What’s on my phone? Aanraders voor leuke en handige apps

apps

Ik ben nog steeds heel erg blij met mijn nieuwe telefoon. Bij een nieuwe telefoon kopieer ik eigenlijk alleen mijn contacten mee, ik zet nooit reservekopieën over. Ik vind het stiekem wel fijn om met een ‘schone lei’ te beginnen. Ik download altijd meteen mijn favoriete apps, maar vaak ontdek ik ook weer wat nieuwe, fijne apps. Het is alweer heel lang geleden sinds ik een ‘what’s on my phone’ artikel deelde (haha, zie deze uit 2014 en 2012, zo anders!), dus leek het me een tijd voor een update van mijn favoriete apps!

Betaalde en gratis apps

Tussen mijn favoriete apps zitten ook wat betaalde apps. Om de een of andere reden voelt het altijd een beetje gek om geld uit te geven aan apps; er zijn er immers zo veel dat er vaak wel een gratis alternatief is. Toch vind ik bepaalde apps écht de moeite waard, en als je je bedenkt dat sommige apps niet duurder dan een coffee to go zijn.. valt het eigenlijk wel mee he? Nadeel is dat je soms alleen met een creditcard kan betalen. Mijn oplossing? Koop een digitale Google Play Code of een iTunes kaart. Hiermee koop je tegoed, dat je gelijk kan uitgeven. Omdat je de kaarten digitaal aanschaft heb je het tegoed binnen enkele tellen op je account staan. Super handig!

[bg-box]Pssst, misschien was je het al opgevallen, maar zo niet: sinds afgelopen week is er een nieuwe categorie op mijn blog: Tech. Stiekem houd ik van gadgets en ook vanuit mijn studie ben ik veel bezig met nieuwe (media)technologie. Verwacht in deze categorie reviews, blogs zoals dit artikel en bijvoorbeeld informatieve blogs zoals de AVG-checklist.[/bg-box]

 

apps

Homescreen

Ben ik de enige die het leuk vindt om andermans ‘homescreen’ te zien? Ik ben altijd benieuwd hoe iemand z’n apps ordent. Zo’n homescreen zegt ook best veel over je: stop je alles geordend in mapjes, organiseer je je apps op kleur (bestaat echt!) of staat er op je homescreen maar 1 app en heb je de rest op andere pagina’s staan?

Hierboven zie je mijn homescreen. Dit zijn mijn meest gebruikte apps. Ik ben een echte ‘weatherjunkie’, zoals je ziet gebruik ik meerdere apps. Buienalarm is het meest betrouwbaar als het gaat om regenvoorspelling, WeatherPro vind ik het meest betrouwbaar in algemene weersvoorspelling.

Zoals je ziet ben ik ook fan van Google: Google Mail en Google Calendar vind ik fijner dan de apps van Apple. In Google Mail heb ik verschillende inboxen samengevoegd. Dit jaar heb ik voor het eerst geen papieren agenda (ik kon niet kiezen!), maar doe ik alles digitaal. Was even wennen maar werkt super fijn! Google Foto’s gebruik ik als online opslag van alle foto’s die ik maak. Super handig, zo raak je nooit foto’s kwijt!

De rest spreekt hier denk ik wel voor zich. In het mapje ‘gezondheid’ zie je de standaard app van Apple, de app van Fitbit en de app Flo. Die laatste gebruik ik om mijn menstruatiecyclus bij te houden, sinds ik ben gestopt met de pil vind ik dit een fijne methode om toch een beetje inzicht in je cyclus te krijgen.

De rest van de apps..

Tadaaa: zo ziet de rest eruit. Deze indeling heb ik al jaren: meest gebruikte apps op het homescreen en dan de rest georganiseerd in mapjes op de tweede pagina. Nu zie je trouwens ook mijn achtergrond: dat is mijn vriend op z’n surfboard op Bali :-)

In de map fotografie vind je m’n favoriete apps om foto’s mee te maken of te bewerken, in de map ‘insta stories’ vind je m’n favoriete apps om stories mee te maken. Over beiden schreef ik al aparte artikelen, je vindt ze hier en hier.

De map ‘toepassingen’ is zo’n rommelmapje die iedereen geloof ik wel op z’n telefoon heeft staan. Hier vind je de apps die ik zelden of nooit gebruik. Wie sms’t er tegenwoordig nog??

In de map navigatie vind je al m’n ‘reis plan apps’. Ik vind Google Maps fijner werken dan de kaarten app van Apple, dus die heb ik ingewisseld.

In het mapje blog staan apps die ik gebruik voor mijn blog: Drive, Dropbox en WeTransfer om snel bestanden vanaf mijn telefoon te uploaden, Paginabeheer om mijn Facebookpagina te onderhouden, PlayMemories om foto’s van mijn SD-kaart op mijn telefoon te zetten en Pinterest om inspiratie op te doen.

In het mapje reizen vind je de apps die ik gebruik tijdens het reizen: AirBnb, Tripadvisor en Uber. Ik zie nu dat Booking nog ontbreekt, maar die is ook erg fijn!

In het mapje video de apps Netflix, Youtube en Videoland (die laatste is nog vanwege Temptation Island, haha).

