Diary week 35: inrichten van een design studio, surfen in Nederland & nieuw project

Afgelopen week ging het nieuwe (en laatste) schooljaar van start, en begon ik met mijn minor co-design. Hierin leer ik alles rondom Humand Centered Design, super interessant! Dat begon met een minikamp van 1 nachtje en het inrichten van onze design studio met een budget van €0. Daarnaast voelde het weekend weer even als minivakantie, omdat we gingen surfen!

De enige foto die ik maakte tijdens het ‘kamp’, daarna heb ik m’n telefoon weggelegd. Toen ik las dat we een nachtje weggingen was mijn eerste gedachte ‘ik ben toch geen 12 meer’, maarrrr uiteindelijk werken dit soort dingen vaak wel om gelijk een goede sfeer neer te zetten. Zeker omdat we vrij hecht en intensief moeten gaan samenwerken de komende 20 weken. Achteraf was het ook super gezellig!

Toen ik dinsdag thuiskwam was ik wel doodmoe, dus bestelde ik frietjes (ultiem lui, haha) en keek ik een simpele film op Netflix.

Woensdag ochtend ging de wekker vroeg, dus nam ik m’n ontbijtje mee. Deze super handige beker heb ik van mijn schoonouders voor mijn verjaardag gekregen en kon ik nu gelijk gebruiken. Hierin vervoer ik m’n yoghurt met vers fruit en granola zonder dat alles door elkaar gaat of gaat lekken, hendig.

Een kleine sneak peek van de design studio. We hebben echt een mega grote ruimte met verschillende kamers, in een van de kantoren in Hoog Catharijne. Super chille en centrale locatie dus! We mochten de studio helemaal zelf inrichten, met 1 regel: er is geen budget. Word je wel lekker creatief van, haha. De hele middag hebben we telefoontjes gebeld, berichtjes op social media geplaatst en Marktplaats afgestruind.

Na een lange dag ging ik daarna gelijk door naar Sissy Boy, waar de lancering van het boek Instaproof plaatsvond. Ik ga nog maar zelden naar events omdat ik er eigenlijk te druk voor ben en het vaak zo’n bijeenkomst is van een heeeeleboel Instagrammeisjes die ik totaal niet ken en waar ik ook vrij weinig te melden heb, haha. Maarrr, dit event was om de hoek én ik was heel erg benieuwd naar het boek! Het boek staat vol leuke en handige tips om Instagame up-te-steppen, op de lancering werden al wat leuke feitjes gedeeld wat me erg benieuwd heeft gemaakt naar het boek. Uiteraard komt hier nog een review van terug op de blog!

Verder waren er inderdaad veel Instameisjes aanwezig waarvan ik geen idee had wie ze waren en wat ik er tegen moest zeggen, dus vertrok ik na een halfuurtje naar huis.

De volgende dag moest ik namelijk weer vroeg op! Met een volle zak vol nuttige spullen (een halve pot verf, posters voor aan de muur, boeken, plakfolie etc) vertrok ik naar de design studio.

En daar gingen we weer aan de slag! Met een heleboel creatievelingen in een ruimte zal het je niet verbazen dat er overal geverfd, geschuurd en getimmerd werd.

Tussendoor even rusten met fancy boterhammen. Het is een internationale minor met dus ook enkele internationale studenten. Heel grappig om hen kennis te laten maken met onze ‘brood met smeersels’ cultuur. Tot nu toe bevalt het ze goed!

Tadaaa: dit is een van de ruimtes waar ik samen met een team voor verantwoordelijk was. We hebben de muur geverfd, de ‘boekenkast’ gemaakt, het katroltafeltje op straat gevonden en de rest bij elkaar gesprokkeld. Dit is een van de ‘breakout’ kamers, waar we terecht kunnen om even te chillen. De andere muur in deze ruimte is wit, zodat we er met een projector films op kunnen projecteren.

En dit is de andere breakout kamer: een ‘speelkamer’ met ballenbak! Woehoe, dit was nog even lastig om voor elkaar te krijgen en meer ballen zijn nog steeds welkom. Maar voor nu is het al een echte ballenbak waar je even in kan chillen of met je laptop in kan duiken voor een creatieve brainstormsessie ;-)

En hier nog een stukje van de algemene ruimte. We sloten donderdag af met pizza’s en een borrel, het was uiteindelijk 2:00 voordat ik thuis was. Ik heb zo’n leuke groep mede-studenten en coaches, hoewel dit een intensief halfjaar wordt heb ik er ZO veel zin in. Volgens mij ga ik ontzettend veel leren de komende tijd, en vooral ook heel veel doen!

Vrijdagochtend ging ik langs m’n oude bijbaantje, er was namelijk post bezorgd! Ter ere van de opening van de Starbucks in Milaan lag er dit pakketje voor mij. Leek me nogal random, maar er zit wel degelijk een verhaal achter: in Milaan werd CEO Howard Schultz geïnspireerd om later Starbucks op te zetten. Maar, en dat wist ik zelf ook niet, tot op heden was er nog geen Starbucks vestiging in Italië. Dat komt deels omdat Italië natuurlijk hét land van de koffie is, en de mensen daar gewoon een espresso bij een lokale bar drinken. Toch heeft Starbucks nu iets super vets neer gezet, het pand is echt prachtig en lijkt van binnen net een mini koffie pretpark.

Leuk pakketje dus, jammer dat er geen vliegticket bijzat hehe ;-). Maar Milaan ga ik onthouden!

