Diary week 22: laatste loodjes & weekendje weg (staycation!)

Ik tik deze diary op zondagavond, nog helemaal rozig van een heerlijk weekendje weg. Maar terugkijkend op afgelopen week, voelde eigenlijk de hele week als vakantie. M’n vriend bleef gezellig nog een paar dagen hangen en ondanks dat er natuurlijk gewoon gewerkt moest worden en ik zelfs een belangrijke eindbeoordeling op school had, deden we vooral een heleboel leuke dingen. Dat leverde weer een volle diary op!

Deze weken staan echt in het teken van de laatste loodjes. Officieel is het deze week tentamenweek, maar ik heb geen tentamens. Wel allerlei presentaties en andere opdrachten, en die zijn over de afgelopen 2 weken verspreid. Maandag moest ik een heleboel presentaties aanhoren, vandaag moet ik er zelf een geven. Hopelijk gaat ‘ie goed, want hij bepaalt voor een groot deel mijn eindcijfer!

Gelukkig hoefde ik maandag alleen in de ochtend naar school, zodat ik daarna met m’n vriend de stad in kon. We haalden m’n favoriete ijskoffie: een ijslatte met kokosmelk. Daarna liepen we door naar Beadies, waar vriendinnetje Roos werkt.

M’n vriend is best wel creatief én technisch, dus eenmaal daar wilde hij wel eens proberen om wat in elkaar te zetten..

..en toen maakte hij dit armbandje voor mij! Zo lief <3 Dit is nog best ingewikkeld, aangezien je al die kraaltjes moet kettelen. Ben er super blij mee :-)

Onderweg naar huis haalden we froyo. Ik blijf versteld staan van de protretfunctie van de iPhone X, dus gebruik elk moment als excuus om nieuwe foto’s te maken ;-)

Maandag kwam Jennie’s e-book ‘How to Win the Gram’ uit – een super tof e-book met allerlei tips voor Instagram. Ik schafte ‘m meteen aan – omdat het me een tof en handig e-book leek, maar ook om Jennie te supporten. Ik vind het een super mooi én praktisch e-book. Ook nieuwsgierig? Hij kost nog geen tientje!

Outfit of the day! De laatste tijd post ik vaker outfitjes op Instagram, in mijn stories. Ik krijg er veel leuke opmerkingen op, dus ik heb ze allemaal als ‘highlight’ verzameld op mijn profiel. Vooral handig voor mezelf hoor, als ik weer eens geen inspiratie heb..

Samen met Roos zette ik weer een sieraden DIY in elkaar. Eerder maakten we al een zomerse enkelbandjes DIY en oorbellen DIY. Nu maken we een DIY voor leuke kettinkjes! Het in elkaar zetten van deze artikelen kost altijd veel tijd (natuurlijk het maken van de kettinkjes en het fotograferen van de stappen, maar ook het bewerken van al die foto’s), maar ik hoop ‘m eind deze week online te kunnen zetten.

‘s Avonds at ik samen met m’n vriend een broodje vega shoarma. Sommige producten van de vegetarische slager vind ik zo lekker (zoals deze vega shoarma, maar ook de Mc2 burger), dat ik alleen nog maar deze vega-variant koop. Ik ben ook suuuuper benieuwd naar de 100% plantaardige steak van Vivera (de 1e ter wereld!) die als het goed is vanaf vandaag in de winkel ligt. Hij is vorige week al in Engeland gelanceerd en daar waren de berichten positief!

‘s Avonds sloten we af met een ijsje bij Roberto Gelato, de lekkerste ijsjes van Utrecht. De smaken rabarber en Vlierbloesem waren ZO lekker!

Oh en kijk: golven in Scheveningen! Ik wist voordat ik mijn vriend leerde kennen dus niet dat je in Nederland kan surfen. Maar zo heel af en toe, als alle weersomstandigheden meezitten, lukt het! Helaas was de surf er pas aan het eind van de avond; zonder auto niet heel praktisch voor ons. Wel leuk om even via de webcam te zien, het was super druk in het water!

Woensdag gaf ik samen met mijn huisgenootje haar dakterras een make-over! Eerder hadden we al wat inkopen gedaan. Het eindresultaat is super tof geworden – wellicht had je het al gezien op Instagram! Binnenkort volgt een uitgebreide post hierover!

Na de make-over maakten m’n vriend en ik een wandelingetje door de stad. We liepen naar de Keizersgracht (jaja, die hebben we ook in Utrecht!), waar je in het voorjaar altijd prachtige bloesems kunt vinden.

