen, want Dirk Gently is een van de meest absurde maar wel tofste series die ik de laatste tijd gezien heb! Met afleveringen van drie kwartier gebeurt er telkens veel, waardoor elke aflevering als een korte film voelt.

Deze serie bouwt goed op. In aflevering 1 maak je kennis met Todd, die als piccolo in een hotel werkt. In hetzelfde hotel wordt een bizarre moord gepleegd. Dezelfde avond nog staat opeens Dirk Gently, een ‘bovennatuurlijke holistische detective’ bij Todd in de kamer. Zijn superkracht is dat het universum hem leidt naar moordzaken, die hij zal moeten oplossen. Een probleem: hij is ontzettend slecht in zijn werk. Waarom hij bij Todd uitkomt is dus nog een raadsel, maar slechts het begin van het verhaal..

De absurditeit komt je misschien bekend voor. Dat kan kloppen, want Dirk Gently is gebaseerd op de boeken van Douglas Adams, die ook verantwoordelijk is voor Doctor Who en Hitch Hikers Guide To The Galaxy. Laat die absurditeit je echter niet afschrikken, de serie zit heel goed in elkaar en door de goede opbouw wil je blijven kijken!

Netflix series

Atypical

Atypical gaat over Sam, een jongen met autisme. Wanneer hij besluit dat hij klaar is voor een relatie, zorgt dat voor opschudding in zijn gezin. Iedereen is zo gewend geraakt aan het rekening houden met Sam, dat ze het lastig vinden om hem los te laten.

Sam’s autisme zorgt voor grappige situaties. Zo is hij bloedeerlijk en komt hij te pas en te onpas met feitjes over Antartica op de proppen. Hoewel er ook wat kritiek op de serie is gekomen op het verbeelden van het autisme, vind ik de serie erg mooi! Grappig, ontroerend en vrij authentiek. Een serie die je niet per se hoeft de bingewatchen, maar zo nu en dan even tussendoor kijkt.

Jullie aanraders?

Ik ben heel benieuwd of jullie deze series al kennen en zo ja, wat jullie ervan vinden! Hebben jullie nog meer aanraders voor me? Ik deelde een jaar geleden ook al wat favoriete Netflix series, als je die nog niet hebt gezien moet je dat zeker nog even checken voor extra inspiratie.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 23 reacties

 1. Shirley

  Ik kijk nu How To Get Away With Murder. De meeste afleveringen eindigen echt met een cliffhanger. Laatst keek ik Girlboss en ondanks dat ik alle kritiek snap, vond ik het vermakelijk. Met mijn vriend kijk ik de series van Marvel (Jessica Jones is mijn favoriet ervan) en Black Mirror. Uit je lijstje heb ik Atypical gezien en dat vond ik wel een leuke serie!

  1. Ohja, die wil ik ook nog gaan kijken. Bij Girlboss snapte ik inderdaad ook de kritiek maar zelf vond ik ‘m heel leuk. Ik ben geen fan van de Marvel films, maar ik hoor wel super goede verhalen over Jessica Jones dus misschien moet ik daar eens mee beginnen.

 2. Kimberly

  Ik wilde inderdaad Dirk Gently zeggen haha, daar ben ik de afgelopen tijd verslaafd aan. Zó leuk! Hoewel ik het tweede seizoen tot nu toe iets minder vind. Verder ben ik fan van Jane the Virgin. Oh en Jessica Jones, en daar komt volgende week eindelijk een tweede seizoen van :D

 3. Atypical vond ik echt een goede serie! Volgens mij komt er dit jaar een nieuw seizoen uit. Met mijn vriend ben ik laatst begonnen aan Sherlock Holmes en tot nu toe vinden we dat echt een gave serie. Suits hebben we ook samen gekeken, echt een aanrader!

 4. Anna

  Ik vind Sherlock echt een geweldige serie! Net als Grey’s Anatomy, een ziekenhuis serie waar ik niet genoeg van kan krijgen! Liefs

 5. Daphne

  Jaaa, allemaal leuk! Ergerde me in het begin ook helemaal dood aan Alyssa in The End of The F***ing World ja, jemig haha. Maar het einde maakt het gelukkig goed. Ben nu begonnen met Queer Eye, een show waarin vijf homomannen mannen in Amerika een make-over geven. Zó leuk! Heel grappig, maar heb er ook al om moeten huilen omdat het zo aandoenlijk is.

