Recept: gezonde kapsalon met kip en zoete aardappelfriet

gezonde kapsalon

Biecht: tot voor kort had ik nog nooit een kapsalon gegeten. Ik snapte het gerecht gewoon niet: friet met sla en shoarma en dan allemaal in 1 bak? Dan wordt toch alles lauw en slap? En hoezo heet het een kapsalon? Inmiddels ben ik helemaal op de hoogte (thanks Wikipedia!) en heb ik onlangs m’n eerste kapsalon gehad. Wel de ‘gezonde’ variant, met kip en zoete aardappelfriet. Stiekem toch best lekker, en een topgerechtje voor brakke zomerdagen!

Gezonde kapsalon?

Goed, écht gezond is het vast niet, maar wel iets gezonder dan de originele variant die soms tot wel 1800 calorieën bevat. Door de frieten om te ruilen voor zoete aardappelfrieten en zelf je sausje te maken van yoghurt kun je met een net wat geruster hart je bord leegeten ;-). Maar echte fitgirls kunnen dit gerechtje misschien beter skippen.

Het meeste werk zit in de zoete aardappelfrieten: die moet je snijden en eerst in de oven stoppen. Daarna is het een kwestie van alles bij elkaar in een schaal gooien en nog even in de oven laten grillen. Deze gezonde kapsalon is perfect voor een luie dag of als extra schotel bij een BBQ. Van deze schotel eet je met z’n tweeën, maar verdubbel de ingrediënten voor een grotere portie.

Ingrediënten

 • 200 gr kipstukjes
 • 2 tomaten
 • 1/2 komkommer
 • 1 grote zoete aardappel
 • 1 zak veldsla
 • 1 teen knoflook
 • 100 ml yoghurt
 • Zoete chilisaus
 • 1 zak geraspte kaas

Verder gebruik ik peper en zout, olijfolie, azijn en shoarmakruiden.

gezonde kapsalon

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden celcius. Maak de zoete aardappel schoon en snijd ‘m in 1 cm dikke frieten. Ik laat zelf altijd de schil erom zitten. Verdeel ze over de bakplaat, hussel ze door de olijfolie en strooi er wat peper en zout overheen. Bak de frieten ongeveer 30 minuutjes tot ze krokant zijn. Soms helpt het om ze tussendoor even te husselen, maar meestal ben ik daar te lui voor ;-)

Bak ondertussen de kip in een pan met olijfolie op middelhoog vuur. Doe de shoarmakruiden erbij en bak vervolgens nog 5 minuutjes op hoog vuur tot de kip goudbruin is. Draai het vuur uit als de kip klaar is en laat dit even staan.

Ondertussen gaan we door met de tzatziki. Hak de knoflook en de komkommer tot kleine stukjes en roer deze door de yoghurt. Breng de tzatziki op smaak met zout en peper.

Als het goed is zijn je frieten nu wel klaar, en kunnen we de kapsalon gaan bouwen. Pak een ovenschaal en bedek deze met de zoete aardappelfrieten. Verdeel de kipstukjes gelijkmatig over de frieten en gooi de chilisaus en geraspte kaas over de schotel. Zet de kapsalon nog 5-10 minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is.

Snijd ondertussen de tomaten in stukken, hussel deze door de veldsla en besprenkel het geheel met wat olijfolie en azijn. Verdeel de salade over je kapsalon schotel en maak ‘t af met de tzatziki. Eet smakelijk!

[bg-box]Dit recept is een aanpassing op een van de gerechten uit mijn Marley Spoon box.[/bg-box]

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Jenn

  Lekker! Ik was ook zo’n ‘laatbloeier’, ik heb een paar weken geleden voor het eerst kapsalon gemaakt en gegeten.

 2. José

  Dat ziet er goed uit! Ik ga deze zeker eens maken. :)

 3. Eva

  Omg ik ben ZO’N SUCKER voor kapsalons! Een van de weinige dingen die ik wel eens mis. Toch maak ik thuis niks meer met vlees maar ze zouden met kipstuckjes vast ook ontzettend lekker zijn :D

Geef een reactie