Diary week 17: nieuwe telefoon & nieuw haar (met SalonB korting!)

Wàt een weertje! Word er meteen weer helemaal vrolijk van (en vergeet alle deadlines en schoolopdrachten.. oeps). Ik heb echt een heerlijke week achter de rug gehad, mede mogelijk gemaakt door het zonnetje natuurlijk. Nu de zomer zo dichtbij lijkt te zijn heb ik moeite om me nog echt te concentreren op schoolopdrachten. Nog 1,5 maand en dan heb ik vakantie! Maar eerst nog even terugblikken op afgelopen week..

Begin deze week kocht ik een iPhone X! ‘Maar je had net een nieuwe telefoon?’ Eh ja. In Januari stapte ik over op de Huawei P10, ik zocht een telefoon met goede camera, maar de iPhone X vond ik te duur. Na uitgebreide research kwam ik bij de Huawei P10 uit. Nog steeds ben ik erg tevreden over de telefoon, alleen gebruik ik mijn telefoon naast appen en bellen vooral heel veel voor mijn blog en andere freelance social media klussen. Foto’s editten, uploaden, dingetjes klaarzetten.. Heel veel van mijn favoriete apps bleken opeens iPhone only, zo suf! Dus toen begon ik toch te twijfelen.. toen bleek dat mijn vriend (die op dit moment een oude iPhone van mij heeft) graag mijn Huawei wilde overnemen, én dat ik de btw deels van m’n telefoon kon aftrekken ging ik overstag.

Ik ben ontzettend blij met m’n nieuwe telefoon, maar ook nog steeds heeel tevreden over de Huawei P10. Omdat ik veel vragen kreeg over mijn telefoon de afgelopen maanden, zal ik binnenkort een uitgebreide vergelijking-review plaatsen. Er zijn namelijk wel wat dingetjes aan Huawei die ik veel fijner vindt dan bij iPhone! Misschien helpt het je bij je keuze :-)

Goed, door naar woensdagochtend. Mijn haar is inmiddels een volle bos, en een stuk langer! Tijd om weer naar de kapper te gaan. Zoals ik de vorige keer toen ik naar de kapper ging al vertelde, heb ik dit jaar een samenwerking met SalonB. Ik ga al jaaaren bij hun naar de kapper (of ja, eerst naar The Graduates, toen naar SalonB). Blijkbaar zijn heel veel mensen via mij ook bij hen terecht gekomen, waardoor ze contact met me opnamen, en ik dit jaar een paar behandelingen gratis kreeg. Zeg ik of course geen nee tegen ;-) Het was inmiddels weer hard nodig!

 

Het zonnetje scheen! Ik ben nog steeds heel blij met m’n panterprintschoentjes.

Nog een duidelijke voorfoto. De vorige keer had Sabrina me mooi donker gekleurd, naar mijn originele haarkleur (met iets donkere aanzet). Door mijn vakantie was het echter al een stuk blonder, maar iets te warm naar mijn smaak. En oh, er mocht ook wel een flink stuk af!

En een paar uurtjes later was dit het eindresultaat! Hier is m’n haar nog vrij stijl trouwens, als ik het zelf laat opdrogen aan de lucht krult het wat meer. Het is een soort beige blond geworden, ben er vet blij mee! Klaar voor het voorjaar ;-)

En super leuk: omdat jullie altijd zo enthousiast zijn, heb ik gevraagd of ik niet wat korting mocht geven. Goed nieuws: iedereen die voor 1 augustus langskomt (deze korting geldt dus t/m 31 juli 2018), krijgt €30 korting op een aanvullende behandeling naast een knipbeurt. Bijvoorbeeld een kleurbehandeling naar keuze, een Olaplex treatment of een relax hoofdhuidmassage. Dusss, twijfelde je nog over zomerse highlights, dan is dit je kans! Vermeld de code ‘MARLOUS30’ tijdens je boeking, en oh: de korting geldt alleen in Utrecht. Geldig voor zowel nieuwe als vaste klanten!

Hier zie je het nog iets beter. Inmiddels ga ik dus al ruim 2 jaar bij Sabrina naar de kapper, hiervoor reisde ik zelfs af naar Amersfoort om me door José te laten knippen. Beide echte talenten!

Daarna kon ik aanschuiven bij vriendinnetje Roos, en maakten we deze heerlijke curry.

Donderdag zat ik op kantoor, daarna ging ik samen met mijn schoonzusje dit blije eitje ophalen bij het kinderdagverblijf. Binnenkort moet ik ‘m zelf een keertje ophalen, dus moest even kijken hoe dat ging. Het is echt zo’n leuk ventje, hij lacht aan een stuk door. (en psst hoe vet is de portretfunctie van m’n nieuwe telefoon?!)

Vrijdagochtend moest ik naar de trein, dus ging ik even langs m’n oud-collega’s voor een ijskoffie to go. Ik had m’n nieuwe groene jurk van Pull & Bear aan en werd op straat door een meisje aangesproken, dat ze ‘m zo mooi vond. Haha zo leuk! Voel me dan altijd een beetje ongemakkelijk (ik ben verre van een fashionista), maar het maakte wel meteen al m’n dag.

