Hotspot Utrecht: Conceptstore Kraak & Maak

Kraak & Maak

Stiekem zou ik best een eigen winkel willen hebben, vol met mooie spulletjes die ik ofwel zelf gemaakt heb of ‘zelf gevonden’ tijdens een van m’n reizen. Maar goed, ‘even een winkel beginnen’ doe je natuurlijk zomaar. Gelukkig is daar wel een oplossing voor: conceptstore Kraak & Maak. Deze spotte je misschien al eerder tegenover de Bijenkorf als pop-up, nu zitten ze op een vaste locatie midden in de stad. Tijd om een bezoekje te brengen en deze leuke hotspot te delen op mijn blog!

Kraak & Maak

Een winkel in een winkel

Kraak en Maak wordt gerund door Laura en Saskia, maar je vindt er producten van bijna 30 verschillende ondernemers. Elke ondernemer heeft z’n eigen schap of rek waar zijn of haar spullen tentoon gesteld worden. Op die manier hoef je als startende ondernemer niet gelijk een pand te huren en een winkel te starten. Scheelt een hoop gedoe en geld. Bovendien levert het een super toffe winkel op vol creatieve en bijzondere spullen!
Kraak & Maak Kraak & Maak Kraak & Maak Kraak & Maak

Wat vind je er zoal?

De geborduurde sterrenstelsels trokken meteen mijn aandacht. Hoe mooi zijn die? Het allerleukste: de sterren geven echt licht! Zoals je glow in the dark sterrenhemel van vroeger, maar dan iets esthetischer ;-) Deze zijn gemaakt door Cath en Muis. Ik spotte ook meteen de boekjes van Elle Aime, waarin ze je leert illustreren met aquarel of papier. En misschien nog wel het meest bijzonder: dit tasje met daarop de Domtoren, ‘getekend’ met een typemachine door Jorike van Typische Tekeningen.

Dit is nog maar een kleine greep uit alle leuke en creatieve ondernemers die er te vinden zijn bij Kraak & Maak. Het aanbod wisselt, dus elk bezoekje aan de winkel is weer anders.

Kraak & Maak Kraak & Maak

Sak Tassen & Zin en Verzin

Ook Laura en Saskia zelf hebben natuurlijk hun eigen ‘shop-in-shop’. Saskia maakt zelf tassen, grote kans zelfs dat je haar aan het werk ziet als je de winkel in loopt. Haar mini atelier bevindt zich namelijk in de winkel. Je kan bij Sak Tassen een customized tas laten maken: je kiest zelf het stuk leer en de kleur, Saskia doet de rest.

Laura verzamelt prachtige vintage typemachines, en typt daar mooie gedichtjes op. Deze kun je ook op maat bestellen, als je nog een origineel cadeautje zoekt. Liever zelf schrijven? Laura geeft ook schrijfworkshops.

Kraak & Maak

Win: een panter crossbody bag van Sak Tassen

Van Saskia kreeg ik een echte Sak Tassen tas cadeau: deze crossbody bag met panterprintje. Ik gebruik ‘m als een soort clutch voor kleine dingen zoals m’n portemonnee en zonnebril, maar met het bijgeleverde lange hengsel maak je er ook een echte tas van. Ook hier kun je zelf de kleur bepalen van het hengsel: ik koos voor zwart leer, maar je kunt bijvoorbeeld ook voor blauw of camel kiezen.

Om te vieren dat Kraak & Maak nu op een vaste plek zit, mag ik 1 panter crossbody bag van Sak Tassen verloten. Ga naar mijn Instagram pagina om mee te doen met de winactie.

Benieuwd geworden naar deze leuke hotspot? Kraak en Maak is van woensdag tot en met zaterdag geopend tussen 12:00 en 17:00. Kraak en Maak is gevestigd op Donkerstraat nummer 13, dat is het ‘verstopte’ straatje tussen de Steenweg en de Zadelstraat.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 4 reacties

  1. Stella

    Ik heb hier dus laatst op de blog van Siroon ook over gelezen, en nu ik ook deze foto’s zie denk ik alleen nog maar meer: “Daar moet ik heen?!?!?!”. Ik doe eigenlijk nooit mee met winacties, maar dit tasje vind ik zo leuk dat ik tòch even ga koekeloeren op je Insta, hihi. Liefs!

  2. Chris Van Brussel

    Hahaaaaa … vanuit België volg in alang sak en tassen …. hoe origineel kunnen ze zijn !!
    Hopeloos verliefd op dit item xxx

Geef een reactie