Diary week 33: na 8 weken vakantie terug in Utrecht

Na zes weken in Zuid-Frankrijk te hebben gezeten, keerde ik vorig weekend terug. Ik maakte een korte tussenstop bij mijn schoonouders in België, en kwam toen afgelopen weekend na 8 weken weer thuis in Utrecht. Sinds ik in Utrecht woon, ben ik nog nooit zo lang van huis geweest. Gelukkig waren m’n plantjes goed verzorgd en was er niet al te veel post opgestapeld..

Hoewel ik net terug van het surfkamp kwam, sprak ik maandagavond al af met wat meiden van de crew in Antwerpen. We aten Vietnamese noedelsoep bij Pho 61 (een aanrader, grote lekkere kommen voor een goede prijs) en sloten de avond af met cocktails bij Appelmans (ook een aanrader!). Het was heel gezellig om weer in Antwerpen te zijn, en leuk om weer even bij te kletsen met de meiden.

Dinsdag was ik samen met mijn vriend in Leuven, omdat het woensdag een nationale feestdag was (jaja, in België vieren ze niet enkel de hemelvaart van Jezus, maar ook die van Maria!) gingen we feesten met wat vrienden.

De avond begon met G&T en eindigde.. ehh ergens rond 5:30? Haha. In Utrecht heb ik het meestal om 3 uur wel gezien en duik ik m’n bed in, maar in Leuven kun je veel langer doorgaan. Heb er nu al 2 leuke stapavonden gehad en dit zal zeker niet de laatste zijn ;-)

Je begrijpt dat we de rest van de week rustig aan deden, er moest immers wat slaap ingehaald worden.

Vrijdag pakte ik de trein naar huis, en kwam ik dus eindelijk weer in m’n eigen huisje. Waar dit me stond te wachten.. oeps. Ik was vergeten om m’n slaapkamerraampje dicht te doen. Een brutale blauwe regen had zich een weg gebaand dwars door de luxaflex heen, is halverwege de zomer vermoedelijk verdroogd door de hitte, en heeft al z’n blaadjes uit laten vallen op mijn bed. Heel fijn thuiskomen dit :’).

Zaterdag was een hele chille dag. Voor het eerst sinds 8 weken was ik niet omringd door andere mensen. Ik heb in m’n eentje door de stad gewandeld, een beetje geshopt en ben in m’n eentje gaan lunchen. Had ik echt even behoefte aan, haha.

Ondertussen ben ik nog steeds druk bezig met de sieraden voor By LoulouRose. Door de verlengde vakantie liep het project wat vertraging op, maar ik heb wel hele toffe schelpen uit Frankrijk mee kunnen nemen. Ik hoop nu zo snel mogelijk live te kunnen gaan. Zie hierboven alvast een sneak peek. De eerste collectie zal in een kleine oplage zijn, omdat het nog even uitzoeken is hoe en wat. Wil je niks missen? Volg dan de Instagrampagina.

‘s Avonds pakte ik een terrasje met mijn vader en zijn vriendin, die in Utrecht waren. Ook die had ik al 8 weken niet gezien, veel bij te kletsen dus!

Zondag begon als een echte zondag: lekker chillen op de bank. Ik heb dit fijne plekje toch wel een beetje gemist..

Een snelle outfitfoto in de lift van het appartementencomplex van m’n broer, ik ging namelijk babysitten op m’n kleine neefje.

Want ook die kleine boef had ik gemist! Ik had een souvenirtje uit Frankrijk voor ‘m meegenomen, een shirt van Ripcurl met een campervan erop ;-).

Over precies 2 weken start het nieuwe schooljaar, voor mij het laatste jaar alweer. Ik probeer dus nog even maximaal te genieten! Deze week staat vooral in het teken van afspraken met vriendinnen die ik de afgelopen weken heb moeten missen. Volgende week is m’n vriend weer terug uit Zuid-Frankrijk en zullen we beide in Utrecht van onze alllllerlaatste vakantiedagen genieten ;-). Als ik mijn school begint, start hij namelijk met z’n eerste ‘echte’ job. Spannend!

Vanaf nu probeer ik de draad weer op te pakken met het bloggen, en zullen er weer wekelijks diaries online komen. Tot de volgende!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. Judith

  Zó fijn zo’n lange vakantie zeg :) Dat mis ik echt met een fulltime baan op kantoor! Extra genieten dus jij :)

  1. Haha ja, ik ben me er goed van bewust dat ik hier heel hard van moet genieten ;-) Ik heb nog 1 lange zomer te gaan, en dan zit ik ook vast aan een job!

 2. Lotte

  Haha zo leuk om te lezen dat je een leuke stapavond hebt gehad in Leuven!
  Ik ben er als Nederlander zelf 5 jaar geleden komen wonen om er te studeren, maar de lange stapavonden zijn zeker medeverantwoordelijk voor het feit dat mijn studie wat is uitgelopen (haha oeps).

  Sinds je een Vlaamse vriend hebt vind ik je blog echt een stuk leuker om te volgen (vond ik sowieso wel al hoor ;-)) omdat het altijd leuk is om te zien hoe een Nederlander bepaalde Vlaamse dingen ervaart haha, het stukje herkenning is altijd grappig om te zien.

  1. Haha, leuk om te horen. En dan heb ik goed nieuws voor je: deze week komt er een stukje online over de taalverschillen tussen Nederland en België. Zal ook wel een grote herkenning voor je zijn ;-)

 3. Stella

  Hahaha ik moest zo hard lachen om die plant die door je raam heen gegroeid was. Struik? Ik ben trouwens langzaam wat meer oorbellen aan het dragen en ik moet dus ECHT even het Instagramaccount gaan volgen. Ik ga het NU doen. Oh en wat een droppie jouw neefje, dat voetje, ahhhh. Smelt! Liefs.

 4. Marcella

  Wat heerlijk dat je er zo lang tussenuit bent geweest! Dan kan je wel echt even alles loslaten. Ik moest wel lachen om de blauwe regen ;-) Geniet nog even van je laatste 2 weken voordat je weer naar school gaat!

Geef een reactie