 6. Siroon

  Oeh ik kan je zo een lijst geven! Ik genoot erg van Luther en broadchurch, maar ook van the Fall en Top of the Lake, waar net een nieuw seizoen van uit is. Deze zijn allemaal wel een beetje detective, maar wel in de scandinavische zin goed ;)
  Natuurlijk kan binge-friends ook niet ontbreken! En New Girl, my fav! Ik wacht met smart op het nieuwe (en helaas laatste) seizoen..
  Ik stop best vaak met series, dus ik heb ook een rijtje afraders voor je, haha: dear white people (vond ik erg irritant), tienerserie pretty little liars (waar gossip girl goed was, was dit echt super slecht), you me her (tja, veel seks, weinig verhaallijn, awkward acteurs).
  Hopelijk heb je hier iets aan!

  1. Jaaaa, New Girl! Zo’n leuke serie. Ik keek dat altijd met m’n ex-vriendje haha, lijkt echt eeuwen geleden. Duurt wel lang totdat het laatste seizoen eindelijk op Netflix staat. En oh, PLL vond ik ook vreselijk (maar ik ben wel blijven kijken want ik wilde weten hoe het afliep haha).

 7. Dark (heel tof!), The Fall, Altered Carbon, The Killing, Mind of a chef, No Reservations, Castlevania (anime). Er komen deze week een heel aantal filmhuis films bij, zeker het kijken waard!~x

  1. Ooh, dat klinkt ook goed! Hoewel ik soms uren (ok, zo voelt dat dan) door Netflix scroll om de ‘juiste’ film te vinden, staat er toch wel heel wat moois op!

 8. Johanne

  Goeeie tips! Moet ze alledrie nog zien, maar Dirk Gently kende ik nog helemaal niet. Klinkt eigenlijk heel erg leuk. Lekker quircky, daar houd ik wel van :). Wij kijken nu El Chapo, da’s echt zo’n serie waar je van houdt als je Narcos leuk vond. Verder ben ik nu Big Little Lies aan het kijken, maar die is niet op Netflix ;-)

 9. Ik begin dus vanavond aan Dirk Gently, je hebt me overtuigd. Ik ben echt 100% gek op Doctor Who, dus dit kan alleen maar een feestje worden voor mij. Detectives vind ik sowieso echt top! Ik ben nu net begonnen aan de Frankenstein Chronicles, maar eerlijk gezegd heb ik nog geen flauw idee wat ik daar nou van vind.. Malou x

 10. Karlijn

  Ik heb laatst Altered Carbon op Netflix gekeken, maar ben er nog niet helemaal over uit of het nu een aanrader is of niet. Het plot is vooral “boze man slaat iedereen in elkaar en vrouwen liggen vooral naakt dood te gaan” en nou ja, als je fan bent van de film Blade Runner is dat leuk, maar af en toe vond ik het wel saai om naar te kijken :’)

 11. kristof

  The end of the … , Black Mirror & Dirk Gently vond ik niks. Het is gewoon mijn stijl niet.
  How to get away with Murder vond ik top. Lucifer is ook heel leuk, daarvan ben ik nu seizoen 3 aan het kijken.
  La Treve is ook een topserie. Opgenomen in de Ardennen in Belgie en écht een aanrader voor mensen die houden van thriller/politie.

 12. Eva

  Ik kan ‘bingewatcher’ wel op mijn CV zetten, ik kijk namelijk bi-zar veel series en de meeste ook niet slechts één keer…
  Hopelijk komt de Netflix-serie Berlin Station nog naar Nederland, want die is echt heel tof! Ben ook weer aan New Girl begonnen als voorbereiding voor het nieuwe seizoen dat in april komt. Oh en This Is Us is ge-wel-dig!

 13. Ik ben op de helft van The End of the F***ing World en ondanks dat ik nooit zo goed tegen dit soort – naar mijn idee enge – series kan, vind ik de verhaallijn en manier van filmen wel heel tof!

 14. Ik heb ze allemaal gezien en het zijn allemaal ook echt favorieten van mij! Allemaal een super goede film techniek en prachtige beelden en ook de verhalen vind ik stuk voor stuk fascinerend :)

 15. Jenn

  Ik ken alleen de eerste, ga de rest eens bekijken :)

 16. Daniëlle

  Wat een leuke tips, ik sla ze even op! Atypical heb ik al gezien, maar de rest kende ik nog niet!

Geef een reactie