Filmtips #13: Mijn favoriete romantische komedies op Netflix

romantische komedies op netflix

Ik ben groot fan van de Netflix Original series. Stranger Things, The Sinner, Lovesick.. De Netflix Original films vind ik wat minder. Ze zijn vaak een beetje fout, geen top script, niet geweldig geacteerd. Meestal skip ik ze. Behalve als er weer een nieuwe romantische komedie uitkomt. Want die heb ik het liefst zo zoet en fout mogelijk! Een echte guilty pleasure. De laatste tijd zijn er een paar nieuwe romantische komedies op Netflix gekomen, mocht jij deze guilty pleasure delen dan heb ik hier een lijstje met aanraders voor je!

Foute Romantische komedies op netflix

Ik beperk me nu tot Netflix Originals, maar ik zag dat er onlangs ook een heleboel Nederlandse ‘romkoms’ zijn toegevoegd! Alles is Liefde, Pak van mijn hart, Hartenstraat, Soof 1 & 2, Mannenharten en nog een paar andere films die prima in het genre ‘foute romkom’ vallen ;-). Omdat Netflix met licenties werkt kan het zijn dat de films over een tijdje weer van Netflix verdwijnen, maar als het goed is zullen de Originals wel zichtbaar blijven.

When we first met

Met een 6,4 op IMDB scoort deze film nog niet eens zo slecht voor een romantische komedie. Misschien scheelt het dat Adam Devine erin speelt, die je o.a. kent van Pitch Perfect en Modern Family. Het verhaal van deze film is simpel, maar leuk: Noah ontmoet de vrouw van zijn dromen (Avery) op een feestje. Helaas belandt hij direct in de friendzone en bevindt hij zich een aantal jaar later op Avery’s verlovingsfeestje. Noah zet ‘t op een zuipen en belandt uiteindelijk in een kroeg, waar een mysterieus fotohokje staat. Wanneer hij in het fotohokje zit om foto’s te maken, blijkt het eigenlijk een tijdmachine te zijn, en krijgt hij zo de kans om zijn Avery voor zich te winnen en uit de friendzone te blijven.

#realityhigh

Een echte highschool film, maar dan passend bij de huidige zeitgeist: smartphones, social media, likes, vloggen.. alles draait om online populariteit op deze high school! Dani Barnes is een serieuze student en studeert hard om naar de universiteit te kunnen gaan om diergeneeskunde te studeren. Ze heeft een oogje op de populairste jongen van de school, en wanneer hij aandacht voor haar heeft kan haar geluk niet op. Helaas is zijn ex Alexa Medina,  het populairste meisje van de school met miljoenen volgers op social media, en doet zij er alles aan om te voorkomen dat Dani er met haar ex vandoor gaat.

Ik zei toch dat het fout was?! ;-) Maar voor een foute high school film vond ik nog aardig. Ik stond wel te kijken van alle smart phones en de invloed van media in deze film, ik hoop maar dat het er in het echt niet zo aan toe gaat op middelbare scholen.. (of klink ik nu oud?)

You Get Me

Oke, dit is niet echt een romantische komedie, maar eerder een thriller. Maar hij start wel als een romantische komedie! Holly ontmoet Tyler op een feestje, waarna ze samen in bed belanden. Een foutje, want Tyler heeft gewoon een vriendin. Wanneer Tyler voor zijn vriendin kiest, pakt Holly deze afwijzing toch minder goed op. En daarna wordt ze een beetje craycray. Dat speelt ze nog best goed, want af en toe vond ik haar zelfs irritant – wellicht dat deze film daarom wat slechter scoort, want zo fout vond ik ‘m niet!

Be Somebody

Oke, dit was misschien de meest cheesy film van dit hele lijstje. Jordan Jaye is een wereldberoemd superstar (en lijkt verdacht veel op Justin Bieber, goh). Emily is een girl next door en werkt hard om kunst te kunnen studeren aan de universiteit (én lijkt verdacht veel op Selena Gomez, goh x2). Jordan wordt geleefd door zijn moeder, die ook zijn manager is. Hij zou graag eens een gewoon leven willen hebben. Wanneer zijn management even een broodje gaat halen ziet hij zijn kans schoon, en sneakt hij weg uit zijn tourbus. Hij loopt Emily tegen het lijf en vraagt haar om een lift. Twee dagen lang ‘hangen’ ze met elkaar, totdat Jordan weer verder moet met zijn wereldtournee. In die korte tijd ontstaat een bijzondere vriendschap..

Deze film is duidelijk op jongere tienermeisjes gericht, maar als ik heel hard m’n best doe en me inleef in m’n 13-jarige ik, dan kan ik zo weer meezwijmelen. Want geef toe, hoe gaaf zou het zijn als een superknappe wereldster bij jou op de stoep staat? Van alle films in dit rijtje voldoet deze het meest als guilty pleasure gok ik. Hij zit ook vol met diepe quotes die je als 13-jarige waarschijnlijk heel interessant vindt, maar eigenlijk zeggen ze niet zo veel :’). Love it.

Meer Netflix inspiratie nodig?

Nog meer tips voor romantische komedies op Netflix nodig? Of andere aanraders? Check dan mijn filmtips en mijn serietips. Daar staan ook een heleboel Netflix aanraders tussen!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Yes, fijne tips! Ik vond You Get Me echt de meest bizarre film die ik ooit heb gezien, ik dacht even lekker hersenloos een foute romkom te kijken, maar die film kreeg nogal een aparte wending, haha!

 2. Hahah ik krijg direct helemaal zin om een foute cheesy film te kijken, maar eerst gilmore girls uit krijgen (voor de 2e keer *schaam*)

 3. Loes

  Ik heb ze nog geen van allen gezien, dus ik heb nu weer een kijkvoorraadje! Ik heb gisterenavond toevallig Twilight gekeken, ook echt te fout en cheesy, maar ik had zo’n zin om deze overdramatische slechte film te kijken hahaha.

 4. Jenn

  Leuke tips! Ik heb ze allemaal nog niet gezien, maar voor als ik een keer zin heb in zo’n film ga ik ze onthouden!

 5. Johanne

  Ik ken ze ook gewoon allemaal NIET. Vooral de eerste twee klinken echt als films voor mij op een luie zondag. Fijn!

 6. Vivian

  Oh ja, deze staan allemaal nog op mijn lijstje haha. Van die heerlijk typische ”ik heb vandaag hard gewerkt en wil even niet meer nadenken”-films lijkt me :)

 7. Eva

  Zag net de Be Somebody trailer, en echt die Bieber look-a-like! Niet normaal!

Geef een reactie