Diary week 20: een productieve week; veel eten & een mini shoplog

Ik waarschuw je alvast: deze diary bevat veel foto’s van eten. Niet bekijken op een lege maag dus ;-). Afgelopen week was een goede week waarin ik m’n productiviteit weer een beetje terugkreeg (en ik natuurlijk van ‘t zonnetje genoot!). Ik heb een heleboel foto’s gemaakt, het is dus een lekker uitgebreide diary geworden!

Maandag, Tweede Pinksterdag, werd ik om 6:00 wakker. Ik besloot maar gewoon op te staan en alvast m’n to do lijstje af te werken. Vorige week was zo’n rotweek dat er niets uit m’n handen kwam, zou dat deze week anders zijn? Ik moest tot 10:00 wachten tot de supermarkt open ging, voor die tijd had ik al 2 wasjes gedraaid, m’n administratie bijgewerkt en m’n kamer opgeruimd. Daarna ging ik dus naar de supermarkt om een voorraad lekker en gezond eten in te slaan. En yoghurtijs.

Zo fijn dat het weer smoothie bowl weer is! Dit is echt m’n lievelingsontbijtje, en inmiddels kost het me ook niet meer zoveel moeite om ze te maken. Ik mik meestal wat (bevroren) fruit met kokosmelk in de blender, voeg daar soms nog wat havermout aan toe en dat is het eigenlijk. Die toppings vind ik leuk om zo mooi neer te leggen omdat mooi eten nou eenmaal lekkerder smaakt, maar in principe kan je alles ook gewoon in de kom smijten haha. Hier vind je trouwens meer smoothie bowl receptjes, maar wellicht moet ik die blog binnenkort eens een vervolg geven.

Maandag werkte ik verder de hele dag aan school. ‘s Avonds maakte ik Pad Thai met vega kip. Zo lekker! Een van m’n lievelingsgerechtjes als het zo warm is.

‘s Avonds ging ik naar de voorpremière van de film Love, Simon. Zo’n leuke en lieve film! Wel een typische coming of age film, maar dat kan ik op z’n tijd wel waarderen. Als het goed is draait hij inmiddels gewoon in de bioscoop. Het is trouwens een boekverfilming, dus eerst het boek lezen kan ook nog!

Als ik echt haast heb maak ik gewoon een smoothie in een glas en kieper ik daar wat kokos en chiazaad bij. Ook lekker!

Dinsdag is op dit moment eigenlijk de enige dag dat ik nog college heb. Voor de rest heb ik alleen maar projecten waarbij we zelf bepalen waar en wanneer we afspreken. Zo voelt het haast al als vakantie, haha. Nog eventjes, 12 juni is mijn laatste presentatie. Ik hoop rond die tijd ook al mijn andere opdrachten af te hebben zodat ik meteen vakantie kan nemen!

‘s Avonds kon ik aanschuiven bij Maura, die zelfs van de meest simpele dingen een culinaire maaltijd weet te maken. Dit was een quinoasalade met gegrilde aubergine, tomaat, feta, vegetarische balletjes en pesto-hummus. Lekker!

We aten op haar balkonnetje en zagen vanaf daar zo’n mooie zonsondergang! Meerdere mensen kwamen naar buiten om een foto te maken, haha. Helaas krijg je dat op de foto nooit zo mooi vastgelegd als dat het daadwerkelijk is. De hele lucht was roze/paars!

Nieuwe dag, nieuwe smoothie bowl ;-)

Mijn ‘outfit of the day’; momjeans van Monki (deze heb ik denk ik al 5 jaar?) en een shirt van Ola Onda. Ik heb al zoveel sproetjes, terwijl ik m’n gezicht zoveel mogelijk uit de zon houd (of goed insmeer uiteraard). Ik denk dat het komt omdat we natuurlijk ook al naar Bali en Portugal zijn geweest. Ben benieuwd hoe het er aan het eind van de zomer uitziet.. haha

Na een ochtendje thuiswerken ging ik ‘s middags de stad in met Roos. Ik hou niet van shoppen, gelukkig weet Roos voor mij altijd de beste dingen uit de rekken te pikken. Dit keer slaagde ik goed, dus hier volgt een mini shoplog:

Ik kocht dit leuke bikini-topje bij Catwalk Junkie. Hij is zwart met witte stipjes, ik ben van plan om er een ander broekje (misschien een met fellere kleurtjes?) bij te kopen.

Deze muiltjes van Costes! Ik had in september al Gucci-look-a-like loafers gekocht, maar daar kreeg ik zulke blaren van. Echt heel stom. Ik dacht dat muiltjes heel rot zouden lopen en dat je ze makkelijk zou verliezen of zo haha, maar niets is minder waar. Ze lopen echt als slippers of zo, heel fijn! En geen blaren meer!

Ik kocht ook nog 2 blousjes: de eerste is van Monki en is van voren gewoon simpel, de tweede is van H&M en valt heel oversized.

Na het shoppen at ik bij Roos en haar vriend en maakte ik mijn favoriete salade voor ze: de watermeloen salade. Zo lekker! En perfect bij dit warme weer.