Ik was vrijdag in de dierentuin! Met m’n projectgroep doen we deze periode een onderzoekje naar palmolieplantages, dus leek het ons een goed excuus om de ‘bush’ en ‘rimba’ van Burger’s Zoo te bezoeken (als alternatief voor een bezoekje naar de echte tropen). Was echt een leuke middag!

En leerzaam ook, wisten jullie dat een panter en een luipaard hetzelfde dier zijn? Ik dacht dus dat het beiden katachtigen waren, maar wel verschillende soorten. Oh en nog een mind blowing feitje: op twitter vertelde Hilde me dat het dus niet ‘het luipaard’ maar ‘de luipaard’ is, want het is niet een ‘lui-paard’ maar een ‘luip-aard’. Ja. Wist ik dus echt niet!

Capybara’s! Mega cavia’s <3. Helaas was mijn lievelingsdier (het Nijlpaard) niet meer aanwezig haha. Wat is jullie lievelingsdier?

Daarna bespraken we de rest van onze plannen (aan het eind van deze periode moeten we op basis van zelfgeschreven essay’s een mini college geven).. onder het genot van een hapje en een drankje ;-) Heftige schooldag dit hoor!

Zaterdag was het bevrijdingsdag! Na wat gewerkt te hebben in de ochtend, ging ik ‘s middags met een vriendin naar het ‘park’ bij Roost aan de Singel. Daar kwamen ook allerlei vrienden van haar en daar weer vrienden van. Een gezellige club waarvan ik nog niet iedereen kende. Was echt mega leuk, echt een fijne zomermiddag met koude biertjes en lekkere hapjes.

Ik belandde zelfs nog op het bevrijdingsfestival waar toen de Belgische band K’s Choice aan het spelen was.. Die ken je misschien van hun hit ‘not an addict’, lekker nineties sfeer haha.

Gisteren zat ik tot 16:00 in m’n badjas. Ik had nog een hoop werk te doen (allemaal uitgesteld door het mooie weer), maar daarna was het tijd om naar buiten te gaan. Omdat mijn litteken niet in de zon mag, moet ik een beetje creatief zijn met mijn outfits. Deze combi had ik nog niet eerder gemaakt, en ondanks dat ie wel vrij chic is voor een random zondag, zat ie wel lekker. Zulke pantalons zijn echt een uitkomst! Oh en omdat ik er op instagram veel vragen over kreeg: de broek is van Samsøe & Samsøe van vorig jaar, de top van Mango van 5 jaar geleden. Heb je niet heeel veel aan dus, haha sorry.

Fries before guys! Ik moest weer even wat foto’s schieten voor de instagram van Dapp Frietwinkel. Dit is een van de freelance klusjes die ik zoal doe. Volgen mag ;-)

Daarna sprak ik met mijn oud-huisgenootjes af bij Roost, dit is zoooo’n chille plek! Echt een strandtent vibe hier, terwijl het midden in de stad is. Ik denk dat ik hier nog heel vaak te vinden ben deze zomer!

Ik sloot de dag af met dit bloedsinaasappel-citroenbasilicum ijsje, yum!

Komende week is een korte week door de feestdagen. Woensdag is mijn vriend jarig, dus ik ga weer even naar België. Ik hoop dat het nog eventjes lekker weer blijft, al zou het voor m’n discipline beter zijn als het ietssss minder zomers zou zijn haha. Hopelijk hebben jullie ook een leuke week gehad!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Shirley

  Grappig, een collega reist ook speciaal naar Amersfoort voor José. Je haar is mooi en ik krijg er zelf zin in highlights van. Ik ga me inhouden. Mijn voornemen was om nog even van mijn eigen haarkleur te genieten nu ik nog niet grijs ben. Mijn vorige highlights zijn eindelijk ver genoeg uitgegroeid om voor balayage door te gaan :’) veel plezier deze week en alvast gefeliciteerd met je vriend!

 2. Eline

  Dit weer maakt me zo vrolijk! Lekker in mijn korte broek door het park wandelen en genieten van een lekker ijsje in de tuin, heerlijk.

 3. Oohh dat met die discipline en lekker weer ken ik zo goed! Nog even knallen moeten we allemaal en dan kunnen we echt genieten haha. Ik studeer naast Roost en moet bekennen dat ik er met dit weer ook echt te vaak te vinden ben haha

 4. Anneleen

  Mijn vriend kocht onlangs ook de iPhone X en is het inderdaad zo’n mooi dingetje! :) was toch een beetje jaloers toen hij ie aan me showde ;) Geniet nog van het zonnetje deze dagen en alvast een gelukkige verjaardag voor je vriend! Vier het goed! X

 5. Lotte

  Al een poosje had ik niet meer op je blog gelezen onder het mom van ‘druk druk druk’. Nu ik dit zo lees toch wel weer heerlijk geef ik toe! Leuk om te lezen wat je nu allemaal bezig houdt! :) Vraagje: waar heb jij die mooie foto mee bewerkt? (met je vriendin voor Dapp;) ziet er lekker vintage uit, love it!
  Fijne week weer ! xx Lotte

  1. Ah leuk om te horen! :-) Die foto heb ik gemaakt met de Huji app, dit is een gratis app voor Android/iOs die eigenlijk een wegwerpcameraatje nabootst ;-) Heel tof!

Geef een reactie