3 x voorjaarsrecepten die binnen een halfuur klaar zijn

voorjaarsrecepten

Bij een nieuw seizoen, veranderen ook de gerechten die bij mij op tafel komen. Niet alleen heb ik in het voorjaar zin in lichter en frisser eten, ik wil ook niet meer zo lang in de keuken staan. Ik ben geen echte foodblogger, maar de recepten die ik hier deel zijn vaak wel succesrecepten. Tijd om er weer een paar in het zonnetje te zetten, dus ik zocht mijn 3 favoriete voorjaarsrecepten uit.

3 x voorjaarsrecepten

Bij de lente denk ik aan fris, knapperig en veel verse groente en fruit. Bye bye curry’s en stamppotten, die halen we tegen de herfst wel weer tevoorschijn. Ook wil ik niet te lang in de keuken hoeven staan, daar is het immers vaak te mooi weer voor.Toevallig zijn 2 van deze recepten vegetarisch (en op zich is het derde recept ook prima vegetarisch te maken). Ik merk dat ik in het voorjaar toch lichtere maaltijden eet en dat betekent vaak ook minder vlees. Mocht je meer inspiratie willen, bekijk dan mijn receptenindex.

voorjaarsrecepten

FRISSE WRAPS MET KIKKERERWTEN, FETA EN RADIJS

Deze wraps zijn ultiem ‘voorjaarseten’. De komkommer en radijs maken ze lekker fris, ze liggen niet te zwaar op de maag en hoe vrolijk zijn al die kleurtjes op je bord? Ik vind deze wraps ook leuk omdat ze zo’n verrassende combinatie vormen. Ziet er nog best culinair uit, terwijl het gerecht echt zo op tafel staat. Je vindt het recept hier.

voorjaarsrecepten

SALADE MET WATERMELOEN, FETA EN PARMAHAM

Dit is mijn allerlievelingssalade, de combinatie van watermeloen en feta is echt geweldig. Soms maak ik ‘m ook met aardbeitjes i.p.v. watermeloen, en dat smaakt ook prima. Je vindt het recept hier. Tip: wil je ‘m wat ‘vullender’ maken, voeg dan bulgur of quinoa toe.

voorjaarsrecepten

FRISSE BULGURSALADE MET FALAFEL

I looove bulgursalade, ik geloof dat je op mijn blog minstens 3 verschillende recepten staan. Dit recept kun je als bulgursalade maken, maar je kunt de bulgur ook weglaten en de inhoud in een pita-broodje stoppen. Dan zou ik er in plaats van tzatziki gewoon lekker veel knoflooksaus bij gooien. Je vindt het recept hier.

Zo. Nu nog hopen op mooi weer!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Ik sla dit artikel even op. Wil echt nog een keer die salade met parmaham, watermeloen en feta maken!

 2. I absolutely adore your blog posts! They’re so inspirational! I love what you do, and the things you post is exactly the kind of things I’m interested in.

 3. Eline

  Feta en watermeloen zijn zulke lekkere combinaties! Ik vind het heerlijk om nu weer te experimenteren met allerlei salades en kruiden, zo fijn.

 4. Karlijn

  Wraps zijn ook altijd mijn to go recept als ik iets snel en makkelijk wil maken, zeker met kikkererwten zijn ze erg lekker!

 5. Siroon

  Oeh de eerste twee ken ik wel, maar die laatste klinkt echt mega yum! Die ga ik gauw maken, heb nog een voorraadje bulgur liggen die op moet..
  Ik herken wel dat ik met dit weer niet meer echt lang in de keuken wil haha, zonde van de tijd als het zo lekker weer is he! :)

Geef een reactie