Ik nam ook maar gelijk de eerste Pumpkin Spice Latte van het jaar mee. Al moest ik wel m’n best doen om deze herfstbladeren te vinden, haha. Als je trouwens net als ik het liefst je koffie zonder suiker drinkt, vraag dan om 1 pompje siroop i.p.v. 3 (in een tall formaat). Dan is ‘ie minder zoet, maar heb je wel die herfstige smaak in je koffie.

Vrijdag had ik vrij van m’n minor, maar moest ik wel aan het werk voor m’n freelance opdrachten. Daarnaast ben ik met Shirley bezig met een *secret project*. Omdat ik toch de sleutel van de design studio had en deze op zo’n chille locatie ligt, spraken we daar af. Daar hebben we echt de hele middag goed kunnen werken. Overigens is het project niet zo heel secret (als je een beetje nadenkt kun je het vast al bedenken), maar omdat verrassingen leuk zijn wachten we nog even met het onthullen van ons project. Hopelijk kunnen we er (eind) volgende week meer over delen!

Werken vanuit de ballenbak, haha. Ik wil dit later ook in m’n huis, maar dan een fancy ballenbak met alleen maar pastelkleurige ballen of zo.

Zaterdagochtend kwam m’n vriend me ophalen in z’n nieuwe bolide. Hij start vandaag met z’n nieuwe job en mocht daarom vrijdag al z’n bedrijfsauto ophalen. ZO fijn om nu een auto tot onze beschikking te hebben. Het is een BWM met allemaal moderne snufjes erin. En hij is zwart. Tot zover alles wat ik weet over auto’s.

We reden gelijk door naar Scheveningen, want er stond surf! Wat redelijk uniek is in Nederland en België, dus de zee lag vol met surfers. Zelf twijfelde ik, maar omdat ik nog geen goed lang wetsuit heb (hij is inmiddels besteld en onderweg!!) én ik nog wel wat werk te doen had besloot ik even te skippen.

Dus zette ik me op het terras bij Hartbeach, bestelde een Tom Kha Kai soep en werkte aan m’n schoolopdrachten.

Na de surfsessie schoven m’n vriend en een vriend die we afgelopen zomer op het surfkamp hebben leren kennen aan voor een borrel. Was echt mega gezellig!

Volgende keer ga ik mee! :D

Gisteren was echt een fijne zondag. Het zonnetje scheen! We begonnen met een simpel maar lekker ontbijtje..

En wandelden daarna door naar The Village voor een koffie. Nu we allebei meer dan full time werken zijn we echt op de weekenden aangewezen, en da’s best pittig. Gelukkig is het maar tijdelijk, en kleine dingen zoals even een koffietje drinken worden daardoor extra bijzonder.

We wandelden lekker in het nazomer-zonnetje door Utrecht. Zelfs na ruim 6 jaar lukt het me nog om onbekende straatjes te vinden. Tussendoor shopten we wat chique hemden en broeken voor m’n vriend’s nieuwe baan (was geen straf om mee uit te zoeken ;-)).

En we eindigden bij wederom een nieuwe hotspot: ANNA pancakes, vlakbij de Febo. Zeurde ik eerst altijd dat er te weinig plekken in Utrecht zijn waar je kan ontbijten/lunchen met pancakes, nu zijn er in korte tijd 2 zaken geopend (eerder al Frenchie Café). De pancakes bij ANNA waren lekker, maar wel een beetje ‘kaal’. Als je pannenkoeken met maple syrup bestelt verwacht je wel wat meer dan wat hierboven op mijn bord lag toch? Ook bij mijn vriend vond ik de toppings wat karig voor het aantal pannenkoeken. Ze hadden wellicht beter 2 i.p.v. 3 pannenkoeken op het bord kunnen leggen, dan was de verhouding met de toppings wat beter.

Overigens waren de pannenkoeken wel erg lekker, dus hopelijk wordt er nog wat aan de bereiding van de gerechten geschaafd, want dan kom ik hier zeker vaker terug!

En toen was het alweer tijd om afscheid te nemen van m’n vriend. Na 2 jaar ben ik daar nog steeds niet gewend aan geraakt.. De rest van de avond heb ik me bezig gehouden met het opruimen van m’n huisje en de was doen, dat was er een beetje bij in geschoten. En het schrijven van wat blogjes! Het is even puzzelen hoe ik mijn 40+ uur minor, freelance werk, sociaal leven en m’n blog ga combineren. Maar alles is te leuk om ergens op in te leveren, dus ik ga maar op zoek naar een cursus jongleren ;p

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Shirley

  Ik ben benieuwd naar die pannenkoeken-hotspots, daar moet ik ook eens een kijkje gaan nemen. Verder heb ik altijd al willen ‘stoefen’ met een (niet zo heel geheim) secret project. Jullie zondag ziet er heel fijn uit. Ik denk dat jullie wel in een goed weekendritme raken. Het zal wel moeten :p Misschien zit er nog een keer een extra vakantie in.

 2. Anne

  Wat een leuke blog heb je! Echt een aanwinst in m’n Bloglovin-lijst. Ziet eruit alsof je een leuke week hebt gehad, en die nieuwe studie een succes gaat worden!

  Waar maak je je foto’s mee trouwens? Zijn erg mooi allemaal!

 3. Judith

  Zo tof wat jullie met een budget van €0 van die kamers hebben gemaakt! En hartbeach is zo’n leuke plek <3 Wat een heerlijk weekend zo!

 4. Enita Bouwhuis

  Die yoghurtbeker is wel erg mooi en handig. Ik kan op de foto net niet goed lezen van welk merk dit is.
  Kun je dat aangeven? Dank alvast.

 5. Dionne

  Die studio is echt heel mooi geworden. En wat chill die lease auto. Ideaal om mee naar het strand te rijden :D

Geef een reactie