Bucketlist Zomer 2018

bucketlist
Foto: Sebastián León Prado

Hoera: mijn zomervakantie is begonnen! 11 weken lang hoef ik niet te denken aan toetsen, verslagen en groepswerken. Wat een luxe. Net zoals vorig jaar en in 2016 heb ik weer een bucketlist voor deze zomer gemaakt. Ik vind stiekem vooral het terugblikken op m’n bucketlist heel erg leuk, maar dan moeten we wel een lijstje hebben om op terug te blikken. Bij dezen dus mijn bucketlist voor de zomer van 2018!

 

1. Minstens 3 nieuwe boeken lezen

Op Bali had ik m’n e-reader weer helemaal herontdekt, en heb ik verschillende boeken van Lars Kepler verslonden. Spannende thrillers die zich afspelen in Zweden, waarbij je je ‘boek’ maar lastig kunt wegleggen. Na de vakantie heb ik het lezen nog even vast kunnen houden, maar al snel had ik er geen ‘tijd’ meer voor. Terwijl ik lezen altijd zo relaxed vind! Met zo’n lange vakantie voor de boeg hoop ik op z’n minst 3 nieuwe boeken uit te lezen. Hebben jullie nog aanraders?

2. Een nieuwe layout voor mijn website maken

Surprise.. mijn website is weer aan een nieuw jasje toe! Hoewel ik mijn layout nog steeds prachtig vind, ben ik na 2 jaar wel toe aan iets nieuws. Daarnaast wil ik ook een mooie portfoliowebsite voor al mijn freelance werkzaamheden. Heel veel ‘maken’ gaat er door mij niet gebeuren, dat laat ik allemaal over aan Naomi. Hopelijk kunnen we deze zomer veel stappen zetten, zodat in het nieuwe seizoen de nieuwe website live kan gaan!

3. Sieraden maken

Ik maak inmiddels de meeste sieraden gewoon zelf. Zo verscheen er vorig jaar al een enkelbandjes DIY, onlangs een oorbellen DIY en binnenkort zal een DIY voor kettingen online komen. Ik ben ook bezig met het maken van eigen, unieke ontwerpen voor een mini webwinkeltje. Niks groots, gewoon een hobby omdat ik het zo leuk vind om te doen!

bucketlist
Foto: Elizeu Dias

4. Mijn surfskills verbeteren

Deze stond vorig jaar ook al op het lijstje, maar door een storm heb ik uiteindelijk niet heel veel kunnen surfen in Zuid-Frankrijk. Dit jaar ga ik maar liefst 3 weken, dan moet het toch goedkomen he? Gelukkig heb ik m’n privé surfleraar bij me ;-)

5. Kamperen met m’n vriend

Hierbij speel ik een beetje vals, want dit staat min of meer al gepland. Spannend wel, voor het eerst samen in een tentje! Hoewel ik van huis uit wel ben opgegroeid met kamperen, ben ik toch wel een beetje een luxepaard, haha. Vroeger gingen we ook altijd met een caravan op vakantie, zodat je toch nog je eigen keukentje had en binnen kon zitten bij een hoosbui. Ben benieuwd hoe we het er vanaf gaan brengen ;-)

6. Naar een pretpark

Deze kan ik eigenlijk al afstrepen: afgelopen maandag ging ik samen met mijn vriend naar de Efteling. Maar de vakantie is lang genoeg om nog eens naar een pretpark te gaan!

bucketlist

7. Een spelletjesavond organiseren

Met al mijn blogs over spelletjes(avonden) (1, 2 & 3) moet ik wel spelletjes gaan spelen deze zomer! Ik hou van lange zomeravonden met vrienden en hapjes en dus spelletjes. Al gaan er sowieso ook wat reisspelletjes mee op vakantie.. ;-)

8. Met een groep vrienden een escape room doen

Dit heb ik dus nog nooit gedaan, maar lijkt me zó leuk! Ik heb dat inzicht eigenlijk totaal niet, dus ik weet niet of ik hier geschikt in ben. Maar ik ben wel een goede projectleider, dus misschien kan ik dan het overzicht bewaken en de groep aansturen haha.

9. Nieuwe dingen eten

M’n vriend vindt me een moeilijke eter, ik vind dat wel meevallen. Ik ben niet echt een visliefhebber en paprika daar moet je echt niet mee aankomen bij mij haha. Maar verder? Oh ja en warm fruit door het avondeten – maar dat is ook gewoon goor. Maar goed: ik heb wel m’n favorieten. Het lijkt me leuk om m’n ‘smaakpalet’ wat uit te breiden, en wat vaker ‘fancy’ uit eten te gaan.

10. Een vakantiefilmpje maken

Ik vind het altijd zo leuk om de ‘homevideo’s’ van vroeger terug te kijken. Ik maak natuurlijk wel 1001 foto’s, maar film eigenlijk nooit. Ook omdat ik bang ben dat mensen denken dat ik dan een vlogger ben hahaha. Slaat natuurlijk nergens op. Het lijkt me namelijk wel leuk om na afloop van de vakantie een leuk filmpje te hebben, een soort combinatie van sfeerbeelden en persoonlijke stukjes. Als iemand nog een goede/leuke app weet waarmee je op je telefoon leuk video’s tot 1 video kan editten.. ik hou me aanbevolen!

