Diary week 23 & 24: start zomervakantie & secret Project

Woehoe, mijn zomervakantie is begonnen! Dat is ook gelijk de reden waarom je even moest wachten op dit dagboekje: deze zomer zullen ze om de twee weken online komen. Er zullen namelijk genoeg dagen zijn dat ik lekker aan het luieren ben en dus niet zoveel spannende dingen meemaak, tegelijkertijd hoop ik dat jullie ook af en toe lekker niks aan het doen zijn en dus geen tijd hebben om blogs te checken. Op deze manier kunnen we elkaar een beetje bijhouden ;-) Bereid je maar weer voor op een diary vol foodfoto’s..

Week 23 (dus de week voor afgelopen week) was nog even aanpoten: de allerlaatste deadlines voor school vielen allemaal op de eerste dagen van die week. Ik ben dan vaak te druk en te moe om te koken, en dan zijn UberEats & Deliveroo mijn lifesavers. Ik bestelde bij An An, een Vietnamees Streetfood restaurant. Dit is een van mijn favoriete restaurants in Utrecht, loooove Vietnamees eten! Ik kreeg er 2 paar stokjes bij, maar ik at dit gewoon allemaal lekker zelf op hoor haha.

Dinsdag moest ik voor een eindpresentatie naar onze opdrachtgever in Bocholtz. Dat ligt helemaal in Zuid-Limburg, tegen de Duitse grens aan. Het leek ook een beetje op het buitenland. Alles ging goed: opdrachtgever was tevreden en vanuit school zijn we beoordeeld met een 9! Super blij mee!

Omdat ik toch al in het zuiden was, besloot ik als verrassing even binnen te springen bij m’n lieve oma. Die dat gelijk wilde vieren met een ijscoupe, haha. Ik koos overigens voor vlaai, want je kan niet naar Limburg zijn geweest zonder een stuk vlaai te eten.

Woensdag lag ik de hele dag in bed met migraine. Ik ben in maart gestopt met de pil in de hoop dat het mijn klachten (migraine, PMS etc) zou verminderen, maar ik weet het nog niet zo goed.. ik heb nog een super onregelmatige cyclus dus ik denk dat ik er nog niet echt over kan oordelen, maar de migraine blijft in ieder geval..

Door naar donderdag: op mijn werk kreeg ik te horen dat ze tevreden met me waren, en werd mijn freelance contract verlengd tot en met januari! Heel fijn, en dus een goed excuus om een nieuwe blouse te kopen ;-) Het is een soort overhemd-blouse van stevig katoen, van Pieces.

Vrijdagmiddag zag ik eindelijk m’n vriend weer, ik had ‘m weer even moeten missen. We lunchten bij Walden, waar je voor €6 een flink broodje + drankje krijgt. Misschien een leuke tip voor iedereen die een dagje Utrecht gaat doen? De zaak zelf is niet zo boeiend, maar ze hebben een heel gezellig terras recht onder de Domtoren.

‘s Avonds schoof Linda, een vriendin van m’n vriend, nog aan en kon een leuk weekendje Utrecht beginnen. We trapten af met een borrel op de Neude..

..en gingen daarna door naar Park 6, de nieuwe ‘Biergarten’ in Tivoli. Dit was zoooo leuk! Er was een disco-dansvloer, een mega groot Twister spel, een arcade, een tafeltennistafel (waar rond de tafel werd gespeeld haha) en er waren lekkere cocktails die voor een fijn prijsje voor je neus werden gemaakt. Echt heel tof, hier ga ik deze zomer vaker heen. Entree is gewoon gratis trouwens!

De volgende ochtend sloofden m’n vriend en ik ons uit voor onze gast en maakten we onze ‘signature’ ontbijtjes: hij z’n fluffy pancakes, ik m’n smoothiebowl. Zo lekker!

Zaterdag was de gaypride in Utrecht! Maar liefst 40 boten deden mee. Gaf gelijk een gezellige sfeer aan de stad.

Wij ploften even neer voor een ijskoffie met bananenbrood. Het leuke aan visite is dat je zelf ook weer op een andere manier naar je eigen stad gaat kijken. Ik voelde me ook een beetje toerist in Utrecht :-)

Ook leuk aan visite: als ze dit soort lieve snapshots maken ;-) In september kennen we elkaar alweer 2 jaar – time flies. Ben nog steeds knetterverliefd :-)

We wandelden naar An an – ja, ik zei toch dat ‘t m’n favoriete restaurant in Utrecht was? ;-). We aten heerlijke Pho, dumplings en een mangosalade.

Zondag sloten we af met een brunch bij The Streetfood Club, en toen was het voor Linda weer tijd om terug naar België te gaan. We hebben een heerlijke weekend VOL eten gehad, ik geloof dat we allemaal een kilo zijn aangekomen haha. Totally worth it.