Donderdag was een drukke dag. Ik lag woensdag pas laat op bed omdat ik ‘s avonds nog met mijn projectgroep had afgesproken. Donderdagochtend had ik eerst een vergadering bij mijn werk op de HU, daarna ging ik door naar mijn voormalig stagebedrijf.

Zij gingen op bezoek bij een klant voor een soort brainstormsessie, en ik was gevraagd om mee te gaan voor extra ondersteuning. Super leuk! Het was een bedrijf dat het materiaal maakt waarmee je kan 3D-printen. Heel technisch dus, maar wel interessant! Hierboven zie je het apparaat waar dus kleine korrels ingaan en die zo worden omgezet tot draad op een spoel dat dan weer de 3D-printer in kan.

Ik zag ergens dit papiertje hangen en moest er om lachen. Een variant op Pippi Langkous’ “ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”, leuk :-)

Daarna ging ik door naar de fysio! Inmiddels is het 10 weken geleden dat ik mijn been open sneed met m’n knie (.. haha mocht je het gemist hebben, lang verhaal). Inmiddels gaat het goed, de wond geneest netjes (als je goed kijkt kan je het litteken een beetje zien ;-)). Maar ik merk toch dat ik wat meer kracht wil. De snee was zo diep dat ook een stukje spier was geraakt, en daar heb ik soms nog last van. Mijn doel is om over een maandje weer op het surfboard te staan, dus ik ga heel hard m’n best doen met alle oefeningen die de fysio me geeft.

Ik kreeg ook nog een prachtig tape kunstwerk op m’n been, haha. In dit tape zit elastiek, wat nu de huid een beetje optilt en zo de zwelling helpt te verlichten.

Mijn fysio zit naast Roberto’s, de alllerrrrbeste ijssalon van Utrecht. Ik kon het dus niet laten om even binnen te lopen, en wat bleek: ze hadden dropijs! Ik weet dat dat klinkt als ‘smurfen-‘ of ‘kauwgomballenijs’, maar trust me: in combinatie met een bolletje chocola is dit zoooooo lekker! Doet met denken aan Lakrids, fancy dropchocoladeballetjes die ik in Kopenhagen leerde kennen.

Uiteindelijk zat ik ‘s avonds om 21:00 pas aan m’n avondeten, een restje van de Pad Thai van maandag.

Nieuwe dag, nieuwe smoothie bowl ;-) Zo lekker!

Vrijdag moest ik alleen ‘s middags even naar school om met mijn projectgroep te vergaderen. Dus rommelde ik van tevoren wat in huis, deed een afwas, streek m’n kleren.. dat soort dingen.

‘s Avonds pakte ik de trein naar Zandvoort. Oud-collega en vriendinnetje Anouk vierde haar verjaardag met een BBQ op het strand, zo leuk! Zeker met zo’n goede treinverbinding zou ik eigenlijk vaker even naar het strand moeten.

Hoe goed georganiseerd ziet dit eruit? Ik vier komend weekend mijn verjaardag in het park en heb gelijk wat inspiratie opgedaan (zoals die leuke sangria tapvaatjes!).

Zaterdag was het warrrrm! Ik had schijt aan m’n tape-been en trok dit rokje weer eens uit de kast. Hij is van Monki, van vorig jaar (maar ik geloof dat ze ‘m dit jaar weer hebben).

Samen met oud-collega en vriend Dennis ging ik naar Leidsche Rijn, de nieuwe ‘wijk’ van Utrecht. Inmiddels zijn de winkels er ook open en begint er leven in de brouwerij te komen. Ik vond het er zo mooi!! Brede straten, mooie, chique en hoge panden.. het leek wel alsof je in het buitenland was! Hier zou ik wel een appartementje willen hebben.. ;-)

De reden waarom we in Leidsche Rijn waren: om een bezoekje te brengen aan de nieuwe The Barn vestiging. Ik kende The Barn al, hij zit namelijk ook in Hoog Catharijne. Hier eet je 100% biologisch; van burgers tot salades, maar je kunt er ook terecht voor broodjes en ontbijt. Niet alleen is al het eten biologisch, ook de verpakkingen zijn bio-afbreekbaar en het interieur is (deels) van gerecycled materiaal gemaakt. The Barn in Leidsche Rijn is lekker groot, met stapels kookboeken en spelletjes wat het een huiselijk sfeertje geeft.

Nogmaals: ik zou wel in Leidsche Rijn willen wonen! En dan zie ik mezelf hier wel zitten met m’n laptop en een ijskoffie ;-). Oh en de burgers waren heerlijk, maar dat wist ik al van eerder ervaringen. Ze hebben trouwens ook vega en vegan opties!

Love die portretfunctie van de iPhone trouwens. En deze ijskoffie, was heeel lekker!

Omdat we toch in Leidsche Rijn waren besloten we meteen een filmpje mee te pakken in de bioscoop daar. Dit is het uitzicht vanaf het dak van de bioscoop. Er wordt nog veel gebouwd hier, ben benieuwd hoe het er over 5 jaar uitziet!

