Diary week 14: babysitten, nieuwe wenkies & LENTE!

Afgelopen week stond in het teken van een heleboel dingen. Natuurlijk nog Pasen, maar voor mij ook voor de laatste keer in de rolstoel (en dus weer normaal lopen!), voor verslagen typen (tentamenweek!), voor lente (wat een heeerlijk weekend was het he?!), m’n lieve neefje én voor Portugal: onze trip komende week gaat namelijk tóch door. Genoeg gebeurd, en daarom weer een uitgebreid dagboekje!

Maandag begonnen we wederom met een Paasontbijtje. Daarna gingen m’n vriend en ik allebei hard aan het werk; hij aan z’n thesis, ik aan de verslagen en essays die ik moest schrijven.

Als pauze keken we de Spaanse serie La Casa de Papel, op Netflix. Wat een goede serie is dat!! Echt een aanrader. En: afgelopen week is seizoen 2 online gekomen. Wij hebben ons heel hard moeten inhouden om niet meteen door te kijken, maar we bewaren het voor onze vakantie.

‘s Avonds spraken we af met Roos en haar vriend om spelletjes te doen. We speelden Scotland Yard, een super spannend spel waarbij je ‘Mister X’ moet opsporen, die via het openbaar vervoer in London probeert te ontsnappen. Love deze spelletjesavonden!

Dinsdag vertrok m’n vriend weer naar België en heb ik gestudeerd en even gewerkt. Dat was ook woensdag en donderdag zo, daar heb ik verder geen foto’s van. Donderdag werkte ik alleen in de ochtend; precies toen ik klaar was met werken kreeg ik een appje van m’n oud-huisgenoot of ik zin had om te lunchen. En zo zaten we 20 minuten later aan de ramen bij Wagamama. Again, haha. Maar zo lekker!

Vrijdag hakten m’n vriend en ik de knoop door om toch naar Portugal te gaan. Deze vakantie hadden we geboekt toen we terugkwamen van Bali, omdat we weer wilden surfen. Vanwege mijn ongeluk zit surfen er voor mij helaas niet in, maar ik had zo’n zin om er even tussenuit te gaan! Dus hebben we besloten om een auto te huren, zodat ik niet alleen maar bij het zwembad hoef te liggen.

M’n schoonouders hadden goede ervaringen met Sunnycars, en toen ik die naam hoorde vallen ging er een belletje bij me rinkelen.. Bijna 2 jaar geleden ben ik ooit eens benaderd door Sunnycars voor een samenwerking. Destijds kwam dat niet uit, maar de mail werd afgesloten met ‘als je ooit nog een huurauto nodig hebt..’ Lang verhaal kort: het aanbod gold nog steeds, en nu kunnen we gaan roadtrippen! Echt super fijn, want hoewel ik de rolstoel inmiddels niet meer nodig heb, heb ik nog wel last aan m’n been als ik lang loop.

Zaterdag werkte ik verder aan school, ‘s middags was ik uitgenodigd voor de lunch bij m’n broer. Het was heerlijk weer! Komt goed uit, want voorlopig kan ik beter geen spijkerbroeken dragen. Ik heb alleen skinny’s en die zitten allemaal strak om de wond (die goed geneest, maar wel nog een dikke bult is). Zo’n strakke broek kan het litteken irriteren en daar wordt ‘ie niet mooier op. Gelukkig is het perfect weer voor pantalon’s en zomerse broeken.

Ik kreeg vorig jaar trouwens super veel vragen over deze broek; hij is van het merk Samsoøe Samsøe. Wel wat prijziger, maar hij heeft een prachtige pasvorm.

Bij de lunch hadden we deze kaasscones van Keek, superlekker!

Mijn neefje is zo’n scheetje. En hij groeit als kool! Deze week wordt hij alweer 6 maanden oud.