Toen we Linda hadden afgezet sprongen we nog even bij vriendinnetje Maura binnen voor een drankje. Ik moest een foto maken van dit tafeltje, hoe leuk is ‘ie? Ze had ‘m voor haar verjaardag gekregen, hij is van Sissy boy.

Toen we naar huis wandelden kwam ik deze beauty tegen. Wat een schattige auto! Die zou ik wel als bedrijfswagen willen, past qua kleur en stijl wel bij m’n blog toch?

Eenmaal thuis ploften we op de bank met natuurlijk het WK aan. Ik vind het oprecht jammer dat we wederom niet meedoen – al begin ik er inmiddels al wel aan te wennen.. Ik was echt EK/WK fan, keek alle wedstrijden en deed mee met een poule. Gelukkig heb ik nu een excuus om voor de Rode Duivels te juichen ;-)

Oh en we aten pizza! Dit is zo’n nieuwe pizza van Dr. Oetker, met een spinaziebodem en veel groentes erop. Ik vond ‘m super lekker, de bodem is lekker krokant en i looove broccoli. Met 700 calorieën scheelt het ook wel 300 calorieën met m’n favoriete pizza (quatro formaggi).

Maandag gingen m’n vriend en ik spontaan naar de Efteling. Of ja, dat hadden we de avond er voor afgesproken. Ik stond vroeg op en smeerde bolletjes voor ons, voelde me net een huismoeder haha. We hadden een super leuke dag, m’n vriend is alleen als klein kind in de Efteling geweest dus heel veel attracties kende hij nog niet.

Het leukste moment was toen we in de rij van Villa Volta stonden. Mijn vriend had geen idee wat voor attractie dit was, hij dacht dat een attractie zou zijn waarbij je in een karretje moest zitten en dan langs een parcours op poppetjes moest schieten. Toen we in die grote kamers in banken gingen zitten snapte hij dus niet wat er nou ging gebeuren. Zijn gezicht toen opeens alles begon te draaien.. haha zo leuk!! Mocht je Villa Volta niet kennen dan vind je hier een filmpje, dan begrijp je het beter ;-)

Mijn outfit van dinsdag. De broek is nieuw (het is de nieuwe 501 van Levi’s), die kocht ik in het weekend. Het blousje vond ik wel lekker zomers haha, die komt van Pull & Bear.

Ik ging nog even snel voordat ik op vakantie ga langs bij Sabrina. M’n haar was de afgelopen weken super hard gegroeid, dus er mocht wel een stukje af. Ook liet ik het wat uitdunnen omdat mijn bos haar altijd zo warm is in de zomer. Het was weer super gezellig, er werd zelfs een wijntje open getrokken (een van de redenen waarom ik graag naar Salon B ga haha). Overigens knipt Sabrina gewoon nuchter, dat tweede glas is ook van mij, maar er was een vlieg in gevlogen.

Met de code ‘MARLOUS30’ krijg je nog steeds (t/m 31 juli) €30 korting op een aanvullende behandeling naast je knipbeurt (dus bijvoorbeeld kleuren, olaplex of een massage). Mocht je nog zomerse highlights willen of na de vakantie je haar willen herstellen met olaplex dan is dit je kans ;-)

‘s Avonds kwam Maura bij me eten. Ik had voor deze week een maaltijdbox van Marley Spoon besteld. Aangezien ik de week ervoor alleen maar had afgehaald of besteld (ik was te druk/moe om boodschappen te doen en te koken) leek me dit wel een betere oplossing. Zo hoef je niet meer na te denken over wat je gaat koken en überhaupt de deur uit om boodschappen te doen. Ik had er eigenlijk op gerekend dat m’n vriend deze week bij mij was, maar die moest onverwachts naar huis voor een sollicitatie gesprek. Goed excuus om vriendinnen uit te nodigen ;-)

Het eerste gerecht was deze bulgur met wortel, kip en een yoghurtsausje. Ik kon zelf uit 16 gerechten kiezen en als bulgur-fan koos ik natuurlijk voor dit recept. Ik vond ‘m super lekker! De wortel maakte de bulgur nog beter, dat is zeker iets wat ik zelf ook vaker ga doen.

Woensdag sprak ik met Roos af. Zoals je in de titel al kon lezen ben ik de afgelopen weken (of ja – eigenlijk al sinds vorig jaar zomer) bezig met een ‘geheim project’. Ik kan het nu meteen verklappen: ik ben een mini sieradenlijn aan het opzetten! Het heet LoulouRose, Roos helpt me met het maken van foto’s en geeft me af en toe tips voor goede kleurcombinaties, verder doe ik alles zelf :-)

Het duurt nog even voordat ik echt ‘live’ ga, maar je kan wel alvast een sneak peek vinden op Instagram. Super leuk als jullie het account zouden volgen, beetje support kan ik nog wel gebruiken :-). Volgend weekend vertrekken we op surfkamp, daar zullen we onze collectie voor het eerst gaan verkopen. Op die manier kunnen we een beetje aftasten wat werkt en wat niet. Daarna hopelijk ook voor de rest te bestellen!