Maar ook aan het einde van de Lente is het een mooi straatje :-)

‘s Avonds maakte ik een salade (sla, bulgur, komkommer, aardbei, feta, parmaham en wat zaden en pitten) en aten we die op op ‘t nieuwe dakterras, lekker in de zon!

Daarna deden we iets heel tofs: samen met m’n vriend volgde ik een workshop ‘gesloten ecosysteem maken’ bij EcoLifetube. Dit was ZO leuk om te doen! En na afloop mochten we ons zelfgemaakte ecosysteem mee naar huis nemen. Ook hier volgt nog een aparte blogpost over, hier móet ik gewoon meer over vertellen want dit was echt heeeel gaaf!

Donderdag ging mijn vriend weer naar huis, en ik na werk. Na werk sprak ik met een oud-collega af om naar de film te gaan, en maakten we eerst een stop bij Five Guys.

Ook keken we even bij de nieuwe Jumbo in Leidsche Rijn. Dit is een MEGA Jumbo met foodmarket! Hier loopt de winkel over in een soort La Place en kan je allerlei maaltijden (van wok tot pasta/pizza, Mexicaans, Sushi of magnetronmaaltijden) vers laten maken en direct opeten). Echt heel tof, heeft een beetje een Amerikaans sfeertje.

We gingen dus naar de bios, en zagen de nieuwe Jurassic World. Een echte bioscoopfilm; voor sterke verhaallijnen of goed uitgewerkte karakters hoef je deze film niet te zien. Maar ik hou van de Jurassic-films en op groot beeld komen die toch het beste over. Ik vond ‘m leuk!

‘s Avonds in bed keek ik de nieuwe Temptation VIPS. Voor mij zijn de deelnemers vrijwel allemaal onbekend, maar dat maakt het niet minder leuk. Dit is echt mijn guilty pleasure..

Vrijdagochtend pakte ik mijn koffer in: na school ging ik meteen door op ‘verrassingsweekend’! Dat was eigenlijk vooral een verrassing voor mijn schoonmoeder, haha.

Op school had ik eerst nog een belangrijke eindbeoordeling. De afgelopen 20 weken heb ik een vak projectmanagement gevolgd, waarbij we voor een echte opdrachtgever een project moesten uitvoeren. Echter werden we op school niet op inhoud/resultaat beoordeeld, maar puur op projectmatig werken. Als projectleider heb ik een behoorlijke stempel op de afgelopen 20 weken gedrukt, dus dat was even spannend. Tijdens onze eindbeoordeling moesten we al onze keuzes verantwoorden. Blijkbaar deden we dat goed, want we sloten ‘m af met een 9!! Mega trots! Nog 2 vakken te gaan en dan zit jaar 3 van mijn hbo-bachelor er alweer op..

Je begrijpt dat ik super vrolijk in de trein zat ;-) Ik trakteerde mezelf op de nieuwe Linda Meiden, een van m’n favo magazines (naast de gewone Linda).

Eindbestemming was dit schattige huisje in Noordwijkerhout, aan de rand van het bos/de duinen. Op uitnodiging van Belvilla zouden we (mijn vriend en m’n schoonouders) hier het hele weekend verblijven.

M’n schoonouders hadden een mand vol brood, wijn en lekkere kaasjes meegenomen waarmee we het weekend aftrapten: instant vakantiegevoel!

De volgende dag maakten we een lange strandwandeling en gingen we een halve dag naar Haarlem. Zo’n mooie stad vind ik dat! Er komt nog een apart artikel met tips en leuke adresjes online!

De volgende ochtend ontbeten we lekker in de tuin (kijk onze slaapkoppies!)..

..en wandelden we zo van het bos..

..door de prachtige duinen..

..naar het strand!

Waar zelfs gesurfd werd! Eventjes twijfelden we om ook een plank te huren, maar we zijn lekker lui bij de strandtent blijven liggen. Volgende maand gaan we nog genoeg surfen in Frankrijk.

Aan het eind van de dag wandelden we weer naar huis en spotte ik deze beauty. Inclusief picknickmand, geweldig!

We chillden nog even in de tuin (allebei op onze telefoon :’)), maar daarna was het toch echt tijd om weer te vertrekken. We hebben echt een heeeerlijk weekend gehad. Ik voelde me helemaal opgeladen en had écht het gevoel alsof we er helemaal tussenuit waren geweest. Zeker voor herhaling vatbaar.

Daarna pakte ik snel de trein terug naar Utrecht, om daar nog aan te sluiten bij het verjaardagsfeestje van een van mijn beste vriendinnetjes.