Na de lunch liep ik met Roos en haar vriend over de bloemetjesmarkt, waar zij wat planten kochten voor hun dakterras. Ik word altijd zo vrolijk van al die gekleurde bloemen!

Daarna hebben we nog heerlijk op het dakterras gezeten met een wijntje, wat is dit weer toch heerlijk!

We aten broodje shoarma met vega shoarma van de Vegetarische slager. Die echt net zo lekker is als gewone shoarma!

De volgende ochtend zat ik weer achter m’n laptop voor school, ‘s middags ging ik de stad in. In m’n nieuwe jurk die ik de dag ervoor in de sale van Sissy boy heb gekocht. Super grappig, het is deze jurk, maar op de website ziet hij er zoveel zoveel suffer en lomper uit dan in het echt? Ik combineerde ‘m met m’n ronde tasje uit Bali voor een extra zomers gevoel ;-)

Eigenlijk heel spontaan liep ik langs de Douglas in Hoog Catherijne, waar ook een Benefit Brow Bar in zit. Ik had hier goede verhalen over gehoord en mijn wenkies konden wel wat meer vorm gebruiken. Ik werd geholpen door zo’n lief (en zo mooi, kijk nou!) meisje! Het was zo gezellig, terwijl ze mijn wenkbrauwen deed kletsten we ondertussen alsof we elkaar al langer kenden. Vind ik altijd heel gezellig. Ben super blij met het eindresultaat, ik denk dat ik dit vaker ga doen. Normaal blog ik hier niet over en zou ik ook geen foto maken (ik lijk ook een reus naast haar, haha), maar het was zo leuk dat ik het mee wilde geven als tip. In Utrecht dus!

Aan het eind van de dag heb ik nog heerlijk in het zonnetje gezeten met m’n huisgenootjes. We hadden alledrie geen zin om te koken, dus belandden we bij de Spaghetteria op het terras. Simpel, maar zo lekker!

Daarna wandelden we door naar Roberto’s voor een toetje. Bij Roberto’s ijssalon vind je de ALLER lekkerste ijsjes van Utrecht. Dat is een halfuur wachten in de rij wel waard..

Yum, het eerste ijsje van 2018!

Maandag moest ik werken en pakte ik alvast m’n koffers voor Portugal. Gister vertrok ik namelijk al naar België. Maar niet voordat ik eerst even op m’n kleine neefje had gepast. Ik vind het zo gezellig om met ‘m te wandelen! Meestal valt ie zo in slaap hoor, maar als ‘ie wakker is dan kijkt hij zo leuk om zich heen en babbelt ‘ie honderduit. Kan niet wachten tot dat hij straks echt gaat praten, ben zo benieuwd wat er allemaal in dat koppie om gaat.

Het leukste aan ‘m? Z’n verschillende blikken. Hij lacht onwijs veel, maar kan ook heel serieus kijken. Soms lijkt het net alsof ie denkt ‘pff doe eens normaal’, haha. Oh en z’n duizend ‘sjaalslabbetjes’, die maar wat handig zijn bij een spontane kwijlbui ;-)

Daarna sprong ik in de trein naar België. Dit gebakje van Albert Heijn kon ik niet laten liggen; hij heet iets van ‘berry temptation’ haha. Was lekker overigens!

Bij mijn schoonouders aangekomen stond er nog een ‘Paasgeschenk’ op me te wachten. Door mijn ongeluk was ik met Pasen niet in staat om langs te komen. Ik weet niet of dit typisch Belgisch is of dat ik gewoon heel lieve schoonouders heb, maar het was een leuk mandje gevuld met chocolade eieren en schuimpjes. Lekkerrrr!

We aten ook nog heel feestelijk met deze ‘courgetterolletjes’ gevuld met feta, tomaatjes en basilicumpesto. Super lekker! En origineel, ik denk dat ik dit zelf ook eens ga maken. Het recept vind je hier.