Bucketlist zomer 2018

Dat is m’n bucketlist voor deze zomer! Iets korter dan voorgaande jaren, maar hopelijk dan wel haalbaar. Net zoals vorig jaar ben ik ook deze zomer veel van huis. Daarom alvast een kleine huishoudelijke mededeling: deze zomer komen mijn dagboekjes om de 2 weken. Dus in plaats van deze week zie je volgende week een dagboekje van de afgelopen 2 weken, en dan na 2 weken weer een nieuw dagboekje. Dan kunnen we het allemaal wat makkelijker bijhouden ;-)

Ik wens jullie alvast een hele fijne vakantie! Wat zijn jullie plannen?

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 17 reacties

 1. Inge

  Klinkt goed! Ik vond de serie van Nicci French over Frieda Klein heel erg leuk! En de serie Rönning en Stilton van Cilla & Rolf Börjlind ben ik nu mee bezig. Allebei de series zijn ook beschikbaar op kobo plus.
  Oeeh leuk een escape room, daar wordt ik zo fanatiek van.

 2. Judith

  De boeken van Rolf en Cilla börjlind vind ik heel erg spannend! Spelen zich ook af in Zweden :) Echt een aanrader! Een filmpje van mijn vakanties maken doe ik ook regelmatig, maar die heb ik om dezelfde reden ook bewust (nog) niet gedeeld haha.

 3. Marjoke

  Ik sluit me aan bij de vorige reacties. De boeken van Cilla en Rolf Börjlind zijn erg goed. Ik ben zelf nog bezig in de Harry Hole-serie van Jo Nesbø, die vind ik geweldig (en ik heb stiekem een zwak voor Harry ;-)
  De boeken van Hjorth Rosenfeldt zijn ook een aanrader. Eén van de auteurs van deze boeken is ook de scenarioschrijver van de serie The Bridge. Met deze tips kom je de vakantie wel door denk ik :-)

 4. Shirley

  Ik vond de boeken van BA Paris leuk. Deze maand komt er weer een nieuwe uit, dus die staat bij mij in ieder geval op mijn to read-lijst. Vakantiefilmpjes zijn zo leuk om achteraf te kijken, ik maak ze alleen niet met mijn telefoon maar via iMovie. Misschien dat de app daarvan een idee is? Die heb ik nog nooit gebruikt. Je plannen klinken in ieder geval heerlijk. Ik ga een week naar Lyon, voor onder andere een taalcursus. En (primeurtje): mijn vriend krijgt volgende maand de sleutel van zijn (/ons?) appartement in Antwerpen. De bedoeling is dat ik er hopelijk dit jaar nog bij ga wonen, praktische uitwerking moet nog gemaakt hebben. We gaan dus lekker meubels shoppen en onze eerste interieurruzies maken. Zin in ;-)

   1. Shirley

    Haha, ja dat zou best grappig zijn. Ik stel voor dat we dan samen een ijsje gaan eten. Ons appartement is in de Theaterbuurt. Het Zuid vond ik ook een leuke buurt (zijstraten van het Marnixplaats vooral). Maar daar is het toch vaak iets duurder, omdat het er nu populair is. Je hebt dan bijvoorbeeld veel ruimte en een oudere badkamer, of een gerenoveerd appartement, maar dan kleiner dan in andere buurten. Het huuraanbod is in ieder geval groot genoeg in Antwerpen (en verrassend goedkoop naar onze begrippen), dus het gaat jullie – als het zover is – wel lukken om iets leuks te vinden.

 5. Ines

  Zo’n escape room is echt héél erg fijn! Ik had het tot vorige zomer ook nog nooit gedaan en het was echt spannend en leuk om te doen :D

 6. irene

  Tof zo’n lijst! Ik heb er ook één ingepland ^^ helaas wel geen 11 weken vakantie hier. Haha. ‘t Is al een paar keer gezegd maar Cilla & Rolf Börjlind vind ik ook dikke aanraders! En Henning Mankell ook, maar die heb je niet via Kobo Plus vrees ik.

 7. Anna

  Oehhh een vakantiefilmpje maken ga ik ook zeker doen!!!

 8. Nicetobeout

  Meer surfen staat ook op mijn bucketlist voor dit jaar! Ik begon ooit met wat golfsurfen en heb twee jaar geleden voor het eerst windsurfen gedaan. Dit jaar wil ik zeker weer windsurfen! En dat kan ook nog eens vlak bij mijn huis, dus ja waarom nog steeds geen tijd voor vrijgemaakt eigenlijk….

 9. Emma

  Mijn leven in de wildernis, ik had niet verwacht dat ik dit boek interessant zou vinden, maar het geeft echt een prachtig kijkje in het leven van een stel dat in de natuur van Nieuw-Zeeland is gaan wonen!

Geef een reactie