Diary week 18: verjaardag vriend, stappen in Leuven & DIY project

Door al die verplichte vrije dagen (dat klinkt alsof ze vervelend zijn, integendeel!) ben ik m’n ritme een beetje kwijt. Door het bijkomstige mooie weer voelde het echt even als vakantie! Nou was ik afgelopen week ook weer in België te vinden vanwege de verjaardag van mijn vriend – dat voelt automatisch toch al een beetje als vakantie. Hoewel ik inmiddels ook echt aan het aftellen tot de zomervakantie, moet er juist in die laatste loodjes nog veel gebeuren.. oeps!

Maandag zat ik de hele dag op school. Op dit moment zijn vrijwel al mijn lessen facultatief, ik heb nu voornamelijk groepsprojecten. Soms is het dan toch even handig om elkaar op school te zien. Na een lange dag sprak ik af met een oud-collega om een hapje te eten en naar de film te gaan. Ik had eigenlijk met mezelf afgesproken om niet meer naar Vapiano te gaan (vorige keren stond ik ruim een uur in de rij!!), maar hun dakterras lonkte.. gelukkig stonden er geen rijen en hadden we ons eten binnen 10 minuutjes. Nog steeds vind ik de pasta niet al te bijzonder (verse pasta smaakt toch echt anders dan wat ze daar serveren), maar het zonnige terras maakte veel goed.

Daarna zagen we ‘De Matchmaker’ in de bioscoop, niks bijzonders, gewoon een fijne Nederlandse romkom. Op z’n tijd hou ik hier wel van!

Dinsdagochtend was een ochtend vol taakjes: ik moest een deadline halen, de was opruimen, spullen pakken om naar België te gaan en mijn jurkjes bij de kleermaker ophalen. Ik kreeg veel vragen over dit jurkje; hij is van Pull & Bear (heb ‘m ook in het groen). Ik ben er superblij mee, maar het nadeel van deze overslagjurkjes is wel dat je bij een windvlaag zo in je onderbroek staat. Mijn tip: laat er drukknoopjes op zetten! Heb je nergens meer last van. Ik liet ook de taille wat aanpassen zodat ie als gegoten zit. Heeel blij mee!

En toen, 100 jaar later (ik heb de laatste tijd altijd pech met de treinen) kon ik eindelijk bij mijn schoonouders in de tuin neerploffen. Dit is trouwens m’n nieuwe zonnebril! Ik was al een hele tijd op zoek naar een wat groter model, maar kon er geen vinden. Deze is van H&M en voor H&M-begrippen wel prijziger (€40), maar hij heeft wel gepolariseerde glazen. En dat kijkt fijn! Ik had ruim €100 uitgetrokken voor een nieuwe zonnebril, dus hier ben ik heel blij mee!

Woensdag was mijn vriend jarig. We vierden zijn verjaardag met een tripje naar Ikea, haha. Daar aten we een taartje en haalden we wat spullen voor z’n kamer. Ik spotte deze nieuwe urban collectie, hoe tof is het om een eigen mini skateramp in je kamer te hebben? Haha.

Oh en deze vond ik zelf heeel leuk. Helaas tijdelijk uitverkocht.

We gingen ook nog even langs het tuincentrum voor een mooie plant op de kamer van mijn vriend. Ik bleef even hangen bij de cactussen, want ik vind die megagrote zo gaaf! Kost ook bijna €1000 haha, maar dan heb je wat!

Van mij kreeg mijn vriend o.a. deze prints, van een Portugese kunstenares. En een nieuw pad voor op z’n nieuwe surfboard. Dat is een soort anti-slipmat die je achterop je surfboard plakt.

‘s Avonds gingen we met vrienden uit in Leuven. Leuven is een echte studentenstad: qua inwoners niet eens zo groot, maar zeker de helft bestaat uit studenten. Maakt het stappen heel erg gezellig, er waren zoveel leuke kroegen en cafés! Ik was alleen ooit met kerst een dagje in Leuven geweest, maar ik wil zeker nog eens terug.

De volgende dag konden we wel een anti-kater ontbijtje gebruiken, haha.

Kijk hoe netjes en rustig het in Leuven was? Alle studenten lagen zeker nog op bed ;-) Langs de weg stonden allemaal palmbomen, het  leek wel alsof we in Spanje waren.

Hoewel het vrijdag nog een vrije dag was, was dat voor mij juist het moment om weer wat werk te verzetten. Daar was ik eerder die week nog niet echt aan toegekomen. Gelukkig kan ik veel freelance klussen in mijn eigen tijd inplannen, en dus ook lekker vanuit de tuin werken!

Zo fijn: met dit weer kunnen we weer lekker BBQ-en!

Ook zaterdag bleef het zonnig! M’n vriend maakte deze foto van me met mijn nieuwe iPhone, ik sta nog steeds versteld van de kwaliteit (die ruis die je nu zit is een filter). Vooral de scherpte-diepte pakt ‘ie echt goed voor een mobiele telefoon!

‘s Middags ging ik met mijn schoonvader naar de bouwmarkt, voor een DIY-projectje..

Bobette de Bouwer in actie. Boren is dus nog echt best wel lastig, blijkt :p

Ja ja, kunnen jullie al raden wat dit wordt?