Daar speelde ik nog een potje Exploding Kittens mee (kijk mijn 3 defuse-kaarten!!). We speelden ‘m met de ‘imploding kittens’ uitbreidingsset – heel tof! (Als je nou geen idee hebt waar dit spel over gaat, check dan even mijn blog over spelletjes. Dit is echt een aanrader!!).

En dat was afgelopen week! Ik heb echt enorm genoten van mijn eerste week als 26-jarige ;-). Komende week is het nog even hard aan de bak om de laatste schoolopdrachten in te leveren, maar dan heb ik vakantie! Tot en met eind augustus.. wat een luxe! Kan niet wachten ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 19 reacties

 1. Judith

  Wat een super leuke week heb je gehad zeg! Heel veel succes met je presentatie van vandaag :)

 2. Anneleen

  Wat hebben jullie samen gezellige dingetjes gedaan! :) Zo er even tussen uit kan zo’n deugd doen! Ziet er een gezellig vakantiehuisje uit en het strand is zo’n ideale plek om tot rust te komen! En wat heb je een lange zomervakantie voor de boeg, daar kan je naar uit kijken! ;) Nog veel succes met je schoolopdrachten! X

 3. Stella

  Ah al deze zomerse vibes, ik word er helemaal happy van! Wat ontzettend lief van het armbandje, hij is ook echt mooi geworden! En het klinkt als een heerlijk weekendje wat jullie hebben gehad. Heb alles ook uitgebreid gevolgd via Stories en waaaauw, leek net alsof jullie op Ibiza waren in sommige foto’s, haha. Ik sta trouwens ook nog steeds elke keer ZO te kijken van die portretfunctie; niet te doen zo mooi. Nog steeds heel blij met mijn telefoon, nogmaals thanks voor je advies (: Liefs!

 4. Shelley

  Wat ziet het er heerlijk uit zeg! Word er een beetje jaloers van haha. Genieten! :) En.. Waar komt dat ronde/rieten tasje vandaan? Ik zoek al zoooo lang zoiets!

  1. Ik moet je (denk ik) teleurstellen.. die komt van Bali! Al zie ik hier tegenwoordig veel look a likes (o.a. bij Mango en Sissy Boy), helaas meestal wel 10x zo duur..

 5. Shirley

  Wat lekker zo’n weekend weg, ziet er heerlijk uit. Door jouw dagboekjes verlang ik soms terug naar de tijd dat ik studeerde. Ik vind mijn werk heel leuk, maar fulltime werken, maakt de dag- en weekindeling wel een stuk minder spannend, haha. Veel succes met de laatste loodjes.

  1. Haha ja, het is een luxe-leven. Ik kan me ook niet voorstellen dat ik fulltime moet werken zeg! Zelfs toen ik stage liep kon ik af en toe vanuit huis werken en zo toch nog even een koffie gaan doen, haha.

   1. Shirley

    Ik kan gelukkig ook wel af en toe thuiswerken en in principe vrijnemen wanneer ik wil, maar ik wil ook nog genoeg op vakantie, dus moet wel efficiënt zijn :p

 6. Marloes

  Wat een heerlijke zomerse foto’s allemaal zeg! Zo leuk om te zien <3

 7. Steffany

  Wat een supergave week heb je gehad zeg!
  Erg leuk om te lezen en ik ben benieuwd naar de volgende blogjes over de makeover en dat ecosysteem

 8. Dat e-book heb ik ook gekocht! Heel tof! Die workshop ziet er ook echt leuk uit. Ik vind jouw blog altijd heel inspirerend. Zo weet je nog eens wat.

  En zo’n weekendje weg wil ik ook wel. Mochten er ook honden in het huisje?

  1. Ahh dat is leuk om te horen! Ik weet eigenlijk niet zeker of er een hond in ons huisje mocht, maar ik weet dat je bij Belvilla wel specifiek kunt zoeken op vakantiehuisjes waar huisdieren zijn toegestaan. Zo was ons huisje juist helemaal kids-proof haha, ook handig!

 9. Eva

  Die workshop lijkt me echt geweldig! Ik ga eens kijken of ze zoiets ook hier organiseren.
  En wat zijn jouw weken altijd gevuld zeg, hemeltje! Maar wat een fijne dingen allemaal weer, en dat weekendje weg. God ik mis het strand zo, kan niet wachten om weer eens richting zee te rijden :)

  1. Wim

   Hey Eva.
   In welke omgeving woon je? Wist je dat als je zelf een workshop op locatie organiseert voor 10 mensen, je zelf gratis meedoet? Neem vooral contact op met ons als je ideeen hebt ! Groet Wim

 10. Marjoleine

  Zo leuk om te zien! Door het lezen had ik ook een vakantiegevoel hoor :-) X

Geef een reactie