Diary week 34: veel brunchdates, lancering By LoulouRose & nieuwe hotspot in Utrecht


Afgelopen week stond in het teken van veel sociale afspraken, na 8 weken van huis te zijn geweest moest ik natuurlijk weer even met iedereen bijkletsen. Daarnaast sprak ik ook met twee mensen af die ik door mijn blog heb leren kennen, ook bijzonder! Verder ben ik veel bezig geweest met sieraden maken voor mijn eigen mini sieradenlijn By LoulouRose, die a.s. vrijdag live gaat. Spannend!

Maandagmiddag stond ik in de keuken om een nieuw recept te maken voor mijn blog. Ik had zin in iets gezonds, en kwam uit op deze quinoa salade met gegrilde groentes en halloumi. Heeft iemand ‘m al geprobeerd?

‘s Avonds sprak ik af met oud-huisgenootje Linda, met wie ik nog een toetje at :D

Dinsdag sprak ik af met Maura, met wie ik ook een heeeleboel bij te kletsen had. Gelukkig was het lekker weer en konden we op het terras zitten.

Hopelijk was dit niet de laatste keer dat ik met blote benen naar buiten kon..

Na een gezellige middag met Mau kon ik ‘s avonds meteen aanschuiven bij Shirley. We ‘kennen’ elkaar van onze blogs, al hadden we elkaar nog nooit ontmoet. Wel hebben we een grote overeenkomst: we hebben allebei een Vlaamse vriend! En daar kun je blijkbaar uren over doorpraten.. haha ;-) Het was erg gezellig en zeker voor herhaling vatbaar!

Woensdag werkte ik de hele dag aan By LoulouRose. Aanstaande vrijdag gaan we live, en zal de eerste mini collectie ‘Gifts from the sea’ te koop zijn. Hier alvast een voorproefje: palmboompjes en schelpen. Perfect om straks tijdens de Indian Summer nog even dat zomergevoel vast te houden. Van alles hebben we een kleine oplage (4-6 stuks), en de prijzen zullen allemaal onder de €10 liggen. We hebben goud en zilver (nikkelvrij, verguld!) in de aanbieding (al hebben de zilverkleurige palmpjes een klein beetje vertraging!).. maar op = op!

Wil je er dus op tijd bij zijn, houd dan ons Instagramaccount in de gaten voor updates. Daar zal in de loop van de week meer informatie op te vinden zijn (hoe je bijvoorbeeld moet bestellen).

‘s Avonds ging ik met m’n filmbuddies Den en Leo naar Christopher Robin, de aandoenlijke film over Winnie the Pooh. Ik vond ‘m leuker dan ik vooraf had verwacht! Nu pas realiseer ik me eigenlijk dat Eeyoor zwaar depressief is, Knorretje last heeft van anxiety, Teigetje adhd heeft en Konijn een controlfreak is :’).

Na de film aten we pannenkoeken aan de gracht. Dat had ik nog nooit gedaan (daar pannenkoeken eten, ik heb natuurlijk wel eens eerder pannenkoeken gegeten) en dat was erg gezellig!

Donderdag viel het weer een beetje tegen. Ik had met mijn moeder afgesproken om een dagje naar het strand te gaan, maar we besloten onze plannen te wijzigen en gingen gezellig samen naar Mama Mia 2. Ook echt een aanrader, of je nou van ABBA houdt of niet (maar who doesn’t love ABBA?!). Ik vond de film minstens zo goed als deel 1, al hadden ze Cher wat mij betreft er wel uit mogen laten.

Vrijdag sprak ik met Marieke af om bij te kletsen. We zaten bij The Streetfood Club, waar je altijd een gelukskoekje bij je koffie krijgt. Ik kreeg precies hetzelfde berichtje als mijn vriend de vorige keer kreeg… dan ga ik er maar vanuit dat dit berichtje op ons slaat, en dat er niet voor ons beide een nieuwe liefde staat te wachten?? ;-)

Avocado toast & smoothie bowl! Lekkerrr

We wandelden samen door de stad, die langzamerhand in herfstsferen komt..

