Hotspot: Rood en Bloem plantenzaak in Utrecht

rood en bloem

Twee jaar geleden schreef ik al eens over Rood en Bloem, de prachtige plantenzaak van Carolien. Dit voorjaar verhuisde de zaak naar een schattig geel pandje met blauwe vensters in de Springweg. Nu de winkel nog mooier en nog dichterbij zit, leek het me een goed idee om ‘m nog eens in de spotlight te zetten. Voor de leukste plantjes ga je in Utrecht namelijk naar Rood en Bloem!

rood en bloem

Dromen najagen

Carolien zegde haar baan op om haar droom na te jagen: een eigen winkel openen. Dat het dan zo’n succesverhaal wordt is natuurlijk helemaal fantastisch. Ik denk dat er genoeg mensen zijn met dezelfde droom, maar de gok niet durven te wagen. Inmiddels bestaat Rood en Bloem al 2 jaar en verhuisde de winkel dit voorjaar van de Vechtklub XL naar de Springweg, om de hoek bij de Mariaplaats.

rood en bloem rood en bloem

Groene cadeautjes

Bij Rood en Bloem kun je terecht voor leuke plantjes, schattige potjes, toffe eco-systemen en mini boompjes. Daarnaast vind je er ook woonaccessoires en sieraden met een ‘botanisch tintje’. Ook voor advies op maat of ‘groene styling’ mag je bij Carolien aankloppen. Wil je je huis of kantoor ‘aankleden’ met mooi groen, maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Schakel dan Rood en Bloem in! Daarnaast worden er af en toe workshops gegeven, zoals een workshop terrarium maken of ‘hoe houd ik mijn plant in leven?’. Super leuk!

Elke week wordt de collectie aangevuld met nieuwe plantjes van de veiling, dus er is altijd wel iets leukst te vinden. Ik word in ieder geval erg hebberig van de winkel! Je vindt Rood en Bloem op Springweg nummer 14, alvast spieken kan via Instagram.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 6 reacties

  1. Mooie winkel hoor. Ik heb een keer een pannenkoekplant bij haar gekocht tijdens Creative Life. Leeft nog steeds en heeft al heel erg veel mini plantjes opgeleverd.:)

  2. Elisa

    Ahh wat super leuk zeg!!! Helaas kom ik nooit in die buurt, maar mocht het zo zijn ga ik er zeker eens kijken.

  3. Pam

    Mijn favoriete plantenwinkel ❤

Geef een reactie