We hielden een korte pauze met Vlaamse frieten en een Bicky burger..

Tadaaa. Een klein bijzettafeltje slash bureautje voor op de kamer van mijn vriend, geïnspireerd op dit tafeltje. De pootjes zijn van Ikea en het hout hebben we op maat laten zagen en zelf in elkaar gezet. Ik heb stap-voor-stap foto’s proberen te maken, maar ik weet niet of er interesse is in een uitgebreide DIY-post? Ik hoor het wel.

En zo staat ie dan op de kamer van mijn vriend, tof he? Met mijn prentjes mooi ingelijst erboven. Nu heb ik ook een mini bureautje op de kamer van m’n vriend.

De afgelopen dagen hebben we flink opgeruimd en wat dingen aangepast in de kamer van mijn vriend. De Yucca links kochten we in het tuincentrum, de ‘surfboardkast’ was een cadeautje van de ouders van mijn vriend (en eigenlijk ook een ‘Ikea-hack’!).

Staat chic toch? M’n vriend studeert deze zomer af, maar ik moet nog een jaartje studeren. Voorlopig gaan we dus nog niet samenwonen, maar nu hebben we toch allebei (ik in Utrecht, hij bij zijn ouders) een eigen plekje.

Komende weken ben ik weer gewoon in Utrecht. Tijd om me te focussen op die laatste loodjes waar ik het aan het begin van deze post over had. Oh, laatste vraag: over 3 weken ben ik jarig, maar ik heb nog inspiratie nodig voor mijn verlanglijstje. Wat staat er dit moment op jullie wishlist?

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 15 reacties

 1. Shirley

  Wat een heerlijke tuin bij je schoonouders. Lekker om daar met dat mooie weer re zijn. Ik probeer het hele jaar door een verlanglijstje bij te houden, maar ik heb even gekeken en er staat op dit moment weinig op om inspiratie uit te halen: packing cubes en een Kobo Plus-cadeaubon. Een van de laatste dingen die eraf is, is een microvezelhanddoek. Heel klein om mee te nemen, dus handig als ik ga wandelen en misschien later nog bij het water een park kom waar ik wil zitten.

  1. Ja, ze hebben echt een fantastische tuin! Normaal houd ik zelf ook altijd zo’n lijstje bij, maar – super verwend – dat lijstje is gewoon leeg. Hoewel die Kobo Plus-cadeaubon geen slecht idee is!

 2. Dat tafeltje is echt fantastisch! En de kamer van je vriend ziet er sowieso heerlijk uit.. Echt een goed idee om ook een eigen bureautje te hebben, vooral als je er zo een hele week bent af en toe dan is het toch lekker om ook je eigen spulletjes te hebben..

 3. Judith

  Wat een superleuke kamer heeft je vriend! Normaal vind ik jongens kamers niet boeiend, maar deze is echt tof :)

 4. Mieke

  Woahhh dat tafeltje is zo cool! Wat tof dat je dat zelf in elkaar hebt geknutseld #respect
  (ik ben dus ontzettend voor een DIY, want mij ontbreekt het totaal aan deze creativiteit haha)

  Qua verlanglijstje: ik ben dus al een eeuw op zoek naar een goed klein-maar-niet-te-klein-en-perfect-qua-kleur-leren tasje. Maar geloof dat ik laatste in jouw diary wat tasjes voorbij zag komen die doen vermoeden dat je er genoeg hebt ;) Boeken word ik ook altijd erg blij van, evenals planten. Maar geloof dat je ook aan die wel prima genoeg hebt? Aanvulling op de servieskast? Dat soort dingen? Leuk om over na te denken (maar vind het voor mezelf ook altijd een crime…)

  1. Haha ja, maar wel met hulp van m’n schoonvader he! Ik heb genoeg ideetjes, maar de uitvoering is een ander verhaal. Mijn ruimtelijk inzicht is nogal beperkt.. haha. En thanks voor je ideetjes! Tasjes heb ik inmiddels wel genoeg haha, net als planten en servies. Het is ernstig, I know!

 5. Siroon

  Leuke diary weer! En je vriend heeft echt een mooie kamer voor een man! Haha!
  Misschien kun je als spelletjesfanaat een wat ‘groter’ spel vragen van meerdere vrienden samen. Das altijd zo’n enorme uitgave!

 6. Karlijn

  De tafel is echt leuk geworden! Ik zou niet het geduld hebben om zoiets zelf te maken, maar eerder een standaard tafel bij IKEA kopen haha. En tja, ik ben ook bezig met een verlanglijstje voor mijn eigen verjaardag. Ik vraag aan mijn familie kampeerspullen en van die onzinnige dingen zoals een gieter (want nu geef ik al mijn planten water met een mok en moet ik zes keer op en neer naar de kraan lopen).

 7. Eva

  Zoo tof! Zag de tafel op Instagram Stories inderdaad voorbijkomen en vond ‘m zo cool :) Oh en verliefd op je jurkje!

 8. Anneleen

  Dat jurkje staat je zo goed! :) en de kamer van je vriend is heel erg leuk geworden!!! X

Geef een reactie