Nog een pro-tip van ons: op het Neude, onderaan de Neudeflat vind je een nieuwe ANWB winkel met een café op de eerste verdieping. Daar was het vrij rustig (terwijl het wel een mooi centraal punt is!), maar het beste van alles: ze hebben mooie, schone toiletten. Ben je dus een keer in Utrecht en moet je naar de wc? Loop dan even hier naar binnen. Tot zover mijn tip, groetjes Oma.

Zaterdag was het helemaal herfstig. Nadat ik ‘s ochtends helemaal natgeregend was heb ik de rest van de middag onder een dekentje films gekeken. Ik zag o.a. ‘To all the boys I’ve loved before’. Deze en nog meer Netflix aanraders deelde ik gisteren in een nieuw deel filmtips.

Ondertussen kreeg ik deze toffe foto van mijn vriend toegestuurd. Die was nog een weekje gaan surfen, maar is nu gelukkig ook weer thuis! Morgenavond zie ik ‘m weer <3

Gisteren ging ik brunchen met Judith. Ook die had ik nog nooit in het echt gezien, maar het leek me gezellig om eens samen koffie te doen (en dat bleek te kloppen). We gingen brunchen bij het nieuwe Frenchie Café, dat er vrij cliché uitziet (roze fluwelen bank met marmeren tafeltjes), maar wel echt killer pancakes heeft. Ze waren super lekker en veeeel (ik kreeg ze niet eens op!). Er staan verschillende soorten op de kaart, speciaal voor alle Instagrammeisjes hebben ze ook unicorn pancakes en cupcakes. Aanrader dus. Wel je vriendje thuislaten, al die jongens die door hun vriendin waren meegesleurd naar dit zoetsappige zaakje (en vervolgens een kwartier moesten wachten met eten omdat er eerst foto’s gemaakt moesten worden) zagen er een beetje sip uit, haha.

Op Instagram vroeg ik nog of mensen mijn dagboekjes liever op zondag of op maandag zouden willen lezen. Daar kwam dit (niet per se super overtuigend) resultaat uit. Maar omdat ik weet hoe verleidelijk die polls zijn (ik moet ook altijd stemmen, ook al gaat het me niet aan) vraag ik het nog eens aan jou – degene die nu daadwerkelijk dit dagboekje leest – wat is fijner: maandagochtend of zondag (ochtend/middag/avond)? Of maakt het allemaal niks uit?

Komende week is mijn alllllerlaatste vakantieweek. Oke, ik was al een klein beetje aan het werk, maar omdat je als freelancer zelfs in je pyjama vanuit bed kunt werken voelde het nog een beetje als vakantie. Ik ga er dus nog even HEEL hard van genieten. Vergeet niet: a.s. vrijdag de lancering van By LoulouRose! Ik zie jullie bij de volgende diary – op zondag of op maandag!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 21 reacties

 1. Shirley

  Ziet eruit als een prima eerste week thuis. En superleuk dat ik een plek had tussen al je sociale afspraken, dat was zeker voor herhaling vatbaar. Succes met jullie sieradenlijn!

 2. Sally

  I don’t mind but I feel if you post on Sunday it’d be like a leisure Sunday coloumn reading!

  1. Sally

   Autocorrect jumbled up the words! I meant to say; I don’t mind which day you post on, but if you post on Sunday I think it’d feel like a leisure Sunday magazine coloumn!

   1. Yeah, that’s exactly why I thought Sunday would be perfect. But then again: I kinda need that moment on Sunday to write my diaries. I think I might be too busy on Saturdays to write my diaries..

 3. Emma

  Ik dacht precies hetzelfde over Cher, toen ik de film zag! Ik lees je dagboekje het liefst op maandag, maar je kunt ‘m altijd op zondag posten en dat ik ‘m een dag later lees. ;) Succes met LoulouRose!

 4. Oh ik hoop dat ik zo’n paar van je palmboomoorbelletjes te pakken krijg! Die vind ik echt prachtig! Zo’n drukke week! Die pannenkoekjestoren ziet er echt heerlijk uit trouwens. Voor mij maakt het absoluut niet uit op welke dag je dagboekjes online komen. Bij mij is dat op maandag maar ik heb het me ook al afgevraagd of ik het niet beter op zondag zou doen.

 5. Anna

  Leuk, de sieraden! Ik vind zondag een fijne dag omdat ik er dan voor mijn gevoel meer tijd voor heb.

  1. Ja, dat bedacht ik me dus ook. Maar tegelijkertijd is dat ook wel de reden waarom mijn dagboekjes op maandag online komen. Anders moet ik op zaterdag het artikel in elkaar zetten, meestal ben ik dan druk met van alles.. hm.

 6. Yanine

  Ik vind het leuker om weekoverzichtjes op maandag te lezen, omdat de week dan al écht voorbij is haha. En omdat ik dan iets te lezen heb op saaie maandagen ;)

 7. Mirthe

  Haha ik denk dat je hier net zo verdeelde reacties gaat krijgen, ik lees graag op zondag. Ik zit dan vaak in de trein ‘s avonds of ik heb een rustig dagje thuis en bij beide is het fijn blogjes lezen! Op maandag kom ik daar niet aan toe meestal met mijn studie

  1. Haha ja, die verdeeldheid houd je altijd wel. Op zich zouden de mensen met voorkeur voor maandag het artikel pas op maandag kunnen openen, dan kan ik ‘m op zondag al online gooien.. haha. Moet denk ik ook maar even kijken wat ik zelf handig vind.

 8. Stella

  Zo zomerig deze foto’s nog.. Ik mis het nu al! Ik zag op mijn weerapp dat het komend weekend weer wat beter wordt, dus laten we duimen. Ik vind het zo leuk dat je je eigen sieraadjes aan het ontwerpen bent – het wordt vast een groot succes! Ennn, die ANWB tip ga ik onthouden. Helaas ben ik veel te weinig in Utrecht, maar het komt vast een keer van pas, haha. Fijn dat je zo’n gezellige week hebt gehad, hoop dat deze week er ook weer zo eentje wordt. Hoe is het eigenlijk gegaan met surfen en je knie? Ik zie op de foto nog een vrolijk gekleurd pleisterding zitten, dus ik dacht er ineens aan! Liefs!

  1. Haha ja, ik was ook helemaal blij toen ik zag dat het weer volgende week weer beter wordt! Al begint m’n studie dan wel weer, dus heel veel ervan gaat niet.. Met m’n knie gaat het goed! Die roze pleister is tape, en dat had ik er vooral opzitten tegen de zon. Zo’n litteken moet je het eerste jaar namelijk nog goed beschermen tegen de zon. Af en toe jeukt of steekt het litteken nog wel, maar ik gok dat dat bij het heelproces hoort.

 9. Eline

  Mama mia vond ik ook echt zo’n leuke film. Haha Cher was wel een beetje over de top, maar alsnog alle liefde voor Abba! Ik luister nu de playlist wel eens op een sombere dag. Je wordt er meteen weer helemaal vrolijk van.

  1. Haha ja, sowieso houd ik van films met een uitgebreide soundtrack. Die brengt je nog meer terug in het verhaal. Heb de soundtrack van The Greatest Showman ook veel geluisterd (als je die film nog niet gezien hebt.. ook een aanrader!).

 10. Rozemarijn

  Ik vind je dagboek altijd superleuk om te lezen, het liefst op zondag omdat dat zo’n lekkere langzame dag is, maar als maandag voor jou beter uitkomt is dat natuurlijk ook helemaal prima!

 11. Anneleen

  Voor mij maakt het niet uit wanneer je je dagboekje plaatst. Ik werk in shiften, waardoor ik steeds op verschillende dagen thuis ben en dus ook geen vaste momenten heb waarop ik blogjes lees! :) Geniet van je laatste weekje vakantie! X

 12. Carlotte

  Ik vind de zondag persoonlijk fijner :) En heel veel succes met de lancering vrijdag, echt tof!

 13. Lisa

  Oh wat heb je een lekkere dingen gehad deze week! Ben benieuwd naar je sieraden merkje, ga het zeker in de gaten houden!

Geef een reactie