Maar niet getreurd, zoals je hierboven kan zien verloten we wel 2 setjes! Op die manier kun je toch alvast shinen met onze sieraden ;-)

Donderdag is meestal mijn vaste werkdag op kantoor. Ik organiseerde een korte sessie om wat overzicht in onze jaarplanning te krijgen. Leuk om zo bezig te zijn met allerlei kleurrijke post-its ;-)

‘s Avonds maakte ik weer een gerechtje uit de Marley Spoonbox: zoete aardappelsoep met een mengsel van feta, mais en koriander als vulling. Ook dit was weer een succes!

En ‘s avonds keek ik de nieuwe aflevering van Temptation vips! Ik ben weer fan hoor, ik vind deze misschien nog wel leuker dan het vorige seizoen. Ik ben fan van Rowena, lekker pittige tante haha.

Vrijdag was echt een mega luie dag. Met de vakantie die er aan komt heb ik nog genoeg te doen, maar ik kon me er niet echt toe zetten. Ik heb lekker de hele dag vanuit bed enkelbandjes zitten knopen :-) ‘s avonds zag ik Ocean’s 8 in de bioscoop: ik vond ‘m heel tof! Leuk om zo’n film vol vrouwen te zien, en ik houd sowieso van films waar hele roofplannen worden uitgewerkt.

Gisteren was een beetje een ‘rommeldagje’: ik maakte meer sieraden, ging even langs bij m’n kleine neefje, deed wat boodschappen en maakte weer een gerecht uit de Marley Spoon box. Ik ben er tot nu toe echt over te spreken! Ik heb ‘m gelijk gepauzeerd omdat ik op vakantie ga, maar ik denk dat ik ‘m daarna nog eens ga proberen.

‘s Avonds zag ik Incredibles 2 in de bioscoop. Zo grappig: deel 1 kwam uit in 2004, toen was ik 12. Kun je nagaan hoe lang we op een vervolg hebben moeten wachten.. haha. Ik vond ‘m weer erg leuk, ook deze film was redelijk feministisch. Grappig om te zien hoe dat steeds meer de trend wordt.

Goed, dat was ‘m voor nu. Ik ga deze week al naar België, en vertrek volgende week op vakantie. Ik moet even kijken of ik tussendoor nog even 1 dagboek online gooi zodat ik de 2 weken op Surfblend mooi kan samenvoegen, maar je ziet vanzelf wel iets (of niets) verschijnen ;-). Ik wens jullie een hele fijne week!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Judith

  Die blouse van Pieces heb ik ook :) Zo’n fijn ding! Zit lekker door het katoen en blijft lang mooi <3

 2. Irma

  Oh men, ik krijg me een partij honger van de hoeveelheid perfecte foodfoto’s haha!

 3. Tess

  Ik ben nu al 4 maanden gestopt met mijn pil, ook omdat ik te vaak hoofdpijn had, last had van stemmingswisselingen etc. En ik voel me ZO veel beter! Mijn cyclus was ook onregelmatig in de eerste weken maar dat is nu weer oke :)

 4. Cathy Dauw

  Hey
  Vinden we ergens de recepten van je fluffy pannekoekjes en bowls ?
  Fijne vakantie

 5. Daphne

  Ennnn ik ga vanavond zoete aardappelfrietjes maken, haha. Krijg je van al die foodfoto’s. Ik ben trouwens al fan van je sieradenlijn, ziet er superleuk uit!

 6. irene

  Oooh leuk van die sieraden! Ben benieuwd naar je creaties! Die Temptation Vips, is dat dan met bekende Nederlanders? Lijkt me ook zo bijzonder om te zien :p haha. Ik wacht op een Belgische versie! :D

  1. Haha ja, “””bekende Nederlanders”””. Niet echt dus, haha. Maar wel even leuk, of misschien zelfs leuker vind ik! Je kunt het denk ik gerust als Belg kijken, want de meeste mensen kennen deze ‘vips’ ook niet.

 7. Eline

  Ik ben nu al verliefd op je instagram met alle sieraden. Krijg er meteen een geweldige beach en vakantie vibe van!

 8. Eva

  Je foto’s hebben zoveel sfeer Marlous, echt heel erg mooi :)
  Oh en kijk je vriend eens lief aan voor het recept van de pancakes, bitte! Ik ben niet zo’n zoetekauw voor ontbijt maar wil deze toch wel erg graag proberen! En alvast een heeeele fijne vakantie!!

Geef een reactie