Diary week 36: drukke start van de week, interessante boeken & mega broodjes kroket

Afgelopen week was druk! Mijn minor is nu met volle gang van start, en dat is te merken. We maken lange dagen, maar het is wel mega gezellig. Ik moet nog even wennen dat ik mijn vriend nu alleen kort in het weekend even kan zien, en vrienden… ehh ja, dat sociale leven moet ik weer even terug in ritme brengen ;-)

Ken je dat, dat je op tijd naar bed gaat omdat je vroeg op moet staan? En dat je vervolgens de hele nacht wakker ligt? Pff, dat had ik dus in de nacht van zondag op maandag. Gelukkig was er ‘s ochtends koffie.

Ik probeer tussen alle drukte door altijd even kleine rustmomentjes op te zoeken, door bijvoorbeeld even te lezen. Ik vond het stukje op deze bladzijde zo treffend!

Komt trouwens uit dit boek, ben benieuwd of het voor de rest net zo interessant is!

En zo zitten we de hele dag in onze werkkamer! Alle muren hangen vol met stakeholdermaps, tijdlijnen en post-its haha.

Ik ben een van de weinige ‘Utrechters’ binnen de minor, dus ik speel de local tourguide. Dinsdag liet ik mijn favoriete restaurant in Utrecht zien: Vietnamese streetfood restaurant An an. Alles is zo lekker hier!

We sloten af op het terras met dit Belgisch biertje, dat ik nog niet kende maar wel heeeel lekker vond. Aanrader deze, hij is een beetje friszurig.

Afgelopen week kwam er ook iets heel tofs met de post..

..het boek van vriendinnetje Anne! Het is een bullet journal / handletter / illustratie boek ineen, met heel veel tips en voorbeelden. Er is ook een bulletjournal beschikbaar, zodat je meteen aan de slag kunt. Zo leuk! Hoe gaaf is het om je eigen boek te hebben??

Hier komt natuurlijk nog een review van, check alvast Anne’s Instagram als je benieuwd bent naar haar werk.

Een aantekening uit m’n boekje. We hebben allemaal hele toffe colleges, over human centered design, maar ook over teambulding en hoe je het best feedback geeft. Hier moesten we onszelf als een ‘fantastic beast’ tekenen. De minor is volledig in het Engels, vandaar de Engelse aantekeningen.

Nieuwe dag, nieuw kopje koffie. Met al die koffies leek het me verstandig om een goede melkopschuimer te kopen, zodat ik thuis ook lekkere cappuccino’s kan maken. Na een korte doch uitgebreide zoeksessie kwam ik uit bij deze van Phillips. En alsof het zo had moeten zijn: hij was maar liefst €15 goedkoper dan normaal (nu helaas niet meer, haha).

We maken lange dagen op mijn minor (vaak tot 17:30-18:00), gelukkig is het wel heel gezellig! Donderdag sloten we af met drankjes op het terras. Ik dronk m’n favoriete cocktail: de moscow mule. Daarna moesten we de internationale studenten natuurlijk kennis laten maken met de ‘kroket uit de muur’.

Nog meer aantekeningen.. Het is lang geleden dat ik zoveel interessante colleges had waarbij ik veel aantekeningen maak. Het voelt alsof ik hier in een week al meer heb geleerd dan afgelopen half jaar.

Vrijdagavond sprong ik direct in de trein richting België, richting m’n vriend. Het was fijn om even een rustmomentje te hebben. In de internationale trein is geen wifi, dus kan ik niet op m’n laptop werken. Dus besloot ik een boek te lezen en te genieten van de zonsondergang.

Dit is het boek dat ik las, inmiddels staat er ook een review van online. Zateradgmiddag deden we verder eigenlijk niet zoveel. We hadden er allebei een eerste drukke werkweek op zitten, dus het was fijn om lekker te niksen.

Eind van de dag kleedde ik me om, want we gingen uit eten! Ter ere van de verjaardag van mijn schoonmoeder.

We aten bij restaurant Matty in Antwerpen, en het was zooo lekker. Echt een aanrader (mits je een job hebt of net zoals ik geluk hebt dat je schoonouders je meenemen, haha).

De volgende dag ontbeten we gezellig in het zonnetje, wat heerlijk dat we nog een weekje van de nazomer kunnen genieten!

Daarna was mijn plan om op tijd de trein terug te pakken, zodat ik thuis nog een beetje kon opruimen..

.. dat liep echter finaal in de soep. Ik miste de trein op 3 minuten, wat betekent dat ik een uur moest wachten. Vervolgens stapte ik met m’n chaotische hoofd in de trein richting Brussel, i.p.v. Antwerpen. Snel in Mechelen uitgestapt natuurlijk, maar ik moest wederom een uur wachten op de volgende trein.

Dus besloot ik een ‘broodje kroket’ te halen. Kreeg ik deze unit mee haha! Dit was een baguette met 2 kroketten, sla én friet! En niet eens met mosterd.. Heb uiteindelijk 1 kroket eruit gevist en met een stukje brood opgegeten. Gekke Belgen.

Oh en ik zag ook deze pizza machine op het station van Mechelen. Hoe bizar is dit?? Durfde het niet aan om ‘m te proberen, haha.

Uiteindelijk was ik 5 uur later dan gepland thuis, en dook ik direct m’n bed in. Ik was zo moe! Vandaar dat m’n dagboekje ook een dagje later online verschijnt. Plan voor deze week is om vooral lief voor mezelf te zijn. Ik boekte een massage (eigenlijk voor gisterenavond, maar dat was al volgeboekt boehoe. Ik haal ‘m nu woensdag in), ik ga deze week een lesje yoga meepakken en heb de app headspace weer gedownload. Wat doen jullie om een beetje te relaxen tussen de drukte door?

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. Shirley

  Ik probeer 1 avond per week geen plannen te maken. Meestal mislukt dat en heb ik na een paar volle weken een hele week ‘avonds niets. Ik moet nog werken aan de balans. Je treinavontuur helpt natuurlijk ook niet echt mee als je gebrek hebt aan tijd voor jezelf. Maar wel leuk dat je minor zo leerzaam is!

 2. Eline

  Wat fijn dat je je lekker laat masseren! In alle drukte van mijn studie stak ik ‘s avonds vooral veel kaarsjes aan en ging ik bij mijn ouders huis in bad. Dat voelde dan echt als een verwenmomentje!

 3. Judith

  Zo balen van die verkeerde trein, echt het laatste wat je na het afscheid met je vriend kunt gebruiken. Inderdaad lekker lief zijn voor jezelf deze week :)

 4. Karlijn

  Vers gebakken? “Kneading on the spot”? Hebben ze een pizzabakker in dat apparaat verstopt?? Ik heb zoveel vragen ?? Maar ik zou het ook niet aangedurfd hebben :’)

 5. Jenn

  Haha, die pizzamachine, zo veel vragen hier… Ik zou hem proberen, gewoon uit nieuwsgierigheid.

 6. Cathelijne

  Headspace gebruik ik ook!
  Zo fijn en helpend!
  De app ‘Calm’ is ook een absolute aanrader. Vooral ook de ‘Sleepstories’ en luisterseries die je helpen om beter in slaap te komen, gedachten los te laten en te ontspannen. Je kunt ze helemaal afstemmen op de tijd die je hebt: 5, 10, 15 minuten.
  Liefs!

Geef een reactie