Hotspot: Metro City Kitchen in Utrecht

metro city kitchen

Vorig weekend had ik iets te vieren: mijn verjaardag, maar ook een mini-jubileum (1,5 jaar!) met mijn vriend. Dingen vieren doe ik het liefst onder het genot van lekker eten en drinken, de uitnodiging van Metro City Kitchen voor een volledig verzorgd diner voor 2 kwam dan ook precies op het juiste moment. Afgelopen zaterdag heb ik hier samen gedineerd met mijn vriend en ik was zo onder de indruk dat ik hier wel over móest schrijven. Want hier moet je naartoe!

Metro City Kitchen

De naam Metro City Kitchen is een knipoog naar de uitbreiding van het centrum van Utrecht aan de kant van de Jaarbeurs. Door de groeiende skyline en al het woon- en werkverkeer dat er dagelijks langskomt groeit de stad langzaam maar zeker uit tot een heuse metropool. Het restaurant bevindt zich in het nieuwe WTC-gebouw, aan de jaarbeurszijde. Vooraf leek me dit een vrij bijzondere locatie; pal voor de deur zit het busstation, niet het meest uitnodigende uitzicht. Maar zoals de rest van Utrecht is ook dit stukje nog onderhevig aan verandering; de bussen gaan weg en er komt een groot plein met veel groen voor in de plaats.

Al merk je binnen niets van al die bussen buiten. Het interieur is zo mooi en bevat allerlei verschillende hoekjes, dat je wel iets beters hebt te doen dan naar buiten te kijken ;-)

metro city kitchen metro city kitchen metro city kitchen

Uptown Kitchen & Downtown deli

Het restaurant is opgedeeld in twee concepten: Uptown Dining op de eerste verdieping, gericht op fine-dining waarbij je de keuze hebt uit 4, 5 of 6 gangen diners, en de Downtown Deli met bijbehorend terras op de begane grond. In het Downtown Deli- gedeelte kan je de hele dag door terecht voor ontbijt, lunch, drankjes en burgers.

Ik had verwacht dat de Downtown Deli een soort eetcafé zou zijn, maar niets is minder waar. Ook hier zijn de tafels netjes gedekt en word je door vriendelijk maar zeker ‘nette’ obers geholpen. Nu Utrecht vol hippe eettentjes zit waar je kip kunt kluiven of streetfoodgerechtjes kunt eten en waar de obers met tattoos en lange baarden soms té amicaal zijn, vond ik dit wel een verademing. Niks mis met voorgenoemde concepten, maar als je een keer met je (schoon)ouders uit eten wil (of zoals wij iets te vieren hebt) vind ik ietwat meer stijl zeker bijdragen aan de avond!

Na onze ervaring bij de Downtown Deli ben ik nog benieuwder geworden naar de Uptown Kitchen, aangezien we dit al top vonden!

metro city kitchen

Uitgebreid dineren bij de Downtown Deli van Metro City Kitchen

Bij de Downtown Deli kun je a la carte bestellen, maar wij lieten ons verrassen. Daar ben ik niet altijd fan van; ik hou niet zo van verrassingen. Maar het leuke aan zo’n verrassingsmenu is dat het een goed samengesteld menu is (de gerechtjes sloten allemaal goed op elkaar aan) en dat je bij elk gerecht een leuke toelichting krijgt. Uiteraard kun je allergieën of dieetwensen gewoon doorgeven, daar wordt rekening mee gehouden.

Wij begonnen met naanbrood met dips als voorafje. Ik hou van naan, dus dit was een goede binnenkomer. Uiteraard met een glaasje cava in een chic glaasje om te proosten!

metro city kitchen

De amuse was burrata met zongedroogde tomaat en balsamico. Ik weet niet zeker of deze ook op de kaart staat. Ik zag wel een sandwich met dezelfde ingrediënten, mogelijk is dit een creatieve variatie daarop. Dit was in ieder geval erg lekker!

metro city kitchen

Het voorgerecht was een carpaccio van gele biet; super lekker (en origineel!).

metro city kitchen

Als tussengerechtje hadden we eendenborst met noedelsalade, dat normaal als voorgerecht op de kaart staat. Dit was zo lekker! De favoriet van mijn vriend.

metro city kitchen

Het hoofdgerecht was de tournedos met pastinaak puree. Iets aangepast in grootte omdat wij natuurlijk meerdere gangen aten. Ik ben geen grote vleeseter, voornamelijk omdat vlees vaak zo’n grote homp taai draadjesvlees kan zijn waar je dan uren op zit te kauwen. Dit vlees was echter zó mals, het smolt gewoon op je tong.

Bij elke gang kregen we bijpassende wijnen (ik heb voor de zekerheid maar om halve glaasjes gevraagd, haha), en ook die waren erg lekker en voegden echt iets toe aan de maaltijd.

metro city kitchen

Het toetje was een ‘gazpacho’ van aardbei met yoghurtijs, hangop, rood fruit en witte chocolade. Zo ongeveer al m’n favoriete dessert-opties in een.

chic & casual

Alles was echt ontzettend lekker en werd -het oog wilt ook wat- mooi opgediend in prachtig servies. Overigens kun je bij de Downtown Deli ook gewoon terecht voor een lekkere burger, een goede risotto of een salade. Je hoeft niet direct voor een meergangen menu te kiezen. Dat maakt het restaurant ook een perfecte combinatie voor een avondje naar de bioscoop (Kinepolis) of een musical (Beatrix theater).

Maar mocht je toch wat bijzonders te vieren hebben, dan is dit zeker een goede optie. Ook handig: ouders die langskomen stappen zo op de trein naar huis. Hoeven ze het wijnarrangement niet af te slaan ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Judith

  Wat veel nieuwe leuke hotspots hebben we in Utrecht zeg :) Het houdt maar niet op! Can’t complain, though <3 Mooie foto's heb je gemaakt en gefeliciteerd nog met jullie mini-jubileum :)

 2. Wat een gave hotspot. Heel gave foto’s heb je gemaakt :) Het eten ziet er lekker uit. Gefeliciteerd met jullie mini-jubileum ;)

  Ik heb gister voor het eerst bij Het Gegeven Paard geluncht, dat vond ik ook echt lekker.

 3. Jenn

  Dat ziet er heerlijk uit. Als ik eens in Utrecht ben zal ik het zeker in gedachten houden :) Is het ook ‘vega-friendly’?

  1. Jazeker! Er zijn voor elke gang meerdere vega-opties, die creatiever zijn dan ‘gegrilde groentes’ ;-). Zo hadden wij de gele bieten carpaccio als voorgerecht, en die was heerlijk!

 4. Daniëlle

  Wat een toffe plek! Ik sla hem op mocht ik eens daar in de buurt moeten zijn!

Geef een reactie