En dat was afgelopen week! Morgen pakken we het vliegtuig naar Portugal, we verblijven weer een weekje bij Ola Onda in Ericeira. Ondanks dat ik niet kan surfen en het weer min of meer hetzelfde is als hier, heb ik er toch onwijs veel zin in! Nu we een auto tot onze beschikking hebben willen we wat meer de omgeving gaan verkennen. Volgende week dus een speciale ‘vakantiediary’! Wil je tussendoor ‘meegenieten’, check dan mijn Instagrampagina.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Judith

  La Casa de Papel is zó spannend, ik was echt meteen hooked. Inmiddels bezig met seizoen 2! Die typische lach van Denver vind ik echt zo grappig hahaha. Je jurk van Sissy Boy vind ik echt heel leuk, zou zo uit een boetiekje op Bali kunnen komen! Veel plezier op vakantie! Geniet er van :)

 2. Eline

  Wat fijn dat jullie er toch even tussenuit gaan! De zon en het strand is al genoeg om weer lekker op te laden. Veel plezier!

 3. Mieke

  Yasssss, lekker veel eten!
  Ik ben benieuwd naar Wagamama, ben er nog niet binnen geweest, maar die staat zéker op de planning om binnenkort eens te proberen. Leuk dat het eetaanbod in het nieuwe HC zo divers is. Ik was een sceptisch over dat hele nieuwe deel van HC, omdat het toch wel erg American Shopping Mall voelde toen het net open was, maar nu het een beetje ingeburgerd raakt, vind ik het prettig! Toch ook eens die Brow Bar proberen. Ik vind altijd dat ik mijn wenkbrauwen zelf het beste kan bijhouden, but worth a shot!
  En over eten gesproken… Spaghetteria: LOVE.

  1. Mieke

   Fuck, vergeet ik het nog: veel plezier in Portugal!

  2. Ja ik vind het nieuwe HC eigenlijk ook wel mooi en fijn! Qua wenkbrauwen ben ik juist andersom; om de zoveel tijd laat ik het een ander doen, en dan probeer ik dat een tijdje aan te houden haha.

   1. Mieke

    Vanavond langs Wagamama: toevallig een ultieme aanrader? Want ik spit de kaart as we speak door en er is zo.veel.keus! Wat ik ook geinig vond in HC, is Comptoir Libanias. Onlangs met vriendinnetjes gezeten en een hele avond zitten tafelen en cocktails gedronken voor zo’n € 25 pp. Héél betaalbaar! En de milkshakes van Five Guys behoren nu ook al tot mijn guilty pleasures haha (tip van de dag: peanutbutter/salted caramel met een heel klein beetje banaan).

 4. Eva

  Oeeh wat fijn dat jullie er even tussenuit gaan! En dat jurkje, ZO mooi zeg!

 5. Shirley

  Zo fijn dat jullie toch besloten hebben om te gaan. Genoeg leuke dingen te doen in de omgeving volgens mij. Heel veel plezier!

 6. Aniek

  Klinkt als een fijn weekje! Moest wel lachen om het zinnetje ‘heb nog wel last aan mijn been’, je bent aan het verbelgen ;)

  Veel plezier in Portugal, hoop dat je wond snel helemaal geneest! x

 7. Anneleen

  Wat een leuke vooruitzichten heb jij, geniet van het mooie Portugal! :) En nieuwe en propere wenkies zijn zooo leuk, mij verbaast het nog steeds hoe een fijn gevoel het me geeft wanneer men wenkbrauwen opnieuw goed in model zijn gebracht ! X

 8. Irene

  Veel plezier in Portugal! Leuk dat jullie toch kunnen gaan ^^ en die jurk is echt prachtig!

 9. Sija

  Wat heerlijk dat jullie naar Portugal gaan, er lekker even tussenuit! Fijn dat het wat beter gaat met je been. Het is inderdaad perfect weer voor pantalons en wijde broeken, ze zitten ook zo comfortabel! Wat een schattig neefje heb je toch :)

Geef een reactie