Diary week 16: oma’s aan de top, dagje Sittard en etentje bij vrienden

Ik begin m’n dagboekje nog bij vorig weekend, omdat ik de vorige keer op een vrijdag de blog had gepubliceerd. Hoognodig, want deze week was niet zo spannend. Ik ging van België naar Nederland en weer terug naar België. Ik ontweek koningsdag en hielp m’n vriend met z’n thesis. Oh en ik deed m’n belastingaangifte, wat ik gelukkig kon combineren met een bezoekje aan m’n oma.

Vorige week zondag (de week voor gisteren) was het nog heeeerlijk weer. 26 graden, zonnetje.. ik kan het me inmiddels al bijna niet meer herinneren, maar die middag gingen we langs de oma van mijn vriend, en hebben we gezellig op het terras gezeten. Dat soort weer vraagt om bijpassende drankjes, dus dronk ik een witte sangría (die ontdekte ik vorig jaar in Portugal en vind ik eigenlijk veel lekkerder dan rode sangría!).

Kijk, super gezellig!

We zaten bij een tentje waar een deel van het terras was omgetoverd tot een strandtent, inclusief zand en palmbomen. Heerlijk om met je voetjes in het zand te zitten ;-)

Dinsdagochtend werd ik door mijn schoonvader in Utrecht afgezet (wat een luxe!) en was ik de hele dag op school.

Woensdag pakte ik de trein naar Limburg, om samen met mijn oom mijn belastingzaken te doen. Ik ben daar zelf niet zo’n held in, met de hulp van m’n oom ging het super snel. Ik hoef gelukkig nauwelijks iets te betalen, heel fijn! Mijn oma woont vlakbij mijn oom, dus na de belastingzaken ging ik even bij mijn lieve omaatje op bezoek. Ze is al 88 en inmiddels ook al overgrootoma!

’s Avonds had ik afgesproken om met mijn tante en neefje en nichtje te gaan eten. Ik moest een uurtje overbruggen, en deed dat in deze leuke koffiebar in Sittard: Kop heet het. Ik was best wel verrast, vroeger was Sittard best wel een saai gat, maar ook daar zijn steeds meer leuke plekken te vinden. Dit was een koffiebar en kapperszaak in een, vandaar de naam ;-).

Daarna aten we bij Ernesto’s op de markt. Dit is een Mexicaans restaurant, waar je allerlei kleine gerechtjes bestelt. Zo had ik nachos, een mini burrito en quesedilla’s. Lekker en vooral heel erg gezellig!

Donderdag zat ik de hele dag op het werk. We hadden een gezellige lunch, omdat het de laatste dag van een van mijn collega’s was. Zij is vanaf nu op zwangerschapsverlof. Ze had super lekker zelfgebakken bananenbrood meegenomen; dat zijn de betere lunches ;-)

’s Avonds pakte ik voordat alle drukte losbarstte de trein richting België. Ik vind Koningsdag op zich wel gezellig, maar meestal te druk.

Met het geld dat ik nu niet aan biertjes of een festival uitgaf, kocht ik deze leuke schoentjes ;-) (ja, goed excuus he?). Het zijn espadrilles van de collectie van Yara Michels bij Fred de la Brettoniere. Ze zitten echt als pantoffeltjes, zo lekker! En ik vind het printje super leuk.

’s Avonds aten we een broodje falafel en deed ik een nieuwe ontdekking: langwerpige pita-broodjes. Ik weet niet of het iets Vlaams is, maar ik vind het eigenlijk wel een goede uitvinding. Deze kun je veel beter beleggen! Bij die ronde pita-broodjes valt altijd de helft eruit, of krijg je ze niet helemaal gevuld.

Zaterdag was ik de hele middag bezig met het bewerken van foto’s en het schrijven van het roadtrip door Portugal artikel. Gaat altijd meer tijd in zitten dan ik vooraf denk, maar dit soort uitgebreide posts vind ik wel het leukst om te schrijven. Is voor mij ook gewoon een beetje nagenieten ;-). Mocht je dit jaar nog geen plannen hebben voor de zomervakantie, dan kan ik Portugal van harte aanraden!

’s Avonds waren we bij vrienden uitgenodigd om een hapje te komen eten, en zij sloofden zich flink uit! We begonnen met gintonics en lekkere hapjes, daarna was dit hapje van zalm met avocado en appel het voorgerecht. Ik ben eigenlijk niet zo’n viseter, maar dit was super lekker. Vooral de combinatie van zalm met de frisse appel was echt heel goed!

Het hoofdgerecht was Japanse ramen. Daar maak je me altijd blij mee!

Komende week is het geloof ik meivakantie. Mijn werk gaat in ieder geval gewoon door. Voor een schoolopdracht ga ik komende week samen met mijn projectgroep naar Burger’s zoo, daar heb ik heel veel zin in!

Gerelateerd

12 reacties op “Diary week 16: oma’s aan de top, dagje Sittard en etentje bij vrienden

  1. Wat bijzonder dat je oma zo’n mooie leeftijd heeft! En echt een heel gezellige foto samen met je vriend zijn oma! Dat zijn echt foto’s om voor altijd goed bij te houden! En je espadrilles zijn echt heel leuk! :) Ik hoop er ook nog leuke te vinden voor komende zomer! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *