Filmtips #14: Topfilms die deze zomer aan Netflix toegevoegd zijn

topfilms

Als ik de weersvoorspellingen moet geloven, lijkt het afgelopen met het écht mooi weer. Is die eindeloze zomer dan nu toch tot een eind gekomen? Jammer, maar dat betekent wel dat het weer tijd wordt om gezellig onder een dekentje te kruipen en Netflix aan te zetten. Bijkomend voordeel: in de afgelopen weken zijn er een aantal topfilms aan Netflix toegevoegd, die je waarschijnlijk nog niet gespot had omdat je lekker in de zon lag te chillen. Ik zet mijn favorieten voor je op een rijtje.

topfilms

To all the boys i’ve loved before

Ik heb een groot zwak voor high school rom coms, vooral als ze zo esthetisch zijn vormgegeven als deze film. Lara Jean heeft alle jongens waar ze ooit verliefd op was een brief geschreven, om zo haar gevoelens kwijt te kunnen. Die brieven bewaart ze veilig in een doosje in haar rommelige kamer, totdat haar kleine zusje de brieven vindt en deze verzendt – in de hoop dat er wat meer spanning en sensatie komt in het leven van Lara Jean.

Die spanning komt er, want een van de briefontvangers is buurjongen en BFF Josh – ook wel de kersverse ex van haar grote zus. Om awkward situaties met Josh te voorkomen begint ze daarom maar een ‘neprelatie’ met Peter. Je begrijpt: drama alom. En toch vond ik ‘m veel meer diepgang hebben dan de standaard tienerfilm. Zelfs als twintiger vind ik deze film nog steeds erg leuk, al is het maar voor de prachtige opnames. Bekijk hier alvast de trailer voor een voorproefje, maar kijk ‘m niet helemaal af hoor – dan weet je het hele verhaal al.

topfilms

The Virgin Suïcides

Nog zo’n esthetisch verantwoorde tienerfilm: The Virgin Suïcides. Wel eentje van 20 jaar geleden, maar dat maakt ‘m misschien alleen nog maar mooier. Wanneer een van de dochters van de familie Lisbon zelfmoord pleegt, sluiten hun ouders uit bezorgdheid het gezin af van de buitenwereld. Dat maakt de Lisbon meisjes erg mysterieus, waardoor de buurjongens besluiten op onderzoek uit te gaan. Geen vrolijke rom com, maar wel een van de populairste ‘coming-of-age’ films ooit gemaakt.

Het was het filmdebuut van Sofia Coppola, die na deze film nog veel andere mooie films maakte. Stiekem blijft dit wel mijn favoriet! Zie hier de ietwat vage trailer, maar eigenlijk moet je ‘m gewoon kijken!

topfilms

Arrival

Voor mijn gevoel heb ik deze film onlangs nog in de bioscoop gezien, maar dat is toch alweer 2 jaar geleden. Ik was wel enorm onder de indruk van de film, vandaar dat hij me goed is bijgebleven. Op een dag landt er een enorm ruimteschip op aarde. Er komen geen wezens naar buiten, maar het leger kan wel het ruimteschip in. Om contact te leggen wordt er een speciale taalkundige opgeroepen. Terwijl ze bezig is met contact leggen, krijgt ze telkens flarden te zien van haar eigen leven. Deze blijken uiteindelijk de sleutel tot het ontcijferen van de boodschap van de buitenaardse wezens.

Nou ben ik geen mega fan van science fiction en buitenaardse wezens, maar de nadruk in deze film ligt veel meer op het contact leggen en op het begrijpen van elkaars taal – iets wat ik wél leuk vind! Sowieso zit de film erg goed en mooi in elkaar. Bekijk de trailer voor een voorproefje, maar wederom: kijk ‘m niet te lang, anders verklapt ‘ie te veel!

topfilms

Beauty and the Beast

Oh, naar deze film had ik zo lang uitgekeken! Beauty and the Beast is misschien wel mijn favoriete Disneyfilm. De speelfilm heeft iets magisch, alsof het verhaal echt tot leven komt. Ik denk dat iedereen het verhaal van Beauty and the Beast wel kent, anders verwijs ik je door naar de trailer. Ik heb nu gelijk zin om naar zo’n knus Frans/Duits dorpje te gaan, haha.

Welke films van dit lijstje hebben jullie al gezien? Zijn het ook favorieten van jullie? Ik ben ook heel benieuwd of jullie nog andere aanraders hebben, volgens mij zijn er ook weer een heleboel nieuwe series toegevoegd de afgelopen weken! Veel kijkplezier in ieder geval ;-) Meer filmtips nodig? Bekijk dan mijn 13 andere filmtips-blogs.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Inge

  Oooh beauty and the beast! Toen die uitkwam heb ik ‘m in de bioscoop gezien maar ik moet nog steeds een keer tijd maken om ‘m weer op netflix te kijken.

 2. Karin

  Beauty and the Beast heb ik laatst ook gezien, tot groot ongenoegen van m’n vriend, hehehe! Ik vond de kostuums erg mooi om te zien. En Dan Stevens, *smelt*. Het enige wat ik irritant vond was al dat gezang ;)
  Ik had over Arrival gelezen maar wist niet of ik ‘m leuk zal vinden… maar als jij ‘m leuk vind ga ik ook een poging wagen!

  1. Haha jaaa Beauty & The Beast <3 Ik vind dat gezang wel gezellig haha, net zoals Mama Mia. Al is het soms een beetje cringy als echt alles stuk voor stuk gezongen wordt haha

 3. Eline

  Ik vond Beauty en de Beast echt heel tof! Die wilde ik al zo lang zien, heel mooi verhaal.

 4. Ines

  To all the boys I’ve loved before was inderdaad een fijne film! Arrival staat jammer genoeg niet op netflix in België (ik heb hem in de cinema gaan kijken en die was ZO goed!), die wil ik echt zò graag nog eens bekijken!

 5. Oh! Ik wist niet dat Beauty & The Beast al op Netflix staat! En van ‘To all the boys I’ve ever loved before’ heb ik al veel goeds gehoord.

 6. Lisa

  Wat een leuk lijstje! Ik heb ‘to all the boys i’ve loved before’ ook meteen gekeken toen het erop stond, echt gewoon zo’n fijne rom com!

Geef een reactie