We zagen ‘I Feel Pretty’, een film waarvan ik vooraf dacht dat ‘ie heel flauw zou zijn, maar dat viel eigenlijk heel erg mee! Hij was oprecht grappig, en er zat eigenlijk ook wel een mooie boodschap in.

Bij thuiskomst lag er dit leuke pakketje op me te wachten! Ik ‘ken’ Mirthe al heel lang via internet, ik denk via Tumblr (wat ik 9 jaar geleden aanmaakte). Sinds een paar jaar heeft zij een eigen webshop met prachtige hoesjes. Ik had altijd een heel tof palmbladeren-hoesje, maar met mijn Huawei paste haar hoesjes niet meer. Nu gelukkig wel! Heb meteen het linkerhoesje om m’n telefoon gedaan, zo mooi! Mocht je zelf ook een nieuw telefoonhoesje willen, check dan haar shop.

Daarna ging ik door naar Roost, m’n favoriete hotspot voor deze zomer in Utrecht. Ik had met m’n oud-huisgenootjes afgesproken om drankjes te doen en bij te kletsen.

Uiteindelijk verplaatsten we ons naar de binnentuin van de Winkel van Sinkel en eindigden we zelfs in de stad. Zo leuk hoe zo’n avond onverwachts heel gezellig nog wordt!

Gisteren heb ik vooral lekker uitgeslapen en me op m’n schoolwerk gestort. Zoals ik al zei: de laatste loodjes beginnen nu echt te tellen..

Vandaag moest ik weer even naar school om met m’n andere projectgroep te vergaderen. We moeten volgende week een presentatie geven en wilde deze even doornemen.

En gewoon omdat het kan, besloten we dat vanuit de Botanische Tuinen te doen. Die liggen toch om de hoek en entree is gratis voor studenten.

Daarna ging ik met mijn huisgenootje door naar een ander groen walhalla: Intratuin! We gaan haar balkon een make-over geven. Deze toffe bananenplant lieten we toch maar staan (ze leken ons te kwetsbaar), maar uiteraard krijg je binnenkort een uitgebreide ‘before & after’ te zien.

Verder was het vandaag vooral Heel Erg Warm. Ik wil niet klagen want ik houd van de zomer, maar ik word hier wel sloom en onproductief van. Vandaar dat deze post iets later online kwam.

Deze week is mijn laatste week als 25-jarige; zondag word ik 26! Ik vier mijn verjaardag met een feestje in het park, dus hopelijk houdt het mooie weer nog even aan. En ga er maar vanuit dat volgende week mijn dagboekje ook iets later online komt ;-) Ik wens jullie een hele fijne week – tot dan!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Stella

  Echt àl jouw maaltijden zien er zo mooi uit. En lekker natuurlijk, ook niet onbelangrijk (; Wat fijn dat de wond goed geneest. Kan me voorstellen dat je er soms echt nog wel last van kan hebben. Ik ga voor je duimen dat je zo snel mogelijk weer lekker op je surfboard kunt staan. Good luck! En natuurlijk alvast heeeel veel plezier komende zondag – geniet er lekker van! Liefs!

 2. Shirley

  Hopelijk gaat het herstel van je beenspier goed. Lekker dat je niet meer zo veel naar school hoeft. Ik mis die tijd van toen ik nog studeerde best wel als ik dit lees, haha. Alvast een fijne verjaardag. Superleuk idee om het in het park (of op het strand) te vieren.

 3. Jessie

  Jouw dagboekjes zijn altijd zó gezellig! wordt er helemaal blij van :)

 4. Karin

  Leidsche Rijn ziet er gaaf uit he?! Ik woonde er tot een half jaar geleden, en ik kon/kan me best wel ergeren aan mensen die de hele wijk afkraken en dan het centrum ophemelen waar ze 10x zoveel betalen voor een woning in Wittevrouwen en 10x kleiner wonen. Het is gewoon wat je er zelf van maakt!

  Ik was vorige week in het centrum en het ziet er echt zo mooi uit! Inderdaad bijna buitenlands met die ‘boulevard’ met palmbomen. Het heeft dan wel even geduurd (10 jaar geloof ik?!) maar dan heb je ook wat ;)

 5. Oh mijn god wat heb je een heerlijke productieve week gehad, ik ben echt jaloers! Zoveel lekker eten, gezellige avonden en toch ook nog hard werken voor school.. Die laatste loodjes heb ik ook last van, ik ben niet meer vooruit te branden.

 6. Eva

  Ondanks je waarschuwing heb k natuurlijk tóch met lege maag je blog bekeken en ren ik zo direct de keuken in om een smoothiebowl te maken voor lunch, ZOVEEL ZIN IN!
  Oh en Love, Simon lijkt me geweldig. Heb het boek als luisterboek gehoord toen ik nog veel Storytel gebruikte en vond het zo’n leuk verhaal :) Kan niet wachten om de film te zien!

 7. Anneleen

  Jouw zelfgemaakte smoothie bowls zien er zo lekker uit !! <3 En wat een leuke telefoonhoesjes. Ik ga gelijk even kijken op haar webshop! X

Geef een reactie