Het mapje amusement bevat o.a. TimeHop, een superleuke app waarmee je terug in de tijd ‘reist’; je kan zien wat je voorgaande jaren op dezelfde dag hebt gepost op social media waarmee de app gelinkt is. Heel grappig! Daarnaast in deze map ook de app van Pathé, zodat ik gemakkelijk een film kan reserveren en Shazam, waarmee ik liedjes herken. Voorheen zaten hier ook spelletjes in, maar omdat ik me even moet focussen op de laatste loodjes van school heb ik ze nog niet opnieuw geinstalleerd. Aanraders zijn in ieder geval Two Dots, Monument Valley en Draw Something.

Het mapje administratie is voor mijn werkzaamheden als freelancer. In de app van Nanda houd ik mijn uren bij, de app van MoneyBird is handig voor het invoeren van bonnetjes.

En dan het gevaarlijkste mapje: shoppen. Hierin staan apps van webwinkels (o.a. H&M en Asos), eten bezorg apps (waarvan Ubereats m’n favoriet is omdat je daar geen minimum bestelbedrag hebt!), AliExpress, Greetz (heel handig om een foto van je telefoon als echt postkaartje te versturen!) en ook niet onbelangrijk: Tikkie, om voorgeschoten drankjes e.d. terug te vragen.

What’s on your phone?

Dit is op dit moment alles wat er aan apps op mijn telefoon staat. Valt best mee toch? Vroegah, toen je telefoon nog maximaal 8 of 16 gb aan opslag had en je continu de melding ‘geheugen vol!!!’ kreeg, had ik amper apps op mijn telefoon staan. Tegenwoordig vind ik het leuk om wat meer apps te downloaden. Handig ook, want je kunt er steeds meer mee. Zo kon je eerst alleen kleding bekijken in de H&M app, tegenwoordig kun je zelfs de kleding in je virtuele mandje leggen en direct afrekenen. What a time to be alive.

Ik ben heel benieuwd naar jullie favoriete apps! En hoe ziet jullie indeling eruit? Ook netjes georganiseerd of alles door elkaar?

[bg-box]Dit artikel is geschreven in samenwerking met Startselect. Zie mijn disclaimer voor meer informatie.[/bg-box]

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Shirley

  Op mijn homescreen staan de meest gebruikte apps. En verklaar me voor gek, maar de rest van mijn apps heb ik op kleur gesorteerd. Is even wennen, maar daarna is het best handig. Alleen Evernote en TripAdvisor lijken te veel op elkaar voor mijn brein. Dan heb ik een map genaamd ‘crap’ met daarin crap en apps die ik niet zoveel gebruik. In het laatste mapje ‘Foto en Insta’ zitten nog wat foto-apps.

 2. Op mijn homescreen heb ik niks staan, zodat de hele foto op de achtergrond zichtbaar is. Buienalarm vind ik een heel fijne app! Voor de rest heb ik de standaard social media apps en wat fotografie apps. Netflix en YouTube gebruik ik ook veel.

 3. Karin

  Ik heb m’n meestgebruikte apps op m’n homescreen ook op kleur gesorteerd :D de rest heb ik niet in mapjes maar geeoon in het app overzicht. Helaas is m’n telefoon alweer een paar jaar oud en gaat ie inderdaad snel miepen dat ie vol zit :(

 4. irene

  Haha ik sms nog! :p Ik heb ongeveer dezelfde indeling als jou. Op mijn eerste schermpje heb ik mijn vaakst gebruikste apps en op het volgende staan ze in mapjes. Vind ik fijner werken :) Youtube heb ik van mijn telefoon gehaald omdat die app mijn batterij héél snel leeg maakte.

 5. Johanne

  Ik vind andermans home screen bekijken ook superleuk, haha. Het is bij mij een beetje een chaos. Heb op het eerste scherm een mapje fotografie en social + los de klok, Wunderlist en Dropbox (wat die ineens daar doet?) Tweede scherm is een chaos van ‘georganiseerde’ mapjes en losse apps tussendoor. Heb wel een paar nieuwe geïnstalleerd nav jouw lijstje!

 6. Susan

  Ik heb juist mijn home screen zo leeg mogelijk. Vind zo’n vol scherm altijd zo vervelend haha.

 7. Karlijn

  Ik heb zelf alles zoveel mogelijk in mapjes gepropt, omdat ik het jammer vind als mijn achtergrondplaatje niet meer zichtbaar is haha. Mijn favoriete apps zijn Episoder (kun je bijhouden wanneer nieuwe afleveringen zijn uitgekomen van series die je volgt, echt heel handig!) en Half a minute (30 seconds op je mobiel haha, altijd handig om een spelletje bij je te hebben wat je met anderen kan doen).

 8. Eva

  Zo leuk om te zien inderdaad :D Ik werk ook met veel mapjes, maar heb deze allemaal in de ‘balk’ onderaan staan die ik voornamelijk via de zoekfunctie gebruik. De tien apps die ik het meest gebruik (telefoon, facetime, whatsapp, chrome – google yay -, Twitter, IG etc) die staan los op mn schermpje maar that’s it. Lekker opgeruimd en leeg zo :)
  En wat ik écht nog een plus vind van alle mapjes, is dat ik niet doelloos aan het switchen ben tussen apps maar omdat ik ze actief moet zoeken, ik ze ook alleen écht actief gebruik.

 9. Stella

  Ik ben pre-cies hetzelfde! Ik heb ook alleen mijn contacten op mijn nieuwe telefoon gezet vandaag, hihi. En uiteraard ga ik jouw blogjes over de leukste apps (o.a. voor Insta stories) raadplegen <3 Liefs!

Geef een reactie