Diary week 27/28/29: drie weekjes crew bij Surfblend in Moliets

surfblend in moliets

De afgelopen 3 weken werkte ik samen met mijn vriend bij Surfblend in Moliets, Zuid-Frankrijk. Elke dag surfen, chillen en feesten achter de bar. Ik kan me een stommere vakantiejob voorstellen ;-). Na twee zomers als gast mee te zijn geweest (lees hier meer daarover als je benieuwd bent naar het surfkamp!) stond ik nu een keer aan de andere kant, als crew. Het was minstens zo tof! Omdat de dagen hier allemaal op elkaar lijken heb ik een greep uit de afgelopen 3 weken voor je.

Dit keer sliep ik in een tent, samen met mijn vriend en het nijlpaard dat ik vlak voor ons vertrek van ‘m kreeg. Ziet ons tentje er niet gezellig uit?

Het chille aan Moliets is dat je alleen nog maar de duin over hoeft, daarna kun je gelijk de zee in!

De crew voelt al snel als een grote familie aan, samen maakten we trips naar San Sebastian (voor lekker pintxos en shoppen bij Spaanse ketens!) en chillden we op de camping. Op een enkele regenbui na hebben we supergoed weer gehad!

Deze mooie foto’s zijn gemaakt door Frank, de huisfotograaf van dit seizoen. Ik ben nog lekker aan het softtoppen, maar het gaat wel al goed! De eerste week was het een beetje stormachtig, maar dat leverde wel goede golven op. Het is natuurlijk super tof om een klein snel bordje te hebben, maar ik hoor van alle surfcoaches dat je het best zo lang mogelijk kun blijven oefenen op een groot bord. Maar wellicht dat ik eind van deze zomer wel een eigen (tweede hands bord kan aanschaffen..).

Ook tof: Moliets wordt steeds hipper. Het is een klein gat met wat ijskraampjes en restaurantjes, waar vooral surfers komen om te surfen. Maar sinds dit jaar is er een heel leuk koffietentje bijgekomen, waar je terecht kunt voor lekkere ijskoffies en bananabread. Zo voelde het soms toch even als ‘thuis’, lekker ‘koffie doen’ met vriendinnen ;-)

Het andere nieuwe tentje serveert Vietnamese ‘salad bowls’, ook heel erg lekker. Op het kamp wordt elke week hetzelfde menu geserveerd, wat prima is als je hier een weekje verblijft, maar na meerdere weken wil je wel eens wat anders ;-)

Op het kamp ging ook de ‘pilot’ van het project van Roos en mij van start: handgemaakte sieraden @byLoulouRose. Het goede nieuws is dat de sieraden goed in de smaak vielen en we veel verkocht hebben, helaas moet ik jullie nog even teleurstellen: doordat ons beider vakantieplannen een beetje uitgebreid zijn, duurt het wat langer voordat we live kunnen. De planning staat nu voor half augustus!

Een andere favoriet is de trip naar Biarritz. Op donderdag vertrekken we eerst naar Soorts-Hossegor om te shoppen in de outlets, daarna rijden we door naar Biarritz voor een mooie zonsondergang. Voor mij altijd een beetje speciaal, want hier sloeg 2 jaar geleden de vonk over tussen mij en m’n vriend :-) Maar Biarritz is sowieso een super mooie stad! Samen met Caroline weer, m’n nieuwe BFF hier op het kamp. Zo gezellig!

Tussen het surfen en het werken door heb ik ook genoeg gechilld. Elke week worden er yogalessen gegeven, waar ik af en toe ben aangeschoven. Sunset yoga op het strand is echt het allerbeste ooit.

(Foto wederom door Frank), er werd uiteraard ook gewerkt! Elke week begon met een voorstelrondje, de eerste 2 weken heb ik achter de bar gestaan. Wat mij betreft de favoriete job, omdat je gezellig met iedereen kan babbelen. De laatste week stond ik op het familycamp en moest ik af en toe op twee schattige meisjes van 7 babysitten. Ook geen straf :-)

Surfen, chillen, zwemmen.. werken bij Surfblend voelt bijna als vakantie ;-)

Doordat we zo dicht op het strand zitten, konden we ‘s avonds nog makkelijk even de zee induiken voor een sunsetsession. Ik heb de afgelopen weken niet echt zitten bakken, maar gewoon door bezig te zijn ben ik al zó bruin geworden. Mijn litteken mag nog geen zon zien, dus die plak ik vakkundig af. En nu kan je heel goed zien hoe erg ik al verkleurd ben, haha.

Ik heb echt een toptijd gehad! Zo leuk dat we begin augustus nog een weekje terug gaan als crew. Nu gaan we er eerst zelf nog even tussenuit: komende week gaan wij zelf met Surfblend mee op kamp, dit keer in Le Pin Sec. Dit is een nieuw kamp voor 18+. De leeftijd ligt hier iets hoger, en het oogt allemaal wat chiller. Denk aan apèro avondjes met wijn en kaas, yogalessen en natuurlijk alsnog surf! Ik ben heel benieuwd naar het kamp, omdat we ook op een andere plek zitten met dus een nieuw strand. Ben benieuwd of ik daar net zo goed kan surfen ;-)

Ik zal er volgende week verslag van doen op m’n blog. Voorlopig blijft het hier nog een beetje in vakantiemodus ;-) Hopelijk zijn jullie ook allemaal lekker aan het genieten van een welverdiende vakantie. Wil je tussentijds op de hoogte blijven van m’n avonturen, check dan m’n Instagram (stories).

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Judith

  Wat ziet dit er tof en gezellig uit zeg! Heerlijk om weken op het strand door te brengen :) Het gaat gewoon een beetje kriebelen om zelf een keertje mee te gaan op kamp!

 2. Esmee

  Leuk om te lezen! Ik ga zelf 11 augustus naar Molliets met Surfblend. Aangezien mijn vriendinnen niet zo van het surfen zijn ga ik alleen, heel spannend! Iedereen heeft me wel verzekerd dat juist bij surfblend alleen gaan geen probleem is. Ik hoop het :-) Zag jij nog veel mensen bij jullie die de reis ook alleen maakte?

 3. Vera

  Superleuk! Door de foto’s begint het bij mij ook te kriebelen nog eens te gaan, ik ben 5 jaar geleden in mijn eentje meegeweest met een kamp. Veel plezier nog!

 4. irene

  Ik vind het altijd zo gek als ik het reepje bleke huid zie waar mijn Fitbit om mijn pols zat. Ik ben nog altijd super bleek maar ik kan me gewoon niet meer voorstellen dat ik in de winter nóg bleker was :p Mijn benen bruinen ook amper dus bij mij zou het verschil wel kleiner zijn. Hihi. Het ziet er alleszins een za-lige vakantie uit!

 5. Ooh wat heerlijk! En leuk! En awesome! Ik had op IG wel gezien dat je daar was. Had niet door dat het als crew was. Het was als tiener mijn droom om met zo een kamp mee te gaan! Uiteindelijk leren surfen in Australië, het moet er maar mee door veel plezier op de nieuwe plek daar!

 6. Mira

  Dat shortje staat je erg goed op de eerste foto, van welk merk is het? Ik heb wat dikkere bovenbenen en van die fijne brede hollandse heupen en kan nooit mooie shorts vinden dus ben heel benieuwd :D

 7. Rozemarijn

  Ziet er echt superleuk uit!

 8. Elle

  Ziet er heel gaaf en gezellig uit. Zelf altijd al een paar weken bij een surfbar willen werken, maar dit uiteindelijk nooit doorgezet. Super cool dat je dat gewoon doet ;) Veel plezier nog!